Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 aprilie 2024, ora locală: 05:10

 

28 noiembrie: haideţi cu toţii la vot!

adăugat 22 noiembrie 2010, 10:24, la Social • Articol publicat de Vlad Durnea

voteaza, 28 noiembrie, alegeri,

Aflaţi la mii de kilometri de ţara lor natală, unghenenii, împrăştiaţi în lumea întreagă – de ce oare? – sînt cu gîndul tot acasă, la cei dragi. Dovadă sînt mesajele pe care le-au transmis prin intermediul „Expresului de Ungheni”. „Ieşiţi la vot!”, ne îndeamnă. De ce? Citiţi rîndurile ce urmează.

 

 Veaceslav Anton, Italia

Pe 28 noimebrie eu voi merge la votare, chiar dacă cea mai apropiată secţie de votare se află la Milano, la 40 de kilometri de oraşul în care locuiesc în prezent. Voi merge, deoarece mă interesează soarta Moldovei, chiar dacă nu sînt acasă. Ştiu că într-o bună zi mă voi întoarce în ţară pentru totdeauna.

Dragi ungheneni, mesajul meu către dumneavoatsră este să fiţi cît mai activi, pentru că soarta ţării noastre să află în mîinile noastre.

 

Marcela Cojocaru, SUA

Lucrez în compania de mass-media şi divertisment, „Time Warner” din New York în calitate de contabil financiar. Sînt 7,5 km pînă la secţia de votare (35 de minute cu metroul). Am să merg şi am să votez, fiindcă simt că este responsabilitatea mea de cetăţean al R. Moldova şi îmi pasă de viitorul familiei, al rudelor şi prietenilor care au rămas acasă.

Dacă îţi pasă de viitorul tău şi al generaţiilor viitoare, dacă vrei ca societatea în care trăieşti să functioneze, atunci votează şi tu. E şansa ta!

Viorica Vergeade, Franţa

Sînt angajată într-un birou notarial şi locuiesc în centrul Franţei, la o distanţă de 400-500 kilometri de Paris, unde se află secţia de votare. Voi merge însă la votare. Sper din toată inima să am această posibilitate. Voi merge cu ideea de a vota pentru un viitor mai bun pentru cei care au rămas în ţară. Dar e foarte trist: cei plecaţi în străinătate par mult mai mult implicaţi decît cei care au ramas în Moldova.

Votaţi! Voi, şi doar voi puteţi decide viitorul vostru şi viitorul copiilor voştri, fiţi responsabili şi cu capul pe umeri.

Mihaela Jardan, Germania

Eu personal am mers de fiecare dată la alegeri şi am votat pentru cine am crezut că merită votul meu. Nu-i pot înţelege pe cei care n-o fac. Voi merge şi de data aceasta, deşi am de parcurs mai bine de 100 km pînă la cea mai apropiată secţie de votare. Îmi pasă de soarta ţării mele, vreau o schimbare în bine, vreau ca Moldova să iasă din criza politică în care se află. Nu vreau ca altcineva să-mi hotărască viitorul. Alegerile îţi oferă ocazia să hotărăşti cum vrei să meargă lucrurile mai departe în ţara ta. Eu zic că toţi ar trebui să profite de această posibilitate.

Vlad Cibotaru, Canada

Am să votez pe 28 noiembrie, pentru că mă simt dator s-o fac, pentru că vreau o schimbare spre binele nostru. Secţia de votare nu e departe, se află la o distanţă de aproximativ 20 de kilometri. Vreau să le transmit pămîntenilor mei să iasă în număr cît mai mare la alegeri, să-şi facă datoria şi să aleagă chibzuit. Să facă o analiză cît mai raţională a situaţiei de ieri şi de azi, pentru a face o alegere cît mai adecvată.

Adriana Paladi, SUA

Voi merge la votare, pentru că sper că, în sfîrşit, va fi o schimbare pozitivă în Moldova, atît în plan politic, cît şi economic. Va trebui să merg cam o oră cu metroul ca să ajung la secţia de votrare, dar distanţa nu poate fi o piedică. Îi îndemn şi pe ungheneni să voteze, oriunde ar fi.

Victoria Lange, Danemarca

Voi merge să votez la o distanţă de mai bine de 1000 km, în Germania, pentru că acolo e cea mai apropiată secţie de votare de locul unde-s stabilită cu traiul. Voi merge să votez, pentru ca fiul meu să poată veni liber la bunei. Voi merge să votez, pentru că trăiesc de ani buni în UE şi vreau ca şi cei pe care i-am lăsat acasă să trăiască aşa cum trăiesc cei din UE. Voi merge să votez, pentru că îmi pasă. Mă adresez celor care vor sta acasă şi care se consideră deştepţi că nu merg la vot – să nu vă plîngeţi, după alegeri, că guvernarea e proastă, pentru că nu veti avea nici un drept moral să o faceţi. Vă veţi merita soarta!

Marius Vetrici, România

Lucrez la Bucureşti, sînt antreprenor, am un kilometru pînă la secţia de votare. Voi merge, pe 28 noiembrie, la vot, pentru a asigura continuitatea schimbării care deja a demarat în ţara mea de origine. Fac un apal către ungheneni: votaţi, căci dumneavoatsră sînteţi cei care puteţi schimba lucrurile în bine.

Olga Straticiuc, Franţa

Aşa cum am făcut de fiecare dată, şi acum voi merge la votare, în speranţa că ceva se va schimba în ţară şi, într-o bună zi, vom putea reveni în Moldova pentru totdeauna. Dacă ne dorim ceva cu adevărat, trebuie să facem tot ce e în puterile noastre ca să mergem la votare să ne spunem părerea – e puţinul pe care îl putem face încă. Locuiesc la Paris, iar ambasada e la cîteva staţii de metrou. Chiar dacă ar fi mult mai departe, aş merge totuşi să votez. Sper ca de data aceasta să fim mai mulţi care gîndesc acelaşi lucru.

Nina Gorincioi-Cadoppi, Italia

Este ultima şansă pentru partide ca poporul să mai aibă încredere în ele şi să le sprijine, pentru ca incertitudinea să dispară, să vină adevărata libertate, stabilitate politică şi economică. De ce voi merge eu la vot? Pentru că îmi iubesc mult baştina, pentru că îmi doresc o Moldovă liberă, pentru că vreau ca mamele să revină la copiii lor, bunicuţele – la nepoţi, copiii să nu-şi caute de muncă în străinătate, să putem investi fără frică banii agonisiţi peste hotare, astfel contribuind la dezvoltarea economică a ţării. Noi, în Italia, avem fericita ocazie să votăm în 16 secţii electorale ampalsate în centre cu o densitate maximă de moldoveni. Distanţa nu ne înspăimîntă. Dacă anul trecut oamenii veneau de la o depărtare de 400 km pentru a vota, anul acesta cea mai mare distanţă pînă la o secţie de votare e de 80 km.

În numele a sute de mii de moldoveni din Italia, mă adresez către voi, pamîntenii noştri, ieşiţi la vot! Destinul azi e în mîinile voastre. Dacă veţi da dovadă de laşitate şi indiferenţă, voi, cei de acasă, veţi avea cel mai mult de suferit. Mă adresez personal rudelor, prietenilor, consatenilor mei, locuitorilor oraşului Ungheni: ieşiţi la vot!


Autor: Expresul.com
Sursa: expresul.com


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Social

O basarabeancă stabilită la Timișoara a creat prima brânză vegană pe piața românească! Ea și soțul ei vor să deschidă și o fabrică
Ștefan & Marisha - un cuplu de români pasionați și creativi, și-au propus să aducă în premieră pe piața românească gustul adevărat de brânză, într-o formă vegană, care să aducă un plus de viață consumatorilor săi. Neobișnuit de sănătoasă, „brânza” are ca bază nuci de caju și migdale activate, culturi [...] mai mult
ȘOFERII VITEZOMANI, IDENTIFICAȚI DE ACUM ÎNAINTE DE CAMERELE FIXE DIN ȚARĂ

Atenţie, şoferi! Poliţia va veghea dacă respectaţi viteză maximă admisă prin camere fixe montate în întreagă ţară.


A fost semnat un protocol cu reprezentanţii Companiei pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere şi astfel agenţii îi vor identifica pe vitezomani cu ajutorul camerelor de supraveghere, special amplasate pentru asta. [...] mai mult
CSJ A AMÂNAT ŞEDINŢA LA CARE URMA SĂ FIE EXAMINATĂ CONTESTAŢIA DOMNICĂI MANOLE
Şedinţa Curţii Supreme de Justiţie în cazul judecătoarei Domnica Manole a fost amânată pentru data de 10 august, orele 10:00.CSJ urma să examineze astăzi contestaţia depusă de Domnica Manole privind demiterea sa din sistem în baza a două avize ale SIS. La 10:00, ora la care a fost anunţată şedinţa, mai mulţi oameni s-au [...] mai mult
TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA, ARS ÎNTR-UN CAMION DIN CHICAGO

Un nou apel de ajutor lansat de conaționali de peste hotare prin intermediul platformelor de colectare de fonduri. De această dată este vorba de un incendiu produs în Chicago, în urma căruia a decedat Dumitru Diordița, în vârstă de 23 de ani.
Flăcările au cuprins camionul în care [...] mai mult
UN AN DE LA REFORMĂ, FĂRĂ INTEGRITATE
La un an de la demararea reformei integrităţii, instituţia responsabilă de verificarea veniturilor şi proprietăţilor funcţionarilor rămâne nefuncţională şi nu are, cel puţin, un preşedinte. Deşi peste 150 de petiţii ce semnalează neconcordanţe între averea reală şi cea declarată de către funcţionari aşteaptă [...] mai mult
JUDECĂTOAREA DOMNICA MANOLE, DEMISĂ DIN FUNCȚIE
Judecătoarea Curții de Apel Chișinău, Domnica Manole, a fost eliberată din funcție. Decretul președintelui privind eliberarea magistratei a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit IPN, la începutul lunii iulie, în baza avizelor Serviciului de Informații și Securitate, Consiliul Superior al [...] mai mult
GHEORGHE CAVCALIUC SE VEDE ȘEF LA CNA
Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție din Republica Moldova, colonelul Gheorghe Cavcaliuc se vede director la Centrul Național Anticorupție. Informația a fost confirmată pentru basarabeni.ro de surse avizate din cadrul CNA. Este cunoscut faptul că, în luna noiembrie, anul curent expiră mandatul actualului [...] mai mult
(VIDEO) Teo se luptă cu cancer de rinichi, are nevoie de ajutorul nostru!
Pe 16 mai 2017, Teodor Dogari / Moroșan - a fost diagnosticat cu tumoare la rinichi (Tumora Wilms).
Teo are doar 8 luni - tumora însă are deja 6.3 cm, niciodată nu a dat semne de boală, fiind mereu fericit, jucăuș și plin de viață.
Tumora Wilms este un tip de cancer renal rar care afectează în special copiii. De asemenea, mai [...] mai mult
Știi, Cristina...Cum e să fii pompier într-un IAD de jucării aprinse de ZIUA SINGURĂTĂȚII ?
Știi, Cristina mă gândeam azi să nu-ți mai scriu nimic, dar s-a întâmplat așa o tragedie care m-a afectat profund și nu am putut să nu-mi împărtășesc gândurile și tot ceea ce am simțit, când am aflat despre această tragedie.Până acum Cristina ți-am spus povești de viață, despre oameni simpli, oameni de lângă [...] mai mult
(VIDEO) O viață, trei țări, zece copii
Doroftei Popescu (83 de ani) din satul Cenac, Cimișlia, a locuit toată viața pe pământul natal, dar a apucat să fie cetățean a trei țări: Regatul României, URSS, Republica Moldova. Are zece copii, toți plecați peste hotare.
A rămas cu dorul, amintirile și pământul pe care îl lucrează mai mult singur. [...] mai mult

randat în 	0.2173 secunde