Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

20 aprilie 2024, ora locală: 05:54

 

Primul sondaj: Băsescu - 50,1%, Geoană - 49,9%

adăugat 26 noiembrie 2009, 22:49, la Alegeri 2009

Înverşunarea împotriva mogulilor, dar şi scorul extrem de strâns din sondajele interne au schimbat tactica de campanie a PDL şi a lui Traian Băsescu pentru turul al doilea.

Convinşi de boicotul presei centrale, PDL-iştii au decis ieri să ia la pas fiecare uliţă, cu vedetele partidului în frunte, începând cu Emil Boc.


Primul sondaj: Băsescu - 50,1%, Geoană - 49,9%

Decisivă în această repliere a fost însă diferenţa de numai 0,2% între Traian Băsescu şi Mircea Geoană pe care ultima analiză internă o indică pentru turul al doilea. Potrivit unor surse din PDL, în primul sondaj de după turul întâi, Băsescu ar avea 50,1%, la limită cu Geoană - 49,9%.

Cu toate acestea, PDL-iştii se declară opimişti. Motivul: consultanţii le-au interpretat rezultatul ca in dicând curba maximă de e moţie pe care poate urca Geoană. Măsurătorile au fost făcute în prima zi de la alegeri, după anunţul de sprijin al lui Crin Antonescu. Or, PDL-iştii mizează pe faptul că avest val de emoţie va fi imposibil de menţinut de Geoană.

„Spuma” PDL împarte pliante

Şansele lui Băsescu se joacă, în aceste condiţii, în funcţie de mobilizarea electoratului. Cu mogulii fixaţi ca adversari reali de campanie, liderii PDL şi-au anulat astfel în şedinţa Colegiului Director de ieri toate mitingurile programate anterior, ale gând asaltul satelor şi oraşelor, cu găleţi, sacoşe şi pliante împărţite nu doar de militanţii de rând, ci şi de „spuma” partidului: parlamentari, miniştri şi chiar primul-ministru.

Prima acţiune electorală care a picat a fost marele miting din Bucureşti
, „îngropat” de vacanţa de 1 Decembrie. „De la primul-ministru până la ultimul militant, toată lumea să fie în teritoriu!”, a decretat în schimb Boc, indicând şi mesajele campaniei din uşă-n uşă: „lipsa bunului-simţ al coaliţiei” care „ignoră cele 8 milioane de români care au spus «da» la referendum” şi mogulii-rechini.

Mogulii au fost şi motorul de mo bilizare cu care Băsescu a venit ieri la şedinţa PDL. „În 12 ani de serviciu pe mare am învăţat să rup şi colţii rechinilor”, i-a încurajat el pe PDL-işti, acuzând „această adunare de rechini - Voiculescu, Vîntu, Patriciu” - că are interese în nefinalizarea unor dosare
şi neachitarea unor datorii de 600 de milioane de dolari la stat.

Planul PDL este ca bannerele cu mogulii din spatele lui Geoană afişate în Bucureşti să împânzească toată ţara, iar Băsescu să contraatace de la televiziunile regionale şi din dezbateri. În paralel, liderii din judeţe au primit sarcină să a tragă orice consilier local sau primar PNL. Marea problemă reclamată este însă că executivul nu s-a a chitat de promisiunile făcute primăriilor - bani de şcoli şi drumuri - pentru care a aprobat o hotărâre de guvern, dar fără anexe.

Autor: Anca Simina
Sursa: prezidentiale.evz.ro
Sigur ca da, vrabia malai viseaza,
box, box, box
basescule, dale-n bot,
in batrani, femei, copii .....
hai romani de pretutindeni, la vot ca o sa slabeasca tomac daca nu mai are sunculita, si se duce si Chirtoaca pe copca......
Vai de capu vostru, hai roncea, hai securitatea fidela matrozului, dai cu sondaje, pai ce dracu a mai ramas?
A comentat George 27 noiembrie 2009, 15:28
basescule ti se scufunda vasul dar ceea ce ma bucura e ca tu NU AI VESTAde salvare
A comentat vas 27 noiembrie 2009, 18:10
Traiane nu te lasa. Tot inainte. Suntem aici cu tine.Nu esti niciodata singur.
A comentat un om din multime 27 noiembrie 2009, 19:01
...las ca vin rusii sa ne conduca mai bine...halal romani...
A comentat Un roman 27 noiembrie 2009, 20:05
poate se scufunda ,poate nu ......cine stie?
dar basescu o sa ii ia fata lui geoana si o sai dea cu tifla la toate aliantele care sau facut contra lui.brava traiane:)
A comentat dannycoco 27 noiembrie 2009, 20:06
poate se scufunda ,poate nu ......cine stie?
dar basescu o sa ii ia fata lui geoana si o sai dea cu tifla la toate aliantele care sau facut contra lui.brava traiane:)
A comentat dannycoco 27 noiembrie 2009, 20:11
Psd-ul face o campanie murdara,sunt disperati.Dar nu vor castiga.Basescu este mai tare.Suntem alaturi de dumneavoastra,domnule Basescu.
A comentat andreea 27 noiembrie 2009, 20:58
Psd-ul face cea mai nenorocita campanie,jegoasa... Vom vota basescu.
A comentat dobre sorin / sorinmd 28 noiembrie 2009, 08:17
Sinceritatea lui Basescu bate toti dusmanii,e credibil ,e ca un copil care greseste dar spune adevarul si iubeste Romania.Iar mogulii isi iubesc banii.Votam Basescu !!!!
A comentat basarabean 28 noiembrie 2009, 14:49
Trebuie sa votam cu BASESCU pt ca GEOANA este presedintele PSD-ului si el ii reprezinta pe toti hotii care au jefuit tara si ne-au afundat in mizerie si saracie. Ati uitat cat de greu a fost sa scapam de ei de la putere? Daca nu ar fi fost Iliescu atatia ani presedintele Romaniei, noi acum eram mult mai departe.
A comentat Adina 28 noiembrie 2009, 20:21 | mergi sus ▲
SI ROMANII VOR HOTARI: TRAIAN BASESCU
A comentat Victor 28 noiembrie 2009, 20:26 | mergi sus ▲
Pe noi chiar ne intereseaza cine va fi presedinte pt ca noi chiar traim in aceasta tara si in curand se va hotara si soarta noastra. VAD CA SUNT BASARABENI CARE IL SUSTIN PE GEOANA. MAI BINE SI-AR VEDEA DE TREABA SAU DACA NU, LE RECOMAND CA IN CAZUL IN CARE VA CASTIGA FAVORITUL LOR SA VINA SA LOCUIASCA IN ROMANIA CA SA SIMTA PE PIELEA LOR EFECTUL ALEGERII FACUTE. PT CA E USOR SA STAI AFARA SI SA DEBITEZI PROSTII SI PRIN ASTA SA FACI RAU ALTORA. DACA VREI SA FACI UN COMENTARIU TREBUIE SA CUNOSTI BINE SITUATIA SI DUPA ACEEA SA VORBESTI. CHIAR ASA DE MULT TE PLICTISESTI SI NU AI CE FACE IN TARA TA? La acest scrutin noi avem de ales intre doua relepe cel mai putin rau. Acum ai inteles?
A comentat victor 28 noiembrie 2009, 20:40 | mergi sus ▲
SI MAI ALES CAND DAI UN MESAJ SA AI DEMNITATEA SI BUNUL SIMT SA TE SEMNEZI, NU SA LOVESTI PE LA SPATE SI SA FUGI.
A comentat VICTOR 28 noiembrie 2009, 20:50 | mergi sus ▲
basescu intotdeauna a castigat la limita...se pare ca si de data asta o v-a face tot la un scor strans...eu sper sa fia asa...
A comentat jopil 30 noiembrie 2009, 09:15 | mergi sus ▲
basescu e o combinatie intre un redus si un semialcoolic.toti oficialii de peste hotare il evita.trebuie inlocuit cu oricine a nimerit cu el in turul doi!
A comentat trocaru 30 noiembrie 2009, 11:55 | mergi sus ▲
Oligarhii vor sa revina la putere si un singur om ii infrunta!Dumnezeu sa va ajute Domnule Presedinte Basescu!
A comentat manea mihai 30 noiembrie 2009, 13:55 | mergi sus ▲
jos ciuma rosie.Oamenii chiar au uitat cand Iliescu a chemat minerii care au omorat oameni nevinovati si a tinut perdeaua sa fure toti smecherii din PSD.Va plac vremurile pe timpul tatucului ILici cu elevul sau la externe Mircea.Mircea Goana este un bleg asa cum il arata fata .Macar Basescu a avut curaj sa le umble cu sula in coaste,De aceea nu le convine.Chiar ne vad asa de prosti ca fac ce vor cu noi.S-au dus vremurile acelea cand PSD ne aburea cum aveau chef cu manipularile.Gata cu vrajeala .Votati Basescu un om puternic care poate tine piept unei mafii intregi. Dumnezeu sa-l ajute.
A comentat utucu 30 noiembrie 2009, 15:28 | mergi sus ▲
Hai basescu!
A comentat avram 30 noiembrie 2009, 16:46 | mergi sus ▲
BASARABENI cei redobinditi Votatil PE BASESCU dati sansa sutelor si miilor de concetateni ai nostri sa se redobindeasca ,sa mareasca rindurile celor basarabeni redobinditi ,numai asa Noi toti BASARABENII vom putea cere toate drepturole ce ne-au fost furate,Ginditiva la cei care vin in urma Nooastra ,Nu fiti Egoisti ,nu -l Votati pe Geoana , ACEL CARE A PROPUS BASARABENILOR CETATENIE PRIN LOTERIE CA IN AMERICA ,, IN VIZIUNEA LUI CINE SINTEM NOI !!!!!!!!! GINDITIVA, BASESCU ESTE CU TRUP SI SUFLET PENTRU UNIREA TUTUROR ROMANILOR VOTATIL.
A comentat laura 30 noiembrie 2009, 19:06 | mergi sus ▲
Basescu Presedinte !!
A comentat cristii 30 noiembrie 2009, 22:24 | mergi sus ▲
NU IL INTERESEAZA PE GEOANA SITUATIA BASARABENILOR. ASTA O STIE BINE SI DOMNUL DRUC CAND A INCERCAT DE MAI MULTE ORI SA PUNA PROBLEMA IN PARLAMENT SI A FOST BLOCAT IN MOD AROGANT DE MOGILII DE LA PSD. FAT-FRUMOSUL DE CRIN NICI ATAT NU ARE TREABA CU BASARABIA, PT EL BASARABENII SUNT UN FEL DE MOJICI CU CARE NU E MANIERAT SA AI VRE-O LEFATURA. CEL CARE CU ADEVARAT PARE SA-I PESE DE TOTI ROMANII ESTE BASESCU. NU CA ASI FACE CAMPANIE PT EL, CI CA IMI ESTE SIMPATIC IN COMPARATIE CU GASCA ASTA DE IPOCRITI, PARE MAI SINCER IN CEEA CE CREDE SI CEEA CE FACE.
A comentat CORNEL 01 decembrie 2009, 08:21 | mergi sus ▲
Hai Basescu:X:!!!
A comentat Ana 01 decembrie 2009, 08:58 | mergi sus ▲
Hai Basescu:X:!!!
A comentat Ana 01 decembrie 2009, 08:59 | mergi sus ▲
Hai Basescu:X:!!!
A comentat Ana 01 decembrie 2009, 08:59 | mergi sus ▲
Bravo fratilor! Dupa 20 de ani de la asa zisa revolutie voi ii votati tot pe cei care ne-au omorat atunci parintii si copii in strada. Vreti sa vina iar comunistul de Ilici la conducerea acestei tari?! Chiar suntem atit de prosti incat sa credem ca Geoana este altceva decat marioneta lui Iliescu, Hrebenciuc, Nastase si Vantu? Rusine Romania, rusine romani.
A comentat alex 01 decembrie 2009, 10:15 | mergi sus ▲
Da Alex, dar Geoana ne va scapa de pericolul cel mai mare, pericolul pe care il reprezinta invazia basarabeana in Romania! Pretutindeni pe unde mergi in Romania trebuie sa dai si peste basarabenii gavaritori de limba rusa. E ingrozitor! Iar Basescu e omul basarabenilor!
A comentat Marcel, RO 01 decembrie 2009, 10:54 | mergi sus ▲
Ce mai geto-daci, domnule? Mâşin, Tkaciuc, Smirnov, Voroninsi toata pleava basarabeano-rusa sa fie oare urmasii geto-dacilor? Cata impostura, tovarasi slavi din Basarabia! Oare voi nu mai aveti absolut deloc rusine? Sau macar o limita oarecare a imposturii si minciunilor voastre? Rusine, basaraboilor! Blestem pe capul vostru de naparci impostoare!
A comentat Marcel, RO 01 decembrie 2009, 11:00 | mergi sus ▲
Mai comunistilor lasati ne in pace cu mesaje denigratoare impotriva lui basescu ,ca si asa o sa pierdeti naivilor .Sunteti atat de idioti ca niste oameni au murit in 89 pentru ca noi sa fim liberi si voi ati uitat rusine sa va fie.Iar ca un filmulet trucat sa faca atat tam tam parca ti se scarbeste si iti vine sa ii urasti mai mult pe cei care au privatizat ROMANIA de la revolutie pana azi si asta nu inseamna nimic pentru voi psdistiilor ,comunistilor.Nu va este de ajuns ca Crin va tradat si sa aliat cu mafiotii pe asta care este cel mai mare rau nu il vedeti . eu nu va urasc ca persoane vaurasc conceptia voastra
A comentat suferinta 01 decembrie 2009, 16:53 | mergi sus ▲
va iesi baseeeee!
A comentat zeus 01 decembrie 2009, 18:24 | mergi sus ▲
MARE ATENTIE
Convingeti pe cat mai multi de langa voi sa mearga la vot si sa voteze DACA NU PE BASESCU, SA VOTEZE IMPOTRIVA COMUNISMULUI PENTRU CA ALTFEL VA FI VAI SI AMAR. Disperarea bolsevicilor si a mogulilor a crescut la cote alarmante. Oamenii din televiziunile lor parca sunt injectati si mai mult latra decat vorbesc. Se fac afirmatii ingrijoratoare de genul "chiar daca castiga Basescu pe 6 il suspendam"
De necrezut
A comentat jojo 01 decembrie 2009, 20:56 | mergi sus ▲
vreau sa vad mineriadele unde chiar sa murit nu indoielnica palma data unui copil de catre omul traian basescu sa ne fie rusine ca apelam la josnici de acest fel pt a induce in eroare. base sa traiesti omie de ani pt mine esti un erou ai rezistat 5 ani mai poti nu ne lasa !!!!!!!!!
A comentat celenco 01 decembrie 2009, 23:32 | mergi sus ▲
jojo vere esi mare sincer esti pe aceiasi linie cu mine, tine-o tot asa frate fi progresiv
A comentat celenco 01 decembrie 2009, 23:41 | mergi sus ▲
sondajul corect este basescu 64 geoana 36
A comentat titos 02 decembrie 2009, 08:29 | mergi sus ▲
ma mira faptul ca site+ul basarabeni.ro afiseaza un mini panou pe gioana presedinte, am gasit pe una dintre pagini!!!!
A comentat nica 02 decembrie 2009, 08:47 | mergi sus ▲
iata si pagina http://www.basarabeni.ro/intrebari/, in coltul in dreapta jos...
A comentat nica 02 decembrie 2009, 08:48 | mergi sus ▲
s-au miscat repede si au pus o reclama cu lenor:)
A comentat nica 02 decembrie 2009, 08:54 | mergi sus ▲
dar daca dai clic pe "vezi intrebarile" o sa vezi, uita+te...
A comentat nica 02 decembrie 2009, 08:57 | mergi sus ▲
HAI BASESCU!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat ADI 02 decembrie 2009, 12:41 | mergi sus ▲
ne ajunge cat au hotarat bosorogii pentru noi,poate si din greseala nostra ca nu ne am dus la vot...hai base
A comentat bogdan 02 decembrie 2009, 15:15 | mergi sus ▲
Hai traiane...sa ne mai amintim ptr. un moment de cei care au murit in '89...macar ptr. eu sa nu ne mai intoarcem in timp...
A comentat Aurelian 03 decembrie 2009, 07:31 | mergi sus ▲
Мы за Жеоана, зто наш человек!!! Мужик. Пусть теперь наши покомандуютю Хватит Бэсеску, хватит Киртоака !
A comentat Игорь 03 decembrie 2009, 10:00 | mergi sus ▲
Rusii afara din MOLDOVA !!!
========================
BASESCU PRESEDINTE !!!
A comentat Stela 03 decembrie 2009, 11:57 | mergi sus ▲
Ba,Igor ! esti un bulangiu !
A comentat Mariana 03 decembrie 2009, 13:20 | mergi sus ▲
Все равно Жеоана победит ведь румыны тупорылы и этим все сказано.
A comentat Игорь 03 decembrie 2009, 14:55 | mergi sus ▲
MUE RUSILOR ! MUE LUI GEOANA !
=====================================
BASESCU PRESEDINTE !!!
A comentat Patrique 03 decembrie 2009, 16:39 | mergi sus ▲
Nenea GEOANA TATICUL TAU FOSTUL GENERAL DE SECURITATE CARE A BAGAT SUTE DE ROMANI IN PUSCARIE PENTRU O SACOSA DE CARTOFI "FURATA" DE LA COMUNSTI SAU CINE STIE CE ALTE FAPTE "GRAVE" TE-A INVATAT SA FI ASA JIGODIE ?
A comentat faracomunsiti 03 decembrie 2009, 18:56 | mergi sus ▲
hai base
A comentat 03 decembrie 2009, 19:57 | mergi sus ▲
domnule presedinte faceti ceva si pentru cei saraci,terminam niste scoli si nu avem posturi pentru ca nu avem bani si pile ori ce usa deschidem nu ne baga nimeni in seama caci nu suntem nepoti sau fii lui xxx te sustinem dar si tu pe noi
A comentat danik si puy 03 decembrie 2009, 20:45 | mergi sus ▲
И если вы будете следовать стекольной промышленности
И снова битва,
Я отправился в Амстердам
Как сумасшедшие люди.
Во главе нашей бедной страны
Было оборванный,
Привычки и поведение
Высокие пьяница.
А если ты еще выйти на голосование,
Как вам люди
Мы надеемся, что вы не ослепила всех
Вы выбираете и гул.
A comentat DarkStar 04 decembrie 2009, 14:39 | mergi sus ▲
pt toti infocatii lu basescu :sa il sugeti pe basescu de nebuni,ca nu l-a supt udrea indeajuns.si dupa ce il sugeti pe basescu ,sugetil si pe geoana.
A comentat catala 04 decembrie 2009, 22:01 | mergi sus ▲
Mai o zi pana cand Romania va redeveni gubernie ruseasca, iar noi romanii vom fi transformati in mujici.Alegerile se vor desfasura dupa retetele descoperite de liberali in anii '20,imbunatatite de comunisti in'47 si completate acum de catre democratii FSB-ului.Toate par a fi in regula,securistii deja sarbatoresc.Le scapa un amanunt.Care? Acela ca,exista romanii carora creierul nu le poate fi spalat cu nici un chip, nici macar cu al lui Klauss!Maine, sa le-o dovedim!
A comentat Zizou 05 decembrie 2009, 14:00 | mergi sus ▲
HAI GEOANA!!!!!!!!!!!!! Mai bine prostancul, decat mitocanul cu sleahta lui si cu inculta de fiica -sa!
A comentat lycurg 05 decembrie 2009, 20:55 | mergi sus ▲
...Intr-adevar Romania e tara in care s-a rasturnat carul cu prosti ....Geoana = Iliescu asta stiu sa zica toti "intelectualii" 2 clase ca trenu din romania... si chiar daca ar conduce iliescu.....muritori de foame nu am fi ...e de inteles cum obtine voturi Basescu...este pe aceeasi lungime de unda cu prostimea , incultii tarii....daca intr-adevar o sa castige alegerile ... se confirma ceea ce am zis mai sus...suntem tara cu cei mai multi prosti pe metru patrat....sa ne fereasca D-zeu de un asemenea Presedinte....Inca ceva idiotilor...geoana nu a luat parte la revolutie....asa cum credeti voi....geoana e o solutie de 10 ori mai buna decat marinarul nesimtit si chior...tocmai faptul ca doreste o colaborare intre toate partidele la putere ar trebui sa va dea de gandit ca incearca totusi sa faca ceva pt tara asta...da ma rog voi stiti una si buna ...geoana e iliescu si gata ..tampitilor...vai de neamu asta daca iasa distrusu presedinte...pacat de toti martirii revolutiei....din respect pt neamul asta chinuit votati cu Geoana...
A comentat Almeyda 05 decembrie 2009, 23:09 | mergi sus ▲
Va rog eu nu mai credeti ce spune basescu..Va manipuleaza...Nu zic k geoana ar fi mai bun dar uitati-va in buzunare inainte sa votati cu Basescu
A comentat UnderGround 06 decembrie 2009, 04:45 | mergi sus ▲
Hai Bsescu ca castigi :))
A comentat Just 06 decembrie 2009, 14:47 | mergi sus ▲
daca ia geoana, inseamna ca suntem un popor de prosti
A comentat un roman 06 decembrie 2009, 15:20 | mergi sus ▲
zic si io...:
nici un partid nu-i in stare sa stea drept si sa lupte corect , de la egal la egal cu PD-L-ul!
dac-ar mai fi cateva d-astea cu 5-10 la suta si ele s-ar alia in glorioasa MARE ADUNARE NATIONALA ANTI-BASESCU!
astia au impresia k pot acapara totul impreuna! inclusiv pe Dumnezeul Romanilor! miroase a doctrina comunista , domnilor!
nici macar PSD-ul singur n-ar putea rezista fara sustinerea PC-ului! dar...ce sa ne mai mire....asa-s astia : de frica sa nu piarda ciolanul, se sustin unul pe altul! si inchipuiti-va cate guri au de hranit!!!!!!!!!!
parte-n parte , manca-v-as! k fugiti k potarnichile!!!
A comentat jos comunismul 06 decembrie 2009, 16:02 | mergi sus ▲
Hai BASE hai BASE,noi te sustinem doar pe tine,nu vei fi niciodata singur.
A comentat deea&hindra&mad max 06 decembrie 2009, 18:00 | mergi sus ▲
HAI BASESCU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DAI INAINTE
DAL JOS PE PROSTANAC SA MOARA DE CIUDA
A comentat GEORGE 06 decembrie 2009, 18:04 | mergi sus ▲
NU MAI MA INJURATI ATATA BAI GAOZARI IMPUTITI CE SUNTETI
PUN PSD PE VOI
A comentat GEOANA MIRCEA 06 decembrie 2009, 18:07 | mergi sus ▲
Basescu s-a chinuit sa ne scoata din sant.Si vin astea si incearca sa ne bage la loc.
Hai Base!
A comentat dan 06 decembrie 2009, 19:26 | mergi sus ▲
Basescu o sa castige castige dupa numaratoarea din aceasta noapte....nu va mai luati dupa acele sondaje manipulatoare..... influentate de Vantu, Voiculescu si Patriciu care abea asteapta sa le deserveasca Geoana interesele. Cei ce a-ti votat cu Geoana nu-mi vine sa cred ce NAIVI si COMUNISTI fara sa realizati sunteti. RUSINE!!!!!!
A comentat 06 decembrie 2009, 19:45 | mergi sus ▲
Felicit pe cei din RO că au devenit deja ei comunişti împuţiţi Ha Ha să trăiţi tovarăşi!!!
A comentat Ion 06 decembrie 2009, 20:18 | mergi sus ▲
Ai dreptate UN ROMAN probabil că sunteţi unpopor de proşti.
A comentat Alexandru 06 decembrie 2009, 20:22 | mergi sus ▲
hai BASESCU
A comentat NU CONTEAZA 06 decembrie 2009, 21:20 | mergi sus ▲
bravo mie!!!!!!!!!!!!!ba ce destept mai sunt
sunt tare nu e asa bai romani??
bravo mie
sa traiti bine
A comentat besescu 07 decembrie 2009, 13:43 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Alegeri 2009

Voronin, SIS, 7 aprilie, audieri
Ex-preşedintele ţării şi ex-şeful SIS vor fi audiaţi de procurori în dosarul evenimentelor din aprilie
Ex-preşedintele ţării, Vladimir Voronin şi ex-şeful Serviciului de Informaţii şi Securitate, Artur Reşetnicov, vor audiaţi de procurori în dosarul evenimentelor din aprilie 2009, transmite Info-Prim Neo. Acest lucru a devenit cunoscut după audierile la care a fost supus în seara zilei de marţi, 19 ianuarie, Vladimir Botnari, fostul comisar [...] mai mult
Sindicaliştii îl ameninţă pe Filat şi alianţa de guvernare
Consiliul Sindicatului Angajaţilor din Învăţământ şi Educaţie „Viitorul” se declară nemulţumit de modificarea Legii cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar. Reprezentanţii sindicatului spun că modificările sunt în detrimentul angajaţilor din sistemul educaţional şi invită Guvernul la negocieri, pentru [...] mai mult
Voronin, Papuc
Voronin confirma: “Papuc de sine statator nu a facut nimic”
Liderul Partidului Comunistilor, fostul presedinte al tarii, Vladimir Voronin, confirma ca toate actiunile intreprinse de politie in timpul protestelor din 7 aprilie au fost coordonate cu conducerea tarii.
“Toate actiunile au fost coordonate cu toata conducerea tarii. Papuc de sine statator nu a facut nimic”, [...] mai mult
Rezultate parţiale, Ianucovici 36%, Timoşenko 25%, turul II, alegeri Ucraina
Rezultate parţiale: Ianucovici (36%) şi Timoşenko (25%) se vor confrunta în turul II al alegerilor prezidenţiale din Ucraina
Comisia Electorală Centrală din Ucraina a numărat 75% dintre buletinele de vot. Victor Ianucovici a acumulat 35,96% dintre voturile alegătorilor, iar Iulia Timoşenko - 24,68%.  
 
Comisia Electorală Centrală din Ucraina a numărat 60% dintre buletinele de vot. Liderul Partidului Regiunilor, aflat în opoziţie, a acumulat 36,38% dintre [...] mai mult
Sedinta speciala, Senatul Romaniei, Acordul de mic trafic cu Republica Moldova
Sedinta speciala a Senatului Romaniei pentru a dezbate Acordul de mic trafic cu Republica Moldova
Senatul Romaniei se va reuni, azi dimineata, pentru a dezbate proiectul de Lege de ratificare a Acordului romano-moldovean privind micul trafic de frontiera intre cele doua tari, semnat pe 13 noiembrie 2009.
Biroul Permanent al Senatului a decis, in aceasta dimineata, convocarea unei sedinte care se va desfasura joi, intre orele 9:00 – 9:30, [...] mai mult
Ambasada Rusiei la Chisinau, sarma ghimpata
Ambasada Rusiei la Chisinau a fost izolata cu un gard de sarma ghimpata
Ambasada Rusiei la Chisinau a fost izolata cu un gard de sarma ghimpata Cativa lucratori ai Ambasadei Rusiei la Chisinau au instalat marti o portiune de sarma ghimpata pe gardul reprezentantei diplomatice, relateaza Unimedia, care nu ofera detalii despre motivele acestei actiuni, precizeaza NewsIn. In acest context, Unimedia reaminteste ca Guvernul [...] mai mult
2009 un an al Schimbărilor, un an al iluziilor pierdute
În 2010 vom înţelege dacă a fost anul 2009 un an al Schimbărilor sau un an al iluziilor pierdute
„Anul 2010 va fi pentru R. Moldova un an al deciziilor fundamentale de aceea va fi marcat de la un capăt până la altul de un şir de riscuri şi provocări politice. Anume anul 2010 ne va răspunde la întrebarea ce a fost anul 2009 - un an al Schimbărilor sau un an al iluziilor pierdute.” Declaraţia aparţine editorialistului Constantin [...] mai mult
Vladimir Ţurcan, Ex-comunistul, proiect "netradiţional"
Ex-comunistul Vladimir Ţurcan va lansa un proiect "netradiţional"
Fostul deputat comunist, Vladimir Ţurcan, îşi va lansa propriul proiect politic într-o săptămână. Acesta a declarat, pentru jurnaltv.md, că este urmat şi de alţi colegi care au părăsit fracţiunea Partidul Comuniştilor la începutul lunii decembrie 2009.Ex-deputatul comunist şi actualul deputat neafiliat, Vladimir Ţurcan, susţine [...] mai mult
Fiti patrioti, basescu felicitari de anul nou evelion
BASESCU: LA MULTI ANI, tuturor romanilor! Iubiti-va tara! Fiti patrioti! Sunteti puternici!
"La multi ani, romani din interiorul si din afara frontierelor Romaniei", si-a inceput presedintele Traian Basescu mesajul de Anul Nou catre romani, transmis de la Sinaia, unde se afla in aceste zile seful statului. 2009 a fost un an dificil, in care peste Romania a trecut criza globala, care "ne-a afectat, dar nu ne-a ingenuncheat", am avut parte [...] mai mult
Anul Nou
Anul Nou - o sărbătoare a noilor speranţe, marcată de vechi obiceiuri
Anul Nou, un moment dedicat începuturilor, veseliei, optimismului, echilibrului şi speranţei de mai bine, este sărbătorit în toată lumea prin diferite obiceiuri, unele păstrate de mii de ani şi transmise din generaţie în generaţie.
 
Anul Nou, în multe zone din Europa, este asociat cu superstiţii şi preziceri . De exemplu, [...] mai mult

randat în 	0.2507 secunde