„E rău că se crede că se poate cu orice metode de strâns la perete. Lupu spune că negocierile trebuie să îcneapă cât mai rapid și nu e loc de mofturi și condiționări, iar Filat spune că nu e bine să condiționezi. Dlor Lupu și Filat, vă reamintesc că noi am găsit consensul la aeroport. Referitor la coalitie la nivel local și central, la Telenesti PL are majoritatea, dar pe ai noștri nici nu i-au invitat. Am fost întrebat cum vedem o alianță la nivel local. Cunosc experiența anului 2011, AIE1, AIE2, ar fi bine ca discuțiile să înceapă aici la Chișinau. Dacă sus ne-am înțeles cei de jos trebuie să îndeplinească. Avem decizia Consiliului că nu vedem altă putere decât cea a partidelor pro-europene. Dar nu va fi nici asta, va forma fiecare reieșind din interesul său, pentru că și PDM și PLDM vor vrea președinte de raion, mai sunt și interesele de pe loc”, a declarat Ghimpu. 

Chiar dacă situația actuală politică, social și economică este destul de dificilă, liderul PL spune că nu vrea să fie folosit.  

„Conștientizăm ce înseamnă distanțarea de Acordul de Asociere, nu mai vin finanțări, FMI s-a întors înapoi. Suntem într-o situație dificilă. Bugetul a fost adoptat cu un deficit de 150 de mln de euro care trebuia să vină de la partenerii externi. Ne având accord cu FMI nu mai vin finanțările din altă parte. Noi ne dăm seama de asta, dar nu vrem să fim folosiți. Nu vrem să fim tratați ca mofturoși, ca pretențioși”, a mai adăugat liberalul. 

„Dacă vrem, într-o noapte rezolvăm problema”. Mihai Ghimpu.

 „Dacă există repsonsabilitate și inimă de om, într-o seară rezolvăm problema. Nu trebuie să fie pretenții, fiecare are procentul lui și fiecare își ia ce îi aparține. Pot această problemă să o rezolv și din Washington. Vreau să aud public că vor face alianță doar cu noi, nu cu socialiștii și comuniștii. Ne-am dori să nu dăm vina reciproc, să vină presa și europenii de la început. Lumea să audă și să vadă cine și ce pretenții are”, a conchis politicianul. 

Amintim că ieri liderii PLDM și PD s-au întâlnit în cadrul ședinței Coaliției. La final cei doi au declarat că îi vor invita pe liberali la discuții în vederea formării unei coaliții majoritare de guvernare.