Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

19 aprilie 2024, ora locală: 14:01

 

Presa rusa: Lupu ar putea primi functia de presedinte al Republicii Moldova in schimbul unei aliante cu comunistii

adăugat 23 iulie 2009, 06:32, la Politică

Comunistii vor ramane cel mai puternic partid politic din Parlamentul Republicii Moldova dupa alegerile legislative din 29 iulie, iar Marian Lupu ar putea deveni presedinte, daca s-ar alia cu ei, scrie publicatia rusa Vedomosti, comentand rezultatele unui sondaj publicat luni, informeaza NewsIn.

Principala noutate pe care a adus-o sondajul a fost succesul Partidului Democrat, a carui conducere a fost preluata de fostul presedinte al Parlamentului Marian Lupu, dupa ce s-a retras din Partidul Comunistilor, scrie publicatia rusa. Formatiunea a fost reprezentata si in legislatura trecuta, insa, dupa ce la conducerea partidului a venit Lupu, care a parasit randurile comunistilor in iunie, popularitatea acestui partid creste foarte repede, mai scrie publicatia rusa.

"Singuri, comunistii nu vor reusi sa formeze Guvernul si sa aleaga presedintele, in aceste conditii cea mai probabila pentru ei va fi coalitia cu democratii", afirma presedintele centrului de Analiza Politica din Rusia, Mihail Tulski, citat de Vedomosti. "In schimb comunistii vor fi nevoiti sa-i acorde o functie pe masura lui Lupu, cel mai probabil cea de presedinte", considera expertul rus.

Autor: ZIUA Online
Sursa: www.ziua.ro
EU AM TERMINAT 11 CLASE IN MOL CUM POT SA MA TRANSFER LA ROM
A comentat ANNA 23 iulie 2009, 10:28
AM TERMINAT 11 CLASE IN MOLDOVA VREAU SA MA TRANSFER LA ROM CUM SA PROCEDEZ INFORMATIMA VAROG
A comentat ANNA 23 iulie 2009, 10:30
Dar eu domnilor as baga picioru si tot ce am in gitul lui Lupu,mii de scuze de asa cuvinte.E imposibil,chiar numai despre el tre sa vorbim,auzim si toto asa?Chiar nu mai e in tara asta cineva mai inteligent domnilor?Chiar am ajuns la Lupi si comunisti?Imposibil,nu pot sa cred ca numai cei de al de DIACOV,LUPU,VORONIN,BRAGHIS,ROSCA si tot asa ajungind la bani si putere pot sa ne conduca.Nu cred,tre sa existe o putere noua,tre sa incercam sa respiram si sa ne miscam altfel,toti cei de acuma la putere sa zbat pentru ei numai.Trebuie schimbata mentalitatea su dupa asta numai tre sa incepem ceva nou.sa gasim oameni noi care cu adevarat o sa aduca schimbari in tara asta.Ceea ce avem acuma sunt niste mincinosi si basinosi.asta e.
A comentat Dragos 23 iulie 2009, 13:40
PT DRAGOS!!
sunt deacord cu tine!!!
nimeni din politicienii din Moldova nu pot sa conduca tara ei vor numai bani si cu orice pret sa castige(fie minciuna,promisiuni pe care nu le pot indeplini,si asa mai departe)
voronin cate a promis sa faca si nu face nimic!!!!
chirtoaca la fel nu poate sa conduca capitala dar ce sa mai zic de intreaga tara!!!cate a promis ca face in chisinau asa si nu a facut!!!zice ca iau taiat bugetu....ce tampenie....nu mai stie ce sa zica!!!
la fel si urecheanu.....a zis ca o sa fie presedinte a promis!!!si vreo 2 zile in urma dupa ce a vazut BOP sa speriat si a zis ca niciodata nu pretindea la locul sefului statului!!!filat a stat langa el atunci cand zicea cuvintele aste,e nu mai putea sa se abtina sa rada!!!
toti sunt banditi si criminali
si OPOZITIA si PCRM si toate partidele politice
A comentat niq 23 iulie 2009, 14:30
Lui Chirtoacă cu adevărat i-au tăiat Bugetul. Comuniştii îi pun beţe-n roate şi îl acuză la tot pasul de tot felul de tâmpenii. PL a cheltuit cel mai puţin în campania electorală şi niciodată Chirtoacă nu i-a lins la c*r pe Comunişti aşa cum a făcut Roşca. PL este unicul Partid care luptă cu adevărat contra Comunismului. Numai votând PL putem să avem şi noi o ţară ca lumea.
Votează pentru oameni, pentru Libertatea Ta, pentru Schimbare! Votează Partidul Liberal!
A comentat Prinţesă/pt. niq 23 iulie 2009, 14:49
sa mor ca no sa votez PL!!!
da ei lupta impotriva comunistilor dar si colmunistii lupta impotriva lor!!!
pcrm ii acuza la orice pas....dar si ei fac la fel!!!
cu parere de rau asa is politicienii la noi
A comentat niq 23 iulie 2009, 15:39
Sunt de acord,dar din punctul meu de vedere in ziua de azi D.Chirtoaca e unicu care incearca sa lupte cu mizeria din tara,bineinteles e prea tinar sa devina presedinte are nevoie de experienta in politica,noroc dar si sanatate multa cu necuratii astia.Dear fi mai multi de al de Chirtoaca sa tina si sa sufere pentru tara,atunci cred ca cu incetu o sa ajungem la schimbarile necesare.Asa a fost si este in toate tarile civilizate,asa spune istoria.Victime in lupta pentru democratie,prosperitate si libertate intotdeauna au existat.Fara asta nu sa petrec schimbari.Parerea mea.
A comentat Dragos 23 iulie 2009, 16:11
Nu credeti,Lupu este Lupu.... vrea sa ne tradeze . Asta e un plan pus de Voronin la cale. Voronin nu degeaba a colaborat in SIS Moldovenesc fiind General. JosComunistii
A comentat Andrew 23 iulie 2009, 20:48
si eu cred ca cel ma potrit pt functia de presedinte al tarii este Dorin Chirtoaca, dar nu este de neglijat nici echipa PL si nici PLDM.
Jos Comunistii! Sus Libertatea!

PS: Nicule, cat se mai fac reparatii urca pe Presedentie si arunca-te in gol, ok?
A comentat eu 24 iulie 2009, 08:31
Pentru cei din SECURITATE/ARMATA/POLITIE si alte structuri de stat, cu oameni ce sint impusi sa voteze si sa prezinte dovezi ca au votat cu cine trebuie, va rugam ca, in cazul in care nu credeti in acest regim ce ne calca in picioare demnitatea, in cazul in care nu sinteti de acord cu ceea ce s-a intimplat in aprilie, nu ati participat si nu ati vrut sa se intimple acele oribile lucruri: INVALIDATI-VA BULETINELE DE VOT!!

Votati ce vi se spune, ca sa nu va pierdeti locurile de munca. Fotografiati. Mai puneti o stampila, doua, si INVALIDATI BULETINELE! Dati-ne sansa noua sa alegem corect.
A comentat Taysia 25 iulie 2009, 23:28 | mergi sus ▲
Mai sunt citeva zile Hotaritoare!! E weekend, dragilor duceti-va la bunei la parinti acasa la tara daca-i aveti acolo, faceti-i sa inteleaga sa nu mai voteze pentru autodistrugerea Basarabiei, faceti-ii sa nu mai dea tara pe mina haitei comuniste care traieste in huzur in timp ce ei se zbat in nevoi si stau cu mina streasina la ochi doar doar s-or intoarce copii si nepotii din pribegie unde au plecat nevoiti de "SUCCESELE" comunistilor in administrarea tarii.

E caldura mare, e adevarat dar lasa, ca dupa arsita drumului s-o gasi la parinti sau la bunei o ligurita de dulceata din cea buna si-un pahar de apa rece de la fintina.

Nu stati acasa, viitorul vostru atirna de un fir de par, nu va mai puteti permite in 4 ani de victorii comuniste impotriva intregului popor..

Sculati-va si mergeti la parinti si bunei de voi si de ei depinde viitorul…
A comentat Taysia 25 iulie 2009, 23:29 | mergi sus ▲
Au mai ramas 3 ZILE! Niste zile care pot hotari DESTINUL VOSTRU, in care puteti sta deoparte sa priviti si sa fiti nepasatori, sau in care puteti pune umarul la SCHIMBAREA de care cu totii avem si aveti nevoie.

8 ANI in care ati suferit in tacere, ati fost umiliti, ati indurat toate mizeriile posibile ale unui regim dictatorial a carui singura grija a fost sa-si UMPLE BUCUNARELE si sa stranga AVERI COLOSALE. Aceste zile ramase vor incerca tot ce este posibil si imposibil pentru a se mentine pe scaunele lor:

Panouri distruse, preoti in biserica indemnand la votul pentru niste criminali, amenintari, intimidari, hartuieli fizice si psihice. Numai cine traieste acolo poate sti cu adevarat ce poate pati sufletul unui om. Dezinformari si oameni platiti sa scrie pe site-uri sau sa sperie lumea pe la sate, televiziuni unde banul e mai important decat informarea corecta a oamenilor. Sint doar cateva exemple.

In Romania asemenea imagini par venite dintr-un secol demult apus. Lumea priveste spre Moldova cu speranta, cu compasiune, dorinta de a vedea un neam oropsit inapoi pe un drum normal. Pe data de 29 iulie televiziunea nationala din Romania va avea un maraton de stiri si transmisiuni in direct legate de alegerile din Moldova, asta dupa ce, cu doua zile in urma, a difuzat documentarul "Capcana" si a discutat evenimentul care va fi peste 3 zile.

Romania intreaga priveste cu atentie si gand de bine spre oamenii Moldovei, deopotriva romanI si rusi, ucrainieni si gagauzi, bulgari si cine ar mai fi, pentru a vedea cum oamenii singuri isi vor SCHIMBA SOARTA, sa nu mai depinda de niste criminali care doar rau au adus poporului. EUROPA A INCHIS USA COMUNISTILOR si asteapta sa o deschida pentru un GUVERN DEMOCRATIC, cu adevarat, care sa aduca speranta in sufletele oamenilor. Nu va lasati inselati inca o data de un ROSCA TRADATOR sau de un LUPU VICLEAN.

Pe 29 MERGI LA VOT, nu sta acasa. Rupe 10 MINUTE din viata ta pentru un VIITOR NORMAL intr-o TARA NORMALA. Mergi si pune votul tau pe unul din cele TREI PARTIDE care au aratat CINSTE si ONOARE: Partidul LIBERAL, Partidul LIBERAL DEMOCRAT din Moldova sau Alianta MOLDOVA NOASTRA! Succes si LIBERTATEA e APROAPE!
A comentat Taysia 25 iulie 2009, 23:30 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.0929 secunde