Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

30 martie 2023, ora locală: 04:59

 

Replică halucinantă auzită de jurnaliştii Realitatea TV în arestul de la Chişinău: "Haideţi să-i împuşcăm!" (VIDEO)

adăugat 10 aprilie 2009, 12:53, la Eveniment

Reporterul Realitatea TV, Yevghenia Kironaki, povesteşte întâmplările de joi, când, împreună cu operatorul Mihai Valentin Buzduga şi şoferul Gabriel Colac, a fost reţinută şi dusă la Comisariatul General de Poliţie de la Chişinău. Cei trei au auzit discuţiile dintre poliţişti care, la un moment dat, au sugerat "în glumă" că cei trei ar trebui împuşcaţi.

Jurnalista îşi aminteşte că, în momentul în care au fost ridicaţi de la hotel, joi seara în jurul orei 21.30, li s-a spus că este o formalitate şi că se vor întoarce la hotel în zece minute.

"Bineînţeles că nu i-am crezut şi că nu s-a întâmplat aşa. Ne-au fost confiscate actele şi telefoanele mobile", spune Yevghenia Kironaki.

Jurnaliştii au stat ore în şir pe un hol de la Comisariat şi au fost interogaţi într-o cameră foarte mică.

Yevghenia Kironaki spune că, din când în când, se auzeau discuţiile dintre poliţişti, atunci când nu erau în prezenţa celor trei.

"Se spunea Poate le dăm doi ani de închisoare, Poate nu e bine să ne punem toată Europa în cap. La un moment dat, cineva făcuse şi o glumă: Haideţi să-i împuşcăm!", spune jurnalista.

Yevghenia îşi aminteşte cel mai groaznic moment din arest, şi anume acela în care a auzit pe cineva urlând dintr-o încăpere alăturată. "Cineva urla îngrozitor ca şi când ar fi fost torturat", spune reporterul Realitatea TV, care a precizat că atunci când a întrebat ce se întâmplă i s-a răspuns cu un zâmbet ironic: "Cineva se simte rău".

Cei trei jurnalişti au fost escortaţi până la vamă de două persoane care s-au prezentat ca fiind de la Serviciile Secrete. "Ei au condus maşina, nu ne-au lăsat să urcăm în hotel să ne luăm bagajele. Doar şoferul nostru a fost rugat să ne strângă toate hainele şi să le coboare la maşină şi nu cumva să spună în hotel ce ni se întâmplă", potrivit jurnalistei.

Cea mai importanţă atenţionare a fost ca, până trec vama, cei trei să păstreze tăcerea.

Jurnaliştii aveau informaţii potrivit cărora, cu o noapte înainte să fie ridicaţi, au fost arestaţi 70 de tineri din căminele studenţeşti din Moldova.

În acest context, foarte puţini oameni au mai ieşit în piaţă joi, de frica autorităţilor. Puţinii protestatari de joi au refuzat să mai facă declaraţii presei, de teamă că vor fi, la rândul lor, arestaţi.

Jurnalista spune că, pe toată durata protestelor, toţi jurnaliştii care au transmis de acolo, au fost filmaţi şi fotografiaţi "de nişte oameni îmbrăcaţi în negru".

"La un moment dat ni s-a format ochiul şi îi recunoşteam pe cei care erau de la Securitate. Erau foarte mulţi. Majoritatea se îmbrăcau în geacă neagră de piele şi pantaloni negri cu dungă, alţii erau îmbrăcaţi sport", spune Yevghenia Kironaki. "Am crezut că suntem paranoici, dar s-a dovedit că n-a fost aşa", mai spune ea.

Cei trei jurnalişti au ajuns în jurul prânzului la vama Sculeni. Din informaţiile acestora, la Chişinău sunt deja şapte tineri răniţi şi se aruncă cu gaze lacrimogene.

Potrivit ultimelor informaţii, în această seară ar urma să se stingă lumina în centrul Chişinăului şi s-au scumpit biletele pentru mijloacele de transport pentru călătoriile interurbane.


REALITATEA.NET - Replică halucinantă auzită de jurnaliştii Realitatea TV în arestul de la Chişinău: " Haideţi să-i împuşcăm!"

Un jurnalist al TVR a fost reţinut în Republica Moldova

Corespondentul TVR din Republica Moldova, Doru Dendiu, a fost reţinut astăzi la Chişinău de poliţişti îmbrăcaţi în civil.

"Cu puţin timp în urmă, colegul nostru Doru Dediu urma să transmită imagini pentru jurnalele noastre, însă în legătura telefonică cu redactorul de la departamentul de externe a spus că este luat de poliţie, legăturile telefonice s-au întrerupt şi din acel moment nu se mai ştie absolut nimic de el. Am încercat să-l contactăm dar nu mai este posibil", declarase pentru Realitatea TV Cristina Liberis, producător la TVR.

"Urma să se ducă spre punctul de transmisiune, spre televiziunea de unde face transmisiuni de obicei, însă nu a mai ajuns acolo. El a fost luat de pe stradă practic, deci urma să meargă spre televiziunea MIR, dar a fost luat de poliţie. Lucra de unul singur, deci nu avea cameraman. Au fost mai fost alţi jurnalişti ridicaţi de pe stradă de către poliţie, unul dintre aceştia a fost eliberat cu puţin timp în urmă, dar de ceilalţi, la fel, nu mai ştim nimic", a spus Liberis.

Şi echipa Realitatea TV trimisă la Chişinău, formată din reporter, operator şi şofer, a fost reţinută de poliţie joi seară, interogată şi expulzată după câteva ore.

Autor: Realitatea TV
Sursa: www.realitatea.net
Prostimea de la noi asteapta sa vina Romania si romanii sa-l goneasca pe Voronin de parca regulile internationale ar fi o activitate facultativa! Lumea din tara noastra trebuie sa constientizeze ca nici un stat strain nu se va implica in Moldova tot asa cum nu se implica in Koreea de Nord! Nu romanii din Romania l-au votat pe porcul de Voronin si doar cetatenii republicii noastre daca sint solidari pot arunca la gunoi puterea comunista! Diferenta intre comunismul di Romania si cel din Moldova este ca in romania comunismul a fost adus cu tancurile iar populatia de acolo ik-a aruncat in inchisori si in fata plutonului de executie pe comunisti prin revolutie iar la noi lmumea a votat singura comunismul pe care l-a adus la putere insa cea mai mare parte a populatiei asteapta sa vina alte tari sa ne scape!
A comentat Belleurrul 10 aprilie 2009, 13:19
da asa e, Romania nu se poate lansa acum in declaratii nationaliste de fratie pentru Moldova asa cum se asteapta unii dintre noi, acuma are un alt statut, iar acesta nu-i permite sa procedeze astfel, in schimb face tot ce-i sta in puteri pentru a atrage atentia organismelor internationale capabile sa influenteze evenimentele ce au loc la Chisinau si daca a-ti urmarit declaratia de ieri a lui Cristian Diaconescu care a spus in felul urmator "noi sustinem deschis in continuare, aderarea MOldovei la Ue"!
A comentat n.bumbac 10 aprilie 2009, 13:34
daca nu iese populatia in strada, dar sta cu frica in san... nu se va schimba nimic. Mi-e mila de tineretul de-acolo si nu doar tineretul si-au ratat ocazia de a face o schimbare, ci si toti ceilalti. Sincer cred ca suntem un popor demni de soarta asta... ne lasam batuti, atunci sa nu ne plangem ca ne doare...
A comentat lasitatea, bat-o vina 10 aprilie 2009, 14:40
VICTIMA PERSECUTATA LA CHISINAU POVESTESTE PRIN CE A TRECUT:

http://www.realitatea.net/video_730322_victima-persecutata-la-chisinau-povesteste-prin-ce-a-trecut_493396.html

MAI IDIOTI CA POLITISTII MOLDOVENI N-AM VAZUT NICIODATA NICAIERI! EI AR TREBUI IMPUSCATI SI TORTURATI ASA! CE-A FACUT ACELA SARACU', DE A FOST REDUS IN ASA HAL???????? MOARTE TRADATORILORE DE NEAM SI DE TARA! VREM UNIRE!!!
A comentat Prinţesă 10 aprilie 2009, 14:42
Bre <<lasitatea bat-o vina>>, ce-ai face tu dk-ai fi in locul lor? Asai ca ai fugi ca sa nu fii batut/a sau chiar omorat/a de politisti??? Clar ca le este frica de acest lucru acelora. Ti-am pus si video ca sa vezi cum sunt tratati tinerii odata prinsi de politisti. Nu ti-e mila de acel biet baiat? Abia mai respira. Dk mai iese o data in strada sa protesteze sau sa traduca, ori mai stiu eu ce, nu mai scapa cu zile din mana politistilor. Vrea si el sa traiasca, saracul. Are si el dreptul. De ce nu te duci si tu sa protestezi? Fiindca ti-e frica, asadar esti si tu un las/o lasa. Nu mai latra atata dk n-ai simtit pe pielea ta bastoanele politiei, nemernicule/nemernico!
A comentat Prinţesă 10 aprilie 2009, 14:51
Dragi basarabeni! Cand spunem Basarabia, ne referim la tinutul dintre Prut si Nistru si de la Dunare si Marea Neagra pana la hotarul cu Bucovina. Cand spunem Moldova, ne referim la tinutul romanesc dintre Prut si Carpati, de la Tinutul Herta pana la Focsani si Galati. Moldovenii sunt intai si intai romani, romani mai presus de orice. Vorbim romaneste, gandim romaneste si traim ca tot romanul. In ceea ce priveste basarabenii, e greu sa ne pronuntam de ce etnie sunt. Oare pot fi numiti moldoveni Tkaciuk, Voronin, Misin, Tarlev si toata hoarda lor de dictatori comunisti?

In ceea ce ne priveste pe noi romanii, noi nu am ales niciodata comunismul. Comunismul ne-a fost impus cu forta armelor de catre rusi. Primii comunisti din Romania au fost evreii. Cred ca ati auzit de Ana Pauker, Maurer si toata gasca lor de jidani. Cu toate acestea, noi am platit cu sange eliberarea de comunism. Si nici azi nu sunt sigur ca am scapat in totalitate de el.

In ceea ce va priveste pe voi basarabenii, voi cu manuta voastra l-ati votat. De aceea tot cu varsare de sange va puteti elibera de dictatura rosie. Pana nu veti varsa sange, nu va veti putea elibera de comunisti. Pana la eliberare, luati exemplu de la arabi, si afgani, de la Al-Kaida etc. Sa tremure comunistii ca frunza, sa nu stie de unde le vine moartea.

Dar aveti si voi capete, asa ca judecati cu ele si nu le folositi doar ca mobilier. Faceti-va voi dreptate, nu asteptati sa va vina eliberarea din partea altcuiva, fie si a Romaniei. In fond sunteti un stat independent, iar Romania va respecta si va va respecta independenta. Nu credeti minciunile ordinare pe care vi le spun comunistii. Aveti voi vreo bucata din Basarabia ocupata de armata romana? In schimb aveti ocupatie ruseasca, trupe rusesti pe o buna parte a teritoriului basarabean. Si atunci cine va ameninta statalitatea?

Noi va uram bafta, succes in starpirea hidrei voronisto-comuniste! Sa distrugeti toata stirpea dictatorului! Asa cum el a distrus vietile multor tineri nevinovati, asa si voi sa-i distrugeti familia, pe dictatorul insusi, acum, mai tarziu, cand veti putea, si oriunde va fugi el si hoarda lui de dicatatori!
A comentat The Vigilante 10 aprilie 2009, 16:21
IMNUL GOLANILOR BASARABENI FACUT DE 1QSAPRO PENTRU A SI ARATA SOLIDARITATEA FATA DE FRATII NOSTRI DIN MOLDOVA

http://www.youtube.com/watch?v=3qjNZXG-Up8
A comentat GABI H 10 aprilie 2009, 20:36
Dragi prieteni! Oamenii din moldova au făcut alegerea lor! Dar niște hoți și tîlhari îi împing pe acești tineri la violență și răzbunare și RÎD sub mustețe! Prin vărsare de sînge și victime la nimic nu ajungem numai la lacrimi și durere!
A comentat părintele Ion 11 aprilie 2009, 09:36
politia a bagat frica in toti cetatenii si acum ne este frica sa esim macar in fata casei
A comentat anticomupohuizm 11 aprilie 2009, 12:43


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

 • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
  Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

 • #2 Anusca pentru dorin1995
  dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
  ...

 • #3 cielfanthom pentru dorin1995
  Salut!
  In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

 • #4 marinaian pentru Alina
  cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

 • #5 luminitacumpana pentru D0ina
  Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

 • #6 adaiulica pentru nicu_d
  salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

 • #7 lilik pentru Bogdanpop
  si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
  ...

 • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
  Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

 • #9 crinna pentru larisa2726
  aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

 • #10 adaiulica pentru Cornel
  deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.0726 secunde