Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

3 mai 2024, ora locală: 10:44

 

Rușii deranjați de scutul anti-rachetă din România: "Întrebări către București nu avem - acolo totul e clar! Întrebările noastre sunt pentru Washington"

adăugat 08 februarie 2010, 09:38, la Politică

Washington, Rusia, Romania, scut anti-racheta

"Declarațiile lui Traian Băsescu despre pregătirea României de a amplasat pe teritoriul său părți componente ale scutului anti-rachetă american ridică întrebări din partea Federației Ruse către Washington, nu către București". Despre aceasta a menționat reprezentantul permanent al Federației Ruse la NATO, Dmitrii Rogozin, citat de newsru.com

 

"Mari întrebări către România nu avem, acolo totul este clar. Întrebările noastre sunt pentru partenerii noștri americani. Trebuie să întrebăm stăpânul, care se află la Washington", a mai specificat Rogozin.

Potrivit oficialului rus, "semnalele stranii" venite de la București duc iarăși la concluzia că se duce o luptă a înarmării. "Aceasta chestiune va trebui discutată la reuniunea NATO-Rusia. Americanii consideră că știu totul și au hotărât sub aplauzele românilor să amplaseze acolo scutul anti-rachetă", s-a arătat indignat Rogozin.

UNIMEDIA amintește că președintele român, Traian Băsescu, a declarat la 4 februarie că membrii Consiliului de Securitate al țării vecine au votat pentru amplasarea scutului american anti-rachetă pe teritoriul României. "Este probabil ca sistemul să funcționeze începând cu 2015", a mai spus șeful statului român.


Autor: UNIMEDIA
Sursa: www.unimedia.md
Romania, parte componenta a UE, este atat de "minuscula" incat de la Moscova nici nu se vede din dosul hotarului UE.
A comentat mohor 08 februarie 2010, 11:57
AŞA CUM ESTE MINUSCULA ROMĂNIE , ARE ŞANSE REALE SĂ DEVINĂ A ŞAPTEA PUTERE ECONOMICĂ A U.E. . . . . .UITAŢI-VĂ CUM A CRESCUT P.I.B.-UL SPANIEI , PORTUGALIEI ŞI GRECIEI DUPĂ ADERAREA LA U.E. . . . . .
A comentat VIKTOR 08 februarie 2010, 12:59
Romania produce tehnologie de razboi ,arme chimice ,biologice ,nucleare, moderne si componente radioactive,masinarii de razboi.
A comentat Salut 08 februarie 2010, 13:44
Rusia va trebui in curand sa ne lase in durerea noastra in pace si sa ne respecte si nu numai ei ci intreaga Europa. Rusia stie ca pe altii ii poate prosti, dar pe romani in nici un caz . Nu le mai merge vrajeala cu noi, ne adaptam mai bine ca ei la orice. Romania nu-i o tara minuscula cum zice gaozarul ala de bolsevic de mai sus. Am supravietuit intotdeauna in istorie, vom supravietui si acum si in viitor vom deveni mai puternici, iar Roamania va redeveni ROMANIA MARE.
A comentat GAOZARILOR COMUNISTI 08 februarie 2010, 18:40
NU TREBUIE SA-I LAUDAM NICI PE ROMANI,NICI PE RUSI,DOAR TREBUIE SA NE UITAM LA TOT CE SE INTIMPLA IN LUME CU OCHII DESCHISI,CU MINTEA TREAZA.AMERICANII FOARTE MULTE OBLIGATII ISI ASUMA PE TOT GLOBUL.CE ARE DE CISTIGAT RM DIN CHESTIA ACEASTA?MI SE PARE CA ARE DOAR DE PERDUT.RUSSIA E O PUTERE MILITARA CARE TREBUIE SA ASIGURE UN ECHILIBRU MILITAR.DACA-I LASAM PE AMERICANI SE INSTAUREAZA MONARHIE MILITARA,CE NU ESTE BINE.IN ACEST CAZ SUNT DE ACORD CU RUSII!
A comentat GICA 08 februarie 2010, 19:14
Din moment ce hotarele vechi ale tarii s-au sters, iar cele noi ajung pana la Atlantic si cuprinde toata Europa - nu mai poate fi vorba de o Romanie mare sau mica. Orice european din nord poate sa se mute la sud sau la est si sa traiasca dupa legile UE unde-i place si nimeni nu-i poate interzice. La fel si romanii si-au facut o a doua Romanie in Italia si Spania si in alte tari. In conditiile globalizarii si migratiei globale fara hotare - NU MAI POATE FI VORBA DE O ROMANIE MARE, inchisa intre hotarele ei si cu legile ei. Economiile, culturile, limbile se amesteca acum in tarile occidentului, maine si in est la noi. Romanie la fel va apartine tuturor europenilor. Place sau nu, dar asta inseamna integrarea europeana in UE. Nationalizmul isi traieste ultimele zile.
A comentat luca 08 februarie 2010, 22:31
Pentru pastrarea valorilor culturale nationale, a traditiilor, obiceiurilor etc. ar fi RATIONAL ca sa ramana macar o oaza, o insula, ferita de "ceaunul" globalizarii - pentru orice eventualitate, pentru a depozitarea genofondului cultural, pentru a creste portaltoi si muguri de altoi etc. Acest teritoriul Dumnezeu il ofera neamului prin existenta in afara UE a R.Moldova. Nu va grabiti s-o trageti si pe ea in UE. Ocrotiti, ajutati, pastrati al doilea stat al neamului - maine o sa descoperiti cat de bine e ca macar acest teritoriu mai pastreaza din traditii si obiceiuri si ai unde gasi produse ecologic curate, nemodificate genetic, asa cum se servea dintotdeauna la Craciun sau la Pasti. GANDITI-VA BINE SI LA ZIUA DE MAINE - e nevoie de o ALTERNATIVA de dezvoltare, de inca un ram pe Pomul Vietii Neamului.
A comentat luci 08 februarie 2010, 22:48
Ma ,cine e debilul asta de (Salut),Pe cine vrajeste el.Ba in Romania se produc numai MANELE!!! VICTORE ,te unteleg, daca ai sti ce dorinte am eu?Dar mult,mult timp va ramine nu a 7 ,ci a 27 putere economica din UE. Hai sa fim seriosi si sa nu ne amagim singuri pe noi!!! Ma baeti ,no sa se intimple nimic cu rachetele celea. Am eu o suspectie . Vedeti ce sa intimplat deja in Ucraina . Deja e a rusilor.Vorba o sa fie multa ,si intre rusi si americani , si aici pe forum . Rogozin a spus destul de clar. Ei Romania nici in pu.. n-o baga ,nu in seama! Ei au ce au cu americanii. Daca ianchi nu inteleg si totus fac asa cum vor ei , atunci rusul recunoaste automat Transnistria si pun si ei rachete in Transnistria , de acelea ce aveau de ghind sa le puna in Caliningrad. Eu de exemplu asa scenariu vad. Si vreau sa vad cu ce o sa le incurcati voi ,astea de pe forum ,si toti ceilalti. Cu nimic .Ei demult asteapta o asa ocazie ca sa justifice recunoasterea Transnistiei Sigur ,iar vorbe multe ca si in cazul cu Osetia si Abhazia .Incetisor sau calmat cu totii . Dar va fi perdut pentru totdeauna . Eu n-am avut in vedere ca asa o sa fie. Asa poate sa fie. Pentru basarabeni ,ca inteleg ,este un proverb in rusa . ( На каждую хитрую жопу , найдётся хуй с винтом, то-есть с резьбой ) In asa cazuri ar trebui de analizat totul si chit mai profund . Dar el numara banii care o sai vina de la afacerea asta . Ori nu sa trezit inca dupa betiile dupa alegeri, ca a invins , ori asa e el marginit . Vai de capul vostru!!!!
A comentat j.PHILIPS 08 februarie 2010, 22:50
Rachetele sau nerachetele cuiva din est sau vest - sunt pericole, dar nu vor fi simtite atat de tare ca o Transnistrie, parte a Rusiei, mereu gata cu prima ocazie sa inceapa "eliberararea" malului drept. Stim ca nimeni altii ce inseamna aceasta. Deaceea trebuie cu orice pret de evitata aceasta varianta - noi singuri, fara NATO si Romania. Ne-am lasat odata in nadejdea ca Romania ne va apara - si ne-a lasat in '40 si a fugit in cel mai tradator si rusinos mod care exista pe lume. Acelasi lucru il va face si pe viitor. Degeaba vor sa ne convinga ca vor fi tari cu "scutul" cuiva. Acel scut poate sa cada in cateva minute ca o jucarie si cu ce ramane? Are Romania flota militara maritima si aeriana? Ce are? - Separe ca nici cat Transnistria. Asa a fost si in '40, cand se pregateau de razboi cu unitati de cavalerie (contra tancurilor). N-avem incotro - trebuie singuri sa ne aparam. Prin diplomatie, printr-o echilibrristica intre puterile mari. E periculoc acest mers pe sarma ca la circ, dar se poate supravetui cu ajutorul lui Dumnezeu. Prin neutralitate - R.Moldova nu va avea elemente marginale ( antirusesti sau antiromanesti, neofasciste etc.) de care sa aiba cineva nevoie sa ne elibereze - mai bine sa ne eliberam singuri. R.Moldova trebuie sa aleaga mijlocul de aur, adica nici pe deplin cu cei din est, nici fara rezerve fata de cei din vest, dar mereu cu forta fortelor - ce din Cer - Dumnezeu. El ne va scoate din toate si ne va ocroti ca nimeni altcineva. Numai cu el sa prietein si sa-i dam tot respectul. Restul - sunt de azi pe maine. Uitati-va la pensionarul Bush, cine il mai asculta pe "cel mai puternic om al planetei"? La fel la fi si cu ceilati lideri mai maruntei.
A comentat gheorghe 08 februarie 2010, 23:36
E, uite de aia au pierdut romanii teritoriul national Basarabia si au plecat din Basarabia, din cauza basarabenilor. Voi in capul vostru nu mai sunteti romani, caci aveti creierele sterse de rusi . Romanii au murit degeaba incercand sa va elibereze. Va meritati soarta , uite de aia in UE nu veti intra, din cauza voastra. Voi sunteti principalii vinovati, pentru ca ganditi ca-n epoca de piatra. Ramaneti la sovieticii vostrii inca un milion de ani.
A comentat VA MERITATI SOARTA 09 februarie 2010, 03:06 | mergi sus ▲
NU MERITATI SA VA REUNITI CU ROMANII, SA INTRATI IN NATO SAU UE. RAMANETI LA SIBERIENII VOSTRII DUPA ZIDUL CIVILIZATIEI. RAMANETI LA BARBARII VOSTRI RUSI. RUSI SUNT HOARDE BARBARE.
MOLDOVENI (RM) = RUSI = URSS = HOARDE BARBARE = OAMENI PRIMITIVI
A comentat VOI SUNTETI BARBARI RUSI 09 februarie 2010, 05:41 | mergi sus ▲
AMICE , EŞTI IDIOT
A comentat PENTRU VOI SUNTEŢI BARABARI RUŞI 09 februarie 2010, 06:59 | mergi sus ▲
"Daca voi nu ne vreti, noi va vrem si cu voia sau fara voia voastra - noi va vom fi stapanii vostri pe veci... Va vom aduce unirea noastra si democratia cu rachete, antirachetele si tot ce ne-a cadea sub mana".
A comentat Maresal Lapusneanu 09 februarie 2010, 07:54 | mergi sus ▲
A treilea si ultimul razboi mondial va porni de la o tarisoara mica-mica...
A comentat vanga 09 februarie 2010, 08:07 | mergi sus ▲
Acolo unde dragoste nu e - nimic nu e.
A comentat Mielul 09 februarie 2010, 08:57 | mergi sus ▲
"Ceremoşe, iţi dau tot de vrei / Pot rabda foame şi-un an - / NU-MI LUA bucuria cu care m-am nascut, / MANDRIA DE A FI … MOLDOVEAN!"
Aurel MOLDOVAN - " Sunt MOLDOVEAN" http://www.trilulilu.ro/gabriel762008/99c12b8f82b2c0
A comentat mOLDOVAN 09 februarie 2010, 10:16 | mergi sus ▲
AI DREPTATE BOLŞEVICULE NENOROCIT , EŞTI MOLDOVEAN , ŞI EU SUNT OLTEAN ŞI ÎMPREUNĂ CU ARDELENII , MARAMUREŞNII ŞI DOBROGENII ŢOŢI VORBIM LIMBA ROMĂNĂ GUNOIULE BOLŞEVIC
A comentat PENTRU MOLDOVAN 09 februarie 2010, 10:22 | mergi sus ▲
jphilips esti o boritura vomitata de un rus beat cu votca facuta din excremente,
un semianalfabet cu aere de politolog,care dupa alegeri,zaceai la lada cu gunoi a istoriei.
nu folosi cuvinte obscene la adresa tarii romanilor (moldovenilor) ;tu nu vezi adevarul de dobitoc rusificat (cit de mult si citi ani au fost batjocoriti basarabenii de slavoni si tu tot maninci rahatul rusilor).
A comentat moldovalahul 09 februarie 2010, 13:05 | mergi sus ▲
Esti nascuta din mama dacica si din legionar Roman din legiunile lui Traian , care in drum spre aurul dacilor au violat toate femeile din valea Oltului si au distrus prin genocid de la Traian toti barbatii daci. Bastarad care ti-ai pierdut memoria genetica a neamului lui Decebal. Strigi de 17 veacuri ca esti Roman, desi maica-ta ti-a fost din daci. Te-au programat ca pe un robot sa ROMANIZEZI prin violentza toata lumea din jur, inclusiv si pe cei care nu au sange de Roman. Mutant periculos, careiti urasti cel mai mult pe lume pe strabunii tai dacici. Le-ai schimonosit numele din daci in Romani, i-ai amagit ca limba lor dacica a murit si ca azi vorbesc limba criminalului lui tat-tu Roman (ei vorbesc de fapt aceeasi daco-romana). Ai schimonosit numele tarii mamei tale - din Dacia in Romania lui tat-tu. L-ai pus pe ucigasul si jefuitorul Traian pe Arcul de Triujmf slsturi de Decebal, precum si in Imnul tarii. Corcitura vanduta - esti in fruntea mafiei care isi bate joc de 150 de ani de cei mai numerosi locuitori ai acestei tzari - "dacii liberi"- moldovenii, pe care ii urasti cu instinctul tau de fiara cu suflet pervers, fiindca stii bine - ei, MOLDOVENII, daci liberi, EI TREBUIAU SA CONDUCA SI SA FIE STAPANI in aceasta tzara a lui DECEBAL, dar nu tu, Mutantule, Mancurtule, Bastardule, Dusmanule. N-a ramas mult si dictatura ta va cadea si vei fi dat anafemei de urmasii destoinici ai Daciei strabune.
A comentat pt oltean 09 februarie 2010, 21:07 | mergi sus ▲
Dca asa eu sunt de parte Statelor Unite, ei macar sunt un pic mai civilizati. Nivel de trai e cu mult mai bun decat in Rusia, nici mu mai zic mai mult ca Rusia e o tara de rahat eu am mai fost pe acolo si tiu ce zic!!!! Le ajunge cat neau jefuit si neau indepartat de neamul nostru... nu se mai pote atata rusifcare!!!! da ca putere mondiala putem spune ca e putere dar e putreda din interior....
A comentat Ion 10 februarie 2010, 11:30 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.1806 secunde