Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

3 mai 2024, ora locală: 20:08

 

Uniunea Europeană va intermedia împăcarea Georgiei cu Rusia

adăugat 11 august 2008, 17:22, la Eveniment

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy se va afla mâine la Tbilisi unde se va întâlni cu preşedintele georgian Mihail Saakaşvili. Se presupune că anume Sarkozy va intermedia împăcarea celor două părţi.

Ţinând cont de faptul că Franţa deţine preşedinţia Uniunii Europene, preşedintele Sarcozy va merge mâine în Georgia pentru a intermedia semnarea păcii dintre Georgia şi Federaţia Rusă. Preocuparea de bază a lui Sarkozy este convingerea părţilor de necesitatea încetării focului şi aşezarea părţilor la masa tratativelor.

Autor: Liliana Istrate
Sursa: www.presa.md
Wow,intra greii lumii in scena,pana acum au asteptat sa vada cum evoluiaza lucrurile,ti-au facut un plan pe canale diplomatice si acum ataca.Numai Franta si Germania fac la un loc cat Rusia,mai puneti si pe ceilanti aliati la loc si veti vedea unde veti ajunge.Incredibil,aliatii adopta tactica Kosovo,intai iasa Europenii la atac si le raspund Rusilor si dupa urmeaza America.A inceput sa-mi placa geo-politica din ce in ce mai mult. :-)
A comentat Micael 11 august 2008, 18:50
Incredibil,nu pot sa cred ce greseala au putut sa faca rusii,atacand asa de pripit Georgia,fara o minima pregatire a opiniei publice mondiale.Va mai amintiti ce controverse a ridicat intentia SUA de-a ataca Irakul,ce dovezi de doi bani au adus americani la ONU,poze a asa zise-lor obiective nucleare irakiene din satelit,trasformasera ONU intr-o clasa primara de scoala,ne luau pe toti de prosti,au facut show in cel mai pur stil hollywood-ian, isi cautau aliati,pe cand rusii s-au suparat asa dintr-odata si au si pornit la atac,ce averstimente,ce declatie de razboi,nu pot sa cred ca sunt asa de prosti,refuz sa cred asta in milieniul trei.Trebuie sa fie altceva,mult mai important la mijloc.Dar ce?Daca stiti voi,raspundeti-mi,va rog frumos.
A comentat Micael 11 august 2008, 19:09
Cat despre scena tv cu presedintele Georgian inconjurat de serviciile secrete improtiva rachetelor elicoptelor rusesti,asta deja a inceput sa bata Hollywood-ul in creativitate.Si ce bine a jucat,era asa de speriat incat aproape vazuse moartea inaintea ochilor.Sper sa nu ma criticati prea tare,dar imi pute toata povestea asta urat de tot a conspiratie,dar impotriva cui si de ce,asta chiar nu pot sa-mi imaginez deocamdata.
A comentat Micael 11 august 2008, 19:19
Micael , unul din grei e deja acolo. Ministru de externe francez. Mine pleaca incolo si presedintele. Parerea ta , pe cine o sa asculte si sa creada mai mult , pe ministrul sau ori showurile lui Saacashvili.Si trebue sa mai stii ce a declarat inainte de plecare incolo, bazinduse numai pe cuvintarile georgianului, si ce a declarat dupa ce a discutat cu reprezentanti din toate partile, si a mai fost in Osetia si a vazut singur si a inteles el ceva de sia schimbat parerile, mai mult dupa parerea sa SUA e implicata, participant la conflict. Eu nu ma grabesc sa dau nota finala, dar tu cum doresti!!!
A comentat j. PHILIPS 11 august 2008, 22:23
De asta ma tem si eu,sa nu fie cumva la mijloc interese mult mai mari decat cred eu.Eu unul nu ii i-au pe rusi de prosti,chiar daca ii mai ironizez cateodata.Dar daca rusii au inceput razboiul,inseamna ca-i ceva serios,dar pe bune daca imi trece prin cap ce ar putea sa fie.In orice caz nu trebuie sa fim apocaliptici,pentru ca indata ce se vor rezolva schimburile de interese,pacea va reveni pe pamantul Georgiei.
A comentat Micael 11 august 2008, 22:48
SUA e implicata in toate,nu degeaba e considerata pe drept cuvant "super-puterea lumii"chiar daca acesta era uniporala se apropie de sfarsit.Si inca ceva,cei care au avut o reactie serioasa la aceasta problema nou creata au fost doar puterile vest-europene.De comunicatele SUA,laconice si prea putin ferme,te apuca rasul.A dat tocmai acum diplomatia in americani,ca sa le fie frica de rusi,in niciun caz nu le este.O idee trasnita ce imi trece chiar acum prin cap imi spune ca aceste evenimente vor apropia si mai mult europa de rusia.Sa nu uitam,primul episod al acestui serial ce va continua s-a produs odata cu invadarea Irakului,cand americanii i-au luat peste picior pe cei care conteaza aici,pe cei din "Vechea Europa".Noi,romani,atunci ne-am bucurat ca ne baga si pe noi lumea in seama,dar se pare ca dorinta Vest-europenilor de a crea un imperiu pe batranul continent este foarte serioasa si jumatate drumului deja au parcus-o prin introducerea modenei Euro si disperarea sarguincioasa cu care incearca sa adopte constitutia europeana ce ar da valoare juritica unitatii noastre deja realizata.Va inchipuiti cum ar arata Europa cu un presedinte care ar discuta de egal la egal cu absolut oricine,fie el american,rus,chinez,extraterestru.Nou imperiu European va intrece in maratie si grandoare toate celalante imperii antice ce au stapinit pe batranul continent.Sunt mandru sa traiesc in acesta era,dar in acelasi timp regret ca nu voi putea vedea cum lumea intreaga va avea in Bruxelles un reper spre globalizarea adevarata,iar nu pe acesta pe care il conduc americanii haotic si cu foarte multe framantari de tot felul.
A comentat Micael 11 august 2008, 23:19
Micael, tu daca ai sti ce fel de noroade traesc in Caucaz nu teai grabi sa spui ca pacea degraba va reveni in Georgia. Pe astea nui impaca nici UE nici tot NATO.
Si daca rusii au inceput totul, inseamna ca nui ceva serios ,dar inseamna ca tu nai inteles nimic.Micael, eu nu inteleg cum poti spune asa ,cind pe data de 8 artileria grea georgiana practic a distrus orasul Thinvali si 5 sate de la granita cu Georgia au fost sterse de pe fata pamintului. In zona se aflau castile albastre ruse si georgiene. Cel mai grav e ca castile albastre georgiene au inceput ai impusca castile albastre ruse - 15 morti si peste 100 de raniti. Si pe data de 9 armata rusa intra in Osetia si impreuna cu osetinii incep ai scoate pe georgieni din oras.
Micael daca cineva nu recunoaste ca cind numeri mai intii merge 8 si pe urma 9 apoi atunci eu pe tema asta nu mai am nimic .
Bine ,dar de ce nu dormi la ora asta?
A comentat j.PHILIPS 11 august 2008, 23:40
Frate,Caucazul a devenit acum o noua zona similara Balcanilor.Asa ziceau si despre noi vesticii inainte,ca nu vom fi niciodata in stare sa atingem standarele democratiei occindentale si uitate unde suntem astazi,in 10,15,20 de ani Romania si oricare alta tara fosta comunista nu se va diferentia cu nimik de Italia,Franta de exemplu.Iar in legatura cu faptul ca in Georgia mor oameni nevinovati,aici sunt de acord cu tine,este pacat,dar ce putem face,inca omenirea n-a ajuns in aceea faza existentiala in care razboiul sa devina un cosmar al trecutului,iar nu o metoda de-a revolza neintelegeri politice.
A comentat Micael 11 august 2008, 23:57
Micael , SUA singuri se socot buricul pamintului si multi lingai prin UE, care stau in doua labe inaintea lor. Dar tari care stau foarte bine pe picioare din toate punctele de vedere (din UE) mai au si cuvintul lor si nu prea lii frica.
Ideia despre imperiul European e interesanta . Dar chit exista coloana a 5 aSUA in UE (Polonia ,tarile Baltice s.a.) e fantastic ce spui tu .De chite ori a fost blocat de astea tari tratatul de baza dintre UE si Rusia. Rusii in orice moment is gata sal semneze, pe chind in UE trebue toti sa dea acordul, dar asta nici de cum nu duce la progres. De asta se tem SUA- intarirea relatiilor intre Rusia si UE.
Tu ai o idee buna, ca evenimentele vor apropia si mai mult UE si Rusia .Eu nus asa optimist aici. Ma tem sa nu sa se strice si mai mult treburile inauntru Europei, la parerea mea mai mult sar bucura SUA. Aici is interese foarte mari. Pe americani ii doare drept in virful pul.. de osetini si georgieni. De mult si toti stiu ca pe ei ii doare numai interesele lor !!!
A comentat j. PHILIPS 12 august 2008, 00:10
Micael, de acord , ca e acelas Balcani. Vreau sa te intreb ,si cum sa rezolvat in Balcani cu Kosova, stii prea bine . Si cu timpul o sa se linisteasca treburile. De ce nu sar trezi europenii si la fel sa rezolve si problema asta. Micael ,credema , acolo nui impaca nimeni.Abhazia si Osetia no sa fie nici odata in componenta Georgiei asa cum a fost in timpul comunistilor. Europenii daca vor sa rezolve ceva acolo ,ar trebui sa puna la baza"ce fel de noroade traesc in Caucaz". Nobilii din Europa stiu ca acolo mai este razbunarea prin singe. Si ultimul cuvint il au sovetul batrinilor si nu parlamentul ori presedintele.
Daca ai auzit de cazul "Vitalii Kaloev", care ia murit sotia si copii in catastrofa de avioane in Elvetia. Vinovat a fost unul de la dispecerat. El a plecat in Elvetia si la omorit pe ala acasa. Si el nu era in stare de afect cum lau desenat avocatii. Pentru ei e lucru normal. Dar sa mai stii una , mai buni ,omenosi,principiali, sa se tie de cuvint si primitori eu nam intilnit. Ii cunosc bine , ca nus de ieri!!!
A comentat j. PHILIPS 12 august 2008, 00:42 | mergi sus ▲
Totusi sa nu uitam planul Mashall ce -a ajutat Europa de vest sa-ti revine dupa razboi.Americanii sunt constienti ca daca pierd si strica legaturile cu Europa,pierd o lume intreaga.Fara sprijinul Europei"conditionat sau nu,din dragoste sau obligatie :-)" America ar avea mari probleme in a se impune cum o face astazi la nivel global.Nu confunda Europa cu America latina,Africa sau Asia,Europa este o lume aparte,iar civilizatia si stiinta de aici s-au raspandit cu adevarat.Iar Rusia realizeaza deja ca si americanii,ca a avea o relatie buna cu europenii este vital,daca vrei sa fi respectat in lume.Poate aceste teze ti te vor parea pur SF,dar Europa conteaza cu adevarat in strategile acestor doua mari puteri
A comentat Micael 12 august 2008, 00:44 | mergi sus ▲
Micael , eu nam nimic impotriva planului Mashall. Dar ma refer la prezent si viitor.
Daca Europa conteaza cu adevarat in strategiile acestor mari puteri, cum spui, atunci de ce nu sar aseza intro buna zi la masuta ,sa intoarca cartile pe fata si sa puna punctele pe I, si sai impace pe rusi si americani ca e bine stiut ca intre ei nu exista nici o prietenie, asa cum declara si unul si altul.
Da , fantezii ,visuri, cred-ca e tirziu deja si am avut azi o zi grea . Astea sunt pur si simplu visuri in glas, nu luati in serios!!!
A comentat j.PHILIPS 12 august 2008, 01:08 | mergi sus ▲
Fratilor,ce troc politic ce urmareste,cel putin la nivel de ipoteza deocamdata.Occidentul se pare ca da Georgia pe mana Rusiei cel putin un timp,iar Rusia nu se va baga in preconizatul razboi Nato-Iran.Nu pot sa cred asa ceva,daca se va intimpla.Oricum spiritele sunt deja destul de agitate pe arena internationala.Cateva noi nave de razboi-Britanice,franceze si americane se indreatpa spre Golf.
A comentat Micael 12 august 2008, 13:07 | mergi sus ▲
Micael ,ai prins firul ?Sa asteptam putin, degraba o sa fie clar.
A comentat j.PHILIPS 12 august 2008, 13:12 | mergi sus ▲
Ce chestie.Americanii duc ajutoare umanitare cu distrugatoarele marinei militare.D-zeule,ceva urat se pune la cale.
A comentat micael 24 august 2008, 23:29 | mergi sus ▲
Ce discutii....voi nu stiti despre ce vorbiti...Stiti ca in osetia 90 de procente de oameni au cetatenie rusa,si rusii au fost nevoiti de a-si aduce armata in osetia pentru ai fugari pe venitici?Gruzia in alianta cu americanii au vrut sa vada cum e pregatita russia de atac,ce armament au...fiindca ei(americanii) isi pierd puterile si cu timpul o sa atace pentru a sa se intari.Dar cred ca o sa se sature sa tot atace,fiindca russia e un stat foarte puternic.Intr-un cuvint politica murdara,de care noi muritorii simpli nici nu ne dam seama....
A comentat inga 25 august 2008, 07:08 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.0815 secunde