Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

26 aprilie 2024, ora locală: 05:45

 

Vladimir Voronin cere UE sa inlature cortina de fier care tine Moldova izolata. Romania corupe cetatenii moldoveni cu pasapoarte

adăugat 21 iunie 2009, 18:08, la Eveniment

Vladimir Voronin a acuzat sambata Uniunea Europeana ca a ridicat o cortina de fier pentru a tine la distanta Moldova, cea mai saraca tara a Europei, si a cerut Bucurestiului sa inceteze sa mai acorde pasapoarte romanesti moldovenilor, relateaza AFP.

"Cortina de fier dintre tara noastra si UE (...) si, in paralel, acordarea cetateniei romane sunt surse grave de pericol pentru Moldova si pentru stabilitatea regionala", a afirmat el, intr-o declaratie pentru agentia rusa Itar-Tass.

"Romania nu trebuie sa-si utilizeze pozitia din interiorul UE pentru a corupe cetatenii moldoveni cu pasapoarte, adancind, astfel, sciziunea din societatea noastra", a acuzat el.

"UE trebuie sa regleze cat mai rapid problema liberalizarii regimului de vize cu Moldova", a adaugat Voronin.

Fosta republica sovietica are o relatie tensionata cu Romania, pe care o acuza de veleitati hegemonice si de interferenta in treburile interne, noteaza AFP.

Chisinaul a reintrodus regimul vizelor pentru Romania si l-a expulzat pe ambasadorul roman in Moldova, dupa revoltele de strada din aprilie, care contestau victoria comunistilor.

Un nou scrutin electoral este prevazut pe 29 iulie, dupa ce parlamentul a fost dizolvat, in urma a trei incercari nereusite de alegere a unui nou presedinte.

Autor: Marius Mihaiescu
Sursa: www.hotnews.ro
ma BOULE taci dracu din gura ca a-i fac ut destul rau, cu ce tupeu cere cioara sas ceva? el a ridicat cortina de fier si nu altcineva, Dar asta este scoala kgb-istilor ca apoi s-a spuna Tineretului ca chipurile el a facut tot posibilu, hai sictir curva rosie
A comentat 21 iunie 2009, 18:15
prostu si idiotu ista o sa ne ingroape pe aici ne terorizeaza acolo nu ne da voie
A comentat eu 21 iunie 2009, 18:46
Asteapta tovarase Voronin, ca uite Europa a inceput sa tremure deja in fata mojiciilor tale:

"UE trebuie sa regleze cat mai rapid problema liberalizarii regimului de vize cu Moldova"

De cand iti permiti tu, bolsevicule, sa ordoni altora ce trebuie sa faca pentru tine? Cata grosolanie si proasta crestere comunista in vorbele voronisto-comuniste! Tu si comunistii ati ridicat cortina de fier pe Prut, dar UE "trebuie" s-o inlature! Te asigur ca vizele se vor inlatura doar atunci cand comunistii vor fi istorie, cand comunistii vor disparea de pe esichierul politic al RM. Deci, la Pastele Cailor, bolsevicule Voronin!
A comentat Lumea buna catre lumea rea 22 iunie 2009, 04:23
inca o sansa avem mica de tot: anticipatele
A comentat roman 22 iunie 2009, 08:09
Chiar daca basarabenii ar avea drept de libera circulatie in europa asta nu le-ar folosi la nimic, pt ca lor le trebuie drept de munca! Iar dreptul de munca in spatiul UE il garanteaza doar cetatenia romana care conf
era posesorului ei automat titlul de cetateran european! Cortina de fier a fost ridicata de puterea comunista de la Chisinau care refuza sa demoleze gardul de sirma ghimpata de pe prut ridicat pe vremea lui Stalin! Voronin e un nesimtit in relatiile internationale si un badaran la fel ca si Hrusciov care batea cu pantoful in masa la conferintele ONU in 1960! Scena politica mondiala a evoluat mult de atunci insa prostia si nesimtirea comunistilor e aceeasi!
A comentat dan@ 22 iunie 2009, 09:29
Tu Voronin bun mai esti
Cu bunica sa traiesti
Cu bunelu tot sa bei
In Rusia in bordei...
A comentat mihai rusca 22 iunie 2009, 13:28
JOS PL,PLDM,AMN UUUUUUUU!!!
DACA CASTIGA UN PARTID DINTRE ACESTEA O SA VEDETI CE HAOS O SA FIE.....O SA SE MANANCE UNUL PE ALTUL LIDERII AI ACESTOR PARTIDE......O SA VEDETI CA O SA NE FURE TARA....EI ACUM ZIC CA VOR SA FIE CU ROMANIA DAR CINEI PROST SA AJUNGA PRESEDINTE SI SA DEA MOLDOVA ALTEI TARI???SI DACA O SA SE DEA TARA NO SA MAI FIE PRESEDINTE......VOI TINERII NU GANDITI CE FACETI,DIN CAUZA VOASTRA DUPA 7 APRILIE PUTEM SA SPUNEM ADIO EUROPA PT CA DACA NU PUTEM SA REZOLVAM CONFLICTUL CU TRANSNISTRIA PUTEM SA NU MAI SPERAM LA EUROPA.....SI CEI CARE AU PROTESTAT IN 7 APRILIE AU STRICAT TOTUL....SA AGRAVAT SI MAI MULT SITUATIA FINANCIARA,NU CRED CA O SA MAI REZOLVAM VREODATA CONFLICTUL CU TRANSNISTRIA SI PUTEM SA ZICEM ADIO EUROPA!!!
SI DC NU VA IMPACATI CU GANDUL CA PCRM A CASTIGAT?SUNTETI OAMENI FOARTE RAI....SA VA MAI DUCETI LA BISERICA DIN CAND IN CAND.....SUNTETI PREA INVIDIOSI SI PACATOSI.......TOATE MANIFESTATIILE ERAU ORGANIVATE DE OPOZITIE....EI STIAU DE LA INCEPUT CA O SA FIE ASA CEVA....PROTESTANTII AU CREUT PERMISIUNEA DOAR PENTRU O ZI SA PROTESTEZE PE 6 APRILIE,DAR EL A DAT PERMISIUNEA PT 6 SI 7 APRILIE....ASA CA MAI GANDITIVA CINE A ORGANIZAT.....SI FILAT A SPUS PE 5 APRILIE CAT SAU AFISAT REZULTATELE : BUCURATIVA ACUM CA PE URMA NO SA MAI VRETI.
MAI GANDITIVA.......CA URA ASTA FATA DE COMUNISTI NO SA DUCA LA O VIATA BUNA!!!!
SI CRED CA SI ACUM EI O SA CASTIGE PT CA PENSIONARII CARE IL SUSTIN PE VORONIN SUNT CU MULT MAI MULTI DECAT TINERII CARE POT VOTA!!!!!
TRAIASCA VORONIN
A comentat 22 iunie 2009, 15:17
impuscat in cap si gata
A comentat 22 iunie 2009, 18:09
PENTRU "22.06.2009''....Nu imi vine sa cred ca mai exista prosti ca tine!!!Inseamna ca nu stii istorie si nici nu vezi ce se intampla in jurul tau din cauza ''celui care-l consideri sfant''.Rusine sa-ti fie!Daca tot zici ca sunt buni, atunci trebuiau sa faca ceva in 8 ani...ei doar au adus Moldova in mai mare haus si am ramas izolti:((Din cauza gandirii proaste a lui VORONIN!!!!!!!!!!!JOS COMUNISTII!!!
A comentat ANTICOMUNIST! 23 iunie 2009, 06:13
votati PLDM!!!!!
si nu atrageti atentia la cei care sustin comunistii.....si va rog nui jigniti ca sunt totusi batrani ca nui frumos asa....si noi o sa fim candva batrani...
TRAIASCA ROMANIA MARE
A comentat katea 23 iunie 2009, 08:41 | mergi sus ▲
VOTATI PDM !!!Acest Partid inseamna libertate,democratie,Moldova unita si independenta .Numai M.Lupu e in stare sa conduca aceasta tara.Votati dezvoltarea(PDM), nu votati vanzarea acestai tari,lucru dorit mult de PL.Vanduti la romani ,ei(Chirtoaca &co.) vor trai in ville luxsoase sub Brasov ,NOI in aceiasi saracie .Nu fiti naivi ,faceti alegerea justa,alegeti PDM.
A comentat Gheorghe C. 23 iunie 2009, 11:50 | mergi sus ▲
Gheorghe C., textul ce urmează este un comentariu pe care l-ai făcut pe 16.06.2009 ora 00.58, la articolul \"E oficial: Marian Lupu părăseştte Partidul Comuniştilor\", postat pe 10.06.2009. Ţi-am scris un răspuns la comentariul tău, pe care trebuie neapărat să-l citeşti, pentru că cred că nu l-ai citit, dar este foarte important (cred eu) să-l citeşti, pentru ca la următoarele alegeri să nu cumva să votezi TRĂDAREA! VREAU DOAR SĂ-NCERC SĂ-ŢI DESCHID OCHII, ÎNSĂ NIMENI NU TE OBLIGĂ SĂ NU-L VOTEZI PE LUPU!!! Ai un pic de răbdare, că e cam lung textul, dar cred că merită să-l citeşti!

\"Daca e sa vorbim despre tradatori,atunci trebuie de vorbit numai despre Chirtoaca si Ghimpu,ei se vand la romani si vreau sa vanda si R.M..Imi pare rau si mie ca va lasati dusi de nas de asemenea indivizi.Ce ai tu in vedere cand spui ca nu cunosc bine aceste persoane(partid)?Mie nu-mi trebuie sa stau cu ei la masa ca sa-i cunosc.Am urmarit evenimente din care PL in frunte cu liderii sai faceau parte, au demonstrat incapacitate de a conduce(D.Chirtoaca ca primar si manifestatiile organizate de ei-un dezastru total)destabilizarea situatiei in tara ,influentarea psihologica a tineretului prin elaborarea unui program electoral fals(realitatea este- de ajuns la putere ca apoi sa deie pe un talger de argint R.M. romanilor,intr-un cuvant tradare).Ca sa-ti raspund la intr. ta privitor la acei 8 ani a lui Lupu,nu vad nimic rau ,daca o persoana face parte dintrun partid care tie nu-ti place.Programul si tot ce a infaptuit pana acum acest partid(pcrm) pentru R.M. se pot considera satisfacatoare \"средней паршивости\" cum spune rusul(un partid mai bun, ca sa aderezi la el ,nici nu era),toate acestea pana la evenimentele post electorale din anul acesta.Asa ca studiaza-ti mai bine canditatii tai.Cu cat mai mult te apropii de lumina ,cu atat mai mare e umbra...\"

RĂSPUNS LA COMENTARIU:

\"Stimate domn Gheorghe C.,

fiindcă comentariul D-voastră e cam naspă şi negândit, Vă voi răspunde la el în amănunt, explicându-Vă totul de-a fir-a-păr.
Stimate domn simpatizant al PCRM, dacă urâţi PL, V-aş ruga să nu-l înjuraţi şi ponegriţi cu vorbe de tipul:\"Ghimpu şi Chirtoacă sunt prostituate politice ale Moldovei\". În primul rând formularea frazei nu este corectă, şi se spune:\"Ghimpu şi Chirtoacă sunt proxtăneţi politici ale Moldovei\", pentru că, ei fiind 2 bărbaţi, ar trebui să vorbim de ei folosind genul masculin în propoziţii. Apoi nu e frumos să ponegriţi nişte persoane pe care nici măcar nu le cunoaşteţi şi nu e frumos mai ales să-i acuzaţi pe nedrept. Spuneaţi în comentariul D-voastră că:\"Chirtoacă şi Ghimpu se vând la români şi vor să vândă şi R. Moldova\". Dl Gheorghe, vă reamintesc că până nu demult dl Marian Lupu făcea parte din PCRM. Cum spunea cineva mai sus, Lupu a avut destul timp până acum să părăsească Partidul din care făcea parte, numai că nu a vrut pentru că până nu demult PCRM o ducea foarte bine, fiind votat de foarte multe persoane, şi stând până acum la cârma Statului. Însă acum când comuniştii au făcut tărăboi după alegeri în timpul protestelor şi foarte multă lume s-a trezit din visul \"Voronesc\", 1/4 din ea cerând cetăţenie românească, şi-a fript şi lupul (Marian Lupu) fundul şi a văzut că-i bai şi a părăsit PCRM. Dar vorba ceea:\"Lupul îşi schimbă blana, dar năravul ba\". Această zicală i se potriveşte perfect lui Lupu (tot despre lup se vorbeşte şi aici), şi spun asta pentru că tot i-a rămas sângele comunist, indiferent la ce Partid acesta va adera, şi va \"dărui\" voturile, cum spunea cineva mai sus, comuniştilor. Şi iarăşi vom sta sub jugul Rusiei :-(((. Se va forma ca un fel de \"Unire cu Mama Rusia\", în caz că va fi el cel care va câştiga :-(((. Aşa că va fi mult mai bine, în caz că ne vom uni cu România sau dacă vom adera la UE individual (fără intervenţia României), pentru că în Occident oamenii sunt cu mult mai educaţi ca în Rusia. (Asta cred eu, că locuiesc în Italia.). Aşa că, decât să riscăm şi să se întâmple ceea ce am spus mai sus şi ca Lupu să nu ne trădeze, votaţi mai bine PL (este doar un sfat, dar faceţi cum credeţi de cuviinţă).
D-Voastră mai spuneţi că \"PL a organizat protestele de după alegeri.\" Mai bine Vă mai documentaţi, Dl Gheorghe. Eu vă sfătuiesc să urmăriţi următoarele link-uri ca să vă mai luminaţi la minte:

http://www.jurnaltv.md/index.php?article=2688

http://www.basarabeni.ro/stiri/social/constantin-stari-recunoate-ca-a-montat-convorbirile-telefonice-ale-lui-chirtoaca-i-stati-din-filmul-atac-asupra-moldovei-1932/
A comentat Prinţesă 23 iunie 2009, 11:56 | mergi sus ▲
P.,am avut rabdare si am citit(de doua ori de acum)mai pune si alte mesaje .De ce se mai chiama discutie..? Apropo PDM nu are nimic cu Rusia,PDM pledeaza pentru o Moldova libera si independenta,relatii de prietenie si cu RO si cu RU.In caz ca PDM va fi la guvern , R.Moldova v-a continua drumul sau spre UE(e unul di obiectivele principale a Partidului)
A comentat Gheorghe C. 23 iunie 2009, 12:07 | mergi sus ▲
Gheorghe C., nu am nimic cu PDM, ci cu M. Lupu, pentru că ştiu că o să ne trădeze şi că tot i-a rămas sângele de comunist! Vroiam doar un răspuns la mesajul tău, să văd ce părere ai, de aceea l-am postat de 3 ori, dar văd că încă nu te-ai trezit din "somnul cel de moarte"... Păcat... Nu-mi rămâne decât să-ţi spun "Votează TRĂDAREA, votează ce vrei"!
A comentat Prinţesă 23 iunie 2009, 15:31 | mergi sus ▲
oameni buni, de ce sa va certati atata.. votati pe cine vreti numai sa alegeti CONSTIENT, cu logica voastra cum o fi ea. numai asa va fi intr-adevar democratic, chiar daca s-ar putea sa obtina mult extremele. inseamna ca asta e societatea noastra. eu cred ca e pierdere de timp si neuroni polemica asta cu alegerile, nu de alta dar este destula informatie oriunde despre orice partid - informati-va singuri si trageti concluzie. daca aveti o informatie utila, care intr-adevar necesara cuiva, poftim postati/raspundeti
A comentat individ 23 iunie 2009, 16:24 | mergi sus ▲
Păi sunt de acord cu tine, Individ, dar văzând că ăsta (Gheorghe C,) îl bagă pe Lupuşor peste tot. făcându-i publicitate, atunci îl bag şi eu pe Chirtoacă pe aici (pentru ca nu cumva să uite lumea de el). Dacă nu ar fi nimeni care să facă publicitate la Partidul pe care-l preferă, atunci nici eu nu aş face asta, dar aici cam toţi fac acest lucru (şi îl fac şi eu), mai ales că sunt încă minoră şi nu pot să merg să votez! :-(((.
A comentat Prinţesă 23 iunie 2009, 17:02 | mergi sus ▲
Votaţi PL, PLDM sau AMN !

Forza PLDM, PL si AMN !
A comentat micael 23 iunie 2009, 18:37 | mergi sus ▲
Pt. cei care vor să-l voteze pe Lupu: http://www.flux.md/articole/6963/
A comentat Prinţesă 24 iunie 2009, 08:19 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.1794 secunde