Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

6 mai 2024, ora locală: 14:11

 

Parlamentul a decis: “27 august – Ziua Independenței”, "27 aprilie - Ziua Drapelului de Stat"

adăugat 23 aprilie 2010, 08:24, la Politică

O nouă sărbătoare naţională, Ziua Drapelului de Stat, 27 aprilie

Nu vom mai avea Ziua Republicii. Parlamentul Republicii Moldova a adoptat astăzi, 23 aprilie, proiectul de lege privind redenumirea zilei de 27 august drept “Ziua Independenței”.

Amintim că în 2007, în premieră absolută, autoritățile comuniste nu au mai organizat manifestări de “Ziua Independenței”, sărbătorind “Ziua Republicii”.

În acest an, Republica Moldova va sărbători 19 ani de la proclamarea Independenței R. Moldova și eliberarea de sub ocupația sovietică.

Deputaţii au mai decis, astăzi, în prima lectură, ca ziua de 27 aprilie să fie Ziua Drapelului de Stat. Propunerea a venit din partea Guvernului care a făcut trimitere la ziua de 27 aprilie 1990 când deputaţii primului Parlament au votat tricolorul ca Drapelul de Stat.

Fostul comunist, Victor Stepaniuc, actualmente membru al Partidului „Moldova Unită”, s-a opus acestei propuneri declarând că Ziua Drapelului de Stat trebuie să fie 3 noiembrie, când deputaţii au votat suplimentar tricolorului stema drapelului.

„Guvernul nu s-a documentat, propun sa ne abţinem de la adoptarea acestei Legi acum. La 27 aprilie 1990 a fost adoptat tricolorul fără stemă, acesta este drapelul României. Nu cred că această zi este ziua de stat a drapelului Republicii Moldova. La 3 noiembrie 1990 a fost adoptată stema de stat şi anume din momentul dat, drapelul şi-a căpătat valoarea sa actuală”, a declarat Stepaniuc.

Propunerea lui Stepaniuc ca ziua de 27 aprilie să fie înlocuită cu data de 3 noiembrie a fost susţinută de doi deputaţi. Proiectul propus de Guvern, care prevede ca 27 aprilie va fi Ziua Drapelului de Stat, a fost susţinut de majoritatea deputaţilor.

 


Autor: Hotnews / UNIMEDIA
Sursa: www.hotnews.md
CE NE UNEŞTE DE ROMÂNIA ? ACEEAŞI LIMBĂ.....ACEEAŞI ISTORIE ŞI IUTE ACUM ...... ACELAŞI DRAPEL ..... ROŞU GAL BEN ŞI ALBASTRU ESTE AL NOSTRU TRICOLOR SĂ NE PUPE-N C.R RUSOCII CĂ MOLDOVA NU-I A LOR JOS BOLŞEVICII
A comentat CE MAI VREŢI 23 aprilie 2010, 10:13
bravo!! in sfarsit lucrurile se schimba spre bine... mu.ie rusilor!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat patriotu' 23 aprilie 2010, 11:07
inca cite bazaconii va mai face acest Gimpu...trebuie sa se foloseasca ''patanul'' de puterea care a ridicat-o tavalindu-se sub picioare! Ar trebui ca sa le vina mintile la cap,ca el si impreuna cu nepotu-sau,sa li se puie cite o masa de lucru in fata magazinului ''STROMA''-sa se imbibe amindoi cu mirosul de rahat.ce mai imblam si noi cu jocuri dea ''democratia'',odata ce MD sa transformat intr-o gunoiste,i-ar capitala in ''clozet''.credet ca ''patanul'' acesta va face ceva concret pentru moldova...el se va ocupa numai cu ''boltologia''.ce vrei de la un vacar...la sudul md.un taran plouat vorbeste mai frumos ca el si mai cu tilc.presedinte-interimar...ha-ha-ha-ha-ha-ha...............................
A comentat grig 24 aprilie 2010, 04:42
GHIMPU ESTE UNUL DIN PUŢINII OAMENI CU CAPUL PE UMERI DIN PARLAMENT ....SĂ RECUNOŞTI CĂ EŞTI ROMÂN ŞI CĂ VORBEŞTI LIMBA ROMÂNÎ ÎNTR-O BASARABIE RUSIFICATĂ ESTE LA LIMITA AVENTURII .... OARE DUPĂ ALEGERILE ANTICIPATE VOR MAI EXISTA ASEMENEA LIDERI ÎN BASARABIA ??????
A comentat pentru grig 24 aprilie 2010, 05:36
un pas mare pentru RO si MD . BRAVO
A comentat RFG 24 aprilie 2010, 14:18
In primul deceniu de existenta a R.Moldova tactica Moscovei era urmatoarea: de a promova la cele mai inalte functii ale statului moldav persoane handicapate fizic si mintal, amintiti-va de presedintele parlamentului Motzpan cu celebra fraza "Sa ne intoarcem cu 360 grade!" sau de prim-ministru Muravschi, om bun, dar a carei fatza era mai bine sa nu i-o vezi nici la ecran, nici atunci cand strangea mana unor diplomatzi sau sefi din alte state. Aceasta tactica a "handicapatzilor" si neprofesionalilor prosti si usor de condusi din spate n-a durat prea mult. Vazand ca electoratul moldovean nu e atat de prost ca sa voteze persoane incapabile, neprofesioniste, fara valoare sau total neprezentabile, uitati-va la ce varianta a trecut Moscova. Astazi ea mizeaz pe persoane dintre cele mai prezentabile ca aspect fizic, poliglotzi, eruditzi, specialisti cu renume in economie, persoane pe care electoratul intzelege ca sunt ale Moscovei, dar nu se poate opune lor deoarece reprezinta un ideal, sunt carismatice. E cazul lui Marian Lupu, pe care e greu sa-l refuzi. Cat priveste "cadrele" promovate de Romania (partzial si de SUA si UE) ele sunt total anticarismatice, neprofesionale, diletante, implicate in afaceri dubioase si nu trebuie sa fii proroc ca sa spui de pe acum ca nu vor fi votate la viitoarele alegeri.
A comentat ver 24 aprilie 2010, 15:27
ver, Romania nu promoveaza cadre in republicuta voastra. Dar e normal ca vecini fiind, si tari straine, sa avem niste relatii de ochii lumii la nivel de guvernanti. Mie mi-ar conveni si situatia de a rupe in totalitate relatiile cu republicuta voastra polietnica si dusmanoasa. Eu personal as dori sa avem cu voi acelesi tip de relatii ca si cu Sierra Leone sau orice alt stat de pe mapamond. Asta nu inseamna ca sprijinim pe cineva.
A comentat baliverne 25 aprilie 2010, 08:54
am presupus ca va aparea un comentariu precum a lui ''baliverne''.e si normal-in md.cine vine la putere numaidecit trebuie sa se sfadeasca cu toata lumea,adica ''dusmanul tau e prietenul meu''.ci-ar recent am auzit noutatea-presedintele-interimar[ha-ha-ha] sa razgindit sa participe la parada de la moscova.cu atita truda sa refacut in rusia piata de vinuri moldovenesti si iata acest ''gimpu'' naruieste tot din nou...cita mediocrie trebuie sa ai,ca din aroganta inculta sa calci in picioare interesele statului sarac si asa...zeci de state,din toate colturile lumii,participa-gimpu nu...nimeni n-ui iubeste pe comunisti,dar trebuie de recunoscut ca in situatia creata cu ''razgindirea'' ei sunt mai patrioti ca zeci de-al de ''gimpi''.a gasit si ''ciulina'' acesta cu cei s-ai ofenseze pe rusi-ca ''majestatea'' sa nu fa participa la parada...cretinizm.
A comentat grig 25 aprilie 2010, 18:57
HOP CĂ S-A GĂSIT UN BĂŞINOS SĂ VORBEASCĂ DE MEDIOCRITATE .....UN SPECIALIST ÎN PIAŢA VINURILOR DIN BASARABIA ........................... MĂI GUNOIULE AR FI INFINITE MOTIVE PENTRU CA NU NUMAI GHIMPU DA TOŢI CEILALŢI LIDERI A.I.E. SĂ NU MEARGĂ LA DEFILARE LÂNGĂ CIZMA BOLŞEVICĂ ...DA EU ÎŢI AMINTESC NUMA CÎTE SE POT NUMĂRA PE DEGETELE DE LA O MÂNĂ ............ OARE CINE SPRIJINĂ CU BANI ŞI ARME REGIMUNL BUFONULUI IMPERIAL DE LA TIRASPOL............... PÎNĂ UNA ALTQA OFICIAL TRANSNISTRIA ESTE TERITORIUL R MOLDOVEI ..... DAR AFLAT SUB CONTROLUL TOTAL AL BOLŞEVICILOR DE LA MOSCOVA , APOI AR FI CEI PESTE 800 000 DE DEPORTAŢI ROMÂNI BASARABENI ÎN STEPELE SIBERIEI , SAU 500 000 ROMÂNI BASARABENI MORŢI DE FOAME ÎN 1946 CA SĂ NU MAI AMINTIM DE CEI PESTE 200 000 ROMÂNI BASARABENI ELITA INTELECTUALITĂŢII BASARABENE A ANILOR 1950 EXECUTAŢI PRIN ÎMPUŞCARE FĂRĂ JUDECATĂ DE INCHIZIŢIA BOLŞEVICĂ PENTRU SINGURA VINĂ A LOR CĂ AU AVUT CURAJUL SĂ SPUNĂ CLAR ŞI RĂSPICAT ................CEEA CE SPUNE ŞI GHIMPU ASTĂZI ŞI CARE ESTE DE FAPT ADEVĂRUL GOL GOLUŢ.......... NOI (BASARABENII ) SUNTEM ROMÂNI ŞI SCRIEM CU ALFABET LATIN ..........JOS CIUMA ROŞIE ,....................JOS BOLŞEVICII
A comentat PENTRU GRIG 26 aprilie 2010, 01:05
pentru fricosul care a comentat mesajul lui ''grig''.dupa prima fraza se vede ca esti ''bidla''.decit ai enumera postulatele facute de bolisevici pe teritoriul basarabiei[nu-mi functioneaza tasta la litere mari],mai bine, fricosulei,ai face o calatorie in moldova de peste prut-de la suciava pina la constanta si te vei convinge,ca mai oropsit meliag in europa nu exista...basarabenii nostri pe linga ei sunt oameni foarte instariti.carei cauza-stefan cel mare de doua ori a trecut bucurestiul prin foc si sabie-pentru tradare-si genetic, dregatorii ro.nu pot uita acest lucru,deatita moldovenii din ro.sunt lasati in voia soartei, a betiei si desfrinarii...uita-te la pri-tv.ro-toate crimele se petrec pe acest teritoriu.eu am traversat ro.din 1991 in continuu si nicaieri n-am vazut de cind traiesc sa faca ''chirpici'' din glod,dar sub iasi am vazut...a te numi romin inca nu inseamna a fi.am si domiciliu in ro.,dar de cit sa fiu socotit peste prut de inferior lor-cu toate ca am vaste cunostinte in istorie si literatura,mai bine stau la turta mea.din 1992 c-am zece ani la rind m-am odinit cu familia pe litoralul ro.,dar de cind au prins la purici si a zbera sub orice pretecst la basarabeni,prefer, de citiva ani deacum, sa plec in crimeia.una nu inteleg-de ce asa de tare ne mindrim noi ca romanii au fecundat femeile dacice 170 ani-pina cind sa pierdut si limba dacica-,i-ar acum imblam cu pantalonii in vine sa ne mai frece si altii...
A comentat grig 26 aprilie 2010, 19:55 | mergi sus ▲
mai mare prost ,idiot si handicapat ca presedintele interimar eu nu-mi inchipui ca sar putea gasi undeva . Doar 8 oameni au propus sa participe la parada . 4 veterani si 4 ostasi . Pur simbolic . Toate cheltuelele le suporta rusii . Citeam cum urodul asta raspundea de ce refuza , motiva . Ostasii moldoveni nu sunt deorinsi sa marshalueasca pe strada pavata ,numai pe asfalt . Situatia economica in republica e foarte grea ,se duce lipsa in rationul ostasilor ,maninca putin , sunt cam slabi . E ingrijorat si nar vrea sa traga rusine daca ostasii moldoveni vor raminea in urma la parada de toti ceilalti in timpul trcerii . Va spun cinstit ,chind am citit asta aveam numai o dorinta - sal am in fata pe o sechunda !!!!!Interviul a fost dat la un ziar rus . La urma comentariile cititorilor . Multi nu intelegeau ,el in serios ori in gluma spune asa prostii.Cautati in arhiva la - rambler.ru. Vai de capul lui !!!!
A comentat j.PHILIPS 26 aprilie 2010, 23:40 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.2168 secunde