Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

20 aprilie 2024, ora locală: 04:30

 

Vlad Filat: “Republica Moldova a obtinut astazi la Bruxelles ceea ce si-a dorit – o noua relatie cu UE”

adăugat 21 decembrie 2009, 17:45, la Politică

Republica Moldova va demara la inceputul anului 2010 negocierile cu Uniunea Europeana privind liberalizarea regimului de vize, odata cu discutiile pe marginea semnarii Acordului de Asociere. Decizia a fost luata astazi la Bruxelles in cadrul reuniunii Consiliului de Cooperare Republica Moldova – Uniunea Europeana.

Pentru prima data in istoria relatiilor Republicii Moldova cu UE, la reuniune a fost adoptata o declaratie comuna, prin care sunt sustinute eforturile Republicii Moldova si mentionate actiuni in vederea apropierii tarii noastre de UE.

“Constatam cu satisfactie ca, pentru prima data in istoria relatiilor moldo-comunitare, Consiliul de Cooperare a adoptat o declaratie in care sunt apreciate pozitiv actiunile Guvernului nostru si s-a covenit asupra cooperarii ulterioare”, a declarat, dupa reuniune, premierul Vlad Filat.

Prim-ministrul a subliniat ca, in cadrul reuniunii, Republica Moldova a obtinut ce si-a dorit cel mai mult: o noua relatie cu Uniunea Europeana.

“Declaratia semnata astazi este un nou punct de pornire in relatia dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana, care va fi una ambitioasa si constructiva”, a declarat, la randul sau, Frank Belfrage, secretarul de stat pentru afaceri externe al Suediei, tara care detine Presedintia UE.

Belfrage a mentionat ca Republica Moldova se afla pe calea reformelor democratice si s-a aratat convins de faptul ca echipa condusa de Vlad Filat va face fata provocarilor.

Viitorul cadru contractual dintre Republica Moldova si UE se va numi Acord de Asociere, iar negocierile vor fi lansate pe 12 ianuarie la Chisinau.

Premierul Vlad Filat s-a aratat convins de faptul ca, intr-un viitor previzibil, cetatenii Republicii Moldova vor beneficia de toate drepturile cetatenilor europeni.

Potrivit premierului, pentru a obtine un regim facilitar de vize, Guvernul va trebui sa intreprinda mai multe actiuni, prioritare fiind masurile de combatere a traficului de fiinte umane, ceea ce presupune securizarea frontierelor si eliminarea problemelor ce tin de documentarea populatiei.

Pe parcursul vizitei la Bruxelles, premierul Vlad Filat a semnat si un Memorandum de intelegere cu privire la acordarea de catre UE a asistentei consultative Guvernului Republicii Moldova. In acest scop, UE va delega un grup de consilieri de rang inalt in institutiile-cheie ale Republicii Moldova, care vor ajuta autoritatilor moldovenesti sa elaboreze si sa implementeze politici sectoriale in domeniul integrarii europene.

“Republica Moldova este o tara europeana, iar cetatenii Republicii Moldova sunt cetateni europeni”, a declarat Filat.


Autor: stireazilei.md
Sursa: www.stireazilei.md
Va sustinem d. Filat in tot ceea ce faceti. Sunteti bravo!!!!!! Asa sa ne ajute Dumnezeu.
A comentat Ana 21 decembrie 2009, 20:45
Am fost dur si sceptic fata de liberali, dar daca ei obtin cu adevarat acest drept de circulatie - JOS PALARIA - Ma inchin!
A comentat ion 21 decembrie 2009, 23:05
NOI VĂ SUSŢINEM !!!!!!!!!!! JOS CUMUNIŞTII !!!!!!!!!!!!!!!
A comentat VICTOR 22 decembrie 2009, 06:08
DE ACORD CU VICTOR -JOS COMUNIŞTII
A comentat LITIA 22 decembrie 2009, 08:04
Sa ne ajute Dumnezeu cu bine inainte !!!!!!!!!!!!!!!
A comentat ela 22 decembrie 2009, 08:04
daca filat si echipa va lupta in stilul asta poporul are numai de chistigat BRAVO jos comunistii
A comentat gigi 22 decembrie 2009, 08:37
FERESCĂ DUMNEZEU LA ANTICIPATE SĂ IASĂ COMUNIŞTII , TOATE EFORTURILE LUI FILAT ŞI ALE LUI GHIMPU DE ACUM VOR FI ÎN ZADAR!!!!!!!!!! U.E. NE VA TRÎNTI UŞA ÎN NAS .............DAR SĂ TRĂIM CU SPERANŢA.......JOS COMUNIŞTII --TRĂIASCĂ ROMĂNIA MARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat gigi 22 decembrie 2009, 09:55
LOCUL COMUNIŞTILOR ESTE ÎN OPOZIŢIE SAU ........LA GUNOI CA SĂ FIU FOARTE EXPLICITĂ .........DACĂ LE PLACE DE RUŞI SĂ PLECE LA MOSCOVA NU SE SUPĂRĂ NIMENI ............NOI VREM ÎN U.E. ŞI NATO ALĂTURI DE ROMĂNIA .........JOS COMUNIŞTII TRĂIASCĂ ROMĂNIA MARE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat irina 22 decembrie 2009, 10:18
FOARTE BINE A REMARCAT IRINA ............BRAVO ŢIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat SANDU 22 decembrie 2009, 10:23
COMUNIŞTII TREBUIE SĂ RĂMĂNĂ DEFINITIV UN PARTID DE OPOZIŢIE !!!!!!!!!!!
A comentat OLGA 22 decembrie 2009, 10:38 | mergi sus ▲
Bravo Basarabia ,un frumos cadou de Craciun.
A comentat Pseudonim 22 decembrie 2009, 13:21 | mergi sus ▲
Nu inteleg ,de ce basarabenii, care candva erau romani si aveau Craciunul, odata cu romanii ,acum au pe alta data Craciunul.
A comentat Pseudonim 22 decembrie 2009, 13:25 | mergi sus ▲
ESTE FORTE SIMPLU !!!!!!!!!!!! DUPĂ NOTA ULTIMATIVĂ ADRESATĂ ROMĂNIEI DE CĂTRE I.V.STALIN LA 27 IUNIE 194O ADICĂ PACTUL MOLOTOV - RIBENTROP POPULAŢIA ROMĂNEASCĂ MAJORITARĂ DIN BASARABIA QA INTRAT ÎNTR-UN PROCES DE RUSIFICARE FORŢATĂ . TĂTUCUL STALIN A INVE NTAT PRIMA DATĂ LIMBA MOLDOVENEASCĂ , CA UN ARGUMENT PENTRU CREEAREA R.S.S.MOLDOVENEASCĂ , DUPĂ ACEEA A IMPUS ALFABETUL CHIRILIC ....SĂ NE GÎNDIM PUŢIN CUM AR FI SĂ SCRIEM ÎN ,,LIMBA ROMĂNĂ DAR CU LITERE RUSEŞTI ................VĂ PUTEŢI IMAGINA TREABA ASTA ????????????? ASTA AU PĂŢIT BASARABENII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DUPĂ 1940 , IAR CA TACÎMUL SĂ FIE COMPLET STALIN LE-A SCHIMBAT BASARABENILOR CHIAR ŞI DATA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN CĂ DESPRE ELE VORBIM !!!!!!!!!!!!!! JOS COMUNIŞTII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat SANDU PENTRU PSEUDONIM 22 decembrie 2009, 15:05 | mergi sus ▲
Bine spus, basarabenii au fost candva romani. In momentul de fata ei nu mai sunt romani pentru ca vorbesc ruseste, gandesc ruseste iar biserica lor este subordonata Moscovei. Totul la ei este rusesc si aproape nimic romanesc.
A comentat un oarecare 22 decembrie 2009, 19:06 | mergi sus ▲
numai o mama nebuna isi abandoneaza de buna voe un copil bolnav si numai un copil nebun isi abandoneaza un parinte bolnav.de la nistru pana la tisa ,tot dandire comunista.
A comentat tgh 22 decembrie 2009, 20:13 | mergi sus ▲
FILAT A OBTINUT DOAR PROMISIUNEA CA LA ANUL VA DISCUTA CU UE ANULAREA VIZELOR - E O NIMCA TOATA, SE STIE INCA DE LA PARTENERIATUL ESTIC CA PROBLEMA VA FI DISCUTATA SI CHIAR SE PROMITEA CEVA UCRAINEI MAI INTAI SI APOI MOLDOVEI O CAREVA LIBERALIZARE DUPA ANUL 2012. ADICA LA PASTELE CALULUI. DEOCAMDATA NU S-A OBTINUT NIMIC SI PRIN ASEMENEA DECLARATII "SENZATIONALE" NU FAC NIMIC DECAT SA ENERVEZE SI SA DEZAMAGEASCA ELECTORATUL, CARE CREZUSE CA INTR-ADEVAR CEVA S-A OBTINUT. VORBE GOALE!
A comentat io 22 decembrie 2009, 21:13 | mergi sus ▲
VRAVO ! VLAD ! Diaspora e cu voi (tine) !
A comentat Mariana 22 decembrie 2009, 22:22 | mergi sus ▲
NOAPTE BUNA ROMANIA MARE ! unde nu ai fi !
A comentat Mariana 22 decembrie 2009, 22:25 | mergi sus ▲
DE ACORD TOTAL CU IRINA ...........NOI VREM ÎN U.E. ŞI NATO ALĂTURI DE ROMĂNIA .........U.E. ESTE GARANŢIA PROSPERITĂŢII ADICĂ A TAIULUI ÎNDESTULAT CA SĂ ÎNŢELEAGĂ TOŢI IAR N.A.T.O. ESTE GARANŢIA SIGURĂ CĂ DUPĂ O EVENTUALĂ REUNIFICARE A BASARABIEI CU ROMĂNIA NU SE VA MAI REPETA ACEL 27 IUNIE 1940 . CUI FOLOSEŞTE ACTUAL CĂ MOLDOVA SE DECLARĂ AŞA ZIS NEUTRĂ CÎND PE TERITORIUL EI ADICĂ ÎN TRANSNISTRIA EXISTĂ TRUPE RUSEŞTI DE OCUPAŢIE --HALAL NEUTRALITATE---
A comentat LITIA PENTRU IRINA 23 decembrie 2009, 04:22 | mergi sus ▲
BASARABENII AU FOST, SUNT ŞI VOR RĂMĂNE ROMĂNI !!!!!!!!!!!!!!! CEI PESTE 50 DE ANI DE RUSIFICARE FORŢATĂ (OCUPAŢIE SOVIETICĂ) NU A REUŞIT SĂ DESFIINŢEZE IDENTITATEA NAŢIONALĂ !!!!!!!!!! EXISTĂ ÎNCĂ O PUTERNICĂ TENDINŢĂ SPRE MOLDOVENISM DAR MAJORITATEA CAZURILOR ESTE VORBA DE PERSOANE CU GRAD DE ŞCOLARIZARE ŞI EDUCAŢIE EXTREM DE SCĂZUTE IAR LA CEI CU STUDII MEDII ŞI SUPERIOARE ESTE VORBA DE CADRE ACTIVE SAU FOSTE P.C.R.M. EVIDENT ESTE VORBA DE INTERES DE FUNCŢIE ŞI EVIDENT FINANCIAR !!!!!!!!!! PROSTIMEA ÎNSĂ CA SĂ FOLOSESC UN CUVÎNT FOARTE DUR NU ÎNŢELEGE ACEST LUCRU!!!!!!!!!!! CRĂCIUN FERICIT PENTRU CEI CARE SĂRBĂTORESC PE NOU !!!!!!!!!!!!!!!!! TRĂIASCĂ ROMĂNIA MARE !!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat SANDU PENTRU OARECARE 23 decembrie 2009, 04:46 | mergi sus ▲
Sandule! Eu sunt din Iasi si am vizitat adesea republica voastra. Deci vreau sa-ti spun ca m-am simtit mai strain si mai rau la voi decat in Finlanda sau Suedia de exemplu, sau decat oriunde pe lumea asta. M-am simtit la voi cel mai rau posibil incat pentru mine si multi alti romani, Basarabia inseamna iadul, infernul. Am fost de cateva ori cate 10 - 12 zile in interes de serviciu in Rusia, dar mult mai bine m-am simtit acolo decat in Basarabia. In Rusia nu exista ura idioata antiromaneasca asa cum este intre Prut si Nistru. Iar antiromanismul este in plina dezvoltare si avant in Basarabia. Deci sa nu-ti fie de mirare ca si in Romania se dezvolta un puternic sentiment antibasarabean care nu se stie cand va exploda. Dar si cand va exploda .......


Romanii, din provincia romaneasca Moldova in special, va percep pe voi basarabenii ca pe niste inamici, ca pe niste dusmani mult mai periculosi chiar decat ucrainenii si ungurii. Basescu trebuie sa se distanteze cat mai urgent de RM si sa ia masuri antibasarabene in cel mai scurt timp, altfel se va confrunta cu grave probleme interne. Si sa nu dea Dumnezeu cel sfant sa ajungem si noi romanii sa .... Oare cum de s-a ajuns ca presedintele Romaniei sa ajute o populatie indobitocita rusofona si cu sentimente profund antiromanesti, o populatie primitiva si xenofoba care uraste din tot sufletul Romania si poporul roman?



Oricum si eu doresc si cer presedintelui roman sa se distanteze urgent de RM si basarabeni. Altfel criza economica va fi dublata si de o grava criza politica cu repercursiuni asupra institutiei prezidentiale din Romania si asupra perceptiei internationale a Romaniei.
A comentat un oarecare 23 decembrie 2009, 07:34 | mergi sus ▲
Sandule! Poate am fost cam dur, dar asta este perceptia mea si, dupa cate vad aici la noi, si a marii majoritati a romanilor. La ura voastra basarabeana antiromaneasca vom raspunde cu ura noastra romaneasca si mai puternica si cu grave repercursiuni in ceea ce va priveste. Eu sunt sigur ca noi romanii nu avem absolut nimic de pierdut sau castigat daca se intrerup chiar orice legaturi intre tarile noastre. Eu nu doresc si nici nu am intentia sa mai am vreodata ceva de-a face cu RM si cu basarabenii!
A comentat un oarecare 23 decembrie 2009, 07:45 | mergi sus ▲
Mai baieti, terminati cu prostiile astea antiromanesti si antifratesti. Nimeni nu uraste pe nimeni si sunt doar cazuri izolate. Si Basescu nu o sa accepte niciodata prostiile voastre de a abandona pe fratii nostrii basarabeni. Eu am avut colegi de scoala si facultate din Basarabia incepand cu multi ani inainte (dupa revolutie) si ne-am inteles foarte bine. Chiar aici unde locuiesc in Romania sunt si basarabeni care muncesc si traiesc aici si nu avem nici o problema, chiar avem o relatie frateasca mai buna decat cu romanii nostrii. Sunt oameni muncitori si ne respectam reciproc. Sunt provocatori comunisti pe acest site. Daca nu va convine romanismul, intrati pe site-urile voastre din Siberia sau Moscova si vorbiti non-stop in limba rusa, dar lasati-ne pe noi romanii in pace.
A comentat Ducele 23 decembrie 2009, 09:12 | mergi sus ▲
Si sa nu uit sa specific un argument esential :
vorbim si scriem toti aici in romaneste in alfabet latin, iar acentul moldovenesc al basarabenilor este placut si pur romanesc.
A comentat Ducele 23 decembrie 2009, 09:19 | mergi sus ▲
ÎNTRU TOTUL DE ACORD CU DUCELE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat LIVIU PENTRU DUCELE 23 decembrie 2009, 09:45 | mergi sus ▲
Ducele, eu nu sunt provocator comunist. Sunt un roman care era prea tanar in timpul lui Ceausescu pentru a fi fost comunist. Dar asta simt eu fata de polietnicii basarabeni preponderent rusofoni. Si ca mine simt cei mai multi romani din aceasta parte de Romanie. Mergi dom-le acolo la ei, in imperiul lor polietnic dar preponderent rusofon, sa vezi ce \"frati\" ai sa gasesti. Dusmanii cei mai inraiti ai Romaniei, asta ai sa gasesti. Da-mi exemple de romani care ar dori vreodata sa-i primeasca in tara pe acesti dusmani basarabeni grohaitori de limba rusa! Pe aici si cei din urma tarani sunt de parere ca basarabenii nu ar mai trebui sa intre vreodata in Romania pentru ca sunt curve cu sapte fetze! Eu, familia mea si prietenii mei nu dorim sa mai avem vreodata \"maldavani\" rusofoni in tara noastra. Asta ca sa nu le spun barani cum le zic rusii. Si cu asta am spus tot!
A comentat un oarecare 23 decembrie 2009, 13:39 | mergi sus ▲
ESTE ŞI ĂSTA UN PUNCT DE VEDERE ..........PĂREREA TA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TU AI SPUS TOT ......CE CREZI TU ............DIN FERICIRE , INDIVIZI CA TINE EXISTĂ PE AMBELE MALURI ALE PRUTULUI DAR SUNT ÎN MINORITATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat LIVIU PENTRU OARECARE 23 decembrie 2009, 14:00 | mergi sus ▲
Domnule "un oarecare", iti respect puctul de vedere, sunt cazuri si cazuri in care oamenii au avut probleme si cauza altor oameni, in speta unor persoane din Basarabia. Dar asta este un caz izolat si nu nu trebuie considerat o regula. La fel se putea intampla si puteai avea probleme din cauza unor unguri cu care nu ne putem intelege chiar in tara noastra in Romania. E, de chestia asta ce mai poti zice, ca te duci in Mures, Harghita sau Covasna (in Romania) si nu poti lua o paine de la alimentara daca nu o ceri in ungureste, aici in tara noastra in Romania Noastra ??? De asta ce mai poti zice, poti sa faci ceva si daca poti, ce vei face ca acesti oameni ce traiesc de pe urma taxelor si impozitelor platite de noi romanii din romania pentru a-si bate joc de noi si de limba romana, aici in tara noastra, sa se schimbe sau sa-i faci sa plece de unde au venit acum doua sute de ani in Romania si acum vor autonomie teritoriala???. Sa stii tu, domnule "un oarecare " ca daca as fi in locul lui Basescu sau guvernului Romaniei, eu as deschide granita cu Moldova complet si chiar as da gratis pamant si locuri de casa romanilor basarabeni in aceste judete Mures, Harghita si Covasna, teritoriu romanesc de-o frumusete si bogatie rara care apartine romanilor si numai romanilor. Si sa mai stii tu domnule, ca basarabenii sunt mult inaintea nostra ca patriotism si valori morale si spirituale romanesti si vor fi cei care vor redestepta natiunea noastra obosita si devalorizata moral de jocurile murdare politice si economice. Vreau sa stiu un singur lucru de la tine: AI LUPTA PENTRU TARA TA, TI-AI DA VIATA DACA TARA TA ROMANIA O VA CERE SA MERGI LA RAZBOI ? AI FACUT ARMATA MACAR CA SA STII CUM ESTE ??? TE-AI SACRIFICA PENTRU APARAREA TARII SI LIMBII TALE NATIONALE ??? EI BINE, BASARABENII ASTIA, ASA CUM II VEZI SI-I DESCONSIDERI TU, EI AU FACUT-O IN RAZBOIUL TRANSNISTREAN SI-N EVENIMENTELE DIN 7 APRILIE. EU AM FACUT ARMATA SI AM PRINS REVOLUTIA DIN DECEMBRIE 1989 SI STIU CUM ESTE OMULE. STII CUM ESTE SA STAI CU ARMA IN MANA SA TE APERI SI SA NU STII DACA IN SECUNDA URMATOARE MAI ESTI IN VIATA SI ASTA PENTRU A-TI APARA TARA SI LIMBA STRAMOSEASCA ? CHIAR ITI PASA DE VIITORUL TARII TALE SI DE PASTRAREA VALORILOR SI MOSTENIRII SPIRITUALE SI TERITORIALE STRAMOSESTI PE CARE NI LE-AU LASAT MURIND PE CAMPUL DE LUPTA STRAMOSII NOSTRII ? E CORECT SA NE PIERDEM IDENTITATEA NATIONALA SI TERITORIILE ROMANESTI PASTRATE CU SANGE DE CATRE INAINTASII NOSTRII BUREBISTA, DECEBAL, MATEI BASARAB, MIRCEA CEL BATRAN, STEFAN CEL MARE, MIHAI VITEAZUL, ALEXANDRU IOAN CUZA, CARE S-AU JERTFIT PENTRU CA NOI SA EXISTAM SI SA PUTEM ACESTE MELEAGURI MINUNATE ???
A comentat Ducele 23 decembrie 2009, 19:32 | mergi sus ▲
Noi romanii nu avem dreptul sa-i judecam pe oamenii astia. Asa cum sunt, sunt fratii nostri, sange din sangele nostru romanesc. Nu ei sunt de vina pentru ceea ce li se intampla, pentru ca au fost rusificati cu forta. Si noi suntem de vina pentru ca dupa ce saracul Antonescu a reunit tara furata cu forta de catre rusi, am acceptat regimul comunist din Romania si nu ne-am ridicat impotriva rusilor care ne-au rupt tara in bucati. Nu avem nici un drept sa judecam pe acesti romani (care asa cum sunt sunt mai romani decat noi), ci trebuie sa-i ajutam si sa-i primim cu bratele deschise, asa rusificati cum sunt, caci sunt sangele si sufletul nostru, sunt fratii nostri ce fara voia lor ne-au fost luati cu forta din casa noastra, din familia noastra romaneasca. Oricat de greu ar fi, e vina noastra si noi trebuie sa ne aducem fratii inapoi, macar acum in al 12-lea ceas. Nu-i mai judecati, ajutati-i, caci ei sunt cei care ne vor ajuta la greu si nu altii, veti vedea.
A comentat Ducele 23 decembrie 2009, 19:55 | mergi sus ▲
Ducele, eu sunt un roman care ar fi mandru sa poata muri pentru a-si apara tara. Sunt roman iar viata mea apartine poporului roman. Asta este crezul meu si al multor romani tineri din aceasta parte de tara romaneasca. Nu am facut armata, dar ma voi instrui cateva luni intr-o unitate militara tocmai pentru a-mi putea apara tara daca va fi vreodata nevoie. Si fii fara grija ca toti romanii sunt patrioti. La noi acum nu este cazul sa-ti expui patriotismul pe toate drumurile. Dar asculta aici la mine! Daca ar fi vreodata Romania in pericol, chiar si cei mai nevolnici dintre noi s-ar ridica la lupta. Sper insa sa nu fie cazul, pentru ca suntem pe timp de pace, iar un razboi european ar distruge toata omenirea .De aceea toti se feresc de razboi. Si inca un lucru, domnule Ducele! Fereasca Dumnezeu, dar de va fi vreodata cazul sa lupt impotriva Basarabiei, Ucrainei, Rusiei si Ungariei, apoi nu as vrea sa mor inainte de a ucide macar cateva zeci de nenorociti slavi sau unguri.

Eu am fost prin mai multe tari in interes de serviciu. Dar cel mai urat tratat am fost in republica rusofona maldavneasca. De ce nu recunosti domnule sau tovarase ca acolo in republica dumitale se vorbeste peste tot numai ruseste? De ce nu spui ca in republica rusofona maldavneasca esti bruscat, esti jignit si privit cu ura daca vorbesti romaneste sau spui ca esti roman si nu stii ruseste? Doar daca vei recunoaste treburile astea, poti sa mai stai de vorba cu mine. Altfel NU!
A comentat un oarecare 23 decembrie 2009, 20:53 | mergi sus ▲
REUNIFICAREA CELOR DOUĂ ŢĂRI ROMĂNE SE VA REALIZA ORICUM , DAR NUMAI DUPĂ ADERAREA R. MOLDOVA LA U.E. ŞI N.A.T.O. . ESTE ADEVĂRAT NU ÎN VIITORUL APROPIAT!! PENTRU MOMENT ADERAREA R. MOLDOVA LA U.E. NU ESTE POSIBILĂ DIN 2 MOTIVE 1 NU POT ADERA LA U.E. ŢĂRI CU POTENŢIAL MARE DE INSTABILITATE MILITARĂ , CA SĂ ÎNŢELEAGĂ TOATĂ LUMEA , MOMENTAN PE TERITORIUL R. MOLDOVA ÎN TRASNISTRIA SUNT STAŢIONATE TRUPE RUSEŞTI DE OCUPAŢIE ------HALAL NEUTRALITATE------- 2 . TRATATUL DE LA LISABONA INTERZICE ÎN MOD EXPLICIT ORICE EXTINDERE U.E. ÎN URMĂTORII 20 DE ANI . TOTUŞI U.E. ESTE DESCHISĂ DUPĂ CUM SE VEDE PENTRU UN TRATAT DE ASOCIERE CU R. MOLDOVA !!!!!!!!!! PÎNĂ UNA ALTA ÎNSĂ CETĂŢENIA ROMĂNĂ ESTE SINGURA SOLUŢIE PENTRU BASARABENI
A comentat LITIA 24 decembrie 2009, 07:57 | mergi sus ▲
Propagarea urii, xenofobiei, atzatzarea la vrajbasi rafauila fizica conform legilor unui stat normal de drept, nu numaidecat membru al UE, ar trebui in mod firesc sa fie stopata, inclusiv pedepsita conform constitutiei si legislatiei in vigoare. Cu atat mai mult intr-o tzara in care sute de mii de oameni nevinovatzi au platit cu sange unor idei scrantite si aventuri iresponsabile in numele, cica, a patriei, nu ale ambitziilor lor personale. Cine nu trage invataminte din istorie risca sa repete greselile. \"Minciuna patriotica\" iarasi revine la putere si cere noi jertfe. Doamne, lecuieste Romania si o ridica din intuneric la normalitatea europeana!
A comentat observator 24 decembrie 2009, 08:06 | mergi sus ▲
PENTRU OARECARE:CEI CU VORBELE ASTEA:nu avem absolut nimic de pierdut sau castigat daca se intrerup chiar orice legaturi intre tarile noastre.ACUM SINTETI MINDRI CA ATI PRIMIT MILIOANE AJUTOARE DE LA UE SI VI SE PARE CA SINTETI MAI BOGATI.DAR DE CE NU VA AMINTITI CUM ERATI VOI IN ANII \'90?SI CUM VA SIMTITI VOI DACA VA DA SI VOUA CU PICIORUL ANGLIA SPRE EXEMPLU,UNDE LA MOMENT SE AFLA JUM. DE ROMANIE-EI DOAR TOT SUNT CU MULT MAI SUS CA VOI!LA UE LE-A FOST MILA SI VA LUAT IN UE CU TOT CU SARACIILE VOASTRE,N-AI UITAT?NU ESTI TU ANTIBASARABEAN,TU ESTI UN EGOIST-NUMAI LA FUNDUL TAU TRAGI.
A comentat SMITH 24 decembrie 2009, 16:21 | mergi sus ▲
GUNOAIE DE OAMENI EXISTĂ PE AMBELE MALURI ALE PRUTULUI !!!!!!! NU MERITĂ BĂGAŢI ÎN SEAMĂ DECÎT ATUNCI CÎND DEVIN VIOLENŢI !!!!!!!!! EXISTĂ UN PROVERB : PROST SĂ FII DAR SĂ-ŢI REVII !!!!!! PROBABIL CĂ VREUN BASARABEAN IA LUAT FEMEIA ŞI NEBUNUL A DEVENIT PARANOIC !!!!!!!! ÎN REST NUMAI DE BINE!!!!!!!!!
A comentat SANDU PENTRU SMITH 24 decembrie 2009, 17:00 | mergi sus ▲
Hello basarabenilor! Nu impartasesc in totalitate opiniile lui "un oarecare", dar in mare masura are dreptate. Voi aveti tara voastra si acces in toata Siberia pana la Pacific. Atunci de ce mai vreti sa veniti si in tara noastra? Nu va satura Dumnezeu de toata libertatea pe care o aveti in Rusia? Aveti aceeasi limba, deci mergeti domnilor basarabeni acolo la rusi. Noi nu va suntem cu nimic datori voua pentru a va suporta prezenta in tara noastra. Suntem satui pana peste cap de straini, asa ca nu ne mai trebuiti si voi. Va urez tot binele din lume daca stati in republica voastra sau toata lumea voastra slavona. Dar in acelasi timp va doresc tot raul din lume daca ne mai sufocati cu prezenta voastra in Romania. Oare nu va deranjeaza statutul de "venetici pe pamant strain"? Pe mine unul m-ar deranja enorm. De aceea traiesc in tara mea in care m-am nascut si in sanul poporului caruia ii apartin. Oare intelegeti romaneste?
A comentat John Doe 24 decembrie 2009, 18:32 | mergi sus ▲
BASARABENII AU FOST .., SUNT , ŞI VOR FI ROMĂNI PUNCTUM .............IDENTITATEA NAŢIONALĂ A UNEI NAŢIUNI NU SE NEGOCIAZĂ , EA EXISTĂ , LA FEL ŞI ISTORIA . LASĂ CÎINII SĂ LATRE , ZICE UN PROVERB ROMĂNESC . ATÎTA TIMP CÎT EXTREMISMUL VERBAL NU ESTE ASOCIAT CU VIOLENŢĂ FIZICĂ NU ESTE ABSOLUT NICI UN FEL DE PROBLEMĂ !!!!!!!!!!!!!................ERA SĂ UIT NU SUNT BASARABEAN , SUNT DIN INEU JUDEŢUL ARAD , ROMĂN GET - BEGET DAR CUNOSC ŞI LUCREZ CU BASARABENI , IAR PĂREREA MEA DESPRE ACEŞTI OAMENI NU MI-O POATE SCHIMBA NIMENI . STATUL ROMĂN AR TREBUI SĂ-I AJUTE MAI MULT PE ACEŞTI ROMĂNI DE DINCOLO DE PRUT CARE AU FOST SUB OCUPAŢIE RUSEASCĂ PESTE 50 DE ANI . CHIAR ŞI ARDEALUL , CRIŞANA . BANATUL , ŢARA OAŞULUI ŞI MARAMUREŞUL AU FOST SUB OCUPAŢIE AUSTRO- UNGARĂ PÎNĂ LA MAREA UNIRE DE LA 1 DECEMBRIE 1918 !!!! SAU POATE STAŢI PROST CU ISTORIA ROMĂNILOR!!!!!!!!! ŞI NU ŞTIŢI CE ÎNSEAMNĂ OCUPAŢIE STRĂINĂ ...............
A comentat NICU PENTRU JOHN DOE 24 decembrie 2009, 19:00 | mergi sus ▲
"...venetici pe pamant strain".- sunt cei care au venit in Dacia, i-au furat aurul, au organizat genocidul si colonizarea fortata si in final au falsificat istoria, rescriind-o, numindu-i pe "getodacii liberi" care i-au fugarit peste Dunare "barbari", iar cultura materiala si spirituala traco-geto-dacica, inclusiv portul, datinele, obiceiurile si chiar limba - drept limba, cultura adusa de ei "veneticii" si "ocupantii". De la aceasta mare nedreptate si falsificare - toate merg stramb in tara lui Burebista si Decebal - azi cu nume strain de ocupanti. Pana nu va iesi adevarul la suprafata. Piramida minciunii tzinuta cu fortza de dictaturile ce s-au perindat - negresit va cadea. Atunci vom reveni la valorile si demnitatea noastra de milenii. Pana atunci suntem niste klowni cercand sa "smecherim" lumea cu un nume furat de la Roma, ce nu ne apartine cu nimic mai mult decat si celorlalte zeci de popoare din fostul Imperiu Roman.
A comentat pt John Doe 24 decembrie 2009, 21:40 | mergi sus ▲
Gabore ,ai avut morti in Italia ucisi ,ca nu ai stat in banca ta ,ce dracu mai vrei ?
A comentat Sfant 24 decembrie 2009, 21:46 | mergi sus ▲
Gabore ,esti nebun?
A comentat Sfant 24 decembrie 2009, 21:47 | mergi sus ▲
Sistemul ,boratilor de comunisti, este sa inebuneasca ,oamenii .
A comentat Sfant 24 decembrie 2009, 21:49 | mergi sus ▲
Ciukcia nu-i prost, el e sovietic. Iaca si pasaport de sovietic am. Sa nu mai aud pe nimeni cu anecdote despre ciukcia - ciukcea vorbeste in limba sovietica, se simte sovietic si nu mai este nimeni in tundra si in taiga care sa fie sovietici. Poporul nostru sovietic creste reni, face case din ghiatza sau iurte din pei si asculta de shaman. Traiasca poporul sovietic din Ciukotka!
A comentat chukcha 24 decembrie 2009, 23:09 | mergi sus ▲
Ce bucurie,Vlad Pilat din Pont a ,dezintegrat Moldova la UE cu tot cu Pisinau,m-am pilit cand am citit .
A comentat Salut 25 decembrie 2009, 10:04 | mergi sus ▲
de la Bruxelles se arata,poate mai e ceva de ciordeala ,sa-i invatam pe basarabeni la munca afara ,sanatate si virtute ,basarabaencele o sa aibe de munca in UE cand se duce,sa lucreze pentru noi ,nu la sapa si noroi ,ca noi va dam de munca ,ani buni cat sa va ajunga,sa eradicam somajul ,sa desfintam la Prut barajul,i-a mai manati mai flacai si suna-ti cu girofar din zurgalai ,ca sant niste prostalai,hai,hai.,o urare de la mine si la anul care vine ,sa traim sa ciordim bine.
A comentat O ce veste minunata 25 decembrie 2009, 10:13 | mergi sus ▲
Si la anul care vine ,sa traim bine.
A comentat O ce veste minunata 25 decembrie 2009, 10:14 | mergi sus ▲
Pentru cel de la postarea "A comentat pt John Doe pe 24.12.2009, ora 23:40"!

Tovarase basarabean! Noi, cei dintre Dunare, Marea Neagra, Tisa si Prut, suntem urmasii geto-dacilor, dar in acelasi timp suntem ceva mai mult decat geto-daci. Adica suntem ROMANI, si nici un strain basarbou nu are dreptul sa ne spuna noua cum sa ne numim. Voi strainilor maldaboi slavofoni numiti-va minusculul vostru imperiu polietnic cum va pofteste inima, numai nu preluati denumiri care apartin istoriei si civilizatiei romanesti. Puteti sa va numiti si Прут-Днестровского Республика sau Империи Прут-Нистру, si te asigur ca noua romanilor nu ne pasa. Pentru mine cel putin, voi nu existati decat ca un amestec indigest de populatii slavofone si turcofone, comuniste si idioate. Atunci voi de ce va permiteti sa contestati dreptul nostru de a ne numi ROMANI? Noi asa ne simtim: ROMANI. Si suntem mandri ca suntem ROMANI! Numai ultimile creaturi humanoide cum ar fi maldaboii basarabani polietnici pot interveni in viata unui popor strain cu contestari si sfaturi idioate.

Ce inseamna maldavan basarabean? Ei bine, inseamna un polietnic rusificat si fara identitate nationala sau retardat din punct de vedere identitar, cultural si lingvistic. Rusine idiotule strain pruto-nistrean pentru idiotenia ta de a ne contesta noua romanilor dreptul de a ne numi asa cum vrem! Iar daca va mai indrazni vreun buruienar basarabou sa jigneasca poporul roman, atunci fii sigur ca voi scrie si in unele publicatii din alte tari cele ce cred eu despre pruto-nistreni. Si va voi lua comentariile voastre ca proba suprema a prostiei humanoide de pe globul pamantesc.
A comentat John Doe 25 decembrie 2009, 10:48 | mergi sus ▲
bravo irina ai spus scurt, clar si corespunzator mai nu am ce adauga
A comentat vabo 25 decembrie 2009, 14:31 | mergi sus ▲
BRAVO IRINA , SCURT CLAR ŞI LA OBIECT!!!!!!!!!!!!!!!!!! CUI FOLOSEŞTE ASTĂZI CĂ BASARABIA (R.MOLDOVA) SE DECLARĂ AŞA ZIS ŢARĂ NEUTRĂ CÎND PE TERITORIUL EI ADICĂ TRANSNISTRIA SUNT PREZENTE TRUPE RUSEŞTI DE OCUPAŢIE -------HALAL NEUTRALITATE--------NICI MĂCAR LUI FILAT REGIMUL LUI SMIRNOV NU I-A PERMIS SĂ MEARGĂ ÎN TRANSNISTRIA LA UN MECI DE FOTBAL ...........CE SĂ MAI VORBIM !!!!!!!!!!! NUMAI N.A.T.O. POATE FI GARANŢIA SIGURĂ CĂ DUPĂ REUNIFICAREA CELOR DOUĂ ŢĂRI ROMĂNE NU SE VA REPETA DIN NOU ACEL 28 IUNIE 1940 ......... PENTRU CEI CARE NU ŞTIU ATÎT U.E. CÎT ŞI N.A.T.O. SE BAZEAZĂ PE PRINCIPIUL SOLIDARITĂŢII ART 5 :,, ORICE AGRESIUNE MILITARĂ DIRECTĂ ÎDREPTATĂ ÎMPOTRIVA UNUI STAT MEMBRU AL ALIANŢEI NATO ESTE CONSIDERATĂ AGRESIUNE ÎMPOTRIVA ÎNTREGII ALIANŢE \'\' CUM AR VENI TE ATINGI DE ROMĂNI ---- TE ATINGI DE S.U.A. , CANADA , ANGLIA ŞI FRANŢA , CA SĂ-I AMINTIM NUMAI PE CEI MAI PUTERNICI ALIAŢI AI ROMĂNIEI. U.E DE ASEMENEA ESTE GARANŢIA TRAIULUI ÎDESTULAT --------ĂSTA ESTE ADEVĂRUL..........TRĂIASCĂ ROMĂNIA MARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat natasha pentru irina 25 decembrie 2009, 16:45 | mergi sus ▲
ma mir cum de nu ati ajuns sa va si injurati!
:D
A comentat MD 25 decembrie 2009, 20:07 | mergi sus ▲
DE ACORD CU IRINA ŞI NATASHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat OLEG 26 decembrie 2009, 07:04 | mergi sus ▲
DE ACORD TOTAL CU IRINA !!!!!!!!!!!! EXISTĂ O SINGURĂ DIRECŢIE ............ SPRE VEST (U.E. ŞI N.A.T.O.) NE-AM SĂTURAT DE COMUNIŞTI ŞI DE RUŞI !!!!!!!!!!!!!!!JOS COMUNIŞTII , TRĂIASCĂ ROMĂNIA MARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat VICTOR 26 decembrie 2009, 21:59 | mergi sus ▲
V-ati luat teapa cu Basescu! :)))) Nu el va baga in UE, nu el va va scoate vizele. Fratilor: Germania, Franta, Anglia, Spania, Italia decid daca voi o sa intrati vreodata in UE sau daca va scot vizele. Nu va imbatati cu apa rece... Asa ca nu va bucurati prea repede ca o sa aveti mari iluzii. Si mei e ceva: credeti ca daca intrati in UE o sa traiti mai bine? Eu zic ca nu pentru ca sunteti sub aripa Rusiei si astia nu cedeaza. De fapt nici tarile UE nu au nimic de castigat daca va baga in UE! Poate doar or sa aiba probleme in plus cu o populatie saraca si inapoiata! E cam dur dar asta e adevarul!!!!!
A comentat cetatean ue 12 ianuarie 2010, 11:59 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.2816 secunde