Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

28 martie 2024, ora locală: 12:58

 

Studenţii basarabeni mulţumesc statului român pentru acordarea a încă 1000 de locuri pentru studii universitare

adăugat 10 septembrie 2009, 17:31, la Eveniment

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara, Asociatia Tinerilor Basarabeni din Iaşi şi Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Galaţi, organizaţii care au cerut suplimentarea numărului de locuri la studii universitare în România pentru tinerii absolvenţi ai liceelor din Republica Moldova, salută decizia Guvernului Romaniei prin care au fost acordate încă 1000 de locuri la studii universitare în România.

Organizaţiile Studenţilor Basarabeni mulţumesc în primul rând Preşedintelui României, domnului Traian Băsescu, deoarece a fost prima persoană, care în cadrul şcolii de vară pentru românii de pretutindeni, patronată de Administraţia Prezidenţială “ARC 2009”, a răspuns solicitării noastre şi ne-a asigurat că avem tot sprijinul Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea ţinem să aducem sincere mulţumiri Departamentului Pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, şi în special domnului Secretar de Stat, Eugen Tomac, care a venit cu iniţiativa legislativă către Guvernul României.


Mulţumim Ministerului Educaţiei Cercetării şi Inovaţiei, Doamnei Ministru Ecaterina Andronescu, Domnului Consilier Prezidenţial Alexandru Gheorghe Gussi, Comisiei pentru Invăţamânt din Senatul şi din Parlamentul României, Guvernului României, Domnului Senator Viorel Badea şi Domnului deputat Tudor Panţiru, dar şi tuturor colegilor şi celor care ne-au sprijinit pentru ca aceasta iniţiativă să fie aprobată de Statul român.

Indiferent de criza economică din Romania, considerăm că investiţia în educatie şi în tineri este o prioritate a statului român. Această decizie este în primul rând un gest moral pentru tinerii care la 6-7 aprilie au luptat la Chisinău pentru democraţie, libertate şi adevăr.

şcoala românească este cea care le va da tinerilor basarabeni o cultura şi o educaţie în spirit românesc şi european. Suntem convinsi că tinerii care studiază in România, vor fi cei care odata întorşi acasa vor contribui la consolidarea democraţiei şi apropierea Republicii Moldova de România şi Uniunea Europeana.
Avem convingerea că tinerii basarabeni au potenţial şi vor da dovada de ambiţie, de staruinţă şi dorinţă de a invăţa pentru a face performanţă.



Vlad Durnea, vice-preşedinte OSB Bucureşti

Răcilă Sergiu, vice-preşedinte OSB Bucureşti

Iurie Mocanu, preşedinte OSB Timişoara

Dan Caranfil, preşedinte ATB Iaşi

Alexandru Jurcăneanu, peşedinte CSBB Galaţi

Autor: basarabeni.ro
Sursa: www.basarabeni.ro
Vă mulţumim din suflet că ne-aţi acordat încă o şansă!

Vă mulţumim OSB!!!
A comentat DumitruD 10 septembrie 2009, 17:54
MULtumim.......tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei cereri!!!!!!!!!!!MULTUMIM ROMANIA
A comentat BASARABIA 10 septembrie 2009, 17:56
multumiri tuturor!!!! ....pentru ca ati oferit noi sperante pentru tinerii din basarabia!!!!
A comentat verry 10 septembrie 2009, 18:01
Ce furmos spus... multumim OSB shi tuturor :X
A comentat luckystar 10 septembrie 2009, 19:10
Domnule Presedinte, multumim frumos pentru sprijinul acordat, insa as dori sa va sugerez ceva d.p.d.v. crestinesc, "daca faceti pomana faceti-o pina la urma..."
Imi spuneti si mie de unde sa i-au acum 500 de euro sa-i pun in cont pentru a-mi deschide viza ca sa ajung la studii? Oare din salariul mamei de 150RON care nu stie cum sa-i imparta(ca mai am 3 frati mai mici), imi mai ajunge si mie pentru trai in Romania? Si sunt convins ca in situatia mea sunt mai mult de 500 de studenti admisi... In numele tuturor, va rog din suflet, acordati-ne un sprijin cit de mic pentru a ne ajunge macar de mincare. Va multumesc!
A comentat Stefan 10 septembrie 2009, 19:49
Stefan, OSB Bucuresti impreuna cu OSB Timisoara deja a facut un demers catre MAE in acest sens!
A comentat Vlad Durnea, OSB Bucuresti 10 septembrie 2009, 20:42
Amintim ca OSB Bucuresti va pot oferi in continuare informatii la adresele de e-mail: osb_buc@yahoo.com, tel: Vlad Durnea- 0752130302; Filaret Topala- 0753012388; Stefan Miron- 0747708838
A comentat OSB Bucuresti 11 septembrie 2009, 00:45
asai moldoveanul ... ii dai cat poti si tot nui ajunge..ba frate tea scutit de 2500 de roni (9400 de lei ) si tea scutit de camin (120 Roni lunar) zi mercy si dute si invata si cauta de lucru dupa ore ! ca hamal ca ce vreI ! si descurcate ! nesimtitule !
A comentat valentin 11 septembrie 2009, 08:59
Stefan....chiar cred ca nu este cazul sa mai ceri inca ceva......ti s-a dat deja FOARTE mult !
A comentat Eugen 11 septembrie 2009, 12:21
stefan vad ca nu este prea intelept, 1 rand inca nai intrat , in al doilea rand daca intri la fara bursa nai nevoie de 500 de euro ai nevoie numai daca intra la taxa
A comentat dervik 11 septembrie 2009, 12:43 | mergi sus ▲
Pai...voi vreti si la studii in Romania si sa nu cheltuiti nimic, asa nu se poate fratilor , in viata asta trebuie sa investesti, sa jertfesti cu ceva macar.Spuneti multumesc pentru ce v-i s-a oferit, altfel nu va ramine decit sa va faceti studiile aici, in RM, unde situatia e asa cum o avem la moment.
A comentat Maia 11 septembrie 2009, 13:26 | mergi sus ▲
Stimati colegi. Cei care vin pe data de 14 septembrie la studii in liceele din Bucuresti si nu primesc in primele zile cazare, va rugam sa ne scrieti la adresa de e-mail: osb_buc@yahoo.com; id mess: osb_buc , deoarece OSB va obtine cateva camere pt 2-3 zile ca sa aveti unde sta pana primiti cazarea de la liceu.
A comentat OSB Bucuresti 11 septembrie 2009, 18:56 | mergi sus ▲
Stefan, esti tare! Daca ar mai fi inca o mana de oameni care sa-ti impartaseasca ideea, zic sa faci si o greva a foamei, un mars de protest, interviuri la televiziune etc. Sau, si mai bine, sa te superi tare-tare, sa-ti strangi jucariile si sa ramai acasa. Pacat insa ca ai din start sanse sa devii un ranchiunos.
A comentat 11 septembrie 2009, 19:51 | mergi sus ▲
nu mai eu imi bag ... fara bursa dalan pul..a pe basescu
A comentat misa 12 septembrie 2009, 07:12 | mergi sus ▲
Stefan, te sustin intru totul, ceilalti care au scris mai sus ori sint romani, ori fatarnici, ca nimanui nu i-ar fi in plus o bursa de 50 $, dar stiu bine ca toti si-o doresc numai ca mindria si fatarnicia ii depaseste...
A comentat Ion 12 septembrie 2009, 08:53 | mergi sus ▲
mai,MISA,se vede ca nu ai terminat bine acele clase pe care le-ai facut,eu te-as sfatui sa-ti dai seama ce vorbesti si sa te duci la stana,baiatule,ca acolo iti e locul,printre BALEGAR... ar trebui sa-i faci multe lucruri lui Basescu ca sa te ierte,mizerabilule>:P
A comentat 12 septembrie 2009, 09:38 | mergi sus ▲
misa cel coios :))) maaaaaa haplea,la oi cu tine!!!!!!!!!!!!!!
A comentat 12 septembrie 2009, 09:49 | mergi sus ▲
Raspuns pentru Stefan : cauta un loc de munca cinstit si fa cursurile la \"fara frecventa \"
sau seral,sau mai nou \" on line\". Chestia cu obligativitatea altuia ,fie si parinti, sa tina oameni in facultati e ridicola. Sfatul este de la unul care a trecut prin asa caz acum 27 de ani in urma,cand trebuia sa urmez Medicina iar parintii au spus concis \" nu te tinem in facultate\". Viata a fost grea atunci ,e si acum. Cine poate sa fie sanatos ,cine nu ,cumva sa caute sa se descurce. Dumnezeu sa ajute pe fiecare.
ESO

ps: nu trebuie sa fiu luat in serios,dar realitatea e dura.
A comentat ESO 12 septembrie 2009, 09:58 | mergi sus ▲
...viata e asa cum o vedem noi...... Stefan, daca vei sta si te vei plinge asa, departe nu vei ajunge..... te-as sfatui sa urmezi sfatul lui ESO...... AJUTA..... SUCCES!
A comentat KIP 12 septembrie 2009, 10:10 | mergi sus ▲
cine stie cind si unde o sa apara rezultatele ??
A comentat .... 12 septembrie 2009, 12:41 | mergi sus ▲
cred ca o sa fie afisate rezultatele tot aici pe basarabeni.ro si dupa cum stiu peste vreo 10 zile
A comentat Radu 12 septembrie 2009, 12:57 | mergi sus ▲
ce v-ati legat toti de Stefan,cautatzi de capul vostru si datii pace...face ce face,,kred k se descurka si fara sfaturile voastre!
A comentat 12 septembrie 2009, 14:21 | mergi sus ▲
scuze,nu inteleg aceste 0 1000 de locuri se vor lu-a copiii din cei care au depus dosare la ambasada???
A comentat ttta 12 septembrie 2009, 16:37 | mergi sus ▲
PTR STEFAN- ASTA-I CULMEA! NU-MI VINE SA-MI CRED OCHILOR CEEA CE AI SCRIS, CERSETORULE! Pe langa ca idiotul de Basescu acorda inca 1000 de locuri moldovenilor DIN BANII POPORULUI ROMAN, tu vrei sa-ti mai dam si bani de viza? Sau de bautura? Ptr informatia ta (se vede cat esti de tantalau) , nu ai nevoie de 500 de euro ca sa intri in ROMANIA ca turist. Munceste si spune-i la mata sa nu mai stea toata ziua pe spate la facut purdei! Si lui tatu sa nu mai faca copii la bautura ca uite ce handicapati (ca tine) ies! Acum mars la munca , cersetorule!
A comentat commiekiller 12 septembrie 2009, 17:05 | mergi sus ▲
Bai Pul@ de commiekiller ! inkide gura ta fututt@ ! shi dute shi suge pul@ bai porcule ... ca tsiam fututo pe mata ! kik@tule ! ikide gura shi nu vorbi prostii ! ca o sa arzi in focurile iadului pentru asta !!! animal borit ce eshti !!!!!!!!! gandon blea ! suge pul@ ! sa mori fututt in curr ! animalule !
A comentat KillYou 12 septembrie 2009, 18:18 | mergi sus ▲
Draga killyou,eu zic ca nu tre de vb asa cu un magar,sa nu-i dam atentie si atunci n-o sa mai scrie nimic.
A comentat Loretta 12 septembrie 2009, 19:52 | mergi sus ▲
am si eu o rugaminte la OSB. Dar nu puteti face si un demers pt suplimentarea numarului de locuri la master pt cei ce au absolvit facultatea in Ro? e bataia de joc, 10 locuri pe toata facultatea :|
A comentat justme 12 septembrie 2009, 20:18 | mergi sus ▲
Ptr Killyou: HA HA HA mai TZARANE ce pot sa-ti spun? BRAVO! Dar parca nu ai fost asa de tare-n clantza cand ti-a bagat militia lui Voronin pumnu in gura? Parca taceai ca un mielusel si te-ai dus ascunzandu-te ca un catelus in buda din fundu curtii unde se kka nespalata de mata nu-i asa? hahahahaa moldovean mizerabil! Gura mica nespalat cersetor si mars din tara mea ca te mananc de viu. Fir-ar kurva de mata a dracu ca te-a facut cu tatu ala betziv si nespalat la oua. MARS JEGOSULE MILOG DIN FATA MEA! BORATURA RUSEASCA MOLDOVENEASCA!
A comentat commiekiller 12 septembrie 2009, 20:55 | mergi sus ▲
ia bleg mai esti com.....
A comentat KIP 12 septembrie 2009, 21:00 | mergi sus ▲
Bre,CommicKiller,de ce esti frate asa de suparat pe viata ?!
Oare ce-ai patit de tot ii jignesti pe fratii nostri de peste Prut ?!
Sau tu cumva oi fi suparat ca au pierdut comunistii si acum stii prea bine ca va urma o perioada de emancipare a basarabenilor care incet,incet incep si ei sa nu mai fie afectati de mizeriile pe care le torni tu aici cu nemiluita!
Ce draqul frate,vrei sa ma obligi sa-mi fac timp de tine si sa te fac sa turbezi,astfel incat sa devii rapid banat pe acest frumos site !

Hey,pai daca e asa,doar da-mi un raspuns si o sa-ti dovedesc de ce sunt in stare,chiar daca tu ai un limbaj porcos din cale afara,nu ma impresionezi si am sa-ti inchid ciocul acela spurcat extrem,dar extrem de rapid ! LOL !
A comentat micael 12 septembrie 2009, 22:30 | mergi sus ▲
mersi mult!!!!!!!!!!!!sa va dae Dumnezeu sanatate
A comentat 13 septembrie 2009, 06:25 | mergi sus ▲
Ptr Micael> Haide sa te informez putin despre "fratii tai " de peste prut, poate asa o sa intelegi de ce nu sunt de acord cu acordarea de beneficii de catre poporul roman PENTRU poporul moldovean. eXACT ASTA E MOTIVUL: in referendumul din 1994 si 2004 , cu exceptia a 15% declarati rusi si ucrainieni, 98% s0au declarat MOLDOVENI si nu romani. 98 %!!! Fratii tai de peste prut-50% din ei au votat COMUNISMUL, 50% urasc "democratia" si doresc sa ramana asa cum sunt. AM FOST IN MOLDOVA DE NENUMARATE ORI si pot sa-ti spun ca 85% din moldoveni nu doresc sa aiba de a face cu Romania ; pasaportul romanesc este inse vazut ca o cale de a face un ban si de a pleca in Europa. Personal cunosc chiar o moldoveanca care a plecat in state iar intre timp i-a venit cetatenia romana la care ea a aplicat in marea ei dorinta de a-si recapata identitatea rromaneasca. Ce crezi? Nici nu s-a mai sinchisit moldoveanca sa vina la juramant, a spus ca cine dracu mai are nevoie de cetatenia romana daca locuieste in state?? I indemn pe toti romanii care cred ca moldovenii vor Romania, sa se duca in vizita in Moldova si sa vada singuri URA SI DISPRETUL acestor moldoveni fata de romani si Romania. VA GARANTEZ ROMANI CA DACA MOLDOVENII AR PUTEA SA LUCREZE IN UE FARA PASAPORTUL ROMANESC, EI NICI NU S-AR SINCHISI SA MAI DEPUNA PTR CETATENIA ROMANA,. MERGETI ACOLO SI VEDETI CE CRED DEPRE NOI, INAINTE DE A-I NUMI "FRATI".
A comentat commiekiller 13 septembrie 2009, 07:11 | mergi sus ▲
commiekiller sau cum te mai numesti nu ne jigni pe noi si nu ne mai injura atita ca sintem si noi oameni ca si tine si nu ne deosebim de tine doar ca tu ai o viata mai usoara ca a noastra tu nu ai trait sub dictatura comunista noi IUBIM ROMANII si chiar si pe tine si nu intelegem de ce ne urasti atita noi nu ti-am facut nimic si chiar si tu ne esti frate chiar de ne urasti nu e frumos ca frate pe frate sa se injure si nu e frumos sa spui cuvinte murdare despre parintii cuiva ca si tu ai parinti si fii sigur ca nu ti-ar placea sa-i numeasca cineva asa de murdar cum o faci tu si fii mai bun un pic
A comentat doinita 13 septembrie 2009, 08:59 | mergi sus ▲
DAR UNDE SUNT AFISHATE ACESTE 1000 DE LOCURI?SPUNETI-MI VA ROG...
A comentat Mihaela 13 septembrie 2009, 13:32 | mergi sus ▲
Ptr doinita-Nu fac decat sa spun adevarul si sa punctez nesimtirea. Tu crezi ca am o viata mai usoara, da-am acum dar iti spun ca nu m-am nascut cu linguritza de argint in gura. Am muncit si eu de mi-a dat sangele pe nas. Chiar acum dumineca am fost ocupat cu firma in timp ce altii se relaxeaza si vor totul pe gratis ca si Stefan de mai sus. Dar dac ziceti ca sunt frate cu voi, de ce nu santeti si voi frati cu noi? Ca la ultimul recensamant (2004) v-ati declarat toti moldoveni si nu romani? Cum explici asta soro? Stai ca-ti explic eu; va doare in cot de noi dar va place pasaportul nostru. Nu-i asa surioara draga?
A comentat commiekiller 13 septembrie 2009, 16:16 | mergi sus ▲
MULTUMESC statului roman
A comentat Nicu 13 septembrie 2009, 16:25 | mergi sus ▲
Bre,Commiekiller frate,faptul ca mai exista multi basarabeni care inca nu realizeaza ca sunt si romani,asta nu-ti da tie dreptul sa-i faci ca pe draqu` doar ca nu esti de acord cu anumite lucruri.
Totusi hai sa te iau astfel,ca poate ai vazut si tu pe TVR3 sa se intampla in partea de sud-vest a Tarii si anume cum incercam noi cei de la granita cu Serbia,bineinteles si cu sprijinul politic al Bucurestiului(ca singuri n-am putea face mare branza),sa-i ajutam pe romanii din Timoc si din Valea Moravei care au inceput si ei dupa mai bine de 150 ani de opresare straina sa realizeze ca-s romani si sa ceara Belgradului sa le creeze anumite facilitati si sa le respecte drepturile de minoritari romani din Serbia.
Poate o sa crezi,poate ca nu,dar in mare parte romanii timoceni au avut parte de un tratament asemanator basarabenilor sub rusi,exceptand desigur crimele si deportarile in Siberia,in sensul ca in 150 ani n-au avut niciun drept acolo,incercarea de asimilare a timocenilor din partea Belgradului a mers pana intr-acolo incat li s-au schimbat si numele din cele romanesti in cele sarbesti si totusi au rezistat si acum chiar prind puteri noi,se revigoreaza.
Idea principala este cum poti fi atat de rau cu basarabenii incat nu mai esti dispus sa la mai acord o a doua sansa.
Ce ti-au facut ei ?Cu ce te-au jignit?
Eu chiar daca nu mai scriu foarte mult pe acest site,inca mai urmaresc ce se intampla aici si la un moment dat tu le faceai morala basarabenilor folosind un limbaj foarte vulgar si sub-urban,cum ca vezi Doamne din impozitele platite de tine la Stat isi ridica ei bursele.

Amice am un sfat pentru tine : Incearca sa recuperezi datoria externa a Romaniei de la Irakieni,pe care se pare ca le-au sters-o la presiunile Washiogtonului,datorie care se ridica cu dobanzi cu tot la vreo 3 miliarde de dolari americani sau altceva mai simplu pentru tine ca se pare ca ai vina de justitiar in tine,bagai la bulau pe toti nenorocitii astia care conduc Romania din `90 incoace si care ne-au devalizat bancile si ne-au pus pe butuci frabicile si uzinele si dupa aceea daca vei reusi aceasta performanta extraterestra o sa ai dreptul sa te plangi ca mori de foame din cauza burselor putine si foarte modeste pe care basarabenii le primesc de la statul roman,ei fiind chiar daca tine nu-ti place,parte din romanitate .
A comentat micael 13 septembrie 2009, 16:55 | mergi sus ▲
commiekiller...poate si ai dreptate in unele cazuri..dar asta nu se refera la TOATA LUMEA....pt k suntem multi care sincer dorim sa ne unim si sa fim o tara asa cum a fost ea candva...si nu dorim asta pt pasapoarte sau pt ce spui tu...
cred k tu cind ai fost in MD ai dat peste porci numai...pt k orice padure are uscaturi..asa si noi...si moldoveni porci sunt multi...dar suntem aici si oameni destepti,foarte harnici si oameni cu inima...
A comentat Vika... 13 septembrie 2009, 16:59 | mergi sus ▲
micael sincer chiar miau venit lacrimile cind am citit ce ai postat..imi dau seama acum k totusi exista romani care tsin la noi basarabenii si nu ne cred niste mizerabili si nenorociti......si ma bucur k exista asa oameni si ca ne aratati asta...pt k nu ne simtim bine atunci cind vedem cum ne resping unii...si doar pt niste burse...
A comentat rut 13 septembrie 2009, 17:04 | mergi sus ▲
JOS PALARIA!
A comentat inga 13 septembrie 2009, 17:07 | mergi sus ▲
JOS PALARIA!!!!
A comentat inga 13 septembrie 2009, 17:09 | mergi sus ▲
Mai comielkiler ea si te mai linisteste si asculta ceva!in primul rind jegosi si nespalati ai sa gasesti peste tot si basarabeni si romini si americani si...Si sa stii draga ca referendumul in RM ca si alegerile pot fi falsificate asta referitor la 98%.eu singur in 1992eram in armata si un ofiter ne cicalea ca nu ne trebuie noua unirea cu Rominia argumentind ca acolo nici fete frumoase nu sint.Si sii ce eam raspuns .Fete frumoase sunt si la ciucci domnule .ciuccea fiindun popor de la nordul rusiei despre care se pretinde ca fiind tare intunecati la minte o gramada anecdote pe seama lor.Si despre tinerii care le-a inchis gura politia pe 7 aprilie eu ii socot ca martiri ai neamului si nu cred ca tu fiind in locul lor ,doamne fereste ,ai fi fost tare viteaz Si mai departe din cauza ca sint asa oameni cu pareri ca si ale tale o parte din basarabeni nui iubesc pe romani.Si inca ceva tu ai auzit de pactul Ribentrop Molotov si stii sper ,ca tara romaneasca afost sfirtecata de rusia si de germania asa iti dai seama ca Basarabia este o parte de rominie, pentru care guvernul romin trebuie sa lupte pentru a o reuni macar cultural daca direct nu-i posibil ,dar nu sa-l dee uitarii.Si cu ce esti tu mai bun ca mine numai pentru ca teai nascut pe celalalt mal de Prut?Tu ai dreptul sa te bucuri de sustinerea statului roman dar eu nu??? Stii tu draga ca oamenii au fondat firme ca si tine si au fost intimidati si strangulati in asa fel ca le-au cedat pur si simplu.Dar tu te crezi mare si tare .nu-i chear asa usor sa traesti in Basarabia .Dar cei care aveti posibilitate sa mergeti la invatat in Romania ducetiva numaidecit ,folosind toate mijloacele posibile si imposibile si sa nu atrageti atentie la asemenea chestii minore . SUCCES si SANATATE!!!!!
A comentat haiduc 13 septembrie 2009, 20:20 | mergi sus ▲
multumim statului romin pt ajutorul acordat,deasemenea dlui presedinte si organizatiei basarabenilor .multumim din suflet si multa sanatate voua.sinteti cei mai tari,va promitem ca nu va vom dezamaji.
A comentat dia 13 septembrie 2009, 20:27 | mergi sus ▲
Vad ca toti multumiti statului roman ptr una si alta dar vedeti ca statul roman e rupt in funda fara impozitele care le platesc EU SI ALTI ROMANI. NOI VA TINEM SI VA PLATIM BURSELE, NU STATUL ROMAN, asa ca multumiti-ne noua, daca tot o faceti. In legatura cu romanismul si basarabismul: In 2014 veti avea din nou ocazia sa va declarati ceea ce simtiti ca sunteti, romani sau maldaveni. Pana atunci insa aveti sansa sa cereti guvernului dizolvarea rep. Moldova ca stat si unirea cu Romania (nu ca as vrea eu). Sa vedem ce o sa faceti voi dragi maldavani iubitori de pasaport romanesc.
A comentat commiekiller 14 septembrie 2009, 17:49 | mergi sus ▲
poate cineva sami spuna cind o sa fie listele adaugatoare de admitere pe celel 1000 locuri??? si unde le putem vedea????
A comentat nitugal 15 septembrie 2009, 11:22 | mergi sus ▲
Spunetimi va rog cind v-a fi admiterea pentru turul2. SI ce trebue sa fac.
A comentat NEO 15 septembrie 2009, 11:29 | mergi sus ▲
pt commiekiller: ma da tu esti umflat in pene rau de tot, poate ca treb sa te penim putin ca zbori prea sus si-i umpli de rahat pe cei de jos, adica pe moldoveni. Ar fi terbuit sa te nasti si tu pe undeva prin Transnistria, sa-ti amintesti acum ce frica-ti era cand erai mic si bubuia in juru tau tot felul de armament
A comentat jane air 15 septembrie 2009, 11:37 | mergi sus ▲
pt commiekiller: si sa n-o mai faci atata pe "romanul" civilizat integrat in UE; daca nu-ti convine ca moldovenii iti mananca impozitele nu ni te plange noua...bn????? noi n-avem nici o vina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ca tu nu stii cum ii sa fii moldoven si sa fii atacat de intoleranti ca tine. Multumeste-i lui Dumnezeu ca te-ai nascut in Ro si nu in alta parte...si nu-i condamna pe altii!!!!!
A comentat jane air 15 septembrie 2009, 11:48 | mergi sus ▲
"Multumeste-i lui Dumnezeu ca te-ai nascut in Ro si nu in alta parte..."?Ha,ha,ha.. E o gluma, nu??
A comentat MDA 15 septembrie 2009, 11:59 | mergi sus ▲
da, e o gluma
A comentat jane air 15 septembrie 2009, 12:00 | mergi sus ▲
comekillere draga frate tu singuri recunosti ca traiesti bine fiindca muncesti mult dar noi muncim si in zadar ca sintem sub dictatura si daca ai mai mult decit trebuie la iti taie gitul ca la gaina si iti i-a totul in ceea ce priveste studiile noi dorim sa inv acolo doar sa invatam si nu ne mai injura ca noi nu avem nevoie de banii tai si noi la rencesamint romani ne-am numit dar tu nu uita ca la noi a f-t comunism si ne-a scris pe toti moldoveni p-u a inrautati relatiile cu romanii noi nu purtam nici o vina noi nu te rugam sa ne iubesti sau sa ne tii la tine in casa sau sa imparti cu noi piinea ta noi VREM DOAR STUDII si multumestii LUI DUMNEZEU ca ai avut marele noroc sa te nasti acolo frate
A comentat doinita 15 septembrie 2009, 12:48 | mergi sus ▲
lumeeeeee cind va fi listaaaa?????
stie cineva?? OSB voi nu sunteti la curent???????
Va rog mult.. e urgentisisisisisisiiimooo...
A comentat mihaela 15 septembrie 2009, 12:58 | mergi sus ▲
basarabeni.ro va rog cind apare lista, faceti asa ca sa nu ai cum sa nu dai cu capul in ea :)
A comentat valentin 15 septembrie 2009, 14:25 | mergi sus ▲
salut la toti cine stie sigut cind vor fi listele ca sincer s-t disperata la max nu mai pot nici minca ,nici dormis-t stresata tare si ma irita orice miscare orice zgomot ma enerveaa nu mai pot sincer mi se pare ca o sa-mi ies din minti pina vor aparea rez dar cel mai mult ma tem de raspunsul de pe liste vreau f. tare sa merg la Romania la studii doar la asta ma gindesc uneori mi se pare ca deja s-t acolo dar acu dorm si acus ma trezesc si merg acolo la studii fratilor zau ca nu mai pot ma tem ca voi face vreo nevroza din cauza stresului prin care trec acu cine stie cind vor fi afisate listele spuneti va rog mersi mul si seara buna
A comentat doinita 16 septembrie 2009, 17:18 | mergi sus ▲
spuneti va rog unde pot sa vad lista celor o mie de studenti admisi in al -lea tur la studii in ro.?
A comentat lesea 17 septembrie 2009, 09:18 | mergi sus ▲
lista va aparea luni.
A comentat pp lesea 17 septembrie 2009, 10:51 | mergi sus ▲
Si de unde stii ca va aparea luni? Ei doar au zis in 10 zile,inseamna ca pana in data de 20.
A comentat Lera 17 septembrie 2009, 11:11 | mergi sus ▲
Spuneti-mi va rog cind si cum pot vede listele???
A comentat NEO 17 septembrie 2009, 13:15 | mergi sus ▲
mda, lasa ca nici la voi in romania nu sunt mai putini jegoshi am stat acolo ceva ani si am vazut de toate...
cat despre referendum si masura in care ne simtim sau nu romani, asta este deja politica mass-mediei si nu omul de rand e vinovat, la urma urmei nu cred ca stii mai multa istorie decat cei de acolo.. doar ca tie te-au turnat alte macaroane - noua altele,
astfel ca nu este corect sa ne judeci!
in rest, cred ca patrie muma ar fi trebuit sa ne ajutati mult mai mult. Noi prin anii \'90 chiar vroiam sa ne unim cu voi, iar atunci la capitolul saracie eram la un nivel :-D doar ca Iliescu al vostru nu a fost deloc de acord... asa a cine este vinovat????
intre timp s-a facut tot posibilul sa ni se spele creierii la ambele parti si uite unde s-a ajuns
asa ca...
personal cred ca voi obtine mai repede cetatenia Canadei decat cea a Romaniei, (desi am depus de vreo 4 ani) dar daca asta ii convine statului roman asa sa fie! ne-am descurcat pana acuma fara voi ne-om descurca si de acuma incolo...
niciodata nu va pasat de noi, ne dati cateva burse si de acelea ne scoate-ti ochii! asa ca mai duceti-va dracului!!!
A comentat andra 17 septembrie 2009, 13:31 | mergi sus ▲
mda din cauza la alde romani de alte voi multi din MD nu vor unirea! est adevarat ca mai este acolo vorba si despre dezinformare dar...
esti tare ingamfat!
nu uita ca nu e padure fara uscaturi
iar in europa aveti cea mai proasta reputatie, asa ca nu te uita la paiul din ochiul nostru fara ati vedea barna din ochiul tau
statul roman are doar de castigat din asta ca ne ofera burse,
este politica! doar ca tampitzei de alde tine nu o prea inteleg....
A comentat Vero 17 septembrie 2009, 13:39 | mergi sus ▲
pt commiekiller
se vede ca habar nu ai de multe lucruri,
daca ai avea, ai sti unde se duc 99,9% din impozitele pe care le platiti ...
iar cheltuielile pe noi cu burse sunt infime pe langa multele care le faceti pt altii, care nu sunt romani!
plus ca nu numai noua ne-ati acordat burse, ci la romani din mai multe tari! la noi cererea e mai mare, iar guvernantilor vostri daca nu le convenea nu ni le ofereau
de ce la doctorat cetatenii moldoveni primeau 56$ iar voi 500$ din moment ce toti au aceleasi cerinte si responsabilitati????!!!! asta se cheama discriminare!
oricum nu v-ati stresat voi tare mult sa ne oferiti o mana de ajutor, tocmai de aia in continuare depindem de Rusia, iar vizele pe care le-a pus Voronin au afectat mai mult economia voastra deoarece statul roman exporta destul in zona asta, noi in schimb....
nu am avut noi niciodata de castigat de pe urma voastra, ci am fost intodeauna pamantul gata pt a fi sacrificat pt alte regiuni ale voastre mai "interesante" din punct de vedere geopolitic! acuma suntem din nou interesanti din cauza expansiunii Rusiei... foarte interesant ce va urma?

ca urmare ingnorantule asta este politica si afaceri si nu patriotism!



A comentat sorina 17 septembrie 2009, 14:19 | mergi sus ▲
multumesc din suflet Domnului Eugen Tomac ca ma ajutat sa intru la facultate ...va multumesc ...este visul meu sa fiu studenta in Romania..am sai multumesc toata viata
A comentat elena 18 septembrie 2009, 19:12 | mergi sus ▲
inca nu au aparut rezultatele???
A comentat jv 20 septembrie 2009, 09:52 | mergi sus ▲
ROMANII basarabeni va multumesc din suflet domnule Traian Basescu,Presedinte al TUTUROR romanilor!
ROMANII basarabeni stiu de PRESIUNI URIASE exercita Calaii OCUPANTI RUSI asupra TARII NOASTRE MAMA ROMANIA prin intermediul SLUGILOR si TARFELOR gen Franta,Germania si Olanda.
Stim ca Tara noastra MAMA tocmai din cauza TARFELOR RUSIEI din UE nu a finalizat procesul de REDOBANDIRE A TUTUROR cetateniilor ROMANESTI de catre ROMANII basarabeni.

ROMANII basarabeni stiu ca TRAIAN BASESCU,Presedintele TUTUROR romanilor,NU VA ABANDONA NICIODATA Basarabia in ghearele Calailor OCUPANTI RUSI!
IMPREUNA UNITI PE VECIE!
A comentat Vanatorul.De.Forumisti.KGB 03 decembrie 2010, 21:04 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.2200 secunde