Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

5 mai 2024, ora locală: 04:16

 

Vasile Tarlev este impotriva unirii cu Romania pentru ca romanii sunt "minoritari" in Republica Moldova

adăugat 03 octombrie 2008, 06:41, la Politică

In timpul unei conferinte de presa desfasurata joi, fostul premier al Republicii Moldova si actualul lider al partidului Uniunea Centralista, Vasile Tarlev, a declarat ca este adversalul politic al partidelor care doresc unirea cu Romania si ca partidul sau nu va face alianta politica decat cu cei care lupta pentru pastrarea independentei republicii. Politicianul moldovean a subliniat ca nu este de acord cu pozitiile pe care le au in acest moment Partidul Liberal si Partidul National Liberal pentru ca el este convins ca in Republica Moldova romanii sunt minoritari si orice forma de gandire unionista este neadecvata.

In acelasi timp Tarlev a declarat ca legaturile seculare pe care Republica Moldova le are cu Federatia Rusa trebuiesc pastrate, pentru ca moldovenii sunt inca profund dependenti de resursele rusesti, iar influenta Moscovei este singura forta care poate rezolva criza transnistreana.

"Sunt impotriva faptului sa ne declaram dusmanii Rusiei, tara din care importam practic toate resursele energetice", a declarat Tarlev, citat de Agerpres.

Fostul premier a contestat decizia ministrului justitiei care a refuzat sa aprobe infintarea organizatiei "Prietenii Rusiei in Moldova" pe care el o initiase.

Tarlev nu a specificat partidele cu care va colabora pentru alegerile din 2009 insa nu a exclus o colaborare cu Partidul Comunist pentru care a fost premier in trecut.

Politicianul s-a declarat mandru de originea sa moldoveana si a sustinut ca, el nu lupta "impotriva cuiva, ci pentru ceva", iar acel ceva este promovarea democratiei in tara, mentiunand ca la ora actuala da nota 7 organizarii politice din Republica Moldova.

Partidul Uniunea Centralista a obtinut numai 0,75 la suta din voturi la alegerile din martie 2005, insa Tarlev, care a devenit liderul partidului pe 27 septembrie, se bucura de increderea a 4,5 la suta dintre moldoveni, find pe locul patru in preferintele electoratului dupa presedintele Voronin cu 13.6 la suta, primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, cu 6 la suta si presedintele parlamentului, Marian Lupu, tot cu 6 la suta.

Autor: S.G.
Sursa: www.ziua.ro
Cine mai avea indoieli despre nimicnicia lui Tarlev, zis Bombonel, iata si dovada clara! Nu poate un om intreg la minte sa lucreze 7 ani cu Voronin, iar dac l-a tinut atata timp, numai pentru ca e trup si suflet pentru el si PCRM, altfel era schimbat a doua zi, cum au fost schimbati de Voronin atatia ministri din cabinetul lui Tarlev, fara sa-l intrebe pe el... E Calul lui Traian al lui Voronin in alegeri, numai ca prin acest interviu si-a dat arama pe fata, daca mai credea cineva ca s-a schimbat.
Am ajuns minoritate la mine acasa!!!
A comentat Babacu 03 octombrie 2008, 08:22
ma nenorocitule, puneti fringhia la git pina nu o fac alti bolsevic nenorocit, minoritati in md sinteti voi bolsevici si comunisti inputiti tradatori de neam si tara, blestematilor
A comentat chris 03 octombrie 2008, 08:26
tarlica, tarlica, prost ai fost, prost ai ramas. Chiar ma enerveaza tipul asta.
A comentat Vlad 03 octombrie 2008, 10:40
Bah, cine a zis ca Tarlev e bombonel? Voronin e bombonel. Tarlev e copilasu care ii plac bomboanele si le suge de dimineatza pana in seara. Bucruia lui Tarlev ii plac bomboanele. In 2009 fabrica bucuria va lansa un nou sort de bumboane: "Voroninel" cu gust de secera si de ciocan, care iti va face limba rosie.
A comentat 300 03 octombrie 2008, 11:29
Uitati-va la fotografia lui de mai sus,ce CANALIE ! INBECIT !
Toti politicenii din RM au la baza studii superioare AGRARE. Nui nici un avocat,nici un economist,nici un sciences PO.
A comentat Petrica 03 octombrie 2008, 15:33
Tarlev: Pe el il doare in cot de viitorul poporului !!! ASTEA CA EL ,VA FURA ZI si NOAPTE. Desteaptate ROMANE !!!
A comentat Slavic (France) 03 octombrie 2008, 15:37
Tarlev ar trebui strans de gat fatarnicul.
Pai stiti voi oare cine a facut modificarile si falsurile la recensamantul ala unde ca prin minune au iesit ca romanii nu prea exista in RM ?
Tatucu Tarlev cu manutza lui (si nu altul) a facut ca romanii sa fie oficial minoritari.
A comentat mda 05 octombrie 2008, 01:27
DOBITOC=DOBITOC=TARLEV=RESTUL COZILOR DE TOPOR
A comentat DIAT 05 octombrie 2008, 13:33
Offffffffff Doamne! Mare e gradina ta si multi prosti ai lasat sa-i treaca gardul!
A comentat Catia 06 octombrie 2008, 05:51
Sa-mi bag .,.,.in tot ce crede Tarlev.,.,.Cine ma mai e si asta.,.,.,..,CATALUSUL DE PLUSH a lui VOR(onin).,.,.,Baga-mias carul in tot ce crede el.Sanatate
A comentat oleguts 06 octombrie 2008, 15:26 | mergi sus ▲
omul acesta are dreptate sint d'accord cu el 100 % NAHUI TREBUIE UNIREA CU ROMANIA ACEASTA PLINA DE TIGANI SI DE TOT FELUL DE MIRSHEGII.
ODATA CE VFACEM PARTE DIN C.S.I NU VA EXISTA UNIREA CU VOI NICIODATA PARTIDELE DIN R.M CARES DORESC UNIREA CU ROM SINT NISTE DEBILI.
DA ROMANII INTRADEVAR SINTETI MINORITARI NIMIK DE SPUS .
A comentat IvaN 06 octombrie 2008, 21:37 | mergi sus ▲
Ivane oameni ca tine aveti si net? bravo ma! Nu m-as fi gandit ca v-ati dezvoltat intr-atat.Ce sa iti spun, multa bafta la constructii in Rusia, si sa iti cumperi cat mai multe masini.Tarani sunteti, toti aia care spun asa ,ca de crezut nu aveti ce, sunteti prea imbecili. "d`accord", bun cuvant. Vezi ca asa cuvinte nu te fac "intelectual". Totusi mai incearca, poate a vedea cineva scriu tau cu caps. Bafta fratilor constructori!
A comentat soso 07 octombrie 2008, 04:27 | mergi sus ▲
CONSTRUCTORI CA CONSTRUCTORI.
DAR UITATIVA LA VOI ROMANII CA SINTETI NISTE CERSITORI LEPADATURI CRETURI ALE NATURII DIN GRESEALA.
MAI BINE SA FII MOLDAV CONSTRUCTOR DECIT ROM CERSITOR.
CAREI MAI BUN?
TE LAS PE TINE SA GINDESTI DACA MAI AI CEVA IN CAP IN AFARA DE PAIE.
A comentat IVAN 07 octombrie 2008, 20:58 | mergi sus ▲
IVANE,frate,explica-mi si mie care sunt motivele dupa care tiganii ar fi o etnie de lepadat.Se pare ca tu vezi numai aspectele negative ale tiganilor(gen cersetori,criminali,deligventi intr-un simplu cuvant),iar de cele pozitive nici macar n-ai auzit.Oare numele de Madalin Voicu iti spune ceva sau ai tu habar ca tiganii se trag din anticii indieni,ma refer la cei de pe continentul Asiatic,iar nu de pe cel American.India ca tara(caut-o pe harta ,poate o gasesti)este o civilizatie milenala,eu am citit cateva poezii indiene cu zei si zeite,despre recarnare scrise cu vreo 2 mii si ceva de ani in urma.Bre,frate,de Buddha ai auzit?Oare ce o fi fost el,ca am un lapsus,oare nu indian?!Sau tu o sa-mi raspunzi ca a fost Pakistanez?!!!Apropo ,sper ca stii ca pakistanezi sunt tot indieni,dar mulsumani,ci
nu indusi ori buddisti?Frate,trebuie sa recunosc ca nici eu n-am citit prea multe carti la viata mea,dar se pare ca in comparatie cu tine,am urmarit foarte multe documentare si filme istorice.Crede-ma ca daca le urmaresti cu atentie poti invata multe lucruri noi si captivante despre lumea asta mica in care traim.Deci sfatul meu pentru tine este sa iesi din ignoranta malitiozitate care te pare ca te caracterizeaza,pentru ca vei imbatrini si vei ajunge la trista concluzie ca ai trait degeaba.Numai bine.
A comentat micael 07 octombrie 2008, 22:33 | mergi sus ▲
"IBAN" pentru ce postezi aici si vb prostii sa faci furtuna int-un pahar cu apa, tu doar stii ca esti prost , daca nu nu ai cum sa crezi ce scrii tu...fiindca romanii isi stie macar originile si nu le este rusine sa recunoasca ca etnia e Romana, pe cind noio stam abia 18 ani si nici nu stim cine suntem ce limba vb si unde plecam , ieri in UE astazi in Vest miine unde ne mai ducem...? dar defapt stam pe loc, eu iti spun ca cetatenii romani se pot "consolida" (stii ce inseamna cuvintul asta IBAN ? ) cind trebuie, la noi pe cind majoritatea isi sterg curu cu R.Moldova e tara in care nu valorezi nimic atita timp cit nu lingi curu celor burtosi cu flaguri rosi si pantalonii rosi de atita ura si anti-dragoste de tot ce e mioritic pe meleagurile acestea IBAN MALDABAN Suge bumboana unui TARAN BARAN!!!
A comentat doswin 08 octombrie 2008, 07:49 | mergi sus ▲
IBAN de secole pe plaiurile acestea au fost la conducere RUSI din sibiria si Tarani ca voi si alde Ostapciuk care stiu doar "beri pa bolshe i ghidai pa dalishe" la munca ba si la cultura, Constructor in rusia , dar defapt ei sunt niste sclavi si primesc copeici, si lucrati pentru altii si aduci bani aici si te crezi ca faci mare venit in bugetul statului, in loc sa facem ca la noi sa vina sa lucreze tarani ca tine, din belarusia si sa le platim un salariu mizer de 500 de euro , asta se poate de facut doar avind minte in cap si sa avem un lpan ca sa ne orientam in UE, ca de 18 ani mam zaibit sa aud prosti ca tine care nu stiu 2+2 ca fac 5 pentru ca esti prosti si o sa ma crezi ca daca pui 2 saci de nisip si doi de ciment amestecat vor fi 5 saci de "smesi" BOULE
A comentat doswin 08 octombrie 2008, 07:56 | mergi sus ▲
2009 o sa va ardaaaaa la oua!!!!!!!!!
A comentat tata lui AISTA IBAN 08 octombrie 2008, 07:59 | mergi sus ▲
Frate micael, in mare ai dreptate, dar fii si tu de acord ce fac tiganii in RO nu e de bine deloc. Sunt prea putine exceptii pentru ca sa consideri in mare ca sunt un popor mare. Imi pare foarte rau ce zic dar din pacate asta e realitatea. Si din cate am observat ei nici macar nu vor sa se schimbe. Lor le convine sa fie asa cum sunt. Mai multi bani fac din cersit decat din munca. Si rata de criminalitate tot nu e de partea lor. Trebuie o politica mai dura in privinta lor. Sa nu le discriminam, doamne fereste. Dar cel putin in limita democratiei sa le educam mai bine. Ca ne fac pe noi Romanii de rusine prin toata europa. Eu zic ca o politica mai curajoasa de a le obliga sa umble la scoala, sa le obligi sa se spele,sa se imbrace curat, sa le interzicem sa cerseze, n-o sa fie antidemocratic ci din contra e foarte corect. Fiindca democratia nu e ceea unde poti face ce vrei tu, democratia asta e ceea unde castiga majoritatea. Si Romanii din Romania cam au uitat ca ei sunt majoritatea si tiganii sunt cam minoritate. Uite ce vor astea. Sa le permitem sa se casatoreasca mai devreme pe la 14 ani, fiindca se simt batrane la 16 ani. Ei vor ca in 10 ani sa ajunga la un numar triplu si sa devina jum. din populatia romaniei. Eu personal sunt contra. Trebuie de facut ceva in aceastra privinta.

Pentru toti Ivanii:

IVAN - BERI SHENELI I DAMOI!!!

Asa ca un fapt divers ivane, Romanii si Rommii sunt 2 nationalitati diferite. Nu e nimeni de vina ca astea s-au oprit aici.
Si apropo gantiti-va la voi, mongolilor ce sunteti. Bea vodka si taci mai bine. Siberia te asteapta vanea.
A comentat 300 08 octombrie 2008, 08:13 | mergi sus ▲
300,frate,dupa cum ati observat sunt o persoana toleranta,nu ma aprind asa de repede.300,am intilnit tigani bine imbracati,moderni,cocheti care treceau de la limba tiganeasca cand vorbeau intre ei,la cea romaneasca cu aceiasi usurinta,poate chiar mai mare decat o pot face eu in engleza sau alti dintre voi in rusa.300,stii tu oare ca de curand(nici 2 saptamani de atunci)s-a tinut la Bruxelles prin summit al tiganilor din Europa.Deci chestia asta cum ca occidentalii arunca pe noi,romanii toata vina cauzata de problemele pe care le fac tiganii acolo,e o poveste banala.Cum a zis Furnica(sper sa nu se supere :-) )odata,nu ne mai pasa cum ne judeca occidentalul de rand,pt ca multi dintre ei n-au prea multa carte ,ci cum ne privesc elitele occidentale.Si crede-ma, frate,aceia numai prosti nu sunt !
A comentat micael 09 octombrie 2008, 22:11 | mergi sus ▲
trebuie sa avet demnitate si sa nu fiti lingai de funduri nu ma refer la toti la unii care nu vad dechit doi cm de la nasul lor mai luati o carte sicititi uneori nici o natiune in lume nu se dezice de istoria ,limba si traditiile sale fara de asta suntem nimeni chiar si tiganii merita mai mult respect ei nu ling fundul la nimeni chiar daca nu au tara lor
A comentat moldova roman 09 aprilie 2009, 20:32 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.1159 secunde