Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

25 aprilie 2024, ora locală: 21:07

 

Ghimpu: Dacă cetăţenii moldoveni vor vrea unirea cu România, nu îi va putea împiedica nimeni

adăugat 01 martie 2010, 14:04, la Politică

Ghimpu, cetăţeni, Unirea, România

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova şi şeful interimar al statului, Mihai Ghimpu, a declarat luni că programul Alianţei pentru Integrare Europeană nu cuprinde ideea unirii cu România, dar dacă cetăţenii vor vrea acest lucru, nu îi va putea opri nimeni, relatează Europa Liberă, în pagina online.

Referindu-se la relaţia Republicii Moldova cu România , Ghimpu a reafirmat că programul Alianţei pentru Integrare Europeană nu cuprinde ideea unirii cu România, dar că, "dacă oamenii vor dori să o facă, nu-i va opri nimeni - nici Ghimpu, nici Voronin, nici Putin, nici Clinton, nimeni" , potrivit unui interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

Ghimpu a declarat, de asemenea, că nu vor avea loc alegeri anticipate toamna viitoare, adăugând însă că liderii Alianţei pentru Integrare Europeană nu au ajuns la o concluzie pe această temă. El a apreciat că Partidul Comuniştilor nu va mai avea majoritatea în Parlament şi că, astfel, comuniştii nu vor mai putea să îşi revendice postul de preşedinte al Legislativului.

Întrebat în legătură cu alegerea preşedintelui Republicii Moldova, Mihai Ghimpu s-a declarat convins că liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, va deveni preşedinte până la sfârşitul acestui an. Ghimpu nu a exclus posibilitatea ca alegerea preşedintelui să fie făcută de către populaţie, şi nu de parlamentari.

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a mai spus că, potrivit sondajelor de opinie, 70 la sută dintre moldoveni doresc să îşi aleagă preşedintele prin vot direct. El a precizat că îl va vota pe Marian Lupu, în oricare din cele două variante de alegere a şefului statului.

Întrebat despre concluziile la care a ajuns comisia de la Veneţia privind modificarea Constituţiei, preşedintele Parlamentului moldovean a afirmat că opinia comisiei este consultativă şi că decizia va fi luată de Chişinău, după ce va fi consultată şi comisia prezidenţială pentru modificarea legii supreme.


Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net
Dar daca regiunea Gagauzia sau raionul Taraclia sau raionul Briceni va dori sa se uneasca cu respectiv cu Turcia, Bulgaria, Ucraina, la fel Baltii cu Fedratia Rusa, iar Giurgiulestii cu Romania - la fel NIMENI NU-I VA IMPIEDICA? Cum poate cu actele in regula, conform Tratatului de aderare dintre Romania si UE si Tratatului de la Lisabona o parte componenta a UE - regiunea Romania, care deja si-a delegat in favoarea UE prerogativele sale de stat independent si suveran ce le-a avut pana la 1 ianuarie 2007 poate acum sa se uneasca cu un subiect international in afara UE in mod LIBER - fara acordul Presedintelui UE, Ianaltul Reprezentant pentru politica externa a UE, Comisia UE si Parlamentul UE? Si aricica din tufis stie ca e imposibil, ca trenul Unirii a plecat fara intoarcere din gara Bucuresti la 1 ianuarie 2007. Da, pana atunci era o chestiune bilaterala, teoretic, cai in practica trebuia sa se tzina cont de parerea viitorilor parteneri NATO si UE.
Si al doilea, vrea dl prsedinte, prim-ministru, ministri, domnii parlamentari, ambasadori etc. etc. ca capitala de stat european Chisinau sa devina centru judetean, precum e Vasluiul, si domniile lor sa devina mici sine insemnati functionarasi de nivel judetean total supusi deciziilor de sus de la Bucuresti? Tinand cont de ceea ce a fost pana la 1940, pentru faptul ca au activat in administratia sovietica, bolsevica - s-ar putea ca ulterior nici posturi in administratia judeteana sau comunala sa nu li se incredinteze - vor veni iarasi cadre de romani adevarati din Muntenia si Oltenia, sefi de post, jandarmi, procurori, ofiteri etc. Iar locul lor al corciturilor coministe si bolsevice e in afara Basarabiei, pamant romanesc - in Siberia.
A comentat eugen 01 martie 2010, 23:05
UNIREA NU VA FI NICIODATA ASHA CUM NICI NU A FOST, RMD TARA APARTE, ROMANIA DEABIA EA ISHI Tîrîe COPITELE NU CRED CA MAI ARE NEVOIE SI DE RMD,UNIREA E O HAMBITIE A LUI BASESCU,SI O ILUZIE PE CARE O CRED CETATENII RMD,MOLDOVA TARA APARTE STAT INTEPENDENT SI NOI NU SÏNTEM ROMI , PUR SI SIMPLU SINTEM DIFERITI DE ROMI DAR MLTI NU INTELEG SI LE PARE CA ASHAI BINE.
A comentat Igor 02 martie 2010, 08:37
Unirea o sa fie daca o sa vreti si o sa luptati din toata inima nu numai pt pasapoarte romanesti care va deschide calea.Si daca nu vreti ,Unirea tot o sa fie dar atunci cand o sa intrati si voi in UE.Romi sunt si la noi si la voi dar asta nu inseamna ca toti sunt romi.Orice padure isi are uscaciunile nu uita, e valabila pentru orice.
A comentat pt Igor 02 martie 2010, 10:11
La noi sunt nu mai mult de 10 mii de romi, care au scoli primare in limba tiganeasca, ansamblu profesionist de cantece si dansuri. Romii nostri sunt recunoscuti ca natie aparte si lor li se da toate drepturile - ei nu au nevoie neparat sa invete romana si sa ni se bage sub piele ca romani - ei vorbesc mai mult ruseste. Romania i-a facut pe tzigani romani, vorbitori de romana si acum rromii romani ii inlocuiesc in Bucuresti si nu numai pe romanii veritabili. Deoarece un tigamn si o tiganca sunt mai vrednici in a naste copii decat un impotent de intelectual cu aere aristocrate roman - nmarea batalie dintre romaniicare vorbesc toti limba romana, dar se impart in europeni si asiatici 100% va fi in favoarea tiganimii - se poate de calculat dupa sporul de populatie in ce an tiganii vor alcatui 50% din populatia Romaniei si ii vor conduce pe romani, asa cum se intampla in organizatia PSD Bucuresti in frunte cu Vanghelie. Tiganizarea Romaniei e greu de oprit - unica salvare ar fi chemarea in ajutor a unor eliberatori rusi, care sa faca ordine. Ne oare rau dar voi smecherilor ii socotiti pe tigani mai ceva decat pe basarabeni si mai intai sunteti frati, cuscri, socri, cumnati cu ei si apoi cu noi. Iar noi, basarabenii, multumim lui Dumnezeu ca ne-a facut frati de cruce cu rusii si nu cu tziganii, altfel ajungeam ocupati de mafia tiganeasca cum e Romania de azi si de maine. Sa ne unium cu tziganii - fereasca sfantul! Rromania - tzara furata, bucuria bucuresteana a rromilor.
A comentat ivan 02 martie 2010, 11:14
bai idiotilor fara identitate(rusificatilor)
va reguleaza rusii cum vor (si f....i si cu banii luati) si ii si pupati in gaoaza.
dupa Unirea inevitabila,orice basarabean poate deveni presedintele Romaniei sau: prim-ministru, ministru,parlamentar etc.;
in loc de zeci de raioane cu birocratie multa,vor fi cca.4-5 judete; kgb-isti rusi vor pleca in stepa(ocupatia rusa de sute de ani);
basarabenii isi vor regasi identitatea;(nu vor mai purta nume rusesti;horele nu vor mai fi kazaciocuri );ve-ti fi liberi sa va inchinati la mormintele lui Stefan cel Mare sau Eminescu,care se afla in Romania,s.a.m.d.
A comentat moldovalahul 02 martie 2010, 12:08
Interesant, trebuie cutotii tindem spre unire sau omenire ? (k dak unire asta e politica.... si mult alt bred, dak omenire atunci tre sa ne stimam unii pe altii, cel putin de la asta sa incepem si doar asa politica nu ne va putea influenta ....)
A comentat Transhumanta 02 martie 2010, 13:06
Si daca ramine de ales intre rusi si romi, cu romii cel putin imi voi cinta limba natala :P, da rusii cum au fost de kkt asa si au ramas...
A comentat Transhumanta 02 martie 2010, 13:27
unirea va fi si intrun viitor apropiat asha ca discutiile acestea,s vorbe goale
A comentat vabo 02 martie 2010, 13:44
Pruto-nistrenilor! In Romania nu vorbeste nimeni de nici o unire cu voi. Voi vorbiti mereu de unire, dar nu va intrebati daca si romanii doresc acest lucru? Ei bine, stati voi acolo in tara voastra "fara de tigani" si mai lasati-ne pe noi in pace. Ne lipsim de prezenta voastra pe teritoriul nostru! In scurt timpa veti putea sa plecati mai usor in Patagonia decat sa intrati in tara noastra! Asa va fi, fiti siguri de asta, strainilor!
A comentat Un roman de langa Prut 02 martie 2010, 15:12
RE-UNIFICAREA ESTE ÎN INTERESUL ŢĂRII , NU (NUMAI ) AL MEU , NU (NUMAI ) AL BASARABENILOR , NU(NUMAI) AL ROMĂNILOR DE PESTE PRUT .................... RE UNIFICAREA ESTE ÎN INTERESUL NAŢIONAL AL TUTUROR ROMĂNILOR DE LA NISTRU PÎN LA TISA CUM BINE ZIS-A EMINESCU
A comentat PENTRU ROMĂNUL DE LĂNGĂ PRUT 02 martie 2010, 16:29 | mergi sus ▲
LASATIL PE EMIN SA SA ODIHNEASCA IN PACE VAI DE MINE CE MAI EROU AL PATRIRIEI IL POMINESC IN VECI NECARTURARII ASTIA FARA CA SA STIE DE CE.............................BAH NU UNIREA NO SA FIE PLIVAL EU PE PASAPORTUL TAU ROMAN DE K....................................................DACA TREBUIE ROMII DIN RMD PO SA VII FACEM CADOU CA MARE DIFFERENTA INTRE VOI SI EI NU SE MAI VEDE....TE GRESESTI NU EI SE ROMANIZEAZA DAR VOI VA TIGANITI SI ASTAI DOVADA CARE SE VEDE........10MII ROMI IN ROMANIA , DUTE SI TE INVATA A NUMARA CRED CA AI NEVOIE DE A FREGVENTA O SKOLA PINA A VENI SI A DISCUTA PE FORUM TREZESTETE ROMANE SI VEZI REALITATEA CA NUI ASHA CUM VIZEZI IN SOMNUL TAU CEL LUNG DE TOTA VIATA TA PE CARE I TRAIESTI FARA CA SA INTELEGI DE UNDE BATE VINTUL, NU DEGEABA IMNUL VA CINTA SA VA TREZITI CA VA VAZUT CA SINTETI NISHTE SOMNOROSHI VESHNICI DESKIDE OKII CEI DE ROM SI TREZESTETE SI INTELEGE CA MOLDOVENII NUS ROMANI CA O SA VINA KGB SI O SATI INKIDA CIOCUL CARE CÏNTA ASHA DE FRUMOS NU CO SA DORMI PE VECI DAR SI O SI SA TACI:):):)
A comentat IGOR 02 martie 2010, 23:00 | mergi sus ▲
romanii sant niste jeguri si au toti fara exceptie in ei sange tyiganesc. zici roman.... si tragi apa
A comentat un moldovan cu pas romanesc 03 martie 2010, 17:24 | mergi sus ▲
da binenteles cas tigani, fiti anti romani nui lasati sa va intunice mintile ca deacum au inceput incet si bine sa le inkida okii celor din md nu va lasati ca romul profita
A comentat anti roman 03 martie 2010, 18:05 | mergi sus ▲
nici că se poate de făcut o mai bună caracterizare mai bună dar cred că ai încurcat puţin adresa . . .în loc de romăni trebuie să citim bolşevici şi încă ar mai fi mullte de spus ........... da ce măi gunoiule ţi-a luat vreun ROMĂN FEMEIA S-AU AI SUPT ŢÎŢA LU TATT-TU CÎND AI FOST MIC .. . . .
A comentat pentru un moldovan cu pas romanesc 03 martie 2010, 19:23 | mergi sus ▲
Bai cersetorule "un maldavan cu pas...", tigan esti tu cu lifta ta spurcata care pute de la o posta a prostie. In primul rand ca voi cersetorii bastarzi ai micutului imperiu polietnic pruto-nistrean nu sunteti moldoveni. Noi moldovenii suntem romani si locuim in Romania. Voi sunteti tigani cersetori asiatici adusi de Stalin de prin toata Asia. Asa se explica si cersetoria pe care o promovati la scara planetara. Cersiti de la oricine si orice. Numai tiganii procedeaza in halul asta. Iar Basescu si Boc cu guvernul lui ar trebui sa ia de urgenta masuri si sa scoata afara din Romania toata lifta tiganeasca cersetoare din Pruto-Nistria. Altfel veti fi considerati tradatori ai poporului roman si nu veti mai rezista mult la conducerea tarii. Deci, scoateti afara din tara noastra Romania pe toti tiganii bastarzi si cersetori pruto-nistreni!
A comentat un oarecare antibasarabou 03 martie 2010, 19:58 | mergi sus ▲
Bai cershetorule \"un maldavan cu pas...\", pute Kisiniovul a kkt tiganesc, a kkt de avortoni cersetori adusi din toata Asia si probabil si din India. Iar pe unde treceti voi pute a tigan, a kkt pruto-nistrean. Rusine buruienarilor pruto-nistreni! Spalati-va ca oamenii si reparati-va canalizarile in targurile voastre imputite. Macar targurile sa nu mai puta a tigan. Vom da publicitatii niste lucrari rusesti si ucrainene (le dam la tradus) in care rusii si ucrainenii va descriu ca pe tigani, ca pe cele mai din urma fiinte cu infatisare omeneasca care populeaza planeta, ca pe niste suboameni. Nu sunteti in stare macar sa va aparati bucatica de imperiu polietnic care v-a mai ramas. Va iau ucrainenii si Palanca si tot sudul imperiului vostru de stransura. Si Gagauzia va deveni parte a Ucrainei. Poate macar ucrainenii va vor domestici. Sa va bata Dumnezeu, bastarzi buruienari nenorociti!
A comentat un anti.... 03 martie 2010, 20:17 | mergi sus ▲
NICI CĂ SE PUTE O DESCRIERE MAI APROPIATĂ DE ADEVĂR A TUTUROR BOLŞEVICILOR . . . .NIMENI NU ESTE PERFECT DAR BOLŞEVICII ÎNCĂ DE LA APARIŢIA LOR AU EXCELAT ÎN MINCIUNĂ . , LAUDĂ , VORBE GOALE , OCUPAŢIE ŞI FURT , . . . . ŞI SE POT ARGUMENTA TOATE ACESTE CALITĂŢI ÎN CĂTEVA PROPOZIŢII NUMAI CĂ ŞI HÎRTIA SUPORTĂ GREU TOATE ,,CALITĂŢILE "PE CARE LE AU BOLŞEVICII . . NUMAI DATORITĂ UNOR GUNOAIE CA VOI MAI POATE SUPRAVIEŢUI ÎN BASARABIA . . .A SĂ NU UIT ÎN NICI O ŢARĂ DIN U.E. P.C.R.M. ŞI MUUU NU MAI AU CORESPONDENT AŞA CĂ ĂSTA-I UNUL DIN MOTIVELE PRINCIPALE PENTRU CARE BOLŞEVICII NU DORESC INTEGRAREA MOLDOVEI ÎN U.E. , . . .JOS CIUMA ROŞIE. . HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
A comentat pentru igor şi ivan 04 martie 2010, 02:58 | mergi sus ▲
bai baieti care va tot certati pe aici, vreau sa va linistesc un pic:nici romanii nici basarabenii nu sunt tigani,tiganii sunt o etnie care exista in toate tarile chiar si in rusia si ucraina.in cea ce priveste unirea majoritatea majoritatea romanilor sunt de acord cu unirea,si cred ca si majoritatea basarabenilor sunt de acord ,deci e doar o chestiune de timp,iar acum ca guvernul de la chisinau este proeuropean devine tot mai posibila.eu personal m-am bucurat enorm cand tinerii basarabeni au iesit in strada impotriva comunistilor.acum ca nu mai sunt vize ma gandesc sa fac la vara o vizita la chisinau.
A comentat un roman adevarat 04 martie 2010, 20:40 | mergi sus ▲
Idiotilor, santeti de acelasi si sange si va mancati intre voi. Mi-e greata.
A comentat Rohman 06 martie 2010, 00:36 | mergi sus ▲
DOAMNE, daca prostia ar crea durere, la voi cred ca s-ar urla rau de tot pe toate strazile.
A comentat un roman 09 martie 2010, 20:34 | mergi sus ▲
RUSINE! RUSINE! RUSINE!
A comentat 10 martie 2010, 12:04 | mergi sus ▲
bai oameni buni ce rominii sunt tigani si asa md bai dace nu va uitati la rusii astea ces de p... ca se folosesc de tot fostul ussr ca ne tin la picioare pe noi de ce nu vreti sa traiti ca europenii sa dati un viitor la copii frumos...
A comentat romin 10 martie 2010, 19:09 | mergi sus ▲
RUSINE RUSINE RUSINE....din cauza unor inculti ca voi a ajuns voronin la conducere si sunteti cea mai saraca tara din europa si multumita lui basescu si al faptului ca sunteti nascuti in basarabia puteti vedea lumea si trai un pic mai bine...daca romani sunt tigani atunci si stefan cel mare este...caci el este roman si se odihneste in romania in bucovina lui draga,nu va convine ca sunteti romani plecati la betivi de rusi si lasati-ne in pace.cei ce se simt romani se vad...teodorovici,vieru,filat,ghimpu,etc toata intelectualitatea moldovei se considera si vorbesc limba romana numai inculti cu scoli facute prin cine stie unde se tin moldoveni...cetatea de scaun a moldovei este la suceava si nicidecum la balti...caci adevarata capitala a moldovei e la IASI si nu la chisinau care e capitala republici moldov doar atita...mir greata sa vad toti analfabeti cunoscatori de istorie...
A comentat POLAKU2002 10 martie 2010, 20:47 | mergi sus ▲
BARDAK RUSSIA A DAT SHI ASA DEE MUE LA ROMINI!!!!
A comentat GE 11 martie 2010, 02:03 | mergi sus ▲
TU SĂ DAI M..E LA MĂTA NU LA ROMĂNI
A comentat pentru ge 11 martie 2010, 05:19 | mergi sus ▲
Ma oameni buni,nu va certati,stiti ca certurile sunt degeaba???Vreti nu vreti[fac referire la basarabeni mei] sunteti ROMANI.Mai trezeti-va din somnul de moarte.Noi suntem Romani si vreau UNIRE CU FRATII NOSTRII ROMANII DE PESTE PRUT.VA STIMEZ MULT.SALUTARI DIN CHISINAU.
A comentat Basarabeanca 20 iunie 2011, 10:22 | mergi sus ▲
ADEVĂRURI pe care “stataliştii-maldavanişti” finanţaţi de Moscova se fac că nu le văd :

În Dieta poloneză, Taranowski aminteşte despre PETRU RAREŞ care

„ …nutreşte gândul măreţ al înfăptuirii unui REGAT AL TUTUROR VALAHILOR PÂNĂ LA DUNARE”.
(Vezi p.314-315 Istoria adevărului istoric Vol.II Prof. A.Deac).
Sute de ani toţi marii domnitori ROMÂNI moldoveni au avut un singur gând:
UNIREA TUTUROR ROMÂNILOR !

RE-UNIREA este în inimile şi sufletele ADEVĂRAŢILOR ROMÂNI basarabeni!
Români adevăraţi precum cei ce vor sfinţi în curând ,la Prut,CRUCEA MÂNTUIRII NEAMULUI ROMÂNESC.
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 20 iunie 2011, 14:27 | mergi sus ▲
POPORUL ROMÂN n-a venit din afară, aici s-a născut.
Aici s-au fiert diferitele elemente din care s-a creat POPORUL ROMÂN.
Noi nu avem unde pleca și nimeni nu are dreptul să ne gonească din țara noastră.
Un veac întreg, supuși și tăcuți, am purtat jugul, de un veac întreg limba noastră este oprită, un veac întreg cartea în limba natală a fost persecutată ca o otravă revoluționară…” .

(ROMÂNUL basarabean Constantin Stere la deschiderea ședinței Sfatului Țării din 27 martie 1918)
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 20 iunie 2011, 14:28 | mergi sus ▲
***NU EXISTĂ LIMBA MOLDOVENEASCĂ***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!
***NU EXISTĂ POPOR MOLDOVENESC***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!
***NU EXISTĂ REPUBLICA MOLDOVA***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!

***Există doar LIMBA ROMÂNĂ,POPORUL ROMÂN şi ROMÂNIA,urmaşa DACIEI STRĂBUNE!!!!!***

***Destinul nostru al ROMÂNILOR basarabeni este unul singur: ROMÂNIA RE-ÎNTREGITĂ!!!!!***
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 20 iunie 2011, 14:29 | mergi sus ▲
“Rusia voieşte să ia Basarabia cu orice preţ: noi nu primim nici un preţ.

Primind un preţ, am vinde; şi noi nu vindem nimic !
nu dăm nimic şi nu primim nimic.

ROMÂNUL care ar cuteza să atingă acest principiu ar fi un vânzător.»

Mihai Eminescu, (“Cestiunea retrocedarii Basarabiei”), Timpul, 10 februarie 1878, in Opere, vol X, Ed. Academiei, 1989, p.46)
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 20 iunie 2011, 14:30 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.2663 secunde