Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

18 aprilie 2024, ora locală: 08:15

 

Partidul Liberal din R.Moldova: Toată maşinăria statului a lucrat in campania electorală impotriva PL şi a Opoziţiei unite

adăugat 26 iulie 2009, 15:48, la Social

"A fost o campanie agresivă din partea partidului de guvernămant, care şi-a construit strategia pe o singură idee - ideea că Republica Moldova este inconjurată de duşmani externi, iar in interior opoziţia este antistatală şi ii ameninţă existenţa. Este o minciună sfruntată, inventată de comunişti, după ce tot ei au incercat să o fundamenteze dand foc clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei" - aceasta e concluzia Partidului Liberal despre actuala campanie elctorală şi a fost făcută publică vineri, in cadrul unei conferinţe, anunta Departamentul Comunicare al PL.

Liberalii spun că in această campanie electorală comuniştii au incălcat toate legile ce puteau fi incălcate şi cu toate acestea PL a demonstrat in această campanie care este adevărul şi a transmis informaţia corectă in fiecare localitate. Populaţia este receptivă şi deschisă pentru schimbare.

Liderii PL au acuzat guvernarea comunistă de faptul că a implicat "toată maşinăria statului" pentru a lucra impotriva PL şi a celorlalte partide de opoziţie.

Corina Fusu, vicepreşedinte PL: "O campanie electorală in condiţii de dictatură comunistă"

Corina Fusu, vicepreşedinte PL , a declarat că de fapt aceasta şi inseamnă să avem "o campanie electorală in condiţii de dictatură comunistă - comuniştii nu vor să cedeze puterea pe cale democratică. Guvernul nu a avut grijă de treburile republicii, ci a devenit stafful electoral al PCRM".

Candidaţii electorali PL, participanţi la conferinţă, au declarat pe rand de la tribună că poliţia s-a implicat masiv in campania electorală actuală şi au adus in calitate de exemple un şir de cazuri din diferite raioane. Ei au spus că obiectivele puse pe seama poliţiştilor de Voronin vizau urmărirea membrilor şi simpatizanţilor PL, zădărnicirea intalnirilor electorale, provocarea de incidente, intimidarea alegătorilor, impiedicarea demonstrării filmelor despre evenimentele de la 7 aprilie, fabricarea de probe şi dosare false impotriva candidaţilor PL şi a intregii Opoziţii unite, ca şi in cazul lui Mihai Paşcovschi, bănuit că ar fi organizat şi participat la proteste, cand el de fapt era la Roma, organizarea diversiunilor cu foi volante care, chipurile, ar fi ale PL, PLDM, AMN la Cahul şi Orhei.

Membrii Partidului Liberal au adus in calitate de probe zeci de cazuri din diferite raioane ale republicii care incriminează partidul de guvernămant şi il acuză de grave abateri de la lagislaţia electorală in vigoare. Pe rand, au fost enunţate o serie de instituţii de stat exemplificand felul cum s-au implicat ele in campanie electorală.

Procuratura a fabricat şi ea zeci de dosare impotriva candidaţilor opoziţiei, făcand campanie electorală comuniştilor şi incercand a justifica acuzaţia de lovitură de stat.

Poşta Moldovei a distribuit foi volante pro-comuniste

Poşta Moldovei a distribuit foi volante in care ii indeamnă pe oameni să voteze pentru comunişti. Chirtoacă acuză Poşta Moldovei şi Comisia Electorală Centrală de faptul s-au implicat deschis in campanie elctorală. El spune că nici nu poate fi altfel deoarece actualul director al "Poşta Moldovei", Valentin Vizant, este şi membru CEC, dar şi fost angajat in cadrul Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova in perioada 2001-2004.

PL spune că şi Moldsilva ii obligă pe pădurari să facă propagandă pentru comunişti şi cumpără voturile dand lemne de foc. Despre un astfel de caz a fost sesizat Anatol Şalaru in raionul Glodeni. "Comuniştii fură lemne din pădure şi le duc acasă pensionarilor numai ca aceştia să-i voteze pe ei".

Moldtelecom blochează site-urile Opoziţiei şi impiedică o comunicare telefonică normală intre oameni. La intalnirile electorale din mai multe sate din raionul Călăraşi, liderul PL Mihai Ghimpu a fost informat de locuitori că le-au fost deconectate telefoanele pentru ca să nu poată comunica, să nu se poată anunţa reciproc despre faptul că sunt in localitatea respectivă reprezentanţii PL.

Ministerul Dezvoltării Informaţionale continuă să tăinuiască informaţia - Registrul Morţilor listele cetăţenilor cu drept de vot, cerute de deputaţii PL, nu au fost prezentate nici pană in prezent.

SIS-ul ii urmăreşte pe membrii şi simpatizanţii PL

Ministerul de externe a izolat RM prin introducerea vizelor cu Romania, astfel ca cetăţenii RM să aibă o comunicare cat mai precară cu restul lumii.

SIS-ul ii urmăreşte pe membrii şi simpatizanţii PL şi inregistrează convorbitile telefonice, dand informaţia staff-ului electoral condus de Tcaciuc.

Administraţia publică locală, acolo unde este comunistă, se comportă cu ostilitate faţă de candidaţii PL şi impiedică desfăşurarea intalnirilor cu alegătorii. De exemplu, in satele din raionul Făleşti, primarii cereau "licenţă de difuzare" pentru proiecţia filmului "Adevărul despre 7 aprilie 2009", film documentar realizat de tinerii PL. Iar in raionul Orhei, există "o fabrică de scoabe". Candidatul Ion Hadarcă le-a prezentat jurnaliştilor mostre ale acestor "ieroglife ale democraţiei in stilul Comisariatului de poliţie din Orhei", care sunt aruncate in calea maşinilor cu reprezentanţii PL.

Agenţii economici au fost intimidaţi şi hărţuiţi, supuşi diverselor amenzi şi presiuni. Cei care acceptau să le dea voie membrilor PL din teritoriu să ia curent de la ei pentru a conecta aparatajul tehnic şi a proiecta filmul "Adevărul despre 7 aprilie 2009" erau avertizaţi că vor rămane fără afacere, iar copiii lor, angajaţi in sfera bugetară, erau ameninţaţi cu concedierea. De asemenea, cca 75 de şoferi de pe microbuzele din Chişinău au fost amendaţi pentru faptul că aveau lipite afişele electorale ale PL.

Televiziunea şi Radioul Public au continuat campaniile de denigrare

Televiziunea şi Radioul Public au continuat campaniile de denigrare a PL, dezinformand cetăţenii, a mai spus Corina Fusu. "Ele nu sunt instituţii publice adevărate, ci instrumente de propagandă, care slujesc intereselor unui singur partid - al celui comunist. Televiziunea şi radioul public au devenit instrumente de propagandă comunistă, xenofobă si antidemocratică, de manipulare şi intoxicare a opiniei publice. Consider manipularea, cu bună ştiinţă, a opiniei publice de către jurnaliştii de la această instituţie drept crimă impotriva cetăţenilor şi a democraţiei firave din Republica Moldova".

Dorin Chirtoacă a spus că Partidul Comuniştilor trebuia exclus din campania electorală pentru "gravele incălcări admise şi comandate prin structurile aflate in subordine. In general, pentru fraudarea alegerilor din 5 aprilie, acest partid nici nu trebuia admis in campanie electorală."

Mihai Ghimpu este convins de faptul că alegerile din 29 iulie nu pot fi libere şi corecte, pentru că, judecand după actuala campanie electorală, comuniştii nu ştiu ce inseamnă norme democratice.

Autor: ZIUA
Sursa: www.ziua.ro
Mai sunt DOUA zile Hotaritoare!! Dragilor duceti-va la bunei la parinti acasa la tara daca-i aveti acolo, faceti-i sa inteleaga sa nu mai voteze pentru autodistrugerea Basarabiei, faceti-ii sa nu mai dea tara pe mina haitei comuniste care traieste in huzur in timp ce ei se zbat in nevoi si stau cu mina streasina la ochi doar doar s-or intoarce copii si nepotii din pribegie unde au plecat nevoiti de "SUCCESELE" comunistilor in administrarea tarii.

E caldura mare, e adevarat dar lasa, ca dupa arsita drumului s-o gasi la parinti sau la bunei o ligurita de dulceata din cea buna si-un pahar de apa rece de la fintina.

Nu stati acasa, viitorul vostru atirna de un fir de par, nu va mai puteti permite in 4 ani de victorii comuniste impotriva intregului popor..

Sculati-va si mergeti la parinti si bunei de voi si de ei depinde viitorul…
A comentat Jay 26 iulie 2009, 20:20
Au mai ramas 2 ZILE! Niste zile care pot hotari DESTINUL VOSTRU, in care puteti sta deoparte sa priviti si sa fiti nepasatori, sau in care puteti pune umarul la SCHIMBAREA de care cu totii avem si aveti nevoie.

8 ANI in care ati suferit in tacere, ati fost umiliti, ati indurat toate mizeriile posibile ale unui regim dictatorial a carui singura grija a fost sa-si UMPLE BUCUNARELE si sa stranga AVERI COLOSALE. Aceste zile ramase vor incerca tot ce este posibil si imposibil pentru a se mentine pe scaunele lor:

Panouri distruse, preoti in biserica indemnand la votul pentru niste criminali, amenintari, intimidari, hartuieli fizice si psihice. Numai cine traieste acolo poate sti cu adevarat ce poate pati sufletul unui om. Dezinformari si oameni platiti sa scrie pe site-uri sau sa sperie lumea pe la sate, televiziuni unde banul e mai important decat informarea corecta a oamenilor. Sint doar cateva exemple.

In Romania asemenea imagini par venite dintr-un secol demult apus. Lumea priveste spre Moldova cu speranta, cu compasiune, dorinta de a vedea un neam oropsit inapoi pe un drum normal. Pe data de 29 iulie televiziunea nationala din Romania va avea un maraton de stiri si transmisiuni in direct legate de alegerile din Moldova, asta dupa ce, cu doua zile in urma, a difuzat documentarul "Capcana" si a discutat evenimentul care va fi peste 2 zile.

Romania intreaga priveste cu atentie si gand de bine spre oamenii Moldovei, deopotriva romanI si rusi, ucrainieni si gagauzi, bulgari si cine ar mai fi, pentru a vedea cum oamenii singuri isi vor SCHIMBA SOARTA, sa nu mai depinda de niste criminali care doar rau au adus poporului. EUROPA A INCHIS USA COMUNISTILOR si asteapta sa o deschida pentru un GUVERN DEMOCRATIC, cu adevarat, care sa aduca speranta in sufletele oamenilor. Nu va lasati inselati inca o data de un ROSCA TRADATOR sau de un LUPU VICLEAN.

Pe 29 MERGI LA VOT, nu sta acasa. Rupe 10 MINUTE din viata ta pentru un VIITOR NORMAL intr-o TARA NORMALA. Mergi si pune votul tau pe unul din cele TREI PARTIDE care au aratat CINSTE si ONOARE: Partidul LIBERAL, Partidul LIBERAL DEMOCRAT din Moldova sau Alianta MOLDOVA NOASTRA! Succes si LIBERTATEA e APROAPE!
A comentat Jay 26 iulie 2009, 20:21
Pentru cei din SECURITATE / ARMATA / POLITIE si alte structuri de stat, cu oameni ce sint impusi sa voteze si sa prezinte dovezi ca au votat cu cine trebuie, va rugam ca, in cazul in care nu credeti in acest regim ce ne calca in picioare demnitatea, in cazul in care nu sinteti de acord cu ceea ce s-a intimplat in aprilie, nu ati participat si nu ati vrut sa se intimple acele oribile lucruri: INVALIDATI-VA BULETINELE DE VOT!!

Votati ce vi se spune, ca sa nu va pierdeti locurile de munca. Fotografiati. Mai puneti o stampila si INVALIDATI BULETINELE! Dati-ne sansa noua sa alegem corect.

Numai bine si succes!!
A comentat Taysia 26 iulie 2009, 20:21


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Social

O basarabeancă stabilită la Timișoara a creat prima brânză vegană pe piața românească! Ea și soțul ei vor să deschidă și o fabrică
Ștefan & Marisha - un cuplu de români pasionați și creativi, și-au propus să aducă în premieră pe piața românească gustul adevărat de brânză, într-o formă vegană, care să aducă un plus de viață consumatorilor săi. Neobișnuit de sănătoasă, „brânza” are ca bază nuci de caju și migdale activate, culturi [...] mai mult
ȘOFERII VITEZOMANI, IDENTIFICAȚI DE ACUM ÎNAINTE DE CAMERELE FIXE DIN ȚARĂ

Atenţie, şoferi! Poliţia va veghea dacă respectaţi viteză maximă admisă prin camere fixe montate în întreagă ţară.


A fost semnat un protocol cu reprezentanţii Companiei pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere şi astfel agenţii îi vor identifica pe vitezomani cu ajutorul camerelor de supraveghere, special amplasate pentru asta. [...] mai mult
CSJ A AMÂNAT ŞEDINŢA LA CARE URMA SĂ FIE EXAMINATĂ CONTESTAŢIA DOMNICĂI MANOLE
Şedinţa Curţii Supreme de Justiţie în cazul judecătoarei Domnica Manole a fost amânată pentru data de 10 august, orele 10:00.CSJ urma să examineze astăzi contestaţia depusă de Domnica Manole privind demiterea sa din sistem în baza a două avize ale SIS. La 10:00, ora la care a fost anunţată şedinţa, mai mulţi oameni s-au [...] mai mult
TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA, ARS ÎNTR-UN CAMION DIN CHICAGO

Un nou apel de ajutor lansat de conaționali de peste hotare prin intermediul platformelor de colectare de fonduri. De această dată este vorba de un incendiu produs în Chicago, în urma căruia a decedat Dumitru Diordița, în vârstă de 23 de ani.
Flăcările au cuprins camionul în care [...] mai mult
UN AN DE LA REFORMĂ, FĂRĂ INTEGRITATE
La un an de la demararea reformei integrităţii, instituţia responsabilă de verificarea veniturilor şi proprietăţilor funcţionarilor rămâne nefuncţională şi nu are, cel puţin, un preşedinte. Deşi peste 150 de petiţii ce semnalează neconcordanţe între averea reală şi cea declarată de către funcţionari aşteaptă [...] mai mult
JUDECĂTOAREA DOMNICA MANOLE, DEMISĂ DIN FUNCȚIE
Judecătoarea Curții de Apel Chișinău, Domnica Manole, a fost eliberată din funcție. Decretul președintelui privind eliberarea magistratei a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit IPN, la începutul lunii iulie, în baza avizelor Serviciului de Informații și Securitate, Consiliul Superior al [...] mai mult
GHEORGHE CAVCALIUC SE VEDE ȘEF LA CNA
Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție din Republica Moldova, colonelul Gheorghe Cavcaliuc se vede director la Centrul Național Anticorupție. Informația a fost confirmată pentru basarabeni.ro de surse avizate din cadrul CNA. Este cunoscut faptul că, în luna noiembrie, anul curent expiră mandatul actualului [...] mai mult
(VIDEO) Teo se luptă cu cancer de rinichi, are nevoie de ajutorul nostru!
Pe 16 mai 2017, Teodor Dogari / Moroșan - a fost diagnosticat cu tumoare la rinichi (Tumora Wilms).
Teo are doar 8 luni - tumora însă are deja 6.3 cm, niciodată nu a dat semne de boală, fiind mereu fericit, jucăuș și plin de viață.
Tumora Wilms este un tip de cancer renal rar care afectează în special copiii. De asemenea, mai [...] mai mult
Știi, Cristina...Cum e să fii pompier într-un IAD de jucării aprinse de ZIUA SINGURĂTĂȚII ?
Știi, Cristina mă gândeam azi să nu-ți mai scriu nimic, dar s-a întâmplat așa o tragedie care m-a afectat profund și nu am putut să nu-mi împărtășesc gândurile și tot ceea ce am simțit, când am aflat despre această tragedie.Până acum Cristina ți-am spus povești de viață, despre oameni simpli, oameni de lângă [...] mai mult
(VIDEO) O viață, trei țări, zece copii
Doroftei Popescu (83 de ani) din satul Cenac, Cimișlia, a locuit toată viața pe pământul natal, dar a apucat să fie cetățean a trei țări: Regatul României, URSS, Republica Moldova. Are zece copii, toți plecați peste hotare.
A rămas cu dorul, amintirile și pământul pe care îl lucrează mai mult singur. [...] mai mult

randat în 	0.0877 secunde