Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

28 martie 2024, ora locală: 12:29

 

adăugat 24 aprilie 2009, 22:23, la


Autor:
Sursa:
Pe cat de simplu este acest filmulet,pe atat este de cutremurator in esenta sa.Abia acum am inteles si eu pe deplin istoria acestui atat de nefericit pamant romanesc si totusi nu pot sa nu infior la cat de nenorociti au fost rusii cu noi,deportand si omorand peste un milion jumate de romani,iar acum tot ei ne acuza de subminarea acestui stat artificial creat tot de ei pe pamanturile noastre,rupand in bucati natiunea romana si mai ales sfartecand trupul vechii Moldove in 5 cinci bucati(Moldova,Basarabia,Bucovina de Nord,Transnitria si Buceagul).
Niciodata nu s-a mai intimplat,nici macar pe timpul dacilor,ca o singura povincie romaneasca sa fie crucificata cu atat cruzime.
NU pot sa inteleg de ce Rusia uraste atat de mult neamul romanesc,pentru ca nu pot sa cred in acea stranie teorie cum ca,dat fiind ca suntem neo-latini stam ca un ghimpe in coasta slavilor ,transformandu-ne intr-o laguna de latinitate intr-un ocean slav.
Care este greseala noastra in toata aceasta trista poveste ! Asta nu pot eu sa pricep.Dar in fine,poate ca nici nu trebuie ca sa inteleg un astfel de lucru ca sa lupt pentru reintregirea neamului romanesc .

http://www.youtube.com/watch?v=0qnWxKLOYf8&feature=related
A comentat micael 25 aprilie 2009, 00:57
BRAVO !!! Autorului !!!
A comentat Slavic (France) 25 aprilie 2009, 01:15
Bravo, Vald Parau.
Acest documentar va trebui sa stea la baza unui Memorial al Holocaustului Romanesc.
Pozele si mai ales acele simple cantece sunt deadreptul impresionante.
A comentat Mihai din Texas 25 aprilie 2009, 03:03
Felicitari!
A comentat sci_fi_Ro 25 aprilie 2009, 06:31
Superb!
A comentat Floresscu 25 aprilie 2009, 06:34
Felicit autorul ,
Sa nu ne pierdem speranta .
A comentat Nicu 25 aprilie 2009, 11:02
Super. Bravo.
A comentat Sergiu 25 aprilie 2009, 11:25
Foarte bun film!
A comentat Slava 25 aprilie 2009, 11:39
Ar trebui sa vada si Voronin filmuletul,pentru a intelege "Ca noi suntem ROMINI".
A comentat MARIA 25 aprilie 2009, 11:48
Bravo Vlad sa dea dumnezeu sa avem parte de mai multi tineri destepti .Asa ca tine sunt cam putini.Mi se parea ca stiu destul de bine istoria Basarabiei dar vazind filmuletul am aflat multe noi.Va doresc multa sanatate si sa ne iubim neamul nostru.
A comentat Emilia Chisinau 25 aprilie 2009, 11:54 | mergi sus ▲
Super......
A comentat Marry 25 aprilie 2009, 12:09 | mergi sus ▲
Bravo....noi te sustinem, noi suntem de partea ta...
A comentat Ana 25 aprilie 2009, 12:22 | mergi sus ▲
SUNTEM ROMANI...SHI ASHTEPTAM UNIREA,SPERAM LA....DESIGUR PRIN EFORTURI.....EU SUNT ROMANKA...
A comentat DOINA-KINTEC DULCE 25 aprilie 2009, 12:25 | mergi sus ▲
ha ha romani,romani santeti ca si ei cre sau transformat an tigani.)si nu uitati ca la noi sa amestecat sangele cu rusi,ukraineni,armenini.......si deja nu prea romani suntem,
A comentat Andrei 25 aprilie 2009, 12:39 | mergi sus ▲
super film bravo autorului adevarat patriot filmu ma impresionat mult chear am si scapat si niste lacrimi sincer sa fiu
A comentat anatol 25 aprilie 2009, 13:06 | mergi sus ▲
LA ARME FRATILOR ! AM FOST RUPTI CU SINGE CU SINGE VOM RECAPATA IDENTITATEA!!! DUREREA VA FI MARE DAR MAI DUREROS E TIMPUL CARE TRECE SI NE SPALA CONSTIINTA FACINDUNE SA UITAM SI SA NU MAI STIM DE UNDE VENIM SI DACA MERGEM CU ADEVARAT UNDEVA! UNIREA CU DRERE SE VA FACE SI SINGE VA CURGE INCA DAR E UNICA CALE LASATA DE DUMNEZEU ROMINILOR PENTRU A FI UNITI!!!
A comentat a pan 25 aprilie 2009, 13:07 | mergi sus ▲
NU MAI SUNT INTELECTUAL... NU STIU NICI A VORBI CORECT... NICI SA SCRIU NU STIU ...
ARMA IMI VA FI PENITA SI CREDINTA IN UNUL DUMNEZEU IMI VA FI ONOAREA DE MA ARATA ROMAN SI ROMINESTE VOI VORBI SI IMI VOI TRAI ULTIMA CLIPA CIND O FI SA-MI DAU DUHUL PENTRU CA CEI CE MA VOR URMA SA-SI CUNOASCA MARETIA!!!
A comentat a. pan 25 aprilie 2009, 13:13 | mergi sus ▲
super tare filmul eu sunt din Basarabia si sa stiiti ca eu ami iubesc tara mea Romania si neamul si nu va uitati la ce care vb rau de neamul nostru ei saracii nu cunosc bine istoria dar va veni ziua cand vom fii toti inpreuna si atunci vom sarbatori cu adevarat victoria sper sa nu va suparati pe noice care gresesc. BRAVO SUPER FILM
A comentat ady 25 aprilie 2009, 14:01 | mergi sus ▲
super film.
pentru cel cu amestecature-treaba lui.
eu nu sunt amestecat
A comentat victor 25 aprilie 2009, 14:03 | mergi sus ▲
Este pur şi simplu NEMAIPOMENIT. Bravo Vlad Pârău! Acest video m-a ajutat să aflu mai multe lucruri din istoria ţării mele. Aş putea spune că acesta e cel mai frumos video legat de Unirea Basarabiei cu România pe care l-am văzut vreodată! Este super! Nota 10+!
A comentat Prinţesă 25 aprilie 2009, 14:10 | mergi sus ▲
Filmuletul este destul de reusit, le voi vorbi tuturor prietenilor mei sa-l priveasca, caci merita !!!
A comentat BASARABEANCA 25 aprilie 2009, 14:48 | mergi sus ▲
Filmul e normal,asa se educa patriotizmul.Parintii si buneii mei 10 ani au fost in Sibiria dar nu sunt pentru unire cu Romaniea si sunt impotriva nationalizmului.Cind au fost ridicati nu Stalin a venit sai ee dar tot fratii moldoveni,si de acea ce siau facut gospodarie acolo inapoi au venit numai de dorul pamintului si nu a fratilor care nici in sarai la vaci nui primeau.Si autorul trebue sa arate cum de craciunul de stilul vechi mold. taeau porcii noaptea in beci,si de stil nou prajiau gaina si o puneau pe masa ca sa vada jandarmii si dupa acsta o dadeau la ciini!!!
A comentat nic 25 aprilie 2009, 14:49 | mergi sus ▲
Superb filmuletul, multumim !Noi suntem Romani!
A comentat Dana.G 25 aprilie 2009, 14:51 | mergi sus ▲
Bravo Vlad!!!Te stimezi!!!Esti un geniu.Ti-as sugera sa pui filmuletul intr-un loc unde vizitatori sunt mai multi,unde vad nu numai tinerii,ci si copii si batraninii,sa vada toti...sa vada ca suntem romani si nu altcineva!!!Prin sange si sudoare vom recupera ceia ce am pierdut,ceia ce ni s-a luat...Mii de ani am fost un popor,am vorbit o limba,am avut o credinta,iar bunicii au varsat sange pentru a fi liberi,eliminand orice dusman pe rand...iar acesti nemernici de rusi,de porci nesimtiti ne-au luat ce ne apartine,NU VOM PERMITE!!!Sunte romani.Traiasca Romania!!!Rusilor va urasc,Voronin si cu tot partidul fugiti ca degraba va ramane doar amintiri murdare despre voi,si blestemati ve-ti fi,si in iad ve-ti ardea.Te stimez Vlad!!!
A comentat patriot 25 aprilie 2009, 15:24 | mergi sus ▲
Bravo Vlad!!!Te stimezi!!!Esti un geniu.Ti-as sugera sa pui filmuletul intr-un loc unde vizitatori sunt mai multi,unde vad nu numai tinerii,ci si copii si batraninii,sa vada toti...sa vada ca suntem romani si nu altcineva!!!Prin sange si sudoare vom recupera ceia ce am pierdut,ceia ce ni s-a luat...Mii de ani am fost un popor,am vorbit o limba,am avut o credinta,iar bunicii au varsat sange pentru a fi liberi,eliminand orice dusman pe rand...iar acesti nemernici de rusi,de porci nesimtiti ne-au luat ce ne apartine,NU VOM PERMITE!!!Sunte romani.Traiasca Romania!!!Rusilor va urasc,Voronin si cu tot partidul fugiti ca degraba va ramane doar amintiri murdare despre voi,si blestemati ve-ti fi,si in iad ve-ti ardea.Te stimez Vlad!!!
A comentat patriot 25 aprilie 2009, 15:24 | mergi sus ▲
Ma bucura faptul ca mai este suflet frumos in Romania Mare...
A comentat TG_XI 25 aprilie 2009, 15:29 | mergi sus ▲
Pentru "patriot"...
Nu-ţi face griji, că şi pe acest site nu lipsesc copiii! Eu nu am nici 15 ani împliniţi, dar îmi place site-ul şi îl frecventez de aproape 5 luni, dar ideea de a posta acest filmuleţ şi prin alte părţi nu e rea. Eu îl voi posta şi prin alte site-uri care îmi sunt cunoscute. Unire!
A comentat Prinţesă 25 aprilie 2009, 15:36 | mergi sus ▲
Fratilor,imi tresare sufletul de bucurie cand vad ca nu mai sunt singurul nebun de pe acest site,ca pur si simplu m-ati eclipsat cu dragostea voastra de neam si de tara.
Intotdeauna am crezut in voi si mai ales in romanismul ce se afla in stare latenta in inimile voastre si pe care acum il afirmati cu atata dezinvoltura si chiar mandrie ca suntem romani.
Acum pot murii fericit,pentru ca visul unitatii romanilor de pe ambele maluri ale Prutului s-a aprins din nou,acum trebuie doar sa luptam impreuna ca el sa prinda radacini puternice in fiecare dintre noi si nimeni,dar absolut nimeni sa nu mai fie vreodata in stare sa-l prosteasca sau sa-l adoarma iarasi prin vechile minciuni sovietice care spun ca suntem diferiti,iar nu fiii aceluasi neam.
Dumnezeu sa binecuvanteze neamului romanesc totdeauna si unitatea suflarii romanesti de pretutindeni sa fie puternica ca granitul.
A comentat micael 25 aprilie 2009, 15:52 | mergi sus ▲
Stimate Dle Vlad Pârău, faceţi vă rog filmul descărcabil, sau plasaţi-l pe:

http://www.torrentsmd.com

Ar fi bine să fie posibil de răspândit şi în rândul celor care înca nu au access liber şi/sau permanent la internet. Merita pe deplin. Mersi anticipat. Toată STIMA.
A comentat Andrem 25 aprilie 2009, 16:17 | mergi sus ▲
Sunt pentru ROMANIA MARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat Caty 25 aprilie 2009, 16:19 | mergi sus ▲
fratilor romini in timp ce vizionam filmuletul sa produs un cutremur in sufletul meu,si un cutremur real in tot sensul cuvintului,oare de cite baluri a fost?
A comentat regy 25 aprilie 2009, 17:24 | mergi sus ▲
Catre "Printesa"

mersi "Prntesa",iti tin pumnii si ma bucur ca la o varsta asa fragede esti interesata de istoria tarii...
A comentat patriot 25 aprilie 2009, 17:27 | mergi sus ▲
CUTREMUR CUTREMUR DE PAMINT,ASTA INSEAMNA CA SI BASARABIA SA SATURAT DE COMUNISTI,BA CHIAR DE LA INCEPUT ERA SATULA,FRATI ROMINIA FOST CUTREMUR DE PAMINT
A comentat regy 25 aprilie 2009, 17:27 | mergi sus ▲
PATRIOT EU TOT SUNT UN PATRIOT AL NEAMULUI ROMINESC,TU AI SIMTIT CUTREMURUL?
A comentat regy 25 aprilie 2009, 17:29 | mergi sus ▲
Prietene invat in Arges,in munti si sigur ca l-am simtit.Stii ce inseamna acest cutremur?Inseamna ca vine moartea calare sa alunge comunismul din moldova :D:D Ce-as vrea asa sa fie!!!
A comentat patriot 25 aprilie 2009, 18:45 | mergi sus ▲
Prietene invat in Arges,in munti si sigur ca l-am simtit.Stii ce inseamna acest cutremur?Inseamna ca vine moartea calare sa alunge comunismul din moldova :D:D Ce-as vrea asa sa fie!!!
A comentat patriot 25 aprilie 2009, 18:45 | mergi sus ▲
sunt la minutul 23... coloana sonora e super... datele istorice tot...
A comentat SA.md 25 aprilie 2009, 18:47 | mergi sus ▲
Vă comunic cum puteţi să descărcaţi filmul, eu am făcut-o ieri şi s-a primit dar numai că programa am găsit-o foarte greu. Azi deja l-am transmis verişorului meu, iar mîine îl voi transmite la ţară rudelor. Lasă să-l vizioneze toţi, este super. Faceţi toţi la fel: trebue să ne cunoaştem cine suntem şi de unde venim şi să ne ajute Domnul să ni se îndeplinească la ce aspirăm.
Intraţi în google, şi scrieţi la căutare denumirea programei: Fast video downloader. Apăsaţi pe linkul programei, şi o să vă apară pe fereastra browserului un buton, jos în colţul din dreapta, şi cînd o să intraţi pe pagina unde se află filmul o să apăsaţi pe acel buton. Filmul se va copia. Va trebui de aşteptat ceva timp, pentru a se copia. Vă urez succes.
A comentat Mihai 25 aprilie 2009, 18:54 | mergi sus ▲
acest film ar trebui incadrat in programulscolar, in cadrul lectiilor de istorie
A comentat valeriu 25 aprilie 2009, 18:55 | mergi sus ▲
pentru anatol care dupa cum se vede este nascut in R. Moldova si pacat ca pentru el si cei ca el care de si traiesc aici nu au idee de ceea ce se intampla inafara de ograda sa eventual, ulita, care mai zice ca deacum nu mai suntem ROMANI ci corcitura, BAI CORCITURA POATE ESTI TU si unii catine ingusti la minte rodul politicii manipulatoare ale tovarasului. iesi mai putin din mediul tau de lipitoare si fa un tur ptin R.Moldova mai exact viziteaza satele moldovenesti si sa vezi atunci cu cine s-au incurcat bastinasii ROMANI. Da cei din orase nu zic nu sunteti ce sunteti si aveti origini rusinoase dar sa nu uitam ca sunteti totusi prea putini si nu puteti constitui majoritatea nationala dintre Prut si Nistru. O sa fiu scurt la vorba ca nu are rost sa vorbesti cu astea de tipul tau ca oricum cate dovezi nu va vor fi aduse no sa intelegeti. Bai "moldovenilor" ca natiune, vorbitori de limba "moldoveneasca" dati mai dovada ce curaj si plecati odata de unde ati venit lasatine pe noi ROMANII sa ne hotaram soarta.
A comentat Vasile 25 aprilie 2009, 19:12 | mergi sus ▲
daca nu-ti stii trecutul esti condamnat sa-l repeti ...
A comentat sirman 25 aprilie 2009, 19:52 | mergi sus ▲
A comentat 25 aprilie 2009, 20:11 | mergi sus ▲
bre, nenea Roata, ai grija ! Mihai I a fost in vremea cat a domnit o persoana, in fruntea Tarii, lipsita de experienta politica, militara (se poate cataloga arestarea maresalului Antonescu drept tradare - al doilea avand de gand sa lupte alaturi de Germania, chiar de-ar fi ca sovieticii sa ajunga pana la Carpati !). Totusi, actul Majestatii Sale poate fi catalogat drept curajos, salvand Tara de la un iminent dezastru national si recuperand, cel putin indirect, N-V Ardealului de la Ungaria horthysta; si scurtand razboiul din Europa cu aproximativ 6 luni. Nu se poate totusi, ierta acestuia predarea lui Antonescu sovieticilor.
Mai e ceva, renunta la hartile cu Regatul roman in care apar legionarii sau in care se aseamana cu regatul geto-dac al lui Burebista. As prefera Romania unita cu R. Moldova, Nordul Bucovinei si Tinutul Hertei, fara Transnistria, Bugeac si Cadrilater - Tighina fiind la noi, iar Nistru, hotar.
Sper ca tinerii basarabeni si bucovineni sa doreasca unirea/uniunea cu Romania cu adevarat ! Gata cu praful in ochi !
Mi-a placut videoul. Bravo !
A comentat "Vespasian" 25 aprilie 2009, 20:25 | mergi sus ▲
vasile...teai gresit asela nui Anatol...aselai (andrei)si vroiam sal intreb si eu niste cuvinte pe dinsu...dupa cuvintele tale tu te crezi o corsitura:)uite la film inca o data si intelege ca la tine in vene curge singe romines!!!daca cumva la tine sa primit ca bunica sau binelul sau mai stiu eu cineva din nemu tau a fost rus ...ukraineam sa cum ai zis tu armenin!!!nu te du pe drum gresit!!!incearca sa te uiti adinc in suflet!!!si vei simti si vei intelege ca ai un suflet!!!ROMAN!!!
A comentat Eugen 25 aprilie 2009, 20:32 | mergi sus ▲
сборище выблядков!!!!
A comentat !!!!!!!!!!! 25 aprilie 2009, 20:50 | mergi sus ▲
IMPRESIONANT,TULBURATOR SI TRIST. Sincer am plins vizionind filmuletul.Stiam toate evenimentele istorice axpuse pe dinafara dar nu m-am putut abtine,e foarte tulburator.Acest film mi-a adus aminte de cuvintele lui Rebreanu din Catastrofa (il citez din amintire asa ca imi cer scuze anticipat pt micile greseli):''Istoria croieste popoarele dupa chipul si asemanarea sa......ce sa-i facem daca istoria ne-a fost mama vitriga?...''
A comentat Silvia 25 aprilie 2009, 20:57 | mergi sus ▲
TRAIASCA LIMBA ROMANA si ROMANIA MARE si LIBERA !!!
A comentat Slavic (France) 25 aprilie 2009, 21:37 | mergi sus ▲
Parerea mea...In primul rind ar trebui de dat cu ori ce pret cumunisti jos de la puterea care o au asupra omenilor din REPUBLICA MOLDOVA!!!si sa facem asa ca un om intelept si patriot sa vine la putere care sar gindi mai iinti la oamii ce traesc in aceasta TARA numita cu un nume care are o istorie grea si na fost tradat de om fiu al patriei care a luptat pina la ultima rasuflare!!!MOLDOVA!!!pentru independeta sa si fiitorul poporului Moldovenesc!!!oameni buni de ce credeti ca vom avea un vitor mai bun unindune cu Rominia...ginditiva noi daca ne vom uni cu tara numita Rominia noi vom fi nu TARA numita MOLDOVA ci vom fi o simpla rgiune numita moldova(DINTRO) TARA numita Rominia...oameni buni ginditiva la nemul nostru cit singe au varsat ei pentru ca MOLDOVA sa fie o TARA!!!!!!!Independenta sa nu depinda de nimeni...eu stiu sis increzut ca MOLDOVA cu un om cu minte la cap moldovan patriot o sa faca asa ca tara noastra nu o sa stie de creutati si oamenii ce traesc in TARA MOLDOVA o sa traiasca asa cum sau dorit ei si cum au vrut si pentru ce au luptat neamul nostru!!!!!pentru un inceput ce nil dorim mai zic inca o data primul pas care ar trebui sal facem(JOS COMUNISTII)cine este deacord dativa pareriea.
A comentat M.Eugen 25 aprilie 2009, 21:38 | mergi sus ▲
Basarabie,ridica-ti fruntea!Capul plecat sabia nu-l taie,dar nici soarele nu vede.Imi plinge inima.Voronin acum duce aceeasi lupta de distrugere a intelectualilor si a tineretului studios.Pina cind, DOAMNE,pina cind???
A comentat aura_zlata 25 aprilie 2009, 21:46 | mergi sus ▲
SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN !!!
Sunt cetatean ROMAN din anul 1992
si le spun si rusilor in fata fara frica !
A comentat Slavic (France) 25 aprilie 2009, 22:11 | mergi sus ▲
PANA CAND V-OM RABDA ???
A comentat Un Sclav revoltat ! 25 aprilie 2009, 22:13 | mergi sus ▲
Bravo! Super film, m-a sensibilizat asa de tare, ca nu am putut sa-mi retin lacrimile, radacinele, istoria, traditiile, neamul noastru sunt in Romania. Basarabia si poporul sau are tot meritul si dreptul sa fie alaturi de bogatia sa spirituala, nimeni nu trebuie sa impiedice sa detin ce ne apartine pe drept. Noi suntem romani si punctum.
A comentat Dina 25 aprilie 2009, 22:51 | mergi sus ▲
Pentru M. Eugen:
am şi eu o întrebare: de ce să nu ne unim când suntem de ACELAŞI SÂNGE, AVEM ACEEAŞI ISTORIE, ACELEAŞI TRADIŢII, ACEEAŞI LIMBĂ DE STAT, CÂND SUNTEM FRAŢI? Uite tu câte lucruri avem în comun, şi nu numai acestea. Ce se va întâmpla, mă rog, aşa grav, dacă R. Moldova ve deveni o regiune a României? Ce folos că e Stat independent, dacă cei care o conduc sunt nişte potlogari care-i vor răul? (Deşi e adevărat că şi tu vrei să cadă comuniştii.). La ce-i trebuie Uniunii Europene acest teritoriu fără resurse? Dacă ne unim cu România, UE va lua în considerare tot teritoriul, fără a privi mai atent pe regiunea Basarabiei, dar cum Basarabia este un Stat aparte, autonom, UE o analizează bine în mod special, şi văzând că nu prea are cine ştie ce, noi nici nu îi trebuim, de aceea nu facem parte din UE, pentru că nu avem mai nimic şi nu suntem la nivelul occidentului. Trebuie să le mulţumeşti românilor care ne acceptă şi că nu au lăsat baltă 4 milioane de suflete ce simt româneşte. (Ehy, nu chiar toate cele 4 milioane, că mai sunt din păcate şi destui rusofoni.).
A comentat Prinţesă 25 aprilie 2009, 22:55 | mergi sus ▲
Am uitat să-ţi spun Eugene, lucrul cel mai important pentru mine: eu sunt româncă din Basarabia şi sunt foarte mândră de acest lucru! Unire!
A comentat Prinţesă 25 aprilie 2009, 22:58 | mergi sus ▲
fratilor sa stiti ca de la primele minute ma facut sa lacrimez... Unire!!!
A comentat mrn 25 aprilie 2009, 23:20 | mergi sus ▲
Pentru toti romanii :Moldova nu este Romania,moldovenii nu sunt romani.Fiti atenti cand studiati istoria(studiati-o cu mintea treaza)lasati la oparte sentimentele si emotiile.Moldova e o Tara veche care a existat, exista si va exista indiferent de cine v-a fi la la putere -komunisti.frontisti,liberali sau democrati.Si noi moldovenii o v-om apara cum a aparat-o Stefan cel Mare. W MOLDOVA
A comentat MD 25 aprilie 2009, 23:32 | mergi sus ▲
Apropo de CUTREMUR-asa e daca ravniti la ce nu e al vostru.Dumnezeu vede si provede.
A comentat MD 25 aprilie 2009, 23:40 | mergi sus ▲
Ce prostii poţi să spui, MD! Basarabia a fost, este şi va fi a României, chiar dacă este ea sau nu independentă şi chiar dacă există sârma ghimpată lângă Prut! Ea a fost smulsă din sânul României de ruşi, chiar dacă, trebuie să recunosc, românii s-au retras fără a trage nici măcar un foc de armă! Aceasta poate a fost cea mai mare greşeală din istoria Neamului Românesc, dar toţi mai greşim... asta e. Cât despre cutremur, nu a provocat pagube ca să ajungi să spui aşa ceva, şi apoi nu este România cea care râvneşte la ce nu e al ei, ci Rusia. Mie aşa mi se pare, pentru că Basarabia a fost dintotdeauna PĂMÂNT ROMÂNESC!
P.S. Sunt româncă din Basarabia şi sunt foarte mândră de acest lucru!
A comentat Prinţesă 25 aprilie 2009, 23:58 | mergi sus ▲
Nici unul nu e perfect pe fata pamantului(chiar admir persoanele hotarate care-si stabilesc o identitate si o apara cu toate fortele)eu insa sunt moldoveandin Basarabia cea pe care romanii o tineau numai ca o marfa de schimb in caz de pericol.Despre cutremur stieam ca nu au fust daune si tocmai de aceia am si facut o GLUMA
A comentat MD 26 aprilie 2009, 00:16 | mergi sus ▲
Filmul este magistral, exceptional.Adevarat! Bravo, bravissimo realizatorului Vladut. Ii multumim din suflet. Sigur stiam toate evenimentele pe de rost. Dar oare de ce nimeni pana acum, absolut nimeni nu s-a invrednicit sa faca un asemenea film? Dincolo de cifrele romanilor basarabeni ucisi, exilati deportati ucisi prin infometare, observi ca numai in Basarabia rusii au caratat populatia romaneasca de 1,5 milioane de oameni. HOLOCAUST! HOLOCAUSTUL ROMANESC CARE RAPORTAT NUMAI LA O POPULATIE DE 3 MILIOANE DE OAMENI REPREZINTA JUMATATE.
Am mai observat ceva: niste secaturi pe acest forum care nu simt romaneste, si care semneaza cu initiale de Md, sau !!!.
Basarabia a fost si este romaneasca. Si va fi de-a-pururi, prin mostenirea genetica, prin dreptul sangelui, prin comunitatea lingvistica (moldoveneasca nu exista decat in mintea rusofonilor lui Voronin), prin dreptul istoric, iar cealalta parte a Moldovei este stat fondator al Romaniei impreuna cu Valahia, si impreuna cu Transilvania ce i s-a alaturat dupa 1918, intrucat a fost subjugata secole de Austria si mai apoi din 1867-1918 de Austroungaria.Romania nu poate sa-si gaseasca linistea cat timp fratii ei basarabeni sunt inca sub influenta Rusiei, care-a acaparat-o la 1812.
Ajuta Doamne si poporul roman, iarta-l si fa sa fie iarasi impreuna, pentru a se bucura de libertate si prosperitate.
A comentat Observator 26 aprilie 2009, 01:12 | mergi sus ▲
MD,fratele meu,cand spui ca Romania ravneste la Basarabia,o spui de parca am fii cotropitori ca in teoriile vechi sovietice in care aparent se pare ca in mai crezi.
Ok,hai sa-ti explic istoria din punctul meu de vedere :Bre,omule,cand spui Romania trebuie automat sa te gandesti la cele trei mari si vechi principate romanesti ;Transilvania,Moldova si Vlahia(Tara Romaneasca) care au fost unite pentru prima data de Mihai Viteazu in 1600 pentru foarte scurt timp,pentru nici un an,dupa care vreme de cateva secole au existat in entitati politico-economice separate si supuse unor dominatii straine diferite.Ardealul era in sfera de influenta Austro-ungara,Vlahia in sfera de influenta Otomana,iar Moldova cea atat de chinuita trecea pe rand, cand sub influenta Austriaca,Otomana si intr-un sfarsit ruseasca.
Deci Moldova a fost pe departe cea mai chinuita si sfasiata intre gurile hapsine si nemiloase ale imperiilor de atunci,incat in 1812 Rusia a rupt Voievodatul stravechi al Moldovei lui Stefan cel mare si Sfant in doua bucate care sangereaza si astazi,alipind partea de est sau Basarabia, Imperiului Tarist,iar putin mai tarziu Austria a deprins si Bucovina de nord din Trupul vechii Moldove.
Dupa cum vezi Romania ca stat nu exista pe atunci,chiar daca termenul de roman e foarte vechi si pe care l-am primit de la straini,care au observat ca vorbim cu totii o limba neo-latina,iar vechii voievozi si carturari ca Dimitrie Cantemir ce era moldovean cum ar veni,vorbea si scria in LIMBA ROMANA veche ,ce se scria cu litere slavone,dar denumita Limba ROMANA,iar pentru ca am inceput sa ma tampesc tot explicand asemenea lucruri banale iti dau exemplu cel mai concludent al literaturii romane,Mihai Eminescu(sper ca ai auzit de el) care era moldovean de bastina dar care a scris,atentie,mare atentie,o oarecare poezie(ai numi-o tu)numita :CE-TI DORESC EU TIE,DULCE ROMANIA.
Nu se poate asa ceva,Luceafarului cel mai de pret al literaturii noastre a facut o asemenea "blasfemie" impotriva "moldovenismului" de tipul KGB-isto-Voronian !!!
In cocluzie ori Eminescu a fost un tradator al "moldovenismului kgbist" ori tu esti atat de batut in cap,atat de prost incat nu pricepi niste lucruri ELEMENTARE,la mintea gainii bete si cum Eminescu in fata caruia ma inchin are intotdeauna dreptate,inseamna ca tu esti un biet amarat care nu stie pe ce lume traieste,dalminteri ce limba vorbeste ! LOL!
A comentat micael 26 aprilie 2009, 01:30 | mergi sus ▲
Sunt roman din Basarabia lui Dumnezeu! Tu?

Moarte rep MD si tuturor aberatiilor rusesti!
A comentat Patria mea este Limba Romana 26 aprilie 2009, 07:07 | mergi sus ▲
filmul este super, multumesc.
A comentat dumitru 26 aprilie 2009, 11:03 | mergi sus ▲
Cum se numeste melodia interpretata de Stefan Hrusca incepand de la min 41:30 ?
A comentat Mihai G 26 aprilie 2009, 11:03 | mergi sus ▲
V-as recomanda: "ISTORIA BASARABIEI" de Ion NISTOR, in deosebi specimenului cu nik-ul MD si celor din categoria sa. Mai cititi cate ceva, mai punetiva mintea la contributie, ca mai apoi sa veniti si sa va dati cu parerea. Nu sunteti voi de vina, amaratilor, ca nu stiti, ce sai faci daca la scoala invatati istoria lui Stepaniuc si ascultati povesti de la batrani, care, mai grav au invatat istoria asa zisa nationala scrisa cu alfabet rus de baietii de la moscova. Domnu MD cat de veche este Moldova?? In ce ipostaze s-a format si cine erau locuitorii EI??? Sa nu-mi zici ca moldovenii vorbitori de limba moldoveneasca s-au hotarat sa-si formeze o tara aparte si s-au hotarat so numeasca Moldova??? Pai mai voi cei care sustineti sus si tare ca Moldova este veche, de cand lumea si pamantul de ce nu faceti ceva so aduceti in vechile ei hotare: R. Moldova, regiunea Moldova din Romania, sudul basarabiei si partea de nord?????
A comentat istoric 26 aprilie 2009, 11:43 | mergi sus ▲
MD, eu sunt din Moldova istorica romaneasca si sunt roman mai presus de orice. Tu MD nu esti nici moldovean si deci nici roman. Tu esti urmasul violurilor comise de bravii soldati sovietici asupra basarbencelo lasate fara aparare. Esti un bastard polietnic, un copil din buruieni, ca din flori nu poti fi, dupa cum se spune in romaneste.

Moldova a fost descalecata de romanii maramureseni si si-a luat numele de la apa Moldovei, care este in Romania intre munti si Siret. Tu MD ar trebui sa-ti numesti republica ta Pruto-Nistria, pentru ca astea sunt ape din republica ta. Sau Tara de pe Bâc, pentru ca acest parau va trece prin Chisinau. Dar voi pruto-nistrenii nu aveti nici un drept sa va numiti moldoveni. Sper ca Romania va face demersuri sa abandonati acest nume romanesc furat si insusit de voi fara nici un drept si fara nici o logica. Rusine voua, bastarzilor pruto-nistreni!

P.S. Sa ma scuze romanii basarabeni si ceilalti cetateni democrati de alte etnii din Pruto-Nistria, pentru ca pe ei ii stimez si ii compatimesc pentru tot ce indura de la veneticii si mancurtii pruto-nistreni.
A comentat Vasluianul 26 aprilie 2009, 12:53 | mergi sus ▲
R.Moldova rerezinta un pericol pentru Romania, din acest motiv, se face de tot ca aceasta Tara sa dispara .Daca Moldova s-ar dezvolta si situatia politica in ea ar fi stabila atunci poate ca om putea sa ne restabilim vechile hotare.pana atunci trebuie sa ne luptam pentru existenta. Cum a-i spus erau:Transilvania,Vlahia si Moldova nu era Romania si nu era nici limba romana .Daca vei incerca sa citesti o scrptura de pe timpurile celea ,sunt sigur ca nu vei putea sa-mi explici ce este scris
A comentat MD 26 aprilie 2009, 12:57 | mergi sus ▲
Numele de MOLDOVA ar putea sa aiba multe origini.Una din ele e ca ar putea deriva de la un cuvant dac (Denumirile de orase in Dacia au radacina \"dava\") si care ar putea insemna \"Acolo unde sunt multe orase\"prin oras se aveau in vedere toate localitatile.
A comentat MD 26 aprilie 2009, 13:13 | mergi sus ▲
MD, tu in ce limba ai scris pe acest forum? Si unde ai invatat putina romana pe care o masacrezi pe acest forum? Nu te lega de Romania. Romania este mare, are frumuseti si bogatii pe care Pruto-Nistria nu le-a avut si nici nu le va avea niciodata. Iar cainele fuge de ciomag si nu de mamaliga.

Noi romanii din Moldova istorica romaneasca nu am putea sa acceptam Pruto-Nistria ca fiind tara nostra decat daca eventual ar intra in componenta Romaniei. Si cum asta nu prea e posibil . . . . . Stefan cel Mare, Eminescu, Creanga si toate marile noastre personalitati au spus ca suntem romani. Parintii nostri ne-au spus si ne mai spun inca ca suntem romani. Deci romani vom ramane pentru vecie. Altceva nu putem fi decat romani. Si fie paine oricat de buna si atractiva in alta parte, ca noi tot romani vom fi, chiar daca unii mai merg la munca in strainatate. Si suntem mandri ca suntem romani si nu altceva.


Iar de atractivitatea Pruto-Nistriei, insa Doamne sa ne ierti, pentru ca tu MD nu stii ce vorbesti. Ai iesit tu vreodata din stana ta pruto-nistreana? Doua - trei judete romanesti cu dealuri, fara obiective turistice si fara nici o bogatie naturala. Un judet Vaslui marit de vreo trei ori, insa mai saraca decat Vasluiul. Asta este Pruto-Nistria voastra. Si atunci de unde sa fie atractiva Pruto-Nistria, polietnicule pruto-nistrean?

Sau tu ca urmas al veneticilor adusi pe tancurile rusesti crezi ca si romanii trec de la etnie la etnie dupa cum bate vantul? Romanii sunt aici de peste 2.000 de ani. Noi nu suntem polietnici pruto-nistreni. Voi mancurtii si polietnicii pruto-nistreni sunteti azi aici, maine plecati in Urali, poimaine in Kamceatka si asa mai departe. Doar rusii au fost si inca sunt migratori. Ca tatarii din care se trag si ale caror trasaturi de caracter le mostenesc. Rusine, veneticule MD!
A comentat Vasluianul 26 aprilie 2009, 13:31 | mergi sus ▲
Ca orice comunist venetic si prost, si tu inventezi istorii si denumiri. Fii pe pace, polietnicule rusofon. Numele de Moldova vine de la apa Moldovei. Prima formatiune statala organizata in aceasta zona s-a format pe apa Moldovei si apoi s-a extins asupra celorlalte zone din jur, inclusiv in Transilvania. Iti spune ceva numele de Baia? Si unde este prima capitala a Moldovei? Sau nu stii ca Stefan cel Mare avea posesiuni si in Transilvania: Bistrita Nasaud, cetatea Ciceiului etc? Citeste istoria romaneasca, pentru ca asta este adevarata. Nu te mai indobitoci cu excrementele istorice ale pseudo-istoricilor vostri mafioti, ca si asa esti prea prost!
A comentat Vasluianul 26 aprilie 2009, 13:41 | mergi sus ▲
Dca Romania si Rusia ar lasa in pace R.Moldova,poti sa fii sigur ca va fi si "atractivitate" si tu vei vorbi altfel de RM. De ce Slovenia (o tara mai mica decat RM,si destul de ATRACTIVA printre altele),nu se uneste intr-un Stat cu Serbia .?Daca citesti istoria SLO, vezi ca a fost o regiune Austro-Ungara (ei nu au o Istorie cu un "Stefan cel Mare" a lor)necatand la tote - exista ca Stat in UE.Dati-ne voie s-a existam si noi ca avem tot dreptul.Pe urma se va edea si cu altele.
A comentat MD 26 aprilie 2009, 14:10 | mergi sus ▲
sunt din R.M. si mie foarte trist cind privesc acest filmulet... Stefan cel Mare si ceilalti stramosi ai nostri au luptat pentru noi, iar acum in tara ramin putini care cu adevarat sunt romini, iar ceilalti sunt totali indiferenti, prosti sau si mai rau, tradatori de neam si rusi se rid de noi.
A comentat VITALICK 26 aprilie 2009, 14:41 | mergi sus ▲
MD,frate,Slovenia pana in anii `90,impreuna cu Serbia,Croatia,Muntegru,Bosnia,Macedonia formau Yugoslavia,pentru ca ei de fapt sunt acelasi neam asa precum suntem noi,oltenii,moldovenii,basarabenii,banatenii,ardelenii etc si vorbesc aceiasi limba,numai ca ei au facut greseala si au denumit limba fostei Yugoslavii,limba sarba,doar pentru ca sarbii erau cei mai numerosi dintre yugoslavi,asa cum moldovenii/basarabenii sunt cei mai numerosi dintre romani,numai ca Parintii Constitutivi ai Statului Roman in frunte cu Marele Cuza,au denumit tara aparuta dupa unirea cea mica dintre Moldova si Tara Romaneasca(Vlahia),Romania,iar limba noului stat a devenit automat limba romana,astfel incat romanismul si limba romana sunt legaturile puternice care ne tin impreuna.
Iar teza despre o Moldova Mare e una KGB-ista,pentru ca rusii sunt foarte iritati de existenta Statul Roman,pentru ca,considera ei Romania impiedica prin existenta ei,unitatea slavilor din sud-estul europei cu slavii rusi,asa precum in fata unitatii neo-latinilor gen Romania,Italia,Franta stau sarbii.
Asa a vrut Dumnezeu sa fie,n-ai ce sa-i faci !
Si in incheiere am un sfat amical pentru tine : Bre,fratele meu,poate asemenea teorii sovietice inca mai prind gugustiuci in capcana lor,dar in Tara Mama asemenea absurditati n-au nicio sansa de a fii credibile.
Uite aici un site,ca sa te mai documentezi putin si sa judeci lucrurile si din alt punct de vedere ,iar nu numai din unghiul sovietic.

http://www.archweb.cimec.ro/a_default.htm
A comentat micael 26 aprilie 2009, 15:20 | mergi sus ▲
Filmul e super ! Bravo Vlad! Cat de bine ar fi daca in Moldova de azi ar gandi toti romaneste.Dar din pacate mai sunt inca ffff multi de tipul lui MD,care nu stie mai nimic,dar se "opinteste" si el saracul sa spuna ce a auzit din gura lui stepaniuc,probabil.Eu sunt de parere ca acesti tipi trebuie pur si simplu lasati fara replica,ca sa nu mai faca baloane de spuma pe aici.SUNTEM ROMANI si limba noastra e LIMBA ROMANA le place sau nu le place. IUBESC PATRIA MAMA- ROMANIA.UNIRE!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat reina 26 aprilie 2009, 16:58 | mergi sus ▲
"Dca Romania si Rusia ar lasa in pace R.Moldova,poti sa fii sigur ca va fi si "atractivitate" si tu vei vorbi altfel de RM. De ce Slovenia (o tara mai mica decat RM,si destul de ATRACTIVA printre altele),nu se uneste intr-un Stat cu Serbia .?Daca citesti istoria SLO, vezi ca a fost o regiune Austro-Ungara (ei nu au o Istorie cu un "Stefan cel Mare" a lor)necatand la tote - exista ca Stat in UE.Dati-ne voie s-a existam si noi ca avem tot dreptul.Pe urma se va edea si cu altele."

MD, tu fie esti prea prost, fie nu intelegi romana prea bine. Romania nu atenteaza la existenta voastra ca stat liber. Stati acolo in republicuta voastra si nu ne deranjati, iar in acest fel nici Romania nu o sa va deranjeze. Dar faptele arata ca voi, pruto-nistrenii, si clica de mafioti comunisti nu lasati Romania in pace. In acest caz ne vom apara.

In acelasi timp te asigur ca guvernantii romani si majoritatea romanilor nu doresc Pruto-Nistria in hotarele Romaniei. Sunteti un teritoriu foarte mic, extrem de sarac, fara importanta strategica pentru noi si UE, dar care ne-ar crea probleme mult prea mari. Si mai ales UE nu va vrea, iar Romania, sunt sigur, ca respecta acest lucru. Sau tu crezi ca noi romanii si UE chiar nu mai avem ce face cu banii?

Daca dictatorul Voronin si clica lui de mafioti comunisti nu s-ar fi legat de noi, nici nu ne-ar fi interesat soarta voastrra. Faca Voronin si clica lui mafiota orice cu rusofonii lui, dar lasati Romania in pace si nu veti mai avea probleme cu noi. Sper ca e clar acum, nu?
A comentat Vasluianul 26 aprilie 2009, 17:31 | mergi sus ▲
Bai Vasluianule, tu esti prototipul romanului RAU SI NESUFERIT. Iti inteleg frustrarile si complexele de orice natura ar fi ele, insa nu te manifesta pe Portalul Basarabenilor care SIMT ROMANESTE, oricat de tare te-ar durea ficatul la auzul acestei expresii, repet SIMT ROMANESTE. Du-te si impartaseste aceste comentarii cu insii (de altfel foarte multi la numar) pe care nu i-a interesat istoria Principatelor Romane si care sunt interesati exclusiv de cantitatea de bani si de stari de saturare pe care le simt ei de-a lungul vietii. Suntem saraci, nu ne vrea UE, nu ne vrea Romania pentru ca suntem victime ale istoriei comuniste si a prostiei ajunse sa conduca un stat. As mai avea de spus multe, dar nu stau eu acum sa-ti detaliez tie lucruri care te depasesc. P.S Nu te chinui sa-mi dai replica deoarece n-o sa tin cont de ea, iti spun de pe-acum ;)
A comentat Pentru Vasluianul 26 aprilie 2009, 17:59 | mergi sus ▲
TREZITIVA MOLDOVENI DROGATI CA N-O SA AIBA CINE NE INGROPA DEGRABA. GINDITIVA UNDE VI-S COPII CA DIN SUFERINTA SI MILA LOR NU AM MURIT PINA ACUM DE FOAME. NU VA TEMETI CA NIMENI NU VA OCUPA REZERVATIA. CU-I TREBUIM NOI CU DEZVOLTAREA SATULUI PUSTIU,CIND SE INTIMPLA ACCIDENTE IN COSMOS. ASTEPTATI APOCALIPSA, CA ALTA SCAPARE NU AVEM...
A comentat anti drog 26 aprilie 2009, 20:37 | mergi sus ▲
Pentru Vasluianul,

Omule, nu vreau sa spun ca mi-e rusine ca tu esti roman pentru ca asta ar insemna ca imi e rusine si ca eu sunt roman. Gandeste-te numai la faptul ca noi ROMANII am cedat partea aia a Moldovei ca sa ne salvam 'fundul' in timpul razboiului sau altfel zis am oferit adevarate 'ofrande omenesti' rusilor ca sa nu ne cotropeasca. Exact asa cum faceau maiasii doar ca acum ofrandele nu mai erau omorate in templu ci duse in Siberia unde majoritatea mureau ca niste animale. Rusii i-au maltratat cum au vrut si acuma noi nici macar nu le recunoastem meritul de a ne fi salvat pielea ? Daca moldovenii de peste Prut ar vrea sa se uneasca cu noi eu ca roman m-as simti mandru si absolvit de o vina insa personal nu cred ca noi romanii meritam sa ne unim cu ei pentru ca nu am facut inca destule sa meritam iertarea lor pentru ca i-am abandonat la greu!
Vasluianule, pune-te in situatia unui om care traieste peste Prut inaintea razboiului. Vine razboiul, parte din rude iti mor, tara DIN CARE FACI PARTE te 'doneaza' rusilor, rusii lobotomizati de propaganda comunista vin si te trimit in Siberia nu inainte de a-ti lua tot ce ai strans o viata intreaga. Si culmea, tara ta de origine devine si mare amic al Moscovei (doar asa, ca sa fie mai multa sare pe rana) Sincer, eu daca as fi in situatia moldovenilor de peste Prut nu as vrea sa ma unesc cu Romania. Singurul motiv logic de a ma uni cu Romania pe care l-as gasi daca as fi moldovean ar fi ca as avea 'speranta' ca scap de influenta rusilor mai repede.
Nu zic ca cedarea Moldovei de peste Prut a fost o decizie usoara (de asemenea nu zic ca a fost gresita) insa modul in care tu Vasluianule abordezi problema ACUM (cand de bine de rau de rusi am scapat, suntem in EU) chiar ma face sa ma rusinez de modul in care noi romanii am ajuns sa gandim.
Da, moldovenii de peste Prut nu sunt foarte bogati si nu au nici o bascula de resurse naturale sau alte mari averi insa sincer vorbind, CHIAR CONTEAZA ? Acuma e vorba de a repara o nedreptate si de a incerca de a spala o rusine pe fata oricarui roman care traieste azi (in Romania, Italia, America sau oriunde ar fi el).
Personal nu as recomanda Unirea in momentul asta, nu suntem inca pregatiti la asa ceva (nici financiar nici social), insa trebuie sa luam atitidine si trebuie sa-i ajutam sa-si castige libertatea pe care o doresc: libertatea de a trai fara frica pe care o simteau si parintii nostri pe vremea comunistilor, libertatea de a alege ceea ce vor sa faca.
Vasluianule, nu uita ca lideri corupti sunt si la noi si exista o gramada de mafioti politici si la noi. Inseamna asta ca esti resemnat cu ceea ce zic italienii de noi ca suntem o rasa aparte, violenta si inferioara doar pentru ca o bascula de nenorociti fac rau ? Eu n-am de gand sa ma resemnez doar pentru ca niste gunoaie nu se stiu comporta la fel cum nu ma resemnez ca moldovenii de peste Prut trebuie sa se resemneze cu barbariile comunistilor.
Basescu si partidele noastre dragi si scumpe daca vor votul meu tre sa termine sa pupe in 'c_r' diverse minoritati si sa inceapa sa se ocupe serios de problemele care conteaza.
Nu vreau sa se bage in politica Republicii Moldova insa in acelasi timp nu sunt de acord ca si comunistii de la Chisinau sa isi tortureze proprii cetateni folosind motivatii puerile (cum ca Romania e de vina de fapt pentru tot ce se intampla). Avem dreptul la replica pentru ca am fost acuzati si pentru ca in Republica Moldova traiesc Romani!
A comentat Lucian 26 aprilie 2009, 22:35 | mergi sus ▲
Luciane,tot respectul meu pentru tine,super comentariu .
A comentat micael 26 aprilie 2009, 23:55 | mergi sus ▲
Bravo Lucian. Jos palaria!!!!!!!Scurt clar si cuprinzator. Adevarat!!!! Bai vasluianule citeste atent ,fara emotii ce spune omul asta. Daca ceva nu tii clar iti explic mai popular.
A comentat j.PHILIPS 27 aprilie 2009, 00:26 | mergi sus ▲
Despre film . Pina cind nu pot spune nimic. Lam privit . Si din zbor sa dau un coment ,ceva ma opreste . Nu inteleg de ce dar undeva este ceva ce ma opreste .Trebue sa mai privesc . Poate de doua ori. Salut tuturor !!!!!!
A comentat j.PHILIPS 27 aprilie 2009, 00:35 | mergi sus ▲
nu merita sa va certati pe baza istoriei... ea nu a fost alcatuita ea este scrisa scrisa de stramosi... am fost o tara dar de o bucata buna de timp nu mai sintem, avem o limba dar o vorbim diferit si suntem un popor dar nu suntem impreuna cit de asemenea sintem atit si de diferiti... sa lasam putin istori sai sa privim in viitor... Republica Moldova are deja istoria ei aparte ... de care nu ne putem refuza, are imnul ei pe care il cintam toti la un meci de fodbal,la o depunere de juramint,la un pahar de vin la urma urmei (cel putin eu asa fac).Nu pot sa nu fiu mindru de ambii bunei ai mei care au ajuns in Berlin si unu a ramas acolo pe veci, dar nu pot sa uit si de unchil meu care luptat in avganistan '86-'89 a murit in Tighina '92... pentru Republica Moldova!SINCER va spun fratilor in miine curge singe de Romin!!!! dar sunt Moldovean si port cu mindrie numele de Moldovean!!! imi pare bine ca Rominii ne numesc frati, ii respect de ceea ce fac pentru noi!!!!
A comentat Petru 27 aprilie 2009, 03:14 | mergi sus ▲
Asa-zisul "film" este nu numai slab realizat dpdv tehnic, cu alipiri in coloana sonora a unor artisiti ce nu cred ca si-ar fi dat acordul pentrru o asemenea "productie", ci dincolo de astea, subtil antiromanesc si antimoldovenesc.

In realitate mesajul transmis de film este ca romanii sunt nazisti si vor sa ocupe Moldova cu sprijinul organizatiilor legionare neonaziste de dincolo de Prut.

Daca voi, cei ce-l considerati "superb", "foatrte bun" ...si alte asemenea, sunteti de acord cu incartiurirea fortelor anticomuniste din Moldova sub steagul verde legionar si salutul "Heil" al tinerilor inconstienti din film, aveti o problema.

O MARE problema.

Dar e problema voastra si probabil veti simti nota de plata cand comunistii lui Voronin va vor arata lumii civilizate drept noii fascisti ai Europei.
Va priveste.
Voronin abia asteapta sa faca terci tot ce e proromanesc acolo, si un motiv mai bun ca asta nici nu putea visa.

In schimb daca sunteti asa de extaziati la asocierea tricolorului romanesc cu respectivele insemne fasciste, sunteti chiar antiromani.
Romania nu a fost si nu este un stat fascist.

Sunteti liberi sa fiti voi fascisti, daca va place, dar nu amestacati Romania in mizeria asta.

A comentat viq 27 aprilie 2009, 09:57 | mergi sus ▲
Faptul că sunt vre-o 2 tineri ce au ridicat mîna aşa cum o făceau hitleriştii deloc nu înseamnă că mesajul filmului este unul nazist... Cred şi eu că nu trebuia autorul să-i bage în film, dar oricum - asta nu este atît de important! Nu te uita "printre rînduri"! Priveşte întreaga imagine! Mesajul mi se pare destul de clar...dacă tu nu-l sesizezi atunci cel cu problema eşti chiar TU!
A comentat eu 27 aprilie 2009, 11:09 | mergi sus ▲
Chiar mi-a plăcut foarte mult comentariul lui Lucian. Îţi mulţumesc pentru susţinere, Luciane. Nici nu am cuvinte.
A comentat Prinţesă 27 aprilie 2009, 13:02 | mergi sus ▲
Parerea mea...In primul rind ar trebui de dat cu ori ce pret cumunisti jos de la puterea care o au asupra omenilor din REPUBLICA MOLDOVA!!!si sa facem asa ca un om intelept si patriot sa vine la putere care sar gindi mai iinti la oamii ce traesc in aceasta TARA numita cu un nume care are o istorie grea si na fost tradat de om fiu al patriei care a luptat pina la ultima rasuflare!!!MOLDOVA!!!pentru independeta sa si fiitorul poporului Moldovenesc!!!oameni buni de ce credeti ca vom avea un vitor mai bun unindune cu Rominia...ginditiva noi daca ne vom uni cu tara numita Rominia noi vom fi nu TARA numita MOLDOVA ci vom fi o simpla rgiune numita moldova(DINTRO) TARA numita Rominia...oameni buni ginditiva la nemul nostru cit singe au varsat ei pentru ca MOLDOVA sa fie o TARA!!!!!!!Independenta sa nu depinda de nimeni...eu stiu sis increzut ca MOLDOVA cu un om cu minte la cap moldovan patriot o sa faca asa ca tara noastra nu o sa stie de creutati si oamenii ce traesc in TARA MOLDOVA o sa traiasca asa cum sau dorit ei si cum au vrut si pentru ce au luptat neamul nostru!!!!!pentru un inceput ce nil dorim mai zic inca o data primul pas care ar trebui sal facem(JOS COMUNISTII)cine nui deacord cu mine???
A comentat M.Eugen 27 aprilie 2009, 23:28 | mergi sus ▲
Vasluianule esti absurd prin tot ceea ce ai scris.
Viq nu te lega de fascism si calitatile acustice sau video ale filmului, priveste in ansamblu, poate o sa intelegi pana la urma ca romani suntem toti si cei din dreapta si cei din stanga Prutului...
A comentat Raj 28 aprilie 2009, 09:13 | mergi sus ▲
Seamana mai mult cu filmele propagandistice din perioada nazzista ,in care se eloda Razza Superioara(ariana).In cazul dat ..romana.Unica diferenta :acesta e de o calitate mai proasta.
A comentat Balti 28 aprilie 2009, 11:49 | mergi sus ▲
m-a impresionat mult istoria acestor meleaguri. mi-au dat lacrimile. cit mai avem de indurat?
A comentat unire 28 aprilie 2009, 12:44 | mergi sus ▲
va multumim pentru ca ne agutati sa nu uitam de unde venim.
A comentat anastasia 29 aprilie 2009, 20:37 | mergi sus ▲
Atentsie!!.. Cine vrea cat de putsin sa deschida okii!
Stalin = Iosiv Visarionovici DJugashvili
DjugaShvili = Djuga-Iuda + Shvili-Fecior. Fecior lui Iuda.
Stalin a fost evreu ca shi Ghitler. Ghitler e din Radacina lui Levi(adica Levit) - cei prea-inaltsi dintre evrei! Stalin face parte din evreii negri. El a incetat sa se supuna levitsilor care se aflau in Vashincton(Morgan, Icov Shivt, Rokfeller, Rodshild,...cei ce detsin acuma bancile lumii).
Dupa primul razboi mondial, Germania era una din cele mai slabe tsari din lume, shi in catsiva ani a devenit una din cele mai dezvoltate dupa ce ei l-au adus pe Ghitler la putere, cum fac in orice tsara shi acuma(Voronin, Roshca, Urechianu,s.a.m.d..la fel sun supushii lor)!!! Shi totsi zombii se mirau cat de bravo e acest Ghitler(inclusiv shi cei de peste hotare).
Noi pentru sionishti suntem GOI(adica mai jos ca animalale, pentru ca dumnezeu ne-a creat petru ei)!!! Cine nu crede, poftim sa faca cunshtintsa cu "Тора(rus)", "Кицур Шулхан Арух", "Протоколы Сионских Мудрецов",.. In armata lui Ghitler erau cateva sute de mii de evrei. Shii destrugeau pe cei evrei ce au indraznit sa nu se supuna Levitsilor. Majoritatea aceshtea erau in URSS. In anii 1900 daca un procent(1%) din conducerea URSS erau Rushi sau alta natsionalitate(adica nu dupa pashaport mlea..), 99% din conducerea URSS in timpul cela erau EVREI! Ca shi cum a fost shi Lenin, shi Trotskii(Leiba Bronshtein),.. In toate republicele se facea genocid, shi nu numai in Romania! Dar mai ales in Russia, shi mai ales cei ce indrazneau sa gandeasca ca comunismul nu e sfant! Levitsii au reushit sa indeplineasca un punct al planului - sa omoare catsi mai multsi oameni ALBI!!! Studiatsi cu mintea voastra, uitatsilva la statistica mortalitate/natalitate in lume!!! Ei despart minciuna in doua partsi contrare, shi te pun sa alegi, facudutsi iluzia de libertate!!! Ei toate acestea le-au facut, shi prelungesc sa faca, pentru ca cineva se arunca dupa sentimene, dupa muzica care face sa plangi,.. ci nu dupa logica shi minte treaza!!! Incercatsi sa deconectatsi muzica shi privitsi inca odata, macar pentru experiment! Conducerea cu oamenii se face prin sentimente, care sunt o parte a instinctilor.
Nici odata nu va fi bine, pana oamenii nu vor incepe sa studieze, sa acumuleze cunoshtintse, shi sa cantareasca logic.
Pe mine de exemplu nu ma aranjaza ca un om cu hadicap sa aiba dreptul de vot, pentru ce el sa-mi innfluentseze viitorul? Sau care habar n-are cum se petrece conducerea in tsara, sau un alcoolic , sau un narcoman,... Lor totsi trebue de interzis dreptul la vot!.....
Shi in timpurile de fatsa genocidul inca nu sa orpit - prin alcool, tsigari, droguri, tinerii nu mai doresc sa faca familii(chiar daca fac, apoi fara copii shi nu pe mult timp), saracie, prin inginerie genetica, prin vaccini, diverse chimicate,....
Shi eu la fel sunt impotriva comunishtilor, dar nu-s nici pentru unirea cu Romania. Eram shi eu pentru unire, dar cand am fost la Bucureshti in ospetsie la nishte cunoscutsi, mi-am schimbat parerea. Poporul din Moldova shi cel din Romania este complet divers dupa mintalitet, starea sufleteasca, conceptsii,.. Tsin minte in anii 90 asha vorbe din partea Romanilor: "Manile voastre shi mintea noastra,...". Poate shi cineva a nascocit aceasta, dar daca sa stai shi sa judeci, apoi se observa ca moldovenii sunt injositsi din cauza ca nu shtiu a vorbi cum "trebu", adica cine vorbeshte cum "trebue" e mai deshtept decat cel ce vorbeshte ce trebue! Adica principalu e sa vorbeshi nu ce trbue, ci cum "trebuie"...
Un om din Ucraina pentru mine e mai aproape sufleteshte decat un om din Romania... Sigur ca nu e lege, dar daca de luat in majoritatea.. Sunt oameni foarte buni shi in Romania, dar...
pentru cine poate inca gandi logic cu propria minte -> http://www.1-sovetnik.com/Dispatches/bible-content.html
A comentat Gary 29 aprilie 2009, 22:09 | mergi sus ▲
Apropo.. cei ce cred in dumnezeu(shi care pot citi in rusa), va dau aceste intrbari -> http://www.1-sovetnik.com/Dispatches/bible-content.html
Chiar ar fi bine de discutat pe vre-un forum despre aceasta!
A comentat Gary 29 aprilie 2009, 22:22 | mergi sus ▲
filmul a fost super, multumesc celor care au contribuit la montarea lui , ma doare sufletul cind vad aceasta realitate dura , iar sfirsitul filmuletului m-a facut sa traiesc din nou acele momente de zbucium cind tatal meu a participat ca voluntar la acel razboi din Transnistria
A comentat patriot 30 aprilie 2009, 07:03 | mergi sus ▲
Sint din Romania si rog Basarabia sa ierte Romania ( si pe noi romanii) pentru tradarile facute . In 1940 ne-am retras fara sa tragem un singur foc de arma ..........
In 1991 am fi putut sa ne unim dar nu am vrut , ne-a fost frica si am avut un tradator in frunte, Iliescu
Scuze pot fi gasite destule dar adevarul este ca am invatat sa supravituim , 'sa plecam capul ca nu cumva sabia il taie' intr-un fel sintem toti vinovati
Inca odata iertaciune pentru cei care au murit crezind intr-un ideal in timp ce noi eram absorbiti in obtinerea unui salariu mai bun sau a unui post mai bine situat
Dar sint optimist cred ca va rasari soarele si la noi
Felicitari pentru film
O singura observatie .Acel salut cu mina dreapta intinsa aduce aminte de un alt salut de trista amintire iar paralelismul intre aceste doua saluturi poate arunca in aer intreaga munca (exceptionala) de realizare a filmului
A comentat Tomiris 30 aprilie 2009, 18:33 | mergi sus ▲
Este un film foarte bun. Am invata istorie din el; istoria pe care am uitat-o. Va multumesc stimate domn care ati realizat filmul !
Ca orice neam avem si tradatori (iliescu-CEL MAI MARE TRADATOR si criminal in viata, voronin -ca si el tot roman este, etc.. ) si prosti fuduli, dar prosti si neproceputi (emil constantinescu, adrian severin, adrian nastase, etc...) dar si FOARTE MULTI OAMENI patrioti, necunoscuti, nestiuti, dar si cunoscuti (Grigore Vieru, Ion Antonescu, etc...Emil Boc, Cristian Diaconescu... dar si presedintele actual al Romaniei, dl Basescu care a facut mult si va mai face ca romanii din Basarabia sa aiba cat mai multi cetatenie romana).
Este foarte importanta obtinerea cetateniei romana de cat mai multi basarabeni. Este metoda cea mai legala si directa de unificare a teritoriilor locuite de romani in interiorul granitei Romaniei.
Ne-am facut de muuuuuulte ori de ras stramosii !!!!!!! Dar Victor Hugo
spunea ceva care cred ca se potriveste foarte bine perioadei pe care o traversam: "Există ceva mai puternic decât toate armatele lumii, iar aceasta este o idee căreia i-a sosit vremea"
SA NE AJUTE DUMNEZEU si sa ne invete SFANTA MAICA A DOMNULUI, MARIA, cum sa ne ajutam si noi intre noi !

Traiasca Romania in care Basarabia este provincia mult iubita si respectata si dorita !
A comentat Felicitas 01 mai 2009, 15:11 | mergi sus ▲
bravo filmul foarte bun!!!!! mai ales fragmente despre anii 1940-1949....intradevar asa a fost. pot confirma din povestirile a bunicei despre navalirea si badjocuri bolsevicilor
A comentat veaceslav 01 mai 2009, 15:59 | mergi sus ▲
Traiasca,traiasca,traiasca si-nfloreasca,Moldova,Ardealu' si Tara Romaneasca!
A comentat DIN MD 01 mai 2009, 19:06 | mergi sus ▲
Sa fie scoasa sirma cea ghimpoasa impreuna cu Voronin si shatra lui COMUNISTA
A comentat Andrei 01 mai 2009, 19:10 | mergi sus ▲
golan romin scirbos.
A comentat punga cu doi bani 02 mai 2009, 09:27 | mergi sus ▲
Felicitari. Multa munca de documentare si mai ales multe informatii necunoscute pana acum.Intr-adevar un muzeu al Holocaustului Romanesc ar trebuii intemeiat !. Sau inceput chiar cu un site de internet. Mi-am pus o intrebare: intr-un singur an pana armata romana a reintrat in Basarabia, rusii au reusit sa deporteze capi bisericiesti/functionar/invatatori. Nu ma mira ca asa au facut peste tot. Insa ma intreb cum au reusit sa-i identifice intr-un timp atat de scurt ? Nu cumva au avut structuri infiltrate sau colaboratoare pregatite de dinainte ? Daca este asa, si aceste nume/entitati sunt identificabile istoric, ar merita creat si acest zid al rusinii. Ca sa se stie de numele cui atarna 1 milion de victime.
A comentat petre07 02 mai 2009, 14:28 | mergi sus ▲
Bravo, m-a imresionat mult piesa cu care se incepe filmuletul ,cunoaste cineva autorul sau denumirea piesei???Mercy:filmul e jos palaria,ar trebui difuzat la vreun post tv cu o audienta serioasa,sau macar youtube.com SALUT!!!
A comentat basa 02 mai 2009, 21:11 | mergi sus ▲
cine cunoaste autorul sau denumirea piesei ,de la inceputul filmului???
A comentat eu 03 mai 2009, 20:30 | mergi sus ▲
Minunat document istoric; de tinut minte pina la apusul timpului.
A comentat Canadescu 11 mai 2009, 14:07 | mergi sus ▲
Bine lucrat, surprins, placut.
A comentat Johny 28 mai 2009, 09:02 | mergi sus ▲
super film ma impresionat mult kear am si skapat si niste lacrimi
suntem romani si punct
BASARABIA PAMANT ROMANESC
A comentat tolian 28 mai 2009, 11:48 | mergi sus ▲
nu vreau unire. avem tzara noastra shi rominia nu ne trebuie.
A comentat busurock 29 mai 2009, 13:34 | mergi sus ▲
Busurock, nici noi romanii nu vrem unire cu rusnacii dintre Prut si Nistru. Asa ca stai linistit in tarisoara ta, ca nici noi nu va vrem in Romania. Suntem si noi calici, asa ca nu ne trebuie o calicie si mai mare cum este a voastra. dar eu nici nu stiu de ce imi bat capul cu rusnacii de la Kisiniov. Nu se merita.
A comentat Raspuns 29 mai 2009, 19:49 | mergi sus ▲
Bravo, Raspuns.Nu ne trebuie Pruto- Nistria.Ei acasa la dansii si noi acasa la noi.Traiasca Rpmania ,asa cum este ea acum!
A comentat Mircea 29 mai 2009, 20:23 | mergi sus ▲
Nici nu pot sa privesc acest video pin la urma caci cind il vad mi se pe suflet o jale mare si o neputinta de a schimba ceva si de a readuce si a Reuni TOATE NEAMURILE NOARSTRE ROMINE IN-TR UN SINGUR PUMN Noi suntem frati cu Romini si sper ca in viitor vom fi reuniti innapoi . Bravo Autorul
A comentat Mihai din Basarabia 31 mai 2009, 09:06 | mergi sus ▲
BRAVO AUTORULUI!S-O TII TOT ASA MAI DEPARTE!
A comentat BASARABIA 31 mai 2009, 16:07 | mergi sus ▲
excelent un video perfetto bravo ragazi
A comentat jon 31 mai 2009, 16:09 | mergi sus ▲
M-a impresionat până la lacrimi acest filmuleţ... E un adevărat act de patriotism din partea autorului. Felicitări!
A comentat mariana 31 mai 2009, 19:32 | mergi sus ▲
dar pe youtube nu este???
A comentat adrian 01 iunie 2009, 06:49 | mergi sus ▲
cinizm pur
A comentat pcrm.md 09 iunie 2009, 16:33 | mergi sus ▲
пропаганда для фанатиков!
A comentat QAX 18 iunie 2009, 19:56 | mergi sus ▲
Cum sunt fanatici islamici ,tot asa si fanaticii pro romani.Lucruri de lumea a treia,nu sunteti demni de a fi in UE.
A comentat Victor 18 iunie 2009, 21:33 | mergi sus ▲
Bai romani, basarabeni si slavi si ce natie mai este pe lumea asta...
nu mai are rost sa ne batem unu cu altul pentru o bucata de pamant.
Asta nu da pacea pe pamant si nici in suflet. Nedreptate exista in toata lumea...
cei care sunt lacomi dupa putere, avere si nu au nici o mila in inima lor, vor muri cu sufletul
plin de pacate si vor pleca cum au venit pe pamant. Daca cei care au condus tara in MD nu inteleg asta,
romanii de peste prut nici nu trebuie de implicat. Trebuie o alta mentalitate, gindeste universal, inafara boxului.
Toti conducatorii al tarilor din lume sunt cu mintea ingusta, noi "human beings" putem fi cumparati de bani ca asta din
pacate 'makes the world go round and round'...imi pare foarte rau. Tarile din strainatate nu o sa ne deie pacea in
MD si nici in lume...la ce bun aduce sa te bati, sau sa te certi! Daca Dumnezeu ii mare si are mila de toata lumea si de restul
Universului, de sigur nu avem nevoie de frontieri. Misepare blestemult ista il facem cu mainile noastre...
Filmul e interesant, foarte trist intradevar. Mai bine sa privim spre viitor de cit sa fim pesimisti. Poate lumea se va schimba
si relele se vor spala. Hai sa fim cu sufletul mare si sa avem grija unul de altul. Jos cei care sunt cumparati de bani, la lumina
dreptatea si pace in sfuflet. Votati adevarul...
A comentat ilie 19 iunie 2009, 18:18 | mergi sus ▲
@QAX

mars la ma-ta rusia
A comentat man 20 iunie 2009, 17:28 | mergi sus ▲
@Victor poti sa-ti iubesti tara si sa-ti cinstesti neamul fara sa fii fanat ... dar poti fi si un mancurt cosmopolit care-si vinde si verii numai sa aiba ce manca, sau pot fi un simplu comunist din stanga sau dreapta Prutului
A comentat man 20 iunie 2009, 17:32 | mergi sus ▲
dute tu @victore stii unde? nu stii!
in M>U>E nu in U.E
daca zici tu ca nu meritam sa fim in U.E
A comentat MDmen 20 iunie 2009, 17:42 | mergi sus ▲
JOS PL,PLDM,AMN UUUUUUUU!!!
DACA CASTIGA UN PARTID DINTRE ACESTEA O SA VEDETI CE HAOS O SA FIE.....O SA SE MANANCE UNUL PE ALTUL LIDERII AI ACESTOR PARTIDE......O SA VEDETI CA O SA NE FURE TARA....EI ACUM ZIC CA VOR SA FIE CU ROMANIA DAR CINEI PROST SA AJUNGA PRESEDINTE SI SA DEA MOLDOVA ALTEI TARI???SI DACA O SA SE DEA TARA NO SA MAI FIE PRESEDINTE......VOI TINERII NU GANDITI CE FACETI,DIN CAUZA VOASTRA DUPA 7 APRILIE PUTEM SA SPUNEM ADIO EUROPA PT CA DACA NU PUTEM SA REZOLVAM CONFLICTUL CU TRANSNISTRIA PUTEM SA NU MAI SPERAM LA EUROPA.....SI CEI CARE AU PROTESTAT IN 7 APRILIE AU STRICAT TOTUL....SA AGRAVAT SI MAI MULT SITUATIA FINANCIARA,NU CRED CA O SA MAI REZOLVAM VREODATA CONFLICTUL CU TRANSNISTRIA SI PUTEM SA ZICEM ADIO EUROPA!!!
SI DC NU VA IMPACATI CU GANDUL CA PCRM A CASTIGAT?SUNTETI OAMENI FOARTE RAI....SA VA MAI DUCETI LA BISERICA DIN CAND IN CAND.....SUNTETI PREA INVIDIOSI SI PACATOSI.......TOATE MANIFESTATIILE ERAU ORGANIVATE DE OPOZITIE....EI STIAU DE LA INCEPUT CA O SA FIE ASA CEVA....PROTESTANTII AU CREUT PERMISIUNEA DOAR PENTRU O ZI SA PROTESTEZE PE 6 APRILIE,DAR EL A DAT PERMISIUNEA PT 6 SI 7 APRILIE....ASA CA MAI GANDITIVA CINE A ORGANIZAT.....SI FILAT A SPUS PE 5 APRILIE CAT SAU AFISAT REZULTATELE : BUCURATIVA ACUM CA PE URMA NO SA MAI VRETI.
MAI GANDITIVA.......CA URA ASTA FATA DE COMUNISTI NO SA DUCA LA O VIATA BUNA!!!!
SI CRED CA SI ACUM EI O SA CASTIGE PT CA PENSIONARII CARE IL SUSTIN PE VORONIN SUNT CU MULT MAI MULTI DECAT TINERII CARE POT VOTA!!!!!
TRAIASCA VORONIN
A comentat 22 iunie 2009, 15:12 | mergi sus ▲
Exemplu Ciprului este elocvent in ceea ce priveste faptul ca poti adera la UE si daca exist un conflict inghet intr-o tara candidata.

Voronina tocmai ce se imprumuta de la criminalii de rusi 500 de milioane $ ca sa poate plati pensiile si salariile oamenilor simpli.
In doar 8 ani de zile cripto-comunistii au transformat Basarabia intr-un stat falimentar,iar crimele infaptuite de comunisti pe 6 aprilie nu putem sa le uitam,trebuie ca aceste animale preistorice sa plateasca pentru ele.
Ganditi logic si ...


Votaţi PL,PLDM sau AMN !

Forza PLDM,PL si AMN !
A comentat micael 22 iunie 2009, 15:25 | mergi sus ▲
Votati PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !

Singurele partide care pentru prima oara din anii `90 incoace,de la independenta castigata fata de Imperiu Sovietic ☭,Imperiul Raului ,asa cum a fost supranumit de Roland Reagan,Presedindetele american ce a castigat Razboiul Rece,nu v-au tradat ,respectandu-va intru totul dorinta voastra de a scapa de comunisti ☭ si spre a va indrepta cu adevarat spre structurile occidentale,In NATO si UE,in care Romania va duce dorul si va asteapta cu bratele deschise,ca astfel sa ingropam si sarma ghimpata care inca ne impunge inimile si care desparte,frate de frate !

Moarte cripto-comunistilor ☭ si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 22 iunie 2009, 15:26 | mergi sus ▲
Bravo! Faceti cat mai multe filme de astea. Tot respectul!
A comentat Cavalerul 22 iunie 2009, 17:18 | mergi sus ▲
nu vota PL PLDM AMN dar voteaza PCRM
A comentat ceornii 30 iunie 2009, 12:31 | mergi sus ▲
sa arda opozitiea
A comentat s ceornii 30 iunie 2009, 12:33 | mergi sus ▲
Comunistule,oare ai pe vreun tanar omorat pe 6 aprilie si te simti cu musca pe caciula de esti asa de disperat ca pcrm va pierde alegeriile si tu vei intra la bulau si vei fii ars asa cum meriti ! LOL !

Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 30 iunie 2009, 12:48 | mergi sus ▲
Să ardă Ciornîi pe rug, iar focul pt. el să fie aprins de către cei din Opoziţie, că el nu ştie câte fărădelegi au făcut şi o să mai facă comuniştii!
A comentat Prinţesă 30 iunie 2009, 17:25 | mergi sus ▲
ciornii,cred ca ai si sufletul precum iti este numele,ce stii tu copile despre victimele comunismului? de fapt dupa vorba:ce ese din pisica soareci prinde(IN IDEEA CA ESTI FIU DE LICHEA COMUNISTA) si de unde nui nici DUMNEZEU nu cere,cto rodilsea dubom,tot dubom i pomret(V.Visotkii).
A comentat tgh 30 iunie 2009, 20:09 | mergi sus ▲
scuze traduc;CINE SA NASCUT PROST,PROST VA MURI
A comentat tgh 30 iunie 2009, 20:12 | mergi sus ▲
baeti care pamint rominesc lasatine in pace si vedeti-va de treaba voastra in R.moldova traiesc doar 2.5% romini la fel ca bulgari ucraineni gagauji. vedeti-va de tiganii vosti
A comentat olga 01 iulie 2009, 06:56 | mergi sus ▲
Moldova pamint omenesc.Jos opozitia.Bravo PCRM.S-a traiasca popor moldovean.
A comentat Svetok 01 iulie 2009, 06:59 | mergi sus ▲
avem tara noastra , si vrem sa fim stapini la noi akasa
http://www.omg.md/Content.aspx?id=3766&lang=3
A comentat andrei 01 iulie 2009, 07:01 | mergi sus ▲
satraiasca moldovenii ar cam trebui sa ne recuperam moldova di romania Cum ar suna Romania Pamint Moldovenesc?
A comentat vasile 01 iulie 2009, 07:06 | mergi sus ▲
sper ca Moldovenii sunt mai deshtepti ca romanii si pe 29 o sa demonstereye acest lucru.moldoveni uniti-va,Salvati patria de invazia bacteriei romanesti
A comentat casandra 01 iulie 2009, 07:21 | mergi sus ▲
Andrei.Vasile.Casandra si eu Svetok.P.S.suntem mari patrioti.
A comentat Svetok 01 iulie 2009, 07:25 | mergi sus ▲
lasati-ne cioroi luatii mortaciunile politice Filat Ghimpu Chirtoaca si ciunaadan vagzal buharest stapini aici sunt MOLDOVENII
A comentat STALIN 01 iulie 2009, 07:27 | mergi sus ▲
o sa vedem pina la urma cine si ce o sa faca ...daca sunteti asa de destepti..jos democratii sus PCRM....
A comentat igor_ 01 iulie 2009, 07:27 | mergi sus ▲
SVETOK asa trebuie sa fim ka alt fel ne papa coroii-----------da noua nu ni-i frica de bau bau
MOLDOVEAN PINA LA MOARTE
A comentat STALIN 01 iulie 2009, 07:29 | mergi sus ▲
ajunge atita cu romanismu ista Frate Frate da brinza-i cu bani
A comentat aura 01 iulie 2009, 07:46 | mergi sus ▲
MOARTE LA CIOROIIIIIIIIII
A comentat victor 01 iulie 2009, 07:56 | mergi sus ▲
Rominilor luatsiva ghiarele de pe moldova !!!ajunge atit sa ne invatsatsi cine suntem noi !!!
Mai bine aflatsi trecutul vostru !!!22 de milioane de korshituri Tsigani /Ungari/Turci!!!Singuri nu avetsi o natsiune pura !!!Shi mai avet curaj shi obraj sa ne invatsatsi pe ne noi !!!
A comentat Vitalie 01 iulie 2009, 08:10 | mergi sus ▲
stalin, intoarce-te in mormant, te cauta lenin

aurei si lui vitalie, mergeti impreuna cu stalin, sa nu-i fie urat
A comentat blestemat 01 iulie 2009, 08:33 | mergi sus ▲
STALIN da stii ca у швуу bun ROMANIA PAMINT MOLDOVENESC bravo
A comentat casandra 01 iulie 2009, 08:47 | mergi sus ▲
TRAIASCA,TRAIASCA,TRAIASCA SI-NFLOREASCA
CAHULU,BRICENIU SI CAPITALE MOLDOVENEASCA



LABA ATI LUAT DE PE MOLDOVA
A comentat vasile 01 iulie 2009, 09:03 | mergi sus ▲
Государства, образующие восточно-романский анклав в геополитическом пространстве юго-восточной Европы - Валахия (Унгровлахия, Мунтения, сегодня Румыния) и Молдова, 500 лет , до 1862 года развивались, обосновались и утвердились

в качестве самостоятельных , полностью отдельные и независимые друг от друга.

Как отмечал Н. Йорга, эти два государства - Молдова и Валахия «в начале даже не соприкасаются». В 1862 году в следствии присоединения к Валахии нескольких уездов (цинутов) Молдовы между Карпатами и Прутом (без Буковины и Молдовы между Прутом и Днестром), были образованы Объединённые княжества Молдова и Валахия, которым

разрешили официально называться «Румыния» только после 1877 года.



Молдова между Прутом и Днестром, Карпатами и Чёрным морем никогда не входила

в объединённые княжества, ни в румынское королевство. В 1918 - 1940 гг. румынское королевство оккупировало Молдавскую Демократическую Республику, совершив таким

образом акт агрессии, признанный румынским правительством подписанием советско-румынского соглашения от 05.03.1918 г., посредством которого «Румыния обязуется в двухмесячный срок очистить территорию Бессарабии».



Сборники документов, изданные канцеляриями Валахии, Молдовы, летописи, хроники доказывают, что Молдова и Валахия:



· Развивались в различных сферах геополитических интересов;

· Очертили и придали окончательную форму своей культуре под влиянием различных, мощных этнодемографических и духовных факторов;

· На протяжении 500 лет отношения между Молдовой и Валахией и даже Молдовой и Объединёнными княжествами характеризовались множеством конфликтов, битв, кровавых столкновений : третье с конца - в мае 1866 года, когда мунтянский полк подавил в крови сепаратистское движение Молдовы, последнее - в 1918 году, когда четыре румынские дивизии оккупировали Молдавскую Демократическую Республику, последнее - в 1941 году, когда румынские войска вместе с нацистскими войсками оккупировали Молдавскую ССР.





С момента возникновения этих двух государств - Валахии (1330 год, затем Унгровлахии, Румынии) и Молдовы (1359 год) и до сегодняшнего дня они не подписали ни одного соглашения, ни одного двустороннего договора , в то время как Молдова на протяжении всей истории подписала различные соглашения со всеми соседними и даже отдалёнными государствами. Сегодня , когда молдо-румынские отношения зашли в тупик, необходим трезвый, оценивающий, объективный взгляд молдо-румынскиз отношений за последние 20 лет. Исследования как этого желает румынский аналитик А. Чоряну («Ziua»)

«без комплексов, но и без предрассудков, без наивности, но и без аффектов»



Ясно одно, что для членов Парламента, для политической силы, находящейся у власти, в целом для граждан этого государства, документальное исследование отношений с соседними государствами является своевременным и полезным. Это нужно для того, чтобы правильно сориентироваться для того, чтобы принимать обоснованные и взвешенные решения.
A comentat Inkvizitor 01 iulie 2009, 10:05 | mergi sus ▲
Право молдавского народа на собственную историю, на этническое название молдаване, на название языка - молдавский. То , что полностью соответствует международным актам, предусматривающим защиту прав граждан на «свободу мысли, совести», «свободу проявлять убеждение индивидуально или в коллективе»
A comentat Inkvizitor 01 iulie 2009, 10:09 | mergi sus ▲
CHIAR MA BUCURA FAPTUL CA SUNT ASA OAMENI IN MOLDOVA CARE-SI IUBESC TARA CARESI IUBESC NEAMU SI NU TRADATORI AL-DE Filat Urechean Ghimpu si Chirtoara
A comentat iura 01 iulie 2009, 11:07 | mergi sus ▲
Incvizitor,tradu si in romana sa stie si romanasii despre ce se vorbeste,caci ei au citit o singura carte"Istoria Romanilor" scrisa nu demult ,unde ne-au bagat si pe noi(moldoveni din stanga Nistrului) spunand ca suntem romani si nicidecum moldoveni.Ce timpuri am ajuns,nu poti sa stai in casa ta si sa te chemi asa cum ti-a dat Dumnezeu ,MOLDOVEAN.
A comentat Independence day 01 iulie 2009, 11:53 | mergi sus ▲
Noi suntem Moldovenii!! Noi nu vrem Unirea, sintem suverani si independenti!!!
A comentat Eternitatea 01 iulie 2009, 12:11 | mergi sus ▲
Cioromeii ghiara de pe moldova

ROSU GALBEN SI ALBASTRU
SA FORMAT UN TRICOLOR
SA ТУ PUPE-N................ROMINII
CA PAMINTUL NU-I A LOR
A comentat patanu 01 iulie 2009, 12:13 | mergi sus ▲
Vreau sa fac politica, ma cheana datoria,
Sloganul meu electoral e- FUCK YOU, ROMANIA
A comentat Agressor 01 iulie 2009, 12:16 | mergi sus ▲
AU VENIT CITIVA COROI BRONZATI SI INCEARCA SA ТУ VETE PE NOI CINE SUNTEM SI DE UNDE VENI.
SUNTEM MOLDOVENI SI TRSIM IN MOLDOVA VORBIM MOLDOVENEASCA SI BASTA,DAR PE VOI AR TREBUI SA VA AFECTEZE ACEST LUCRU СEL MAI PUTIN.....VEDETIVA DE DRUMUL VOSTRU SI DE SATRA VOASTRA DE TIGANI
A comentat INGA 01 iulie 2009, 12:18 | mergi sus ▲
Черта румын, которая вызывает у меня

отвращение - это жульничество…..

И. Илиеску



1.Краткий исторический экскурс



Государства, образующие восточно-романский анклав в геополитическом пространстве юго-восточной Европы - Валахия (Унгровлахия, Мунтения, сегодня Румыния) и Молдова, 500 лет , до 1862 года развивались, обосновались и утвердились

в качестве самостоятельных , полностью отдельные и независимые друг от друга.

Как отмечал Н. Йорга, эти два государства - Молдова и Валахия «в начале даже не соприкасаются». В 1862 году в следствии присоединения к Валахии нескольких уездов (цинутов) Молдовы между Карпатами и Прутом (без Буковины и Молдовы между Прутом и Днестром), были образованы Объединённые княжества Молдова и Валахия, которым

разрешили официально называться «Румыния» только после 1877 года.



Молдова между Прутом и Днестром, Карпатами и Чёрным морем никогда не входила

в объединённые княжества, ни в румынское королевство. В 1918 - 1940 гг. румынское королевство оккупировало Молдавскую Демократическую Республику, совершив таким

образом акт агрессии, признанный румынским правительством подписанием советско-румынского соглашения от 05.03.1918 г., посредством которого «Румыния обязуется в двухмесячный срок очистить территорию Бессарабии».



Сборники документов, изданные канцеляриями Валахии, Молдовы, летописи, хроники доказывают, что Молдова и Валахия:



· Развивались в различных сферах геополитических интересов;

· Очертили и придали окончательную форму своей культуре под влиянием различных, мощных этнодемографических и духовных факторов;

· На протяжении 500 лет отношения между Молдовой и Валахией и даже Молдовой и Объединёнными княжествами характеризовались множеством конфликтов, битв, кровавых столкновений : третье с конца - в мае 1866 года, когда мунтянский полк подавил в крови сепаратистское движение Молдовы, последнее - в 1918 году, когда четыре румынские дивизии оккупировали Молдавскую Демократическую Республику, последнее - в 1941 году, когда румынские войска вместе с нацистскими войсками оккупировали Молдавскую ССР.





С момента возникновения этих двух государств - Валахии (1330 год, затем Унгровлахии, Румынии) и Молдовы (1359 год) и до сегодняшнего дня они не подписали ни одного соглашения, ни одного двустороннего договора , в то время как Молдова на протяжении всей истории подписала различные соглашения со всеми соседними и даже отдалёнными государствами. Сегодня , когда молдо-румынские отношения зашли в тупик, необходим трезвый, оценивающий, объективный взгляд молдо-румынскиз отношений за последние 20 лет. Исследования как этого желает румынский аналитик А. Чоряну («Ziua»)

«без комплексов, но и без предрассудков, без наивности, но и без аффектов»



Ясно одно, что для членов Парламента, для политической силы, находящейся у власти, в целом для граждан этого государства, документальное исследование отношений с соседними государствами является своевременным и полезным. Это нужно для того, чтобы правильно сориентироваться для того, чтобы принимать обоснованные и взвешенные решения.



2. Предварительные этноисторические и политико-юридические суждения



В представленных и принятых международным сообществом документах, зарегистрированных в ООН, зафиксировано, что страна между Прутом и Днестром называется Республикой Молдова, населена молдаванами (этноним, датированный с XIV века) от названия которых и носит имя государство - Молдова.

Перепись , проведенная в январе 1989 года в соответствии с международными стандартами, установила, что в республике Молдова проживали 2 794 479 молдаван (от общего количества населения - 4 435 700);

2 666 150 молдаван (95,4 % от общего количества) объявили себя носителями молдавского языка.



Учитывая положения ст. 18 Всеобщей Декларации Прав Человека, ст.9 Международного Пакта по гражданским и политическим правам, ратифицированные Республикой Молдова, руководясь Декларацией о расах и расовых предрассудках (принятой Генеральной конфедерацией ООН 27.11.1978), статьи 1(2) устанавливает: «Все люди и группы людей вправе отличаться друг от друга, проявлять себя как таковыми и считать себя как таковыми», Республика Молдова привела свое законодательство в соответствии с международными стандартами (см. ст.4 Конституции), обязуясь в соответствии с положениями ст.10 (2) Конституции «признает и гарантирует право всех граждан на сохранение, развитие и выражение этнической, культурной, языковой и религиозной самобытности».



Учитывая волю абсолютного большинства населения, высказывающегося ясно и решительно за консолидацию молдавской государственности, в защиту прав всех граждан, в том числе молдаван, лингвистическую идентичность, политическая сила, избранная демократическим путём в феврале 2001 года, взяла на себя обязательство посредством своей Программы обеспечить на деле:



· Право молдавского народа на собственную историю, на этническое название молдаване, на название языка - молдавский. То , что полностью соответствует международным актам, предусматривающим защиту прав граждан на «свободу мысли, совести», «свободу проявлять убеждение индивидуально или в коллективе»



Следует отметить, что политические силы, которые учли волю ясно выраженную молдаванами : право на историческую память, свободное выражение национального и языкового самосознания, защиту и консолидацию молдавской государственности. Таким образом в 1990 году в Республике Молдова проживали 2 795 000 молдаван (65% населения), действовали 1164 школы всех уровней, в которых обучались 743500 учеников, 65,5% из которых посещали молдавские школы. В соответствии с законодательством во всех школах (независимо от языка преподавания) изучали историю Молдовы, молдавский язык, молдавскую литературу, географию Молдовы.



Сегодня в Республике Молдова, государстве основанном и охраняемом молдаванами, в котором они составляют около 3 000 000 (65%) , не действует ни одна молдавская школа, в которой бы изучалась история Молдовы, молдавский язык, молдавская литература.



23.06.1990 года современное молдавское государство провозгласило себя независимым государством под названием Республика Молдова.



23.08.1991 год, Парламент Республики Молдова «учитывая тысячелетнее прошлое нашего народа и его непрерывную государственность в историческом и этническом пространстве его национального становления» провозгласил: «Республика Молдова является суверенным, независимым и демократическим государством, свободным решать своё настоящее и будущее, без какого-либо вмешательства извне, в соответствии с идеалами и святыми стремлениями народа в этническом и историческом пространстве своего национального становления»



3. Политико-идеологическое наступление против молдавской государственности



По мере того, как уполномоченные структуры заявляли и утверждали непрерывность высшей политико-юридической и административной организации под названием - Молдова, а население выражало свою полную поддержку осуществления своих многовековых стремлений, действия по уничтожению и подрыву молдавской государственности обретали масштаб. 30.06.1990 год, прорумынский народный фронт (НФР), юнионистское политическое формирование на своем съезде провозгласило свою задачу - «реинтегрирование румынских территорий а востоку от Прута», переименовали Молдову в «Румынскую Республику Молдова» и потребовали, чтобы при обмене актов, удостоверяющих личность граждан, этноним «ромын» был восстановлен в своих правах . Таким образом, НФМ, поддержанный политически, иделогически и финансово Румынией, открыто высказался против молдавской государственности, отрицая существования молдавского народа:

· заявив, что историческая молдавская вотчина, древние молдавские земли «к востоку от Прута» якобы являются и румынскими территориями;

· вызывающе нарушили право мажоритарного населения - молдаван самим располагать правом на этническую и языковую идентичность, право свободно располагать, без какого-либо вмешательства или давления, настоящим и будущим своего государства - Молдавского.

В своей Декларации в связи с провозглашением независимости Республики Молдова (27.08.1991г.), Правительство Румынии афишировало, что воспринимает независимость Молдовы только как шаг к объединению с Румынией. Словосочетание «Провозглашение независимого румынского государства на территории, занятой силой», «устранение последствий, направленных против прав и интересов румынского народа» (в Республике Молдова) ясно выражает непринятие румынским правительством молдавской государственности. Так, румынское правительство вызывающе нарушило на виду у всего мира право молдавского народа, молдавского государства, предусмотренного ст.1 Международного пакта по гражданским и политическим правам, который предусматривает, что «Все народы вправе располагать собой, самим свободно определять политический статус и свободно обеспечивать экономическое, социальное и культурное развитие»

Более того, со ссылкой на «устранение последствий Пакта Риббентропа-Молотова» румынское правительство «требует фактически аннулирования территориально-политических последствий Парижского договора от 1947 г.», таким образом румынское правительство выражает территориальные претензии в отношении Республики Молдова.

В апреле 1994 года Парламент Республики Молдова, руководясь ст.1 (Международный пакт по гражданским и политическим правам), которая отмечает, что «Все народы в праве располагать собой, свободно определять свои политический статус, свободно обеспечивать своё социальное и культурное развитие», приняло постановление о присоединении к СНГ. В связи с этим полностью легитимным актом Молдавского Парламента «который по собственной воле управляет своими отношениями с остальными странами», Палата депутатов Румынии приняла 14.04.1994 г. Декларацию протеста(!), в которой выступает с тяжкими обвинениями в адрес законодательного форума суверенного и независимого Республики Молдова. «Вотум Кишинёвского Парламента подтверждает, к сожалению, криминальный Пакт и безответственно аннулирует право румынской нации жить в ёё историческом и духовном целостном пространстве….»



Таким образом, законодательный форум Румынии обвиняет основной высший законодательный орган страны, которую признало независимой, в безответственности, в признании преступных актов и дает указание с кем и как должно Молдавское государство устанавливать свои международные отношения. Одновременно словосочетание «её (румынской нации) историческое пространство» из декларации румынских депутатов ясно выражает посягательство Румынии на территорию Молдавии. Декларацией Протеста(!) от 14.04.1994 , законодательный форум Румынии нарушает право молдавской нации на этническую и государственную идентичность (ст.9 Европейской конвенции по защите прав человека; ст.1 Международного Пакта по гражданским и политическим правам).



Посредством этой декларации, Румыния без стеснения нарушает декларацию ООН о принципах международного права, касающейся дружеских отношений и сотрудничества между государствами в соответствии с Хартией Объединённых Нации (1970г), которая в особенности подчеркивает принцип равенства между государствами, который предусматривает долг каждого государства - уважать другие государства, уточняя , что государство обладает неотъемлемым правом выбирать свою политическую, социальную, культурную систему, без какого-либо вмешательства со стороны другого государства.



Этим, а также и другими декларациями и действиями, Румыния вызывающе нарушает положение этого международного акта, обязательство которое она взяла на себя - уважать государства, не вмешиваться в дела другого государства - во внутренние дела Республики Молдова, которую признало суверенной и независимой.



Своими официальными действиями и декларациями и прорумынских унионистских групп из Молдовы, которых поддерживает финансово и политически, Румыния вызывающе нарушает молдавского государства «выбирать свою культурную систему» это неотъемлемое право молдавского народа, молдавского государства, предусмотренного международными актами защитить свою историческую память, этно-культурные основы молдавской государственности, отмеченные на протяжении 700 лет в истории Молдовы.



Правящие круги Румынии, исходя из этих и других официальных документов, из концепции «страна-мать» из центра опеки с высокомерием в отношении суверенного государства Республики Молдова, без того, чтобы она ходатайствовала политическую опеку с объединяющими целями, нарушает Хельсинский заключительный акт(1975г) который уже посредством принципа 1, устанавливает, что государство, подписавшее его в том числе Румыния, «соблюдают право каждого из них определить и руководствоваться собственной волей в отношениях с остальными государствами, в соответствии с международным правом и в духе настоящей декларации.»



Парламент, основной институт республики Молдова, избранный демократическим путём, выражая волю и пожелания молдавского народа 29.07.1994. принял Конституцию Республики Молдова, посредством которой установил, что родной язык большинства населения - молдаван ( 65% от общего числа населения) - молдавский язык - является официальным языком молдавского государства. Парламент Молдовы поступил, самым демократическим образом: во-первых, принял во внимание волю большинства населения, его право на этническую и языковую идентичность; во-вторых поступил в строгом соответствии с положением ст.18 Всеобщей Декларацией Прав Человека, Международного Пакта о Гражданских и Политических Прав, ст.9 (Европейской Конвенции по Защите Прав Человека), ст.1(2) Декларации Генеральной Конференции ООН о расах и расовых предрассудках, которые предусматривают, что «все люди и группы людей в праве отличаться друг от друга, проявлять себя как таковыми и считать себя как таковыми».



Несмотря на эту реальность, полностью соответствующую положениям международных актов о правах человека, чаяньем и воли большинства населения Республики Молдова, правительство Румынии 01.08.1994 год, опубликовало декларацию, в которой снова приводятся тяжкие обвинения молдавским властям за изменения названия официального языка. Как будто в Молдове когда либо название официального языка было бы иное чем - молдавский!!!! Декларация румынского правительства считает, что решение молдавского парламента направленно против независимости молдавского государства: «подрыв характера национального языка, объявление некоторых зон со специальным статусом, представляют, по сути , предпосылки с тяжкими последствиями для независимости Республики Молдова». Таким образом на глазах у международного сообщества официально Румыния снова, надменно вмешивается во внутренние дела Молдовы, пренебрегает права Молдовы, управлять своими внутренними делами, без вмешательства Румынии. Недопустимое вмешательство Румынии во внутренние дела Молдовы и этой декларацией «определённо заботой бухарестского руководства о сохранении унитарного характера молдавского государства в перспективе объединения с Румынией ».



4. Оспаривание суверенитета Молдовы

К этой суете заносчивых официальных деклараций румынского Парламента и Правительства, оскорбительного вмешательства во внутренние дела суверенного и независимого государства Республики Молдова, декларации демонстрирующих беспрецедентное пренебрежение молдавскими властями, международными атаками договорами ратифицированными Румынией, следует добавить «Декларации Парламента Румынии от 25.10.1990, от 24.06.1991, Постановление Парламента Румынии от 03.09.1991, Декларацию Постоянных Бюро Палаты Депутатов и Сената Румынии от 28.08.1991, Декларацию Парламента Румынии от 01.12.1991, Декларацию Парламента Румынии от 26.03.1992, Декларацию Парламента Румынии от 21.05.1992… и многие другие декларации, постановления и действия до предложения В. Хребенчука в Совете Европы от 04.02.2002 - чисто румынской модели вмешательства во внутренние дела Республики Молдова, с вовлечением в это дело европейских структур, до Постановления Правительства Румынии от 14.02.2002 о предложении финансирования антигосударственных, антимолдавских информационных идеолого-пропагандистских структур.



Декларации, пресс конференции, утверждении депутатов, сенаторов, премьер-министров, министров иностранных дел, других министров и руководителей департаментов Румынии относительно всегдашних румын отовсюду внушительный том на тему «методы и приёмы наглого нарушения международных актов, конвенции, пактов по правам человека, отношениям между государствами, вызывающего вмешательства во внутренние дела Республики Молдова, публичного оскорбления молдавского народа, обзывая его - «румынским», открытого презрения молдавского государства, её исторических и национальных и культурных основ.»





На протяжении десятилетия особо выделяются антигосударственной, антимолдавской деятельности (экс)президент Румынии И. Илиеску, румынский Патриарх Теоктист. Последнее время реальные шансы превзойти их своими высокомерными антимолдавскими заявлениями и поистине безответственными и недостойными действиями имеет (экс)премьер-министр Румынии А. Настасе (чего стоит только его провокационное письмо «румына-румыну»)



Заявление утверждения, выступления И.Илиеску, что якобы «республика Молдова является искусственным государством », что она «обрела свою независимость от советской империи, а не от Румынии», что является «вторым румынским госодарством», населенная «румынами», «поднимает на беспрецедентный уровень оспаривания суверенитета этого государства » (Г. Андрееску, В. Стан, Р. Вебер). Несомненно, утверждение И. Илиеску как главы государства, как президента, объявляющего себя демократической страной, относительно государственности молдавского народа, легитивности Р. Молдова останутся уникальными в силу своего цинизма. В интервью газете Le Figaro , И. Илиеску заявил: «Бессарабия это румынская земля» (23.11.1990). В другом интервью - газете Corriere de la Sera, И. Илиеску с стиле характерном 1933 - 1937 годам неслыханно оскорбляет: «Республика Молдова является искусственным государством, созданным советами и нацистами »(24.10.1994). С тем же румынским президентским цинизмом И.Илиеску оскорбляет достоинство молдавского народа: «Бессарабия является вторым румынским государством(стало быть румын), мы поддерживали и поддерживаем его чтобы оно укрепило свою независимость по отношению к бывшей империи(советской), а не по отношению к Румынии. Находящееся сегодня в обращении теории являются российскими и имперскими теориями, которые пытались изобрести новую нацию - молдавскую нацию, новый молдавский язык… » (15.10.1994)



07.07.2001г., спустя лишь два месяца после того как заверил высшее руководство Молдовы, что больше не будет оскорблять молдавский народ и не будет более пренебрегать молдавской государственностью, И. Илиеску, выступая на встрече со студентами, возобновил свой припев: «Республика Молдова является вторым румынским государством(стало быть румын), потому что 65% ёё населения - румынского происхождения ». После всего этого, и других выступлений, И. Илиеску «выразил своё недоумение в отношении некоторых проявлении кишинёвских официальных лиц, в отношении Румынии»(Glasul Natiunii 24/10/2002). Г-н И.Илиеску, вероятно ожидал, что после чего обозвал их «румынами», молдоване станут ему аплодировать! И. Илиеску с большой охотой делает заявление, дает интервью, выступает с речами. На каком бы меридиане он бы не находился. Когда речь заходит о Молдове, о молдованах «постоянно раздаются те же фразы, те же взаимосвязанные идеи, та же одержимость, те же словесные штампы » (М. Султаной).



Порой И. Илиеску проговаривается до такой степени, что его пресс-служба, советники вынуждены оправдывать своего президента, монотонно повторяя что « президент Румынии был неправильно понят»



Подобные бесконечные заявления руководителей Румынии , выдают их не завуалированные реваншистские притязания, возражают и обильно подпитывают румынофобию (отвращение к этим румынам), посеянную в 1918, 1940, 1990, 2000, 2009гг. Политически и финансово поддерживают кишинёвские антигосударственные, антимолдавские силы, провоцируют охлократические выходки, румыноунионистические беззакония, творимые в столице Молдовы, порождая тревогу, напряжения, раскол в обществе, межгосударственных отношениях в юго-восточном регионе Европы, ставя под угрозу стабильность в этой зоне.
A comentat Inkvizitor 01 iulie 2009, 12:19 | mergi sus ▲
Astăzi avem zeci de mii de liberali cari nici îmblă cu zilele-n palme, pentru că nici turc, nici leah, nici ungur nu caută sa-i taie, nici de vrun duh aşa de subţire nu se bucură, nici compensează prin ceva muncă socială, pe care o istovesc din rădăcini, mîncînd chiar condiţiile de existenţă a claselor producătoare, nu prisosul lor.
A comentat Vitalie 01 iulie 2009, 12:22 | mergi sus ▲
Sa stiti ca Moldava nu a fost nu va fi a voastra! Sunteti pradatori si fascisti! Nu dorim asa o fratie cu tigani!
A comentat MsCatarin 01 iulie 2009, 12:24 | mergi sus ▲
TRADATORI!!!
A comentat MsCatarin 01 iulie 2009, 12:25 | mergi sus ▲
e interesant ca personoajul scrie despre drepturile poporului moldovenesc in rusa. ei dintotdeauna au fost primii care sa sara in apararea vecinilor care au probleme, sa-i elibereze de necazuri, drepturi si teritorii. un neam de hristosi, nu alta

in rest, dezinformari kgb-iste. in 1859 nu s-au unit niste tinuturi din moldova, s-a unit principatul moldovei. nu era vina lui cuza, kogalniceanu si alecsandri ca rusalaii si austriecii s-au infruptat din trupul moldovei pana in 1859. iar teritoriile ramase sub ocupatie nu aveau nici un drept sa se considere mostenitoarele statalitatii moldovenesti. unul era o gubernie rusa, celalalt una austriaca. sa nu mai vorbim despre discriminarea crunta din bucovina si mai ales basarabia.

parlamentul republicii democratice moldovenesti din 1918 a votat unirea, nu a fost ocupatie. la fel au facut si parlementele finlandei, estoniei, letoniei, lituaniei, poloniei, ucrainei. acuma rusii probabil or sa sara ca n-a fost referendum, ca nu era reprezentativ. pentru normele timpului respectiv era reprezentativ, dar nici rusii n-au alipit ucraina, georgia, asia centrala prin referendum, le-au ocupat pur si simplu.

urss s-a obligat, prin tratatul de la bresk-litovsk din 1918 sa cedeze germaniei ucraina, bielorusia, etc. ei de ce n-au cedat aceste teritorii? dar ne arunca apa in ochi pt ca s-a obligat romania in 1918 sa dea basarabia rusilor. daca avea romania sange, trecea nistrul si ocupau si transnistira (trimitandu-l pe kotovski la moscova in cosciug)

limba moldoveneasca nu exista. stat moldovenesc-da. acuma, austria exista si ea ca stat independent de germania, dar n-am auzit nici un austriac, oricat destatalist bolnav sa-si boteze limba drept austriaca. ziceti-mi doua diferente intre romana si moldoveneasca. da alte cuvinte decat: juvaci, dakajasti, sau minunu gen stergar-prosop

desigur, s-au gasit rusalaii sa apere statalitatea moldovei. de ce n-au aparat-o si in fata transnistrenilor in 1992? de ce n-au aparat statalitatea moldovei in 1812, ci ne-au adus la rangul de gubernie (eram principat pana atunci, cu autonomie interna), si au adus pe pamantul nostru rusi, evrei, bulgari, gagauzi? de ce primul lucru pe care l-a facut stalin in 1940 a fost sa ne ia bugeacul si sa-l dea ucrainei (al doilea a fost sa ne deporteze)?

ca tot apara poporul moldovenesc, de ce n-au aparat drepturile poporului cecen de a trai intr-o tara independenta.

cred ca, in mod normal, asemea avocati si-ar pierde din credibilitate. desigur, noi punem botul, ca deh, traiasca prietenia milenara moldo-ruso-ucraineana, stefan cel mare si-a maritat fiica cu fiul lui ioan cel groaznic (apoi a si murit cu bunavointa socrului) iar pe timpul lui brejnev am trait bine.

iar voi, ce le tineti partea, sunteti chiar tampiti? in 20 de ani de independenta, rusii si-au batut joc de noi in fel si chip. ba cu transnistria, ba cu vinurile, ba cu gazul. si voi tot la ei cautati podderjka si krysha. ce e asta, sindromul stockholm? cu adevarat are dreptate poetul "moldovane byki i muli"
A comentat blestemat 01 iulie 2009, 12:36 | mergi sus ▲
\"moldovane byki i muli\"

ce fratie... vai!
Jos dictatura romaneasca in Moldova!
Jos fascismul si idiotismul romanesc, JOS mizeria de opozitie!!!
A comentat MsCatarin 01 iulie 2009, 13:07 | mergi sus ▲
nene, esti cam greu de cap, vad eu.

nu mie imi apartin cuvintele respective, ele apartin peretilor din chisinau. iar cei ce le-au scris, n-au fost romanii, au fost fratii nostri iubiti de peste nipru, care de vreo 300 de ani ne baga pe gat dragostea lor (pacat de cantemir ca s-a increzut in ei, dar el era carturar, nu era om de stat).

sincer, din toata tagma voastra, numai inchizitorul merita oaresice atentie, e singurul care a avut un comment cat de cat argumentat (cu toate ca l-a copiat de pe vreun site de doi bani).

tu, in afara de cateva inrdemnuri urangutanice, poti sa scrii altceva?
A comentat blestemat 01 iulie 2009, 13:15 | mergi sus ▲
Si eu vad multe, si chiar multe pot sa scriu - insa pe asa oameni ca tine, nici o suta de oameni ca Inkvizitor nu pot sa contrazica. Pe linga cuvintele "peretilor din chisinau" ai adaugat ca au dreptate. Despre indemnarile mele - stii mai bine sunt ele oare urangutanice sau nu...
A comentat MsCatarin 01 iulie 2009, 13:28 | mergi sus ▲
bineinteles ca sunt urangutanice, gibonice, etc. cioroi, tigani, etc, etc. altceva nu va duce capul sa urlati. de ce nu va revoltati contra lui voronin care ne duce cu trenul in lumea a treia? de ce nu va rasculati contra lui olejka, care ne-a adus la statutul de republica bananiera?

da, au dreptate cuvintele. ei ne caca din cap pana in picioare timp de sute de ani, noi suntem la ei animale bune doar sa le facem vin (pe care-l cumpara la pret de nimic) si sa le ridicam blocuri la moscova, si noi tot le facem jocurile, tot sustinem urletele paranoilce ale lui voronin . suntem precum cainii aia batuti fara mila de stapan, si care oricum se gudura sub batul care-i snopeste.

nici o suta, nici o mie; eu nu pun botul la toate teoriile kgb-iste. eu nu invat limba romana de la evrei rusi; eu nu invat istoria scrisa de lacatusi-mecanici si eu nu invat politica de la mulgatoare, toate slobozite ca sa faca interesele rusiei, si sa ne inlantuiasca in statutul de sclavi.

A comentat blestemat 01 iulie 2009, 13:44 | mergi sus ▲
bai rusofoni nenorociti,struto-camilele domnitorului Cantemir(a carui fata a violat-o
jigodia slavona petru,o perpetua povara si din zilele noastre cu fete violate in aresturile kgb-iste de rusofoni si slavoni),slugi nemernice pentru tarite slavone,se rasuceste Stefan cel Mare si Sfint cind vede atita nemernicie;horele vi le-au transformat in kazaciocuri, uniformele militare fascisto kgb-iste rusesti,un nemernic rusnac da aici lectii in ruseste si voua vi se pare normal;nu mai aveti identitate nationala;"si f----- si cu banii luati"
tot respectul pentru voi care luptati pentru adevar,iertati-ma, dar cind vad atita cretinism (si lucratura kgb), ma exprim necivilizat.
A comentat moldovalahul 01 iulie 2009, 15:13 | mergi sus ▲
A dat boala vacii nebune in cripto-comunisti !LOL !
Ei cred ca daca dau copy\paste sau scriu texte idioate de sorginte sovietica impresioneaza pe cineva.
Bre,capcaunilor,indireferent cata fiere veti varsa voi aici pe site,ceasul sfarsitului se aproprie pentru voi,de aceea si ati devenit asa disperati,simti mirosul mortii cum se aproprie de voi!
Huo,KGB-istii nenorociti,v-ati batut joc destul de Basarabia,a venit timpul pentru voi sa va intoarceti de unde draqu` ati venit !


"Basarabia, lacrima neamului românesc"
A comentat micael 01 iulie 2009, 15:44 | mergi sus ▲


Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !

Aruncaţii la groapa de gunoi a istoriei, la alegerile repetate din 29 iulie pe cripto-comunisti ☭ ,pe ciocoii şi slugoii fără pic de coloană vetebrală ai Moscovei, ce vă prostesc pe faţă,promiţându-vă aderarea la UE si NATO cu ajutorul Rusiei !!! Ce cretinătate,ce creiere atrofiate !

Ardeti buletinele batranilor care inca nu s-au trezit la realitate si mai cred in cripto-comunistii acestia fripturisti si machiavelici !

"Basarabia, lacrima neamului românesc"

"România nu uita,Basarabia este a ta."

Votaţi schimbarea cu gândul la eroii nostri,la martirii nostri,ai intregului neam românesc .

Nu vă vom uita niciodata :Valeriu Boboc de 23 de ani ,Ion Tabuleac de 22 ani,Eugen Ţapu de 26 ani si Maxim Canişev de 20 de ani.

Victimile inocente ale cripto-comunismului.

Pink - Dear Mr President subs in romanian SOS Moldova

http://www.youtube.com/watch?v=biYav5QGZ1A

Basarabia Lui Dumnezeu

http://www.basarabeni.ro/stiri/editoriale/basarabia-lui-dumnezeu-material-video-395/

"Da, de la Roma venim din Dacia traiană, suntem români şi punctum." - Eminescu
A comentat micael 01 iulie 2009, 15:45 | mergi sus ▲
Hai nemernicilor, că nu ve-ţi trăi în poala rusofonilor şi a lui Voronin pt. mult timp. Ciuma Roşie se destramă încetul cu încetul! Au mai plecat 2 membri din PCRM şi au aderat la PD. Cine o să mai voteze PCRM (Partidul Criminalilor din Republica Moldova) sau PD (Partidul Delincvenţilor? Poate "Ciornîi", "MsCatarin", moşnegii şi ignoranţii de la sate şi puţini alţii!
Cele mai multe voturi vor fi obţinute cu siguranţă de Partidele de Opoziţie (PL, PLDM, AMN) probabil şi Roşca va obţine ceva..., dar în rest nu speraţi să câştige Comuniştii sau Partidele care tind spre comunism.

Votaţi PL! Votaţi SCHIMBAREA, DEMOCRAŢIA şi LIBERTATEA!
A comentat Prinţesă 01 iulie 2009, 16:40 | mergi sus ▲
Am citi cap coada replicile la film, dar nu am putut sa il vizionez din motive tehnice,si am observat k parerile sunt impartite pro sau contra Romania. Eu sunt roman si imi doresc unirea cu Basarabia, dar de la jumate-a paginii si mai ales la urma au inceput tot feluri de slogane care erau cat peaci sa ma faca sa cred k nu fac bine ce fac (simpatia pentru fratii mei din R.M), FIERB DE DRACI CAND vad comentarii in care sunt jignit cu superlative precum CIOARA,TIGAN,incult etc, sper din tot sufletul k asta sa nu fie opinia publica din Chisinau pt noi (tigani de peste prut care vor sa puna ghiara pe Tara voastra) !!! Cat despre comentariile compatriotilor mei referitoare la REFUZUL categoric al romanilor de a accepta unirea, v-as sfatui sa nu mai generalizati au fost atatea marshuri de support pt bassarabeni pe 7 aprilie in toate orasele din Romania . Plus k nu am nici o garantie k detineti buletin sau chiar sunte-ti cetateni romani care sunte-ti atat de indignati de moldoveni. E o replica care spunea ca UE va influenta Romania sa nu accepte unirea, tu ai dreptate in ce spui,chiar nu cred k UE isi doreste inca 4 mil de suflete,dar exista conceptul FAPTULUI IMPLINIT(alegerea lui A.I. Cuza ca domn a Tarii Romanesti si Moldova in 1859 defineste perfect conceptul faptului implinit),din pct meu de vedere ,prin referendum in ambele tari si fara a cere acordul altui stat (UE sau RUsia) Romania Mare este un lucru realizabil !In fine vom vedea ce se va mai intampla ,vreau doar sa fiti SIGURI ca majoritatea locuitorilor Romaniei va simpatizeaza si va tinem pumni la anticipate !
A comentat Z.N. 05 iulie 2009, 13:31 | mergi sus ▲
Am uitat sa spun... "Romania pamant Moldovenesc" nu se va intampla !!! Sunt din Galati, din Moldova Romaniei si in caz de castiga comunisti, va spun sincer k sunt capabil sa fac crima pt a apara suveranitatea, independenta , unitatea si INDIVIZIBILITATEA statului Roman
A comentat Z.N. 05 iulie 2009, 13:39 | mergi sus ▲
И хули тут после фразы что румыния и германия вступила войну с СССР стоит фотка с солдатами доблесной Рабоче Кристианской Красной Армии?!
A comentat Украинец 13 iulie 2009, 23:24 | mergi sus ▲
care de aici e romin ap in rominia sh footetzo......nah vorbitsi dac nish o pola nu shtitsi.........stau cracanatsi care sh pe unde da vorbesk ca sunt romini,,,,,,,,,,,,uitatsiva aici
http://www.basarabeni.ro/stiri/editoriale/basarabia-lui-dumnezeu-material-video-395/ ......dac shi dupa clipu acesta se mai gaseshte vrio unu care sa spuna ca omul din video e romin......ap romminii is proshti de tot.....berbeci,,,,boi..........
A comentat EXpeRT92 21 iulie 2009, 08:47 | mergi sus ▲
A comentat EXpeRT92 21 iulie 2009, 08:48 | mergi sus ▲
A comentat EXpeRT92 21 iulie 2009, 08:49 | mergi sus ▲
imi pare rau pt. moldovenii cu capul pe umeri dar au prea mult de suferit din cauza rusofonilor,care nu sunt altceva decit niste zdrente ,porci ordinari care nu au in cap decit vodca,violurile,crimele. stalinisti imputiti
A comentat un roman 02 august 2009, 04:52 | mergi sus ▲
Nu pot sa va transmit in cuvinte ce sa petrece in inima mea. Una doresc sa va declar ROMANIA - BASARABIA UNIRE!
A comentat w.schtefanetz 23 august 2009, 13:25 | mergi sus ▲
Super
A comentat Sergiu 30 august 2009, 01:51 | mergi sus ▲
Sa sti ca nu esti singurul patriot din tara asata si eu sunt unul dintre ei.Ai felicitarile si respectul meu pt filmul realizat.E f bine explicata istoria basarabiei,sa stii ca sunt multi patrioti care vor inca odata sa vada ROMANIA MARE!Nu trebuie sa ne pierdem speranta si in trecut contemporanii nostrii sau lovit ca si noi de aceleasi probleme si totusi in 1918 au realizat visul milenar al romanilor.Trebuie sa credem ca se poate inca o data ,
cu respect marius,braila
A comentat marius 21 septembrie 2009, 19:47 | mergi sus ▲
Habar n-au moldovenii pe ce lume traiesc!I-au prostit rusii de tot,ei,saracii mai au mult de studiat!Cand i aud cu limba moldoveneasca,ma iau toti dracii!De unde si pana cand,aceasta limba?Vai de capu lor...Sincer imi pare rau pentru ei si-i compatimesc!Si intradevar nu putem noi face nimic,politica e de vina!Nu inteleg de ce unii moldoveni spundespre romani ca-s tigani!Decat moldoveanca(pardon,ca ei nu-s moldoveni,sustis ca-s moldovan)mai bine romanca(tiganca,cum spun unii mai sus)!!!Pote nu stiti,dar multi moldoveni de peste prut,le e rusine sa spuna ca-s moldoveni,de ce oare? TOATA STIMA SI RESPECTUL MEU SI AL PRIETENEI MELE,MAREA PATRIOATA(NIMENI NU O-NTRECE)RODICA DIN ALBA-IULIA,PENTRU FILMULETUL TAU,CERE SPER SA-L VADA TOTI ROMANII!
A comentat claudia 30 septembrie 2009, 22:11 | mergi sus ▲
fILMUL TAU A FOST EXTRAORDINAR DE BUN M-AM UITAT SI EU SI SA STII CA AM, RAMAS PLACUT SURPRINSA CACI CINEVA POATE TINE ATIT DE MULTR LA TARA SA CU INIMA SI SUFLETUL..
A comentat ANINIM 24 noiembrie 2009, 13:13 | mergi sus ▲
A comentat 123 16 decembrie 2009, 19:40 | mergi sus ▲
Baieti nu va suparati ca vin cu propunerea sa vedeti acest video cu traducere in rusa.

Скрытая История и Империя
http://www.youtube.com/watch?v=uHx16Ryx09M&NR=1
A comentat xamo 04 ianuarie 2010, 11:15 | mergi sus ▲
A comentat LUMINEX 19 ianuarie 2010, 15:48 | mergi sus ▲
Te felicit pentru efortul tau de a realiza acest film, mi-a placut foarte mult . Sa stii ca Dumnezeu e Adevar iar daca contesta cineva ca Basarabia nu e pamant romanesc atunci este impotriva Adevarului si implicit impotriva lui Dumnezeu ! La Judecata de apoi vor fi chemate sa fie judecate neamurile , cum vor raspunde aceia care nu-si recunosc originea in fata lui Dumnezeu ? Noi cei din Romania avem o vina si mai mare pentru ca am lasat fratii de peste Prut prada nelegiuirilor comuniste , am lasat sa fie batjocoriti, deportati si ucisi pe fratii nostri de sange si nu am avut curajul sa luptam mai puternic impotriva hidrei rosii bolsevice ! Sa ne ajute bunul Dumnezeu sa ne uneasca cat mai curand intr-o singura tara ca sa putem sa-i aducem slava pentru dreptatea pe care ne-o face !
A comentat SEELENHEILKUNDE 24 ianuarie 2010, 20:14 | mergi sus ▲
FILMUL MI-A PLACUT MULT.CU CERTITUDINE, R.MOLDOVA E O PARTE DIN ROMANIA,CU ACEEASI LIMBA, CULTURA, ISTORIE, OBICEIURI, NUME DE FAMILIE ETC. , ETC.DAR E VIDENT FAPTUL CA LUMEA IN MOLDOVA NU CUNOASTE ISTORIA, DEOARECE A FOST ASCUNS ADEVARUL.SI VINA N,O POARTA EI ,CI CEI INTERESATI IN A TINEA POPORUL IN INTUNERIC.DAR IDEA MEA E ALTA:FARA DUMNEZEU NU PUTEM REZOLVA NIMIC.NUMAI EL POATE SCHIMBA LUCRURILE.DACA VREM DREPTATE SI LIBERTATE, SA NE PLECAM GENUNCHII IN FATA DOMNULUI ATOTPUTERNIC, CU LACRIMI SI CU SINCERITATE SA CEREM AJUTOR, CACI EL E BUN SI MILOSTIV, AJUTA PE CEI NECAJITI SI OBIDITI,II MINGIE SI II ALINA CUM NUMAI DOMNUL POATE.VA ASIGUR CU TOATA RESPONSABILITATEA CA DACA LUMEA S,AR INTOARCE CU ADEVARAT CATRE DUMNEZEUL CEL VIU SI ATOTPUTERNIC, DOMNUL AR REZOLVA NUMAIDECIT PROBLEMA,. DAR CINE ARE URA SI RAUTATE IN EL, NU-I ASCULTAT DE DOMNUL.NUMAI PRIN RUGACIUNEA CU CREDINTA SE POATE OBTINE CE DORIM DE LA DUMNEZEU.MIE PERSONAL MI-A RASPUNS DE MULTE ORI IN MOD MINUNAT, CACI DOMNUL VREA DE LA NOI DRAGOSTE, SMERENIE, FRICA DE DUMNEZEU,BUNATATE, NU CU URA SI VARSARE DE SANGE SE CAPATA BIRUINTA,CI CU ASCULTAREA DE DUMNEZEU.,POCAITI-VA DE PCATELE CE LE AVETI SI DUMNEZEU IARTA SI AJUTA PE CEI SMERITI. DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE PE TOTI, SA VA DEA PACE, IZBINDA, CREDINTA SI INTELEPCIUNE.IUBESC MOLDOVA.PLING SI MA ROG MEREU CA DOMNUL SA SE INDURE DE TOTI MOLDOVENII, SA LE DEA ELIBERARE DE SUB JUGUL PACATULUI ,SA LE DEA ELIBERARE. PACE VOUA. VA IUBESC PE TOTI.
A comentat ANA 25 aprilie 2010, 08:06 | mergi sus ▲
TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE . . . .JOS BOLŞEVICII
A comentat SÂNGELE APĂ NU SE FACE 25 aprilie 2010, 09:46 | mergi sus ▲
MĂI BOLŞEVIC ÎMPUŢIT VĂD CĂ EŞTI CĂZUT ÎN DEPRESIE PRECUM TĂTUCUL TĂU VORONIN ................. DE CÂND NU MAI ESTE ,,PREZIDENT ,, DA SĂ ŞTII CĂ TU L-AI PUTEA AJUTA DI PUNCT DE VEDERE MORAL .... DE FAPT MĂ GÂNDESC CĂ AI PUTEA FI CHIAR MÂNA DREAPTĂ A LUI VORONIN ( CU CARE SE ŞTERGE LA C. R) JOS BOLŞEVICII
A comentat PEMTRU 22.06. ora 18.25 25 aprilie 2010, 11:28 | mergi sus ▲
Felicitari pentru filmulet!
Sper sa ne pastram credinta ortodoxa si dragostea de neam pana la sfarsitul veacurilor!
Dumnezeu sa-i odihneasca pe eroi romani!
A comentat Ade 25 aprilie 2010, 15:50 | mergi sus ▲
TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
A comentat MULTE NU AR FI DE SPUS 26 aprilie 2010, 05:45 | mergi sus ▲
SALUT! VLAD,DE UNDE POT DOWNLOADA SI EU ACEST FILMULET?? plzzzz
A comentat capo_di_tutti_capi 17 iunie 2010, 02:57 | mergi sus ▲
super
A comentat radu 26 octombrie 2011, 09:17 | mergi sus ▲
Va salut domnule Vlad Parau.Ma numesc Ion
Ati participat la mitingul,care s-a desfasurat la 27 martie 2008 la Chisinau cu ocazia aniversarii a 90-ea de la Unirea Basarabiei cu Romania.Atunci ai spus de la microfon ca ai adus pina la vama Leuseni 450 de reviste,ziare,carti-publicatii proprii,unde te-au retinut si ti le-au confiscat slujile lui Voronin.Ai reusit sa ajungi la Chisinau,avind vre-o 5 reviste salvate pe tema romanilor Basarabiei moldave si un aparat foto.Ai mentionat la ,,Vocea Basarabiei,,ca te-au ajutat niste oameni de nadejde si au multiplicat acele citeva reviste.Acei oameni eram noi.Erai in haine nationale,ai luat cuvintul,ai recitat poezii patriotice.Ai fost foarte bravo,un adevarat patriot roman.Tineretul trebuie sa ee exemlu de la tine.Dupa acel miting ai avut probleme mari cu securitatea,politia lui Voronin si te-au alungat peste prut.A fost un regim banditesc si criminal.Mitingul de atunci a fost organizat de Miscarea Unionista din R.M.(MURM),unde am participat si noi,orheienii.Am pregatit un referat si doamna Mariana Cultuclu,fosta deportata,a luat cuvintul.Eu cu doamna Mariana am inregistrat aproximativ 8,5mii de membrii.A fost un lucru enorm si greu,cu riscuri mari,cu cheltuieli proprii.Noi,2 oameni eram baza MURM ea ,,se tinea,,pe noi,am cutreerat vre-o 8 raioane.S-a activat si in alte raioane.Dar,tragedia cea mare s-a intimplat in octombrie 2008,cind din cauza guvernarii comuniste,ostile neamului nostru romanesc,criminale n-am fost inregistrati la Ministerul de Justitie si n-am participat la alegerile parlamentare din 2009.Peste putin timp I.Bratu si-a fondat Asociatia obsteasca ,,Pro Romania,,pe baza mai mult a noastra.Dar,noi credem,ca lupta noastra n-a fost in zadar,am discutat cu foarte multa lume si cit de putin am trezit neamul din somnul cel de moarte.
Multstimate Vlad Pirau,filmul este foarte reusit.Esti inteligent,cu inima de roman adevarat.M-a impresionat mult filmul,extraordinar.Bravo!!!Acest film trebuie de incadrat in programul scolar,la lectiile de istorie,ca tineretu nostru,toti cei care nu stiu,sa cunoasca istoria Basarabiei,a Romanilor.Eu cunosc materialele filmului,dar mancurtii si dusmanii neamului nu stiu in sec.21 macar in ce limba vorbim,,incurca evenimentele,,ei cunosc numai istoria Rusiei expansioniste,doar Rusia ca atare se afla pina la muntii Ural si tot teritoriul de dupa Ural pina la Oceanul Pacific al F.Rusiei este cu mult mai mare decit teritoriul de pina la Ural.Este plina R.Moldova de venetici,la noi este cald si bine,sunt de toate.Daca nu stiu limba romana este problema lor.Batrinii rusofoni n-au avut timp o viata sa invete limba acestui pamint,care-i hraneste?Rusofonii stimeaza Germania,care le-au distrus tara,dar urasc Romania,care in 1941 a incercat sa-si intoarca paminturile nationale.In Romania toti stiu romineste,la noi e ca la nimeni.
Uitati-va,au aparut si comentarii murdare ale politicii soviniste rusesti pe aceasta pagina romaneasca.Rusofonii si mancurtii nu vor unirea cu Tara,pentru ca au o mintalitate veche,bolsevica.Cei ce nu vor unirea zic,ca limba-i moldoveneasca.Ce nerusinare!
Am lacrimat unde un domn isi cere scuze pentru,ca n-au vrut sa apere si au tradat Basarabia in 1940 si in anii ,90 in frunte cu Iliescu.Nerusinatul n-a avut obraz sa recunoasca de tradare.Am avut parte de asa oameni,ca Bodiul,Iliescu,Voronin,Rosca...Indiferenta,neunirea,invidia,dusmania slabeste neamul.Cnezatele rusesti s-au unit,au devenit mai puternice,mai tirziu Rusia s-a latit pina la Oceanul Pacific,dar aici o palma de pamint nu ne putem uni cu patria noastra,cu dulcea Romanie,in 1992 am avut si un razboi.Tot raul vine de la rasarit.
Dupa revolutia Romana din 22.12.1989 eu priveam la televizor parada militara in orasele Romaniei la 1 decembrie,1990,de Ziua Marii Uniri.Am ramas foarte impresionat,toata ziua n-am putut sa es din casa.Ce tara frumoasa avem noi,cu armata dotata,flota am fi mai puternici daca ne vom uni.
Vorbim o limba,Limba Romana,avem o istorie,o credinta,un destin zbuciumat,un tricolor,suntem aceiasi.Am fost si trebuie sa fim impreuna.Moscova nici-odata nu n-ea vrut binele,fiindca Romania sta ca un dop in calea lor.Sa ne lase odata in pace,de parca rusilor nu le ajung pamint.De-a lungul istoriei,noi,romanii n-am ocupat niciun metru de pamint strain.In 1918 sa faurit Unirea Mare,dar acum cine ne incurca,in afara de rusofonii,care sau inmultit si de Rusia,care trebuia demult,neconditionat,sa-si retraga armata din R.Moldova.N-are importanta care este situatia,trebuie si avem datoria sfinta sa reintregim Tara,sa refacem Dacia.
In mesajul cela mare copiat a unui rusofon,spune ca intre principatele romane n-au fost niciodata tratate...Ce nerusinare!Noi sintem un popor,o suflare,singele apa nu se face.Cind eram internat la spitalul militar din Tiraspol in 1995,un pacient rus batrin din Balti ne spunea noua din salon despre cei din Tarile Baltice:,,Oni je nemti!,,.Ori acum citiva ani ma aflam la sanatoriul ,,Constructorul,,din Chisinau si cind am deschis fereastra am citit pe tabla ceia ,,smerti ruminschih ocupantam!,,Ce obraznicie,cita ura doamne...Iata pe cine i-am primit in casa noastra,ca se urca in cap.Mai bine s-ar intoarce in tara lor,ca au nevoie de ei si noi vom trai mai usor,civilizat.
Uitati-va ,cum s-au agitat cativa rusofoni si intr-o zi au trimis aceste comentarii brutale romanofobe. Cum ne ofenseaza ei pe noi:,,...vokzal-Buharest,stapani aici sunt moldovenii,,.Rusii de aici coordoneaza cu Rusia impreuna cu mancurtii si isi fac mendrele.Ei mai scriu,ca Basarabia a fost ocupata de Romania in 1918 si 1941,niciodata n-a intrat in componenta Principatelor Unite.Ce nerusinare! Ei sa ne invete istoria noastra,ce treaba au veneticii cu noi?Din cauza lor ducem o viata amara.Doar in anul 1812 am fost rupti de romanizm de catre Imperiul Rus si Principatele Moldovei si Tarii Romanesti s-au unit fara Basarabia.Asta nu inseamna,ca suntem o alta natiune,ocupantii ne-au sters constiinta nationala,au falsificat tot ce este sfant pentru orice popor.De ce ei nu zic,ca am fost ocupati in a. 1812 de Imperiul Rus timp de 106 ani,apoi in 1940 si in 1944 pana in prezent,despre calvarul basarabenilor deportati si foametea organizata din 1946-1947 ?!
Tot rusoiul cela cu un comentariu ,,istoric,, sovinist copiat spune,ca 95% din moldoveni vorbesc maldaveneste.Demagogie adevarata.In ideologia bolsevica nu existau notiuni de neam,national,singele apa nu se face...Cu gosplanuri,intreceri socialiste,pamintul si apele otravite,jefuiti am ajuns cea mai saraca tara din Europa.
Ne-au dat sa invatam o istorie straina,cartea de istorie a RSSM era una subtire,la fel falsa si nici note nu puneau la acest obiect.La lectiile de istorie fosta profesoara ne spunea,ca orce republica sovietica putea sa iasa din componenta URSS,dar de-a lungul anilor cetatenii nostrii cu demnitate nationala nu se impacau cu puterea sovietica si cu faptul,ca eram ocupati.Din aceasta cauza erau urmariti,arestati,persecutati,judecati la ani grei de puscarie.Sintem al doilea stat romanesc.Suntem o regiune romaneasca ocupata.Numai ,,Vocea Basarabiei,,este un radio al reintregirii noastre.Ce privim noi la posturile TV NIT,N4...?Numai filme si emisiuni proimperiale rusesti.Aceste posturi si asa insi ca Stepaniuc,Stati,Tabara s.a.m.d.ne otravesc neamul.
La 7 aprilie 2009 au fost omoriti,maltratati tineri,fete violate,au fost aprinse presedintia si parlamentul,pina in prezent nimeni n-a fost tras la raspundere.La noi e ca la nimeni in lume.Am spus tot raul vine de la rasarit.Armata rusa stationeaza pina in prezent in R.Moldova.
A fi patriot in Republica Moldova inseamna a fi unionist in cuget si in fapte.A fost kiril la noi in Moldova,pentru a ne indeparta de Bucuresti si UE,sa ne uitam la Rusia,,sfinta,,.Pentru ce mai avem ambasada Federatiei Ruse?
In toata lumea democratica si civilizata la guvernare nu vin oameni fara demnitate nationala.Chiar intr-un sat,daca cetateanul n-are demnitate nationala,nu poate ajunge la functia de primar,in tarile baltice,Giorgia de exemplu.
Avem nevoie sa ajunga in parlament partide cu adevarat national-patriotice,pentru a ne reintregi Tara si Neamu Rominesc
Romania Mare - Unica Salvare!
Unire Frati Romani!
ION CRISTEA, ORHEI
26 OCTOMBRIE 2011
A comentat Ion Cristea 26 octombrie 2011, 16:19 | mergi sus ▲
Basarabia este Martira prin numarul mare de Crestini sacrificati de regimul comunist de ocupatie! Cerul este doldora de Sfinti! Crestinatatea are Noi Martiri! Si odata cu ei Invie un Nou Suflu! RIDICA-TE,BASARABIE ! Noua Generatie Educata si Instruita in Spirit National Crestin-Ortodox a Cutremurat din Temelie Regimul Comunist din Basarabia Martira! (7 aprilie 2009)
A comentat Pelerinul Basarabean 26 octombrie 2011, 17:26 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Seceta a tăiat din producția agricolă
Producţia globală agricolă în gospodăriile de toate categoriile (întreprinderile agricole, gospodăriile ţărăneşti (de fermier) şi gospodăriile populaţiei) în ianuarie-septembrie 2015 a marcat 88,2% faţă de perioada respectivă a anului 2014. Micşorarea producţiei globale agricole a fost determinată de [...] mai mult
Fostul șef al BEM, Grigore Gacikevici, va sta 30 de zile în arest în izolatorul CNA
Fostul șef al Băncii de Economii (BEM), Grigore Gacikevici a fost arestat pentru 30 de zile în izolatorul Centrului Național Anticorupție. Decizia a fost luată astăzi, de magistrații Judecătoriei Buiucani. 
Grigore Gacikevici, are statut de bănuit în cadrul unor noi dosare ce vizează creditele neperformante de la BEM, împreună [...] mai mult
doina-si-ion-aldea-teodorovici,
Cerul a plâns la Coșereni pentru Ion și Doina Aldea-Teodorovici
Dacă nu ar fi avut loc acel accident tragic plin de mistere, soții Ion și Doina Aldea Teodorovici ar fi trăit și astăzi. Acum 20 ani suflarea românească de pe ambele maluri ale Prutului, a rămas profund marcată de ridicarea la cer a celor care au fost Doina și Ion Aldea-Teodorovici.
Devenind deja tradiție, Organizația Studenților Basarabeni din [...] mai mult
(VIDEO) Alternosfera în topul pieselor rock din România
După o îndelungată perioadă de promovare a noului material discografic, efortul celor de la Alternosfera a fost foarte apreciat de fani. Piesa „Aruncă-mi” a ajuns pe primul loc în Top Show Radio Guerilla.
În România, muzica rock este evaluată prin intermediul mai mulţi factori, unul [...] mai mult
nicolae-timofti,presedintele-republicii-moldova,
PRIMUL INTERVIU Nicolae Timofti: „N-am venit din politică, nici din afaceri, ca să am interese ascunse
Primul interviu al preşedintelui R. Moldova
 
„Nu ştiu ce a cerut Dodon şi nici nu mă interesează”
- Dle preşedinte, vă mulţumesc că aţi acceptat să acordaţi TIMPULUI primul interviu în calitate de şef al statului. Deşi alegerea dvs. în această funcţie este percepută ca o depăşire a crizei politice, Igor Dodon susţine că [...] mai mult
constantin-alecse,eugen-pavel,constantin-pascu,petrica-ionescu,salonul-inventiilor-de-la-geneva,ionut-moraru,eureca,petrache-teleman,stefania-cory-calomfirescu,maria-georgescu,ana-aslan,
De ce să ne mândrim că suntem români? Citiţi despre câteva din realizările româneşti contemporane
Avem toate motivele să fim mândri că suntem români. Mandria nu vine şi pleacă odată cu campanile de presă acolo unde elemente cu cetăţenie română comit infracţiuni. A fi român sau a te considera mândru că eşti român este un sentiment mult mai profund ce ţine de conştientizarea rădăcinilor de neam, la fel cum le conştientizăm [...] mai mult
bucuresti,club-a,petrecere-basarabeana,
Cel mai vechi club studenţesc din Europa oganizează Petrecere basarabeană
În fiecare joi Club A organizează câte o petrecere tematică, iar săptămâna aceasta va fi "Petrecere Basarabeană". În cadrul acestui eveniment se va organiza un concurs iar cel care va răspunde cel mai bine la o întrebare, va câştiga un voucher în valoare de 150 RON care poate fi folosit la petrecerile din week-end. [...] mai mult
prcul-coltea,ziua-limbii-romane,bucuresti-chisinau,actiunea-2012,31-august,
31 august ziua Limbii Romane. Bucuresti-Chisinau o singura Patrie. Patria Limbii Romane!
Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Ţării, în parteneriat cu Platforma civică „Acţiunea 2012" organizează o serie de evenimente menite să marcheze Ziua Limbii Române pe ambele maluri ale Prutului, transmite Romanian Global News.
Miercuri, 31 august 2011, începând cu ora 18.00, trupe şi [...] mai mult

randat în 	0.7104 secunde