Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 martie 2024, ora locală: 15:45

 

Voronin sustine ca Romania finanteaza campania partidelor pro-europene

adăugat 05 martie 2009, 14:31, la Politică

Presedintele Vladimir Voronin a declarat ca Romania sustine formatiunile politice pro-europene din Basarabia. El e convins ca serviciile secrete din tara noastra s-au mobilizat pentru ca istii de dincolo de Prut sa preia puterea la Chisinau. Front comun fac si oamenii de afaceri din Romania pentru sustinerea politicienilor basarabeni, care pot garanta aderarea la Uniunea Europeana.

Chirtoaca, baietas de oras, condus de Basescu

A mai ramas o luna pana la alegerile din R. Moldova. Suficient pentru ca patimile politicianiste sa dea in clocot… geostrategic, mai dihai ca in Romania. Confruntarea politica de dincolo de Prut pare sa se dea mai abitir ca oricand intre Rusia si Uniunea Europeana/NATO, intre Rusia/Ucraina si Romania. Este aici si una din explicatiile pentru "coincidentele" din razboiul de spionaj din regiune. Aflat in cadere libera, Vladimir Voronin da tonul atacurilor contra Romaniei, dar nu sufla nimic despre Rusia sau Ucraina, cu mult mai implicate in procesul electoral de dincolo de Prut. La un recent miting electoral din Gagauzia, generalul de militie sustinea ca Partidul Liberal Democrat din Moldova si Partidul Liberal ar fi creatia serviciilor secrete romanesti. (Ar fi fabulos, iar daca ar fi si adevarat, as fi primul care m-as inclina…) "Aceste doua partide liberale - va spun cu mana pe inima - nu sunt partide moldovinesti. Partidul condus de Chirtoaca (este vorba de Dorin Chirtoaca, vicepresedintele Partidului Liberal - n.n.), acest baietas de oras, este condus direct de presedintele Romaniei, Traian Basescu. Al doilea partid liberal, cel al lui Filat (Vlad Filat, presedintele PLDM - n.n.), este dirijat de fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu", a afirmat Voronin (Cioroiu, in rusa). E adevarat ca Traian Basescu si-a manifestat deschis optiunea ista si sprijinul pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeana, dar de aici si pana la "amestecul in treburile interne" ale Republicii Molotov, mai este cale lunga. Trebuie oameni dedicati, devotati, trebuie multi bani si multa consecventa. De unde? In ce-l priveste pe Ion Iliescu, el poate l-ar fi sustinut prioritar pe Dumitru Diacov. Stie el de ce. Oficioasa gazeta "Moldova Suverana" ii prinde in hora si pe miliardarii din Romania, care ar vrea sa sfasie republicuta. Ce bine-ar fi! Numai asa poate Romania ar urca de pe pozitia a zecea printre investitorii de dincolo de Prut, inaintea Rusiei, a Olandei, Italiei, Spaniei sau Israelului. Un oarecare Sasa Furman, coleg de gandire cu Mihai Contiu, care se prezinta drept "defector" de la Serviciul Roman de Informatii Externe, este convins ca partidele politice iste au luat bani din Romania inca inainte de campania electorala.

Patriciu, acuzat ca «plateste campania lui Vlad Filat»

"In 2009, surprinzator, campania electorala a Partidului Liberal si a Miscarii "Actiunea Europeana" (MAE) a ramas suspendata, investitiile romanesti fiind diminuate considerabil. Liberalii lui Mihai Ghimpu au incercat sa initieze negocierile cu anturajul lui Traian Basescu, dar tentativa a esuat. Totodata, MAE a inchis mai multe actiuni electorale", crede Sasa Furman. Ei, dar altfel stau lucrurile in lumea oligarhilor din Romania, care arunca paralele pe Prut. "In timp ce Basescu renunta la Ghimpu (presedintele Partidului Liberal), miliardarul Dinu Patriciu, la indicatia ex-premierului roman Calin Popescu Tariceanu, finanteaza campania electorala a Partidului Liberal Democrat. Gratie milioanelor investite de Patriciu, Vlad Filat tine sub control dur mai multe mijloace de informare in masa", sustine gazeta lui Voronin. (Daca ar fi adevarat, as fi primul care ar cere ca Dinu Patriciu sa primeasca tot platoul continental din preajma Insulei Serpilor…) Autorul sta intr-un pes si vede prin Chisinau prea multe masini cu numere romanesti de inmatriculare si-atunci trebuie sa fie ceva. "Formatiunile pro-romanesti din R. Moldova lupta nu doar pentru voturile electoratului, ci si pentru acapararea investitiilor bucurestene. (…) Campania parlamentara a fost transformata intr-o veritabila fabrica de spalare a banilor", conchide Furman.

Cine sa fie «salbaticul violator de barbati»?

Cel putin Mihai Contiu, care ii considera spioni ai Romaniei pe toti basarabenii isti, pe toti intelectualii de elita din Basarabia, a inceput sa-i numere pe pederastii de la Chisinau. Constantin Tanase "stie ca dusmanul sau adevarat, un moldovean care a fost intr-o mare functie, un salbatic violator de barbati, este refugiat peste granita", crede Contiu, omul de incredere al lui Voronin. Care sa fie "salbaticul violator de barbati" printre urmasii bourilor din Basarabia? Nu am aflat. Aici publica si Eduard Ovidiu Ohanesian un raport despre productia si comertul cu arme, in care ar fi implicati generalul Aurel Cazacu, fost director la Romtehnica si la Romarm, Constantin Cetinoiu, Costica Laptes, Gheorghe Nemteanu, Eugen Nicolaescu, Norica Niculai, ofiterul american Ira Quinn, Irvin Ray Dyer III, Maximilian Heinrich von Habsburg-Lothringen, Maximilian von Habsburg. Deputatul Viorel Badea a propus in fata Parlamentului de la Bucuresti realizarea unei emisiuni despre Basarabia la TVR 1. Probabil peste un veac. La Pro TV Chisinau, Ilie Ilascu a afirmat ca Mircea Snegur nu i-a permis sa-l lichideze pe Igor Smirnov in 1991-1992. Acelasi Snegur nu a fost de acord nici cu incarcerarea lui Smirnov, desi existau probe pentru 25 de ani de puscarie. Ilascu este convins ca Moscova a declansat razboiul din 1992 pentru a nimici Miscarea de Eliberare Nationala. Partidul Democrat are necazuri cu Ada Milea din Romania fiindca a preluat cantecul "Cu secerea-n mana/ si ciocanu/ impartim ciolanu"… Sergiu Praporscik de la "Flux" ne asigura ca Voronin si Iurie Rosca nu "sunt vanduti rusilor", dar Vlad Filat sigur "este omul lui Igor Smirnov".

Transnistria - o alta piatra de incercare

In afara de unirea cu Romania, alta piatra de incercare electorala este Transnistria. Partidele de la Chisinau au abordari relativ diferite. Oleg Seerebrian, adjunctul lui Dumitru Diacov, presedintele Partidului Democrat si "fost" la ambasada URSS de la Bucuresti, cere frontiera pe Nistru. Istoricul Vlad Petrencu, presedintele MAE, nu accepta cedarea Transnistriei si spera sa obtina 15% din voturi la alegerile din 5 aprilie. Dorin Chirtoaca, vicepresedintele Partidului Liberal, are o alta varianta pentru a fi "pe picioarele noastre": construirea unei alternative energetice la resursele din Rusia. Numai asa, Moscova nu va mai putea sa santajeze Chisinaul. "Este nevoie de o viziune noua, fiindca atata timp cat Federatia Rusa detine monopol asupra sectorului energetic si a gazului, poate oricand face presiuni si sa santajeze tara noastra. A fost elaborat un astfel de proiect de conectare europeana - Drochia-Balti-Iasi -, insa nu a fost aplicat, dar este nevoie sa avem acces la surse de energie alternativa", subliniaza primarul Chisinaului.

Autor: Viorel Patrichi
Sursa: www.gardianul.ro
Cand incep sa circule sume mari de bani,interesul geo-strategic al occidentului,in special al Romaniei in Basarabia va castiga teren in defavoarea Rusiei si Ukrainei si e normal la urma urmelor ca Bucurestiul sa aiba simpatiile sale politice pentru PL si PLDM,ca doar noi i-am instruit si noi(Bucurestiul) ii coordonam astfel incat sa aiba succes nu numai in alegerile electorale ce bat la usa,dar si in politica ulterioara a PL si PLDM de a redirectiona orientarea politico-economico-militara dispre est(Rusia) sper vest ,spre Romania,UE si NATO.
Money is the power and power is the money !(Banii inseamna putere si puterea inseamna bani) ! :-)

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

Votati PL sau PLDM !

Forza PLDM si PL !
A comentat micael 05 martie 2009, 15:50
micael, ai dreptate, dar ar fi bine chiar sa fie adevarata o atare implicatie din partea romaniei..care, din pacate, se detaseaza tot mai mult si mai mult de aceasta directie...:(
A comentat Sergiu 05 martie 2009, 22:01
Bucurestiul doar da senzatia de detasare,dar in realitate e din ce in ce mai implicat in problemele romanilor de pretutindeni,cu atat mai mult in Basarabia pe care urmarim sa o aducem acasa,in sanul Patriei Mame,ca a ratacit prea mult si a suferit ingrozitor de multe nedreptati,doar pentru ca ne-a fost dat noua,intregului neam romanesc,sa traim prea mult timp departiti unii de alti si totusi important este ca nu ne-am uitat si devenim din ce in ce mai interesati unii de soarta altora.
Noi romanii,am fost mai ghinionisti si datorita istoriei care a fost mult mai cruda cu noi decat cu altii,am trait intr-o continua incertitudine,ba aveam domnitori rai ce ne luau si pielea de pe noi,asa de avari erau,ba am avut domnitori bravi si drepti,ce puneau inainte de toate interesele poporului pe care il carmuiau,insa datorita vremurilor vitrege si necontenitelor razboaie de aparare,ba impotriva turcilor,ba a rusilor,ba a harsburgilor,ne mai pomenind nimic de Epoca Fanariota,n-am avut ragazul deloc sa facem si noi ordine in casa noastra fara interventi sau presiuni straine,pur si simplu am fost un popor "migrator" ce era in permanenta obligat sa se apere ba in vest,ba in sud,ba in nord-est.
De aceea ne-am obisnuit sa facem politica asa pe "ascuns",fara turle si trambite,politica de culise,dand falsa impresia ca am negocia in acelasi timp cate ceva cu totii,de aici si impresia pe care straini o au despre noi,si anume cum ca,am fi niste "curve",dar noi nu facem altceva decat sa ne urmarim propriul interes. Si bine facem.
Decat mandri ,orgoliosi si ultra-nationalisti ce fac multa galagie si provoaca mai mult confuzie decat teama si respect (ca sarbii,grecii si ungurii) ,mai bine diplomati inteligenti,subtili si discreti ,promitand si luna de pe cer celor dispusi sa ne ajute la ceas de cumpana,dupa care daca simtim pericolul ca am putea pierde mai mult decat am putea castiga,margand pana`n panzele albe cu vechiul aliat,mai bine schimbam barca,dar reusim sa ramanem cati mai multi dintre noi stransi impreuna,ca nu-i degeaba proverb romanesc acesta :"fa-te frate si cu draqu` pana treci puntea ! "
Crede-ma frate pe cuvant,ca doar am trait in Romania de cand ma stiu si de ani de zile urmaresc scena politica de la Bucuresti vrand ,nevrand si din `90 pana in 2000 a fost haos in Tara Mama,in 2000-2004 am avut parte de un tip de dictatura idioata de-a dreptul,in 2004-2008 scena politica de pe Dambovita a devenit o mica casa de nebuni in care tara aparent a fost condusa de o putere rahitica cu 20% in parlament,de nu mai intelegeau Bruxelles-ul si Washignton-ul nimic ,abia acum avem si noi un ministru de externe adevarat ,crescut si educat in diplomatie,dar acum suntem tara fara Premier,insa nu-i nimic,aceasta situatie va dura pana in decembrie,cand il vom decapita pe Basescu,sperand ca PSD-istii nu vor fi asa de idioti incat sa-l propuna pe prostanacul de Geoana sau pe Matusa Tamara al lui Adrian Nastase la presedintiale .LOL !
Sincer eu as vrea sa avem un viitor presedinte in persoana lui Bogdan Aurescu(tipul care a castigat procesul de la Haga,care e super-inteligent baiatul si profesionist),Claudiu Saftoiu(ex-director al SIE,la fel baiat inteligent)
sau Cristian Diaconescu(pe care il cunoastem cu totii .
Restul,Nastase,Geaona,Tariceanu si pe Basescu poate sa-i ia draqul de neo-comunisti si afaceristi pe banii romanilor !


Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

Votati PL sau PLDM !

Forza PLDM si PL !
A comentat micael 06 martie 2009, 00:49
Ar fi bine ca Bucurestiul sa se implice mai mult ptr. ca sunt sigur ca rusii sunt destul de mult implicati prin tot felul de agenti secreti ramasi de pe vremea kgb-ului!
A comentat movu 06 martie 2009, 07:38


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.0961 secunde