Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

25 aprilie 2024, ora locală: 03:31

 

(FOTO) Mircea Druc si Doru Dendiu fata in fata cu studentii basarabeni la "Dialoguri deOSBite"

adăugat 05 noiembrie 2009, 19:08, la Eveniment

Organizatia Studentilor Basarabeni din Bucuresti invita tinerii basarabeni la a treia editie din seria “dialoguri deOSBite”, ce va avea loc vineri, 6 noiembrie, ora 18.00, la Casa de Cultura a Studentilor. De aceasta data, tinerii au ocazia de a discuta cu Mircea Druc, primul Prim-Ministru al Republicii Moldova si Doru Dendiu, jurnalist al Televiziunii Române si corespondet la Chisinau.

OSB Bucuresti , a avut ca invitati la “dialoguri deOSBite”, personalitati care, de-a lungul anilor, au luptat pentru drepturile romanilor de pretutindeni si au fost alaturi de Basarabia. Este vorba despre Eugen Popescu, fondator al Fundatiei Nationale a Romanilor de Pretutindeni, director al Romanian Global News si senior al Ligii Studentilor, Daniela Soros, vicepresedinte al Fundatiei Nationale a Romanilor de Pretutindeni si Romeo Mosoiu, consilierul Ministrului Tineretului si Sportului, senior al Ligii Studentilor, Decebal Lohan, consilier personal al Primului Ministru Emil Boc si Directorul General al Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru romanii de pretutindeni, domnul Dinu Gandu. In cadrul intalnirii, studentii basarabeni impreuna cu invitatii, au discutat despre problema redobandirii cetateniei romane, admitere la studii in Romania, integrarea Europeana a Republicii Moldova, despre implicarea tinerilor in actiuni civice, dar si despre alte subiecte interesante.

Basarabeni.ro aminteste ca Dialoguri deOSBite" reprezinta, de fapt, o serie de intalniri de suflet romano-romane. In cadrul acestora, tinerii au ocazia sa discute, intr-o atmosfera degajata, cu oameni de cultura, istorici, preoti, scriitori, diplomati, oameni politici, reprezentanti ai Ministerelor, dar si cu multe alte personalitati apropiate intereselor romanilor de peste Prut. Astfel, intre 23 octombrie -18 decembrie, in fiecare zi de vineri, incepand cu orele 18:00, Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti va gazdui "Dialogurile deOSBite".

Partener media al acestui proiect este portalul www.basarabeni.ro. Aici veti afla din timp cine sunt invitatii sau temele abordate in cadrul intalnirilor, dar si relatarile de la cele trecute, in caz ca le-ati ratat.

Nu uitati! Vineri, ora 18, Casa de Cultura a Studentilor - "Dialoguri deOSBite"

Te asteptam cu drag! Productivitatea, seriozitatea si...invitatii deosebiti sunt GARANTATI!

Contact: Vlad Durnea- 0752130302, Stefan Miron - 0747708838

Casa de Cultura a Studentilor - Calea Plevnei nr. 61, sect.1, Bucuresti (statia de metrou EROILOR).

Urmăriţi mai jos un reportaj foto de la evenimentul trecut:



















Autor: basarabeni.ro
Sursa: www.basarabeni.ro
Vin neaparat, multumesc
A comentat Valerica 05 noiembrie 2009, 19:16
A comentat Octavian 05 noiembrie 2009, 19:21
Interesant, ar trebui sa ne pregatim intrebari
A comentat alex 05 noiembrie 2009, 19:22
Yeeeeeeeeesssssssssssssssss. cred ca de vreo 2 ani imi doresc sa am ocazia sa discut cu Mircea Druc. Este un adevarat roman. Vin la intalnire neaparat. Bravo baieti
A comentat Nicu 05 noiembrie 2009, 19:25
A comentat Oleg 05 noiembrie 2009, 19:30
frumos vin neaparat sa il vad pe Mircea Druc
dar ati cam repetat pozele....neprofesionist...sa para mai multe:)
A comentat eu 05 noiembrie 2009, 20:51
Ma bucur mult ca l-ati invitat si pe Doru. e un barbat de nota 10, cu care sunt sigur ca vom avea un dialog foarte liber si sincer. Voi veni la aceasta intalnire, dar spuneti-miva rog cu ce troleibuz/autobuz se poate ajunge ?
A comentat Radu 05 noiembrie 2009, 23:52
Cu toata stima fata de primul prim-ministru, nu pot sa nu remarc ca Moldova era astazi alaturi de mica Estonie, ce are o populatie de mai putin de 1 milion, dar care prin o politica lucida a reusit chiar sub coastele Rusiei sa scape de pericolul formarii unei englave rusesti sub Narva. Mircea Druc si Guvernul sau n-au fost nici la gleznele estonienilor din cauza atitudinii iresponsabile fata de avutia mostenita de la URSS - cladiri de ambasade, uzine, vapoare, vagoane etc. Cumatrizmul initiat a dus la o coruptia si furt - furati tot caci tot una ne unim si sa nu le ramana nimic romanilor! Daca industria nu era furata si distrusa azi milionul de moldoveni nu erau nevoiti sa-si distruga viata de familie si sa se imprastie in cautare de locuri de munca in Rusia si Europa. Daca la fel erau mai diplomati si mai corecti cu minoritatile - nu se ajungea la razboiul alfabetelor si limbilor, soldat cu mii de tineri ramasi schilozi sau morti. Pacat ca noii liberali si demoicrati uita sa traga invataminte si reapare pericolul declansarii unui conflict militar, de la care Mircea Druc si altii ca el, desigur sunt feriti si nu vor avea de suferit.
A comentat ion 06 noiembrie 2009, 05:37
Ajungi cu troleibuzul 85 sau statia de metrou Eroilor.
A comentat raspuns pt Radu 06 noiembrie 2009, 07:23
PENTRU CINE NU STIE DL MIRCEA DRUC A FOST INDEPARTAT DI FUNCTIA DE PRIM MINISTRU PRINTR-UN COMPLOT IN IANUARIE 1991 CAND INCA EXISTA URSS SI SE PARE CA PRIMUL PREZIDENT AL MOLDOVEI SNEGUR SI FRUNTASI DI PARLAMENT NU ERAU STRAINI DE ASTA! SE PARE CA TOTUL A PORNIT DE LA FAPTUL CA MIRCEA DRUC SE OPUNEA CELOR CARE VOIAU SA FURE AVUTIA REPUBLICII!
A comentat 06 11 2009 06 noiembrie 2009, 08:42 | mergi sus ▲
Ma bucur pentru voi -cei ce ve-ti avea ocazia de al cunoaste pe Dl Druc- este o persoana deosebita cu un CV pe masura, cine nu l-a vazut - sa-l vada! Si nu mai credeti in minciunile, care cineva intentiont le publica despre Domnia sa. Eu tin minte, ca el a plecat in Italia cu masina lui proprie la o intilnite importanta pentru ca tara e saraca si sa nu cheltuie banii statului!!!
Mai stiti pe cineva la fel???
Jos palaria in fata Domniei sale si al Domnului Doru Dendiu la fel!
A comentat Buburuza 06 noiembrie 2009, 10:24 | mergi sus ▲
Va asteptam cu drag. Veti avea parte si de invitati surpriza! Cu bine
A comentat Stefan OSB Bucuresti 06 noiembrie 2009, 10:38 | mergi sus ▲
Am avut placere in aceasta seara sa-l cunosc pe d-nul Mircea Druc. Am descoperit in el umanitate, patriotism si multa intelepciune.A exprimat niste idei nobile, retineti, reproduc aproximativ"Ca sa devii cineva, sa-ti realizezi visele,Trebuie sa-ti doresti asta din tot sufletul,cu fiecare celula din tine, sa crezi, sa lupti" stiam asta, dar D-nul Druc a fost foarte persuasiv, ma desteptat intr-un fel...mi-a oferit certitudini ca sa urmez fara abateri ceea ce imi doresc acum cu toate celulele din mine.Multe alte ginduri exprimate de dumnealui merita respect...Sunt deaccord cu solutia pt realizarea idealului nostru national...timpul si fortele tineretului progresiv vor crea toate sansele pentru schimbare.
P.S.Meditati asupra intrebarii retorice a mosului :" Folosim noi oare mintea pe care ne-a dot-o Dumnezeu si graiul pe care ni l-a dat Natura???"Multumesc pentru aceasta lectie de viata.
A comentat Ana C. 06 noiembrie 2009, 22:37 | mergi sus ▲
mircea druc ...carierist si mincinos
A comentat tgh 07 noiembrie 2009, 08:38 | mergi sus ▲
mrcea druc e un PROFITOR.se incadreaza perfect in poza functionarului:mie din asta ce-ese? cand am apelat la el dupa ajutor pentru copiii din Tighina,m-a intrebat :tie din asta ce-ti ese,i-am spus ca nui decat un interes sufletesc,mi-a zis sa las vrajeala si normal a ca nu sa implicat.in 1996 de la uzina FAUR partidul lui druc-prn prin intermediul meu a obtinut o sponsorizare -5000000(1000 dolari sua) druc dupa acesta nu a avut timp sa multumeasca macar directiei uzinei.druc mi-a zis ca daca ajuta copiii face trafic de influenta,eu in 1996 nu am facut trafic de influenta,pur si simplu l-am rugat pe dl.director sa-l ajute,ca nu avea bani din spusele lui druc sa-si plateasca telefonul.
A comentat tgh 07 noiembrie 2009, 13:39 | mergi sus ▲
Dinu Gandu e un impostor ... E un profitor care a scurs statul de bani pentru fostul club al studentilor basarabeni Stefan cel Mare din cadrul Ligii Studentilor din Galati ... S-a opus vehement crearii Ligii Studentilor Basarabeni din Galati - pierdea o mare sursa de alimentare a propriilor buzunare ... Mai mult decat atat - el uraste basarabenii ... Eu am invatat la Galati si cunosc ce crede el despre Romanism si bla-bla-bla ... Un om de-a dreptul inspaimantator cand nu are masca de fratele tuturor romanilor ... Imi provoaca greata numai cand il vad ...
A comentat Radu 07 noiembrie 2009, 18:06 | mergi sus ▲
Mircea Druc este "Radovan Karadzici" din R.Moldova,un criminal care ar trebui sa fie judicat de Curtea Penala Internationala de la Haga.Din cauza politicii rasiste pe care o ducea el fiind la guvern, R.Moldova acum are probleme cu minoritatile etnice.
A comentat Maldova 09 noiembrie 2009, 12:45 | mergi sus ▲
DRacila si compania - kakatzi din Basarabia
Dalbaiogi vestiti- tradatori imputiti
A comentat tot eu 16 noiembrie 2009, 08:39 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.1701 secunde