Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

27 aprilie 2024, ora locală: 03:24

 

Datele incomplete ale raportului Centrului Român de Politici Europene afectează grav imaginea basarabenilor veniţi la studii în România

adăugat 01 februarie 2012, 09:57, la Social • Articol publicat de Alexandru Rîșneac

osb-bucuresti,centrul-roman-de-politici-europene,crpe,fundatia-soros,bune-intentii-si-cosmar-birocratic,studenti-basarabeni,adimtere-tineri-basarabeni,tineri-basarabeni,

Centrul Român de Politici Europene a lansat, în data de 31 ianuarie, raportul “Bune intenţii şi coşmar birocratic”, proiect finanţat de Fundaţia Soros care vizează tinerii basarabeni aflaţi la studii în România.

Acest raport a fost lansat în cadrul unei conferinţe la care au participat oficiali din România si Republica Moldova, studenţi beneficiari ai burselor și lideri ai asociațiilor studenților basarabeni.

În replică, OSB Bucureşti a emis un comunicat de presă în care îşi exprimă punctul de vedere vizazi de raportul “Bune intenţii şi coşmar birocratic”.

Basarabeni Media Grup susţine poziţia OSB Bucureşti.

Mai jos redăm comunicatul de presă emis de OSB Bucureşti:

Poziţia OSB Bucureşti faţă de raportul CRPE – “Bune intenţii şi coşmar birocratic”

Raportul “Bune intenţii şi coşmar birocratic”, lansat ieri de către  Centrul Român de Politici Europene concluzionează că rata de abandon în rândul tinerilor basarabeni din România este de 44%. Considerăm acest procentaj eronat din următoarele motive.

Raportul nu ia în calcul cele mai importante universitari (Universitatea din Bucureşti, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea ”Babeş Bolyai” din Cluj, Universitatea  ”A. I. Cuza” din Iaşi, etc), unde işi desfăşoară studiile un procent foarte important de studenţi basarabeni. Astfel, datele obţinute sunt cel puţin incomplete, deci prelevante (vezi Fig. 3, pagina 6).

OSB Bucureşti a calculat în baza listelor afişate de către MECTS, numărul locurilor scoase la concurs precum şi numărul studenţilor admişi la studii în Români în anul 2010 şi 2011. Cifrele sunt următoarele:

Anul 2010 – 2138 admişi din 2620 de locuri. (adică 82% din locuri au fost ocupate şi doar 18% au rămas nevalorificate)

Anul 2011 – 1841 admişi din 2630 de locuri. (Ceea ce reprezintă 70%, adică doar 30% nu s-au ocupat)

Raportul emis de CRPE nu are valoare ştiinţifică. Acesta face referire la ”basarabenii care studiază în România”, dar datele prezentate vizează doar o mică parte dintre aceştia. De asemenea, raportul nu ia în calcul faptul că mecanismul de distribuire a celor 5000 de locuri de studii pentru etnicii români din Republica Moldova este unul complex (preuniversitar, universitar şi postuniversitar).

Raportul ignoră cu desăvârşire studenţii basarabeni (numiţi în raportul CRPE „moldoveni”) care au absolvit liceul în România, care reprezintă un procent consistent din beneficiarii sistemului, aproximativ 25%. Totodată majoritatea declaraţiilor respondenţilor expuse în raport se referă la cazuri din auzite sau cazuri presupuse, neverificate. Autorul nu merge până la capăt cu depistarea persoanelor direct afectate de problemele expuse de respondenţi.

Raportul se bazează pe datele colectate în baza celor ”23 de interviuri de profunzime cu studenţi, absolvenţi şi lideri ai asociaţiilor studenţeşti”. OSB Bucureşti menţionează că nu a fost contactată pentru efectuarea acestui raport. De asemenea nu au fost contactate organizaţiile din Timişoara şi Iaşi, aşa cum e specificat în pagina 3 a raportului.

OSB Bucureşti consideră că lipsa de documentare a acestui raport dăunează grav imaginii studentului basarabean în România şi politicii duse de satul român în ceea ce priveşte susţinerea etnicilor români din jurul graniţelor prin acordarea burselor de studiu.

Raportul sugerează că basarabenii nu au performanţe la studii, iar vehicularea unei presupuse ”rate de abandon a studiilor de 44 % în rândul basarabenilor” creează o percepţie falsă în ceea ce-i priveşte pe basarabenii care se află la studii în România.  Trebuie să menţionăm că din anul 2011, Parlamentul României premiază peste 250 de bursieri cu performanţe deosebite, dintre care peste 90% sunt basarabeni.

Deşi susţine recomandările raportului pe termen scurt şi pe termen lung, precum şi observaţiilor făcute de CRPE în ceea ce priveşte deficienţele de ordin birocratic şi administrativ ce ţin de Comisia Relaţii Internaţionale din cadrul MECTS în cadrul procesului de acordare a burselor, OSB Bucureşti îşi manifestă dezacordul cu privire la lipsa de veridicitate a datelor privind situaţia basarabenilor care studiază în România expuse în raport.

În acest sens, OSB Bucureşti solicită:

  • rectificare emisă de CRPE adresată instituţiilor media pentru ameliorarea daunei de imagine produsă tinerilor basarabeni aflaţi la studii în România.

 

  • Realizarea unui studiu ştiinţific, corect, cu date certe şi veridice efectuat în colaborare strânsă cu instituţiile statului român responsabile, inspectoratele şcolare, universităţi şi organizaţiile de profil din ţară.

 

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit şi neafiliată politic. Misiunea noastră este promovarea drepturilor tinerilor studenţi basarabeni care se află la studii în România şi educarea lor în spirit naţional, democratic şi proeuropean.

În calitate de portavoce a studenţilor basarabeni din Bucureşti, OSB a contribuit decisiv la o serie de rezultate benefice pentru statutul studenţilor basarabeni în România printre care: creşterea cuantumului bursei studenţeşti (de la 40 USD elevi şi 50 USD – la 65 Euro) şi a bursei de masterat (de la 50 dolari- la 75 de euro) în 2008; suplimentarea cu 1000 de locuri a  numărului de locuri alocate de către MECTS studenţilor basarabeni în 2009; completarea locurilor de studii acordate de MECTS tinerilor basarabeni până la numărul de 5000 de locuri, în 2011.

OSB Bucureşti vine în fiecare an cu propuneri, demersuri, solicitări, campanii de informare şi consiliere pentru îmbunătăţirea Metodologiei de studii pentru etnicii români din Republica Moldova. OSB Bucureşti a solicitat în fiecare an consultări cu instituţiile statului român implicate în procesul de studii şi de acordare a bureslor. Astfel, OSB a avut întrevederi cu reprezentanţi ai DRP, Direcţia Educaţie din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Comisia Pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Senatului României.

N.R.: Basarabeni.Ro vă pune la dispoziţie raportul “Bune intenţii şi coşmar birocratic” în format online AICI


Autor: Basarabeni.Ro
Sursa: www.basarabeni.ro
Atenţie la SONDAJELE KGB precum cel al BOZGORULUI Soros cu care CĂLĂII OCUPANŢI RUŞI au umplut televiziunile şi ziarele de pe ambele parţi ale Prutului!

SONDAJELE KGB precum cel al BOZGORULUI Soros împrăştie pe internet VENINUL PROPAGANDEI RUSEŞTI prin VICLENIE şi MINCIUNI ORDINARE.

Scopul lor este UNUL SINGUR: SĂ BAGE URA ÎNTRE FRAŢII ROMÂNI!!!

BOZGORE Soros,MANIPULATOR KAGHEBIST,nu intelegi?

RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Mamă ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE!

AFARĂ CU ARMATA RUSĂ DE OCUPAŢIE şi
cu SONDAJELE KGB precum cel al BOZGORULUI Soros!
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 02 februarie 2012, 15:52
Eu cred ca adevarul e pe undeva la mijloc.
Toate locurile alea minunate la buget subventionate de contribuabilul roman sunt acordate pentru a sustine interesele Romaniei. Ori sa ne ajute propria piata interna, ori sa va deschida ochii. Din pacate prea putini dintre voi absolv si contribuie direct la piata interna din Romania si o buna parte din cei care au studiat in Romania devin la fel de anti-romani o data ajunsi inapoi acasa pe cat e de populara e in sondaje romanofobia exprimata de PCRM.

Bursele trebuie date, dar trebuie facuta o supraveghere pe termeni de performanta. Mentalitatea trebuie sa se schimbe. Romania nu va datoreaza nimic voua personal si din moment ce statul roman va plateste scolarizare pe tot parcursul studiilor, asta nu inseamna ca veniti in Romania in vacanta.
A comentat cioc 02 februarie 2012, 16:00
Iată de fapt CE ÎL ROADE pe vicleanul provocator "cioc"KGB.
Iată de ce A ORDONAT Călăul OCUPANT RUS putinKGB slugoilor abjecţi ai COLOANEI a -5-a RUSE DE MANIPULARE ÎN MASĂ să declanşeze O NOUĂ LOVITURĂ DE STAT în Ţara NOASTRĂ MAMĂ ROMÂNIA!!!!

Iată ce ascunde COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă despre Preşedintele Traian Băsescu,iată de ce este atacat de SLUGILE RUSIEI:

*A iniţiat INTERCONECTAREA reţelelor de GAZE şi CURENT ELECTRIC peste Prut SCĂPÂND Basarabia de ŞANTAJUL ORDINAR RUSESC cu gaze şi curent.
*A CONDAMNAT de la TRIBUNA PARLAMENTULUI ROMÂNIEI Pactul Ribentrop-Molotov.
*A cerut RETRAGEREA ARMATEI RUSE DE OCUPAŢIE din Basarabia.
*A introdus în Strategia de Apărare a României PERICOLUL prezenţei ARMATEI RUSE DE OCUPAŢIE şi şi-a rezervat DREPTUL DE A INTERVENI INCLUSIV MILITAR în caz că Basarabia CERE AJUTORUL.
*A dispus DUBLAREA numarului de BURSE STUDENŢEŞTI pentru basarabeni.

*A obtinut MĂRIREA BURSEI pentru STUDENŢII ROMÂNI basarabeni
*A avut grijă ca MII DE COPIII ROMÂNI basarabeni să se bucure de TABERELE din Ţara Mamă(litoral,deltă,munţi)
*A LUPTAT 6 ani cu CIORONIN să deschidă cele două noi consulate la Bălţi şi Cahul !
ACUM,în 2011 A REUŞIT să deschidă şi Consulatul din Ungheni.
*A promis SCHIMBAREA legii CETAŢENIEI,A SCHIMBAT-O!
*A promis PERMISE DE MIC TRAFIC,le-a ÎNFIINŢAT!
*A rezista PRESIUNILOR URIAŞE RUSEŞTI(vezi războiul gazelor,South Stream,santajul cu “secuimea”) şi NU A ABANDONAT Basarabia!
*A promis 100.000.000 de EURO Basarabiei,CU TOATĂ CRIZA din Ţara Mama,le-a oferit.


*A înfiinţat în Ţara Mama 5(CINCI!)noi centre unde SE POT DEPUNE ACTELE pentru REDOBÂNDIREA CETAŢENIEI ROMÂNEŞTI.
*A sprijinit LICEELE ROMÂNEŞTI din Transnistria
*A trimis în Basarabia zeci de jandarmi şi pompieri cu toate echipamentele necesare şi astfel au fost salvaţi sute de ROMÂNI basarabeni
*A oferit Basarabiei ajutorul Ţării Mamă ROMĂNIA- 500 de TIR-uri cu materiale de construcţie pentru a reface până în iarnă 1000 de case distruse sau avariate
*Astfel ZECI DE TIR-uri cu SUTE DE TONE de saci de grâu,faină,zahăr şi ulei de gătit au ajuns la Obileni la sărmanii ROMÂNI basarabeni CARE AU PIERDUT TOTUL în urma catastrofei inundaţiilor!
Şi a facut asta în condiţiile în care,pe fondul inundaţiilor catastrofale care sufocau şi România, era “tocat” zilnic de COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă de peste Prut-Antena3-RealitateaTV
*Ţara Mamă plăteşte CEL MAI MARE PREŢ DIN LUME pentru gazele ruseşti(peste 500 de dolari mia de metri cubi faţă de 150 cât plăteşte Basarabia acum).Este UN PREŢ POLITIC pentru că Preşedintele Băsescu NU VA ABANDONA NICIODATĂ Basarabia în ghearele Călăilor OCUPANŢI RUŞI!!!

*NU A CEDAT şantajului RUSESC exercitat prin SLUGILE Franţa şi Germania şi a preferat ca Ţara Mamă SĂ NU INTRE ÎN SCHENGEN decât să ne abandoneze pe NOI,ROMÂNII basarabeni!

A comentat Vânătorul de forumişti KGB 02 februarie 2012, 16:10
Sper macar ca esti platit . Asa dezinformare infecta nu am mai vazut de pe vremea FSN.
PS: Basescu a fost membru PCR, FSN director comercial la Anvers inainte de 89 cat si secretar de stat la transporturi in guvernul lui Iliescu pe vremea mineriadelor. Japite comuniste platite din banii statului.
A comentat cioc 02 februarie 2012, 16:14
ZDREANŢĂ KAGHEBISTĂ,ai găsit vreun neadevăr în ce am scris mai sus?
NU?
Atunci TACI şi-nghite VIERME KGB!
Vă roade SCUTUL ANTIRACHETĂ ANTIRUSESC nu-i aşa?
Vă roade că nu mai dansează ROMÂNII KAZACIOK la ordinele lui PUTIN ca pe vremea lui iliciKGB?
MARŞ NA SYBYR JAVRĂ ORDINARĂ!

Bagă la căpăţână SLUGOI RUS!

Tentativa de LOVITURĂ DE STAT ordonată de
Călăul Ocupant RUS ne-PUTIN-ciosu KGB,A EŞUAT!

PUTIN MARŞ AFARĂ-JAVRĂ ORDINARĂ!
PUTIN MARŞ AFARĂ-JAVRĂ ORDINARĂ!
PUTIN MARŞ AFARĂ-JAVRĂ ORDINARĂ!
PUTIN MARŞ AFARĂ-JAVRĂ ORDINARĂ!
PUTIN MARŞ AFARĂ-JAVRĂ ORDINARĂ!
PUTIN MARŞ AFARĂ-JAVRĂ ORDINARĂ!
PUTIN MARŞ AFARĂ-JAVRĂ ORDINARĂ!
PUTIN MARŞ AFARĂ-JAVRĂ ORDINARĂ!

A comentat Vânătorul de forumişti KGB 02 februarie 2012, 16:27
2012-
RUSIA A PIERDUT DEFINITIV BASARABIA!
RE-UNIFICAREA Basarabiei cu ROMÂNIA este în plină desfăşurare!

Tentativa de LOVITURĂ DE STAT ordonată de Călăul Ocupant RUS ne-PUTIN-ciosuKGB,A EŞUAT!


Este ULTIMA ZVÂRCOLIRE a CIUMEI ROŞII BOLŞEVICE.
Doar că spre deosebire de LOVITURA DE STAT KGB din 1989,care l-a adus la putere pe iliciKGB,SLUGOIUL SCÂRBAVNIC al Moscovei,(cel care A BLOCAT RE-UNIFICAREA de la ALBIŢA din 1991),acum MAJORITATEA ROMÂNILOR şi-au dat seama cu cine au de a face:

Ponta şi Antonescu AU SABOTAT ZIUA UNIRII
REFUZÂND SĂ PARTICIPE la ŞEDINŢA SOLEMNĂ DEDICATĂ UNIRII din Parlamentul ROMÂNIEI!


Ponta şi Antonescu au dovedit încă odată că sunt ni;te biete MARIONETE,VIERMII TRĂDĂTORI care ling tălpile bocancilor Călăilor OCUPANŢI RUŞI,un fel de iliciKGB JUNIORI paraşutaţi de KGB în ROMÂNIA.

Iar PSD-PNL împreună cu SPĂLĂTOARELE CREIERE Antena 3 şi RealitateaTV sunt DIVIZIA DIVERSIONISTĂ a ARMATEI DE OCUPAŢIE RUSĂ

PSD-PNL este COLOANA a-5-a RUSĂ de MANIPULARE ÎN MASĂ.
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 02 februarie 2012, 16:28
Taticu, daca cuiva ii displace propaganda FSN-ista si toate persoanele care au facut parte din FSN, cam greu sa fie kgb-sti, slugi ale lui putin... sau alte apelative ilustrate care prind probabil la cei cu 4 clase din satul tau natal.

PS: Poti sa mai pui de 5 ori aceleasi mesaje cu informatii standard de propaganda incercand sa ma acoperi, tot la nivel de semi-doct platit ramai.
A comentat Cioc 02 februarie 2012, 17:02
Pentru “cioc” Lasand la o parte tonul “vanatorului” (care poate fi justificat intr-o oarecare masura) - tot ce a enumerat dansul este corect. Pentru basarabeni Basescu a facut lucruri pe care altii nici nu au avut intentia sa le initieze. Nu intamplator, la alegerile prezidentiale cetatenii roamani din Basarabia l-au votat in proprtie de (daca nu ma insel) peste 95%. Inteleg situatia din Romania actuala, lumea nu este multumita de multe chestii pe care le face sau nu le face actualul presedinte, dar va rog - nu atingeti conexiunea Basescu-Basarabia, fiindca aici n-o sa gasiti nimic compromitator. Din contra! Pe de alta parte, unde a fost Geoana chiar inainte de alegeri? La Moscova. Sa cerseasca capital politic. Asta a fost ca si o palma in fata pentru Basarabeni. Noi tot timpul am crezut ca macar la acest capitol - Basarabia - toate fortele politice din Romania au un numitor comun. De unde?! Atunci s-a vazut cine si ce principii are. Cu toate pacatele sale, Basescu are o strategie fata de Basarabia pe care continua s-o valorifice. Adevarat - influenta ruseasca in Basarabia este mare si exista de prea mult timp. Si in acest context bursele acordate de statul Roman sunt si ele un instrument care ar ajuta la schimbarea mentalitatii. Nu zic, sunt unii care vin in Romania la facultati si raman tot “pro-rusi”. Sau anti-Romania. Dar majoritatea, unii mai repede, altii mai incet - dar tot se schimba si incep sa judece si sa simta altfel. Eu sunt un exemplu. Am venit si eu din Basarabia, am facut facultatea in Romania. Am terminat-o cu foarte bine. Acum reprezint Romania in toata lumea cu spectacolele mele. Romania domnle!, si ma mandresc cu asta. Daca imi faceti o “expertiza” a sangelui - o sa vedeti ca am destul sange slav. Dar sunt mai Roman decat multi dintre voi, care-si urasc tara cu o inversunare de speriat. Sunt mai Roman macar pentru faptul ca iubesc Romania, cu toate pacatele ei. Si sunt mai Roman decat multi dintre voi care tot se uita la Basarabia ca la “felul sapte de mancare”, care este tot a Romaniei si, in fond si la urma urmei, poarta vina doar ca este situata acolo unde este - la stanga Prutului. Ca daca, pur teoretic, Prutul trecea mai la vest de unde trece, si cei de la Iasi si Galati vorbeau cu rusisme si aveau uneori idei pro-ruse, nu-i asa?
A comentat ilconte 02 februarie 2012, 19:39
Am citit raportul. L-am citit INTEGRAL (mi-o luat cam 1,5 ore). Si ... Cred ca reactia Basarabeni.Ro este exagerata. Hai recunoasteti, nu ati citit articolul pina la urma, sau daca ati facut-o , ati ramas fixati pe cele citeva rinduri care spune ca rata de refuz a locului in Romania este mare. Ati citit cauzele explicate? Ca oamenii obtin un loc pe la vreo universitate de categoria C si nu mai vin sa confirme locul? Raportul incearca doar sa ajute , sa optimizeze procesul de admitere a basarabenilor. Raportul inspira mai degraba bunavointa fata de basarabeni ( chiar asa mi s-a parut), decit incercarea de a defaima studentii nostri. Se vorbeste despre probleme reale ale basarabenilor in Romania, probleme pe care ei (si eu) le vor rezolvate.
A comentat Andrei 03 februarie 2012, 11:34
Peste Prut,COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă îi "LUCREAZĂ" bine pe fraţii români.
Nouă ne spală creierele NIT-ORT-PRIME-PublikaTV ,peste Prut rusnacii au RealitateaTV("mama" Publika)şi Antena3.
Acolo 24 din 24 de ore se toarnă lături în capul Preşedintelui Băsescu.
Iar criza economica MONDIALĂ este folosită şi ea ca armă electorală împotriva lui Băsescu.
Şrim cu toţii ce face Rusia prin slugile ei în Georgia sau ce a făcut în Kîrghîstan
Călăii Ocupanţi Ruşi FINANŢEZĂ "OPOZIŢIILE" din ţările pe care vor să le ÎNROBEASCĂ.
Apoi dau lovituri de stat.
Aşa au făcut în Ţara Noastră Mamă în 1989 când şi-au instalat MARIONETA,pe Ion Iliescu,numit de aceea şi IliciKGB peste Prut.
Pentru asta s-au folosit de TRĂDĂTORI şi de zeci de mii de "turişti ruşi".
Acum Ocupanţii Ruşi încearcă să dea O NOUĂ lovitură de stat şi în Georgia şi în România.
Şi pentru că nu mai pot folosi "turişti ruşi" folosesc aşa zisa OPOZIŢIE.

Atacul RUSESC,ANTI-ROMÂNESC este condus prin AŞA-ZIŞII « REVOLUŢIONARI » inventaţi de iliciKGB(ion iliescu),sindicatele foştilor militari CU PENSII DE ZECI DE MILIOANE de lei,liderii sindicali CUMPĂRAŢI cu hoteluri făcute cadou de acelaşi iliciKGB şi cu bani de la televiziunile oligarhilor FINANŢAŢI DE RUŞI la Bucureşti.
Pe vremuri COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă folosea MINERII.
Acum au metode mai viclene.
An de an,lună de lună îl ameninţă pe Preşedintele Băsesci cu SUSPENDAREA.
Ruşii au reuşit să-l suspende în 2007 pe Băsescu.
Dar poporul prin referendum A RESPINS votul parlamentului.
Acum "OPOZIŢIA" finanţată de Ocupanţii Ruşi încearcă din nou.
Desigur nu au nici o şansă,
America e alături de România în lupta cu Călăii OCUPANŢI Ruşi.
Cea mai clară dovadă este instalarea SCUTULUI ANTIRACHETĂ ANTI-RUSESC în Ţara NOASTRĂ Mamă ROMÂNIA.

A comentat Vânătorul de forumişti KGB 03 februarie 2012, 20:48 | mergi sus ▲
Mulţumesc ROMÂNULUI basarabean "IL CONTE" !
Aşa simte şi scrie UN ADEVĂRAT ROMÂN !


Am înţeles cu toţii de fapt ce îl "RODEA" la lingurică pe PROVOCATORUL "cioc"KGB.

Acum vedem şi mai bine ce luptă grea trebuie să dea Preşedintele Băsescu împotriva Ocupanţilor Ruşi şi a slugilor lor-cozile de topor ANTI-ROMÂNE din PSD-PNL-KGB adică PCRM-PLDM-PD de peste Prut.

Ei ştiu că Presedintele TUTUROR românilor va rămâne în istorie ca Băsescu din Basarabi RE-ÎNTREGITORUL!
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 03 februarie 2012, 20:52 | mergi sus ▲
Oribil, asa propaganda cred ca doar moldova suverana mai practica.
A comentat cioc 04 februarie 2012, 22:42 | mergi sus ▲
Eu, totusi, nu as intra in extreme... Si nu as lansa lozinci. Prefer sa vedem lucrurile nu numai in culori alb-negru. Ca, in fond si la urma urmei, nimeni nu-i sfant. Cu atat mai mult presedintele. Iarasi, ii inteleg pe romanii din tara de ce sunt nemultumiti de guvern si presedinte. Asta ar trebui sa-l faca pe presedinte sa-si puna mai multe intrebari referitor la ce face dansul pentru romanii de acasa. In special in planul economic, ca de fapt asta-i buba mare. Eu m-am referit in comentariul de mai sus la aportul lui Basescu in ceea ce priveste Basarabia. Aici zic ca nu cred ca cineva va gasi macar o doza de inconsistenta. Drept dovada, nu exista macar careva din opozitia presedintelui care sa-i fi comentat ceva la capitolul asta. Alte chestii - situatia economica precara a populatiei (in special a bugetarilor), atitudinea dansului fata de casa regala, careva calitati personale discutabile etc - astea sunt subiecte diferite (si importante, bineinteles) si trebuie disutate. Ar trebui noi sa fim “destepti” si sa-l criticam pe resedinte cand face gafe, dar si sa-l laudam cand face lucruri bune. Dar, probabil, astea-s legile politicii - cand nu ne place cineva, pai nu ne place nimic le el: criticam pana si camasa pe care o poarta si masina pe care o conduce. Si invers: daca ne place cineva, atunci foarte rapid avem tendinta sa-l idolatrizam si acceptam orbeste si gasim justificare la orice actiune a sa, fie ea si prostie. Asta se numeste extremism. Asa ca ii indemn pe “vanator” si pe “cioc” sa vada si alte “culori”, nu numai alb sau negru. Si apropos, referitor la comentariul lui “cioc”, precum ca numai in Moldova Suverana poti gasi astfel de propaganda - nu cred ca stiti prin ce umilinta au trecut (si trec) generatii intregi in Basarabia. Unii striga asa fiindca i-a ajuns “cutitul la os”, nu de aia ca sunt platiti sau au alte interese decat acela de a scapa de “bucuria” ruseasca. Da, unii sunt foarte emotivi cand isi expun parerile, dar tot persoane din astea au fost si la 7 Aprilie in Piata Adunarii Nationale si au strigat aceleasi lozinci. Nu pentru bani, domnule. Ca nu stiu ce suma ar accepta sineva ca sa i se traga un glonte in freza. Si eu ii prefer pe ei in comparatie cu unii care fac scoala la Bucuresti si dupa aia zic ca “din punct de vedere istoric limba este romana iar din p.d.v. politic, limba noastra este moldoveneasca”. Mai bine coloana vertebrala (chiar daca-i in “ghips”), dacat lipsa ei cu desavarsire. Romania are probleme mult mai mici decat le are Basarabia. Voi aveti probleme economice si legate de imaginea romaniei in Europa, intrarea in Schengen etc. In afara de problemele economice, Basarabia are probleme existentiale si ma bucur ca sunt multe persoane si in Romania (inclusiv presedintele) care inteleg cat de stringente sunt problemele astea. Poetii Romaniei moderne nu mai scru despre Romania (Mare). La noi s-a scris incontinuu de la revolutie incoace. Asta este o necesitate pentru multi poeti. Cititi-l pe Grigore Vieru. In principiu, poezia dansului striga cu aceleasi emotii cu care se scanda la 7 Aprilie. Alte cuvinte si, bineinteles, rimate. Doar atat. Asa ca o sa ramaneti surprins cat Romanism adevarat in toata complexitatea lui (si nu extremist) s-a pastrat in Basarabia, chiar daca ni s-a interzis sa-l “practicam”. Nu mai vorbesc de tradiitii si de dorul fata de muzica populara adevarata (si nu de manele).
A comentat ilconte 05 februarie 2012, 11:09 | mergi sus ▲
A comentat si o greseala tehnica 05 februarie 2012, 12:16 | mergi sus ▲
@ilconte
Felicitări pentru comentarii! Respect!
A comentat UnEscu 07 februarie 2012, 10:59 | mergi sus ▲

Oare şi MARELE ROMÂN Grigore Vieru,ASASINAT DE KGB ca şi MARTIRII ROMÂNI soţii TEODOROVICI,oare şi Grigore Vieru făcea propagandă ca în FILIALA KGB-"Suveranski MOLOTOVA"?

Lecţii de ROMÂNISM pentru TOVARĂŞUL "cioc"-propagandistul PSD-PNL-KGB(PCRM-PLDM-PD de peste Prut).

Grigore VIERU:
"Trei culori"

"Straine pofte ne-au rapit
Cand via dulce, cand ogorul,
Dar nimeni nu a izbutit
Din piept sa smulga Tricolorul.
Fusese vremea mult prea crunta,
Si-atat ne-a ars de dansul dorul,
Ca azi ne strangem si la nunta
Si la botez cu Tricolorul.
***Trei culori si-O SINGURĂ IUBIRE
ROMÂNEASCĂ,***
Trei culori si-O SINGURĂ VORBIRE
ROMÂNEASCĂ!***
Trei culori si-O SINGURĂ CREDINŢĂ
ROMÂNEASCĂ,***
Trei culori si-O SINGURĂ FIINŢĂ
ROMÂNEASCĂ!***


Atat de minunat scanteie,
De crezi ca de pe bolti albastre
L-a rupt Hristos din curcubeie
Si l-a dat romanimii noastre.
E cald sub el ca sub o rana
Ce-a chinuit Mantuitorul,

E cald in Tara cea Stefana,
Ne incalzeste Tricolorul.
***Trei culori si-O SINGURĂ IUBIRE
ROMÂNEASCĂ,***
Trei culori si-O SINGURĂ VORBIRE
ROMÂNEASCĂ!***
Trei culori si-O SINGURĂ CREDINŢĂ
ROMÂNEASCĂ,***
Trei culori si-O SINGURĂ FIINŢĂ
ROMÂNEASCĂ!***"


A comentat Vânătorul de forumişti KGB 09 februarie 2012, 14:31 | mergi sus ▲
"Poetii Romaniei moderne nu mai scru despre Romania (Mare)."
A comentat ilconte 05 februarie

Şi totuşi ROMÂNUL nostru basarabean Adrian Păunescu a scris,dar asocierea prea lungă cu iliciKGB i-a dăunat mult...

Adrian Paunescu

Basarabia Pe Cruce

Se urcă Basarabia pe cruce
Şi cuie pentru ea se pregătesc
Şi primăvara jertfe noi aduce
Şi plânge iarăşi neamul românesc.


Noi n-avem nici un drept la fericire,
Mereu în casă moare cineva
Şi n-are ţara dreptul să respire
Şi nici pe-acela, simplu, de-a visa.

De-acolo unde s-a sfîrşit pămîntul,
Vin triburi, să ne ia pământ şi fraţi
Şi-n faţa lor abia rostim cuvântul
Şi, prin tăcere, suntem vinovaţi.


Ce cale poate ţara să apuce?
În tragica, neconvertita zi,
Se urcă Basarabia pe cruce
Şi nu ştim învierea când va fi.
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 09 februarie 2012, 14:39 | mergi sus ▲
Şi totuşi ROMÂNUL nostru basarabean Adrian Păunescu a scris...

Baladă Pentru Basarabia
(Versuri: Adrian Păunescu, Muzică: Tatiana Stepa,MOARTĂ SUBIT DE CANCER,Dumnezeu să o odihnească în pace....)

De nicăieri nu-i semn de nicio milă
Şi s-a ajuns în cel din urmă hal
Şi moare Basarabia umilă
Cu capu-n vechiul sac imperial

N-avem puterea să-mpărţim o pâine
Ne facem socoteli de precupeţi
Ca tot acolo o să ajungem mâine
Cu paşii doar oleacă mai înceţi

Săracă soră basarabă
Tu, cea mai sfântă dintre toate
Zadarnic mama te întreabă
Dacă trăieşti în libertate.


Trezeste-te, tu PATRIE drogată,
Că dacă-n focul calculelor reci
Mai pierdem Basarabia o dată
Şi noi suntem pierduţi în veci de veci

N-au nici o cale fraţii să apuce
Aşteaptă-n van un sprijin de la noi
E dusă Basarabia pe cruce
Şi noi o contemplăm cu ochii goi.


Şi va veni şi catastrofa iernii
Ca s-o gustăm de tot mai multe ori
Şi s-amurgim cu Gogol pe gubernii
Ca nişte revizori rătăcitori
Acum imperiul dă o nouă cină
Mănâncă ţări şi bea popoare mici
Să vină Basarabia, să vină
S-o guste menşevici şi bolşevici.
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 09 februarie 2012, 14:44 | mergi sus ▲
"Asta se numeste extremism. Asa ca ii indemn pe “vanator” si pe “cioc” sa vada si alte “culori”, nu numai alb sau negru."
A comentat ilconte 05 februarie

Îţi înţeleg nevoia de echilibru şi moderaţie aşa cum văd că şi mie mi-ai acceptat dreptul de a fi REACŢIONAR şi nu DOAR O ALTĂ "LEGUMĂ HOMO SOVIETICUS" din "PATRIA DROGATĂ" pe care o plângea Tatiana Stepa.

ADEVĂRUL ESTE ARMA de care se tem cel mai mult MANIPULATORII KGB.

Iată ce face una din SCURSURILE care ne-a "lucrat" pe NOI ROMÂNII Basarabeni cu acel AŞA-ZIS studiu al KAGHEBISTULUI SOROS.
TUDOR COJOCARIU proaspăt racolat de COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă de peste Prut,filiala PSD-PNL-KGB e derbedeul acela KAGHEBIST care atacă Romanian Global News şi care a înfiinţat LA ORDINELE MOSCOVEI acel JEGOS AŞA-ZIS "Club Liberal pentru respubliKAKA maldavski" la Bucureşti .

Şi ghici cine îi stă în gât CURVEI MANKURTE Tudor Cojocariu?
Preşedintele TUTUROR ROMÂNILOR Traian Băsescu şi partidul său ATÂT DE URÂT de Moscova,PDL!

http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/4593--minciuna-lui-tudor-cojocaru-a-avut-picioare-scurte.html

"Minciuna lui Tudor Cojocariu a avut picioare scurte! "
Dupa publicarea de catre Romanian Global News a comunicatului PL din Basarabia prin care partidul anunta ca Clubul Liberal pentru Republica Moldova inventat la Bucuresti, nu reprezintă o structură a Partidului Liberal de la Chisinau, initiatorul acestui club, Tudor Cojocariu si-a permis sa puna la indoiala informatia Romanian Global News jignind pe Directorul general al Agentiei.
Pentru a elimina orice dubii legate de cine umbla cu minciuni, Romanian Global News a luat legatura cu ofiterul de presa al PL, care a confirmat continutul comunicatului si publica comunicatul PL in forma sosita la redactie .
Individul care probabil dorea utilizarea clubului si a studentilor basarabeni de buna credinta in scopul lansarii sale politice, este si unul dintre cei care au participat la elaborarea pseudoraportului legat de bursierii romani basarabeni, beneficiari ai burselor oferite de statul roman."

Iată ce MINCIUNI posta pe blogul lui JAVRA KAGHEBISTĂ Tudor Cojocariu:

"V-aş recomanda tuturor să remarcaţi că pe site-ul PL.md nu există asemenea comunicat.
E o minciună a lui Eugen Popescu şi fraţii Roncea,
GAŞCA PDL."

Ahaaaa,deci ca şi pe "ciocKGB" ASTA ÎL RODEA PE KAGHEBIST!

GAŞCA PDL." şi evident Preşedintele Traian Băsescu,AL DOILEA CUZA al nostru al ROMÂNILOR!

A comentat Vânătorul de forumişti KGB 09 februarie 2012, 15:17 | mergi sus ▲
Şi cum spuneam prietene "IlConte" ADEVĂRUL ESTE ARMA de care se tem cel mai mult MANIPULATORII KGB.
În caz că încă nu le-ai citit ,îţi recomand cărţile profesorului american LARRY WATTS în care acesta CU DOCUMENTE din arhivele NKVD-STASI etc.DEMASCĂ ATACURILE RUSIEI împotriva României şi confirmă existenţa permanentă a COLOANEI a-5-a RUSE DE MANIPULARE ÎN MASĂ.
Repet foloseşte DOCUMENTE DE ARHIVĂ din care citează.

Iată-i pe stăpânii Partidului UNIC PSD-PNL-KGB(PCRM-PLDM-PD de peste Prut)COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă,iată-i pe duşmanii REUNIFICĂRII,iată-i pe DUŞMANII ROMÂNIEI şi ai Preşedintelui BĂSESCU:

"KGB pregatea rasturnarea lui Ceausescu "
- Larry Watts-istoric american
“Chiar in august-decembrie 1978 a fost o pregatire pentru o lovitura, folosind niste membri de partid mai inalti. “
Cercetatorul american mai considera si ca o parte a disidentei anti-ceausiste din Romania a fost coordonata tocmai de sovietici, dand ca exemplu reteaua lui Bacanu, care, desi nu a fost creata de Moscova, ar fi intretinut relatii cu Kremlinul.

http://www.ziare.com/nicolae-ceausescu/stiri-nicolae-ceausescu/kgb-pregatea-rasturnarea-lui-ceausescu-istoric-american-1072640

LARRY WATTS:

"Cum au pus KGB-ul şi GRU-ul stapânire pe ţară.
Factorul co-etnic.
REOCUPAREA României"


« Războiul ascuns dintre Pactul de la Varşovia şi România"

http://www.agentia.org/teoria-conspiratiei/larry-watts-razboiul-ascuns-dintre-pactul-de-la-varsovia-si-romania-452.html

"Moscova şi îndepartarea Basarabiei"
"Problema etnicilor români din URSS "

“Confruntarea inegală: KGB contra României "


A comentat Vânătorul de forumişti KGB 09 februarie 2012, 15:25 | mergi sus ▲
Imi aduc aminte ce spunea de voi Corneliu Coposu. Voi adica cei din esaloanele 2 sau 3 ale fostei nomenclaturi sau dupa caz odraslele acestora ajunsi peste noapte democrati si nationalisti, pusi sa foloseasca aceleasi metode cu limbaj de lemn pentru a le inchide gura la toti cei care nu accepta politica dusa de conducatorul iubit si fsn. Criptocomunisti.

PS: Cat primesti pe coment ca sa acoperi orice parere contra?
Banuiesc ca destul de putin, informatiile sunt cam standardizate, ultimative si in esenta doar citate fara continut.

PS2: Ai incercat sa schimbi registrul si sa acuzi si de alte lucruri? Asta cu kgb-ul tine cel mult la persoane cu 4 clase, totusi site-ul asta e adresat persoanelor venite in Romania pentru studii universitare. Sigur, nu te invinovatesc. Esti pus sa faci ceva, nu e vina ta ca nu poti mai mult si folosesti materialul clientului.
A comentat cioc 12 februarie 2012, 21:52 | mergi sus ▲
@Vanator Intradevar, a scris si Adrian Paunescu. Dar si el este basarabean de origine si deaceea avea aceasi “durere”ca si Grigire Vieru si, s-ar putea spune, datorie de a scrie despre Basarabia. Multimesc pentru versurile frumoase.
A comentat ilconte 22 februarie 2012, 04:26 | mergi sus ▲
Iată ce aberează TOVARĂŞUL "ciocKGB"(COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă,PSD-PNL-KGB divizia de internet):

"Asta cu kgb-ul tine cel mult la persoane cu 4 clase"

Este evident O PROVOCARE DE TIP RUSESC,o tehnică primitivă de ignorare a ADEVĂRULUI.
După LOGICA TOVARĂŞULUI "ciocKGB"(COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă,PSD-PNL-KGB divizia de internet) PROFESORUL american Larry Watts are ...4 clase.

Dar ADEVĂRUL este arma de care se tem cel mai mult PROVOCATORII KGB trimişi în haite pe internet SĂ BAFE URA ÎNTRE FRAŢII ROMÂNI.
Şi IATĂ ADEVĂRUL care îi deranjează pe SLUGOII Călăilor Ocupanţi RUŞI,iată ce spun DOCUMENTELE DE ARHIVĂ!

Iată-i pe stăpânii Partidului UNIC PSD-PNL-KGB(PCRM-PLDM-PD de peste Prut)COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă,iată-i pe duşmanii REUNIFICĂRII,iată-i pe DUŞMANII ROMÂNIEI şi ai Preşedintelui BĂSESCU:

"KGB pregatea rasturnarea lui Ceausescu "
- Larry Watts-istoric american
“Chiar in august-decembrie 1978 a fost o pregatire pentru o lovitura, folosind niste membri de partid mai inalti. “
Cercetatorul american mai considera si ca o parte a disidentei anti-ceausiste din Romania a fost coordonata tocmai de sovietici, dand ca exemplu reteaua lui Bacanu, care, desi nu a fost creata de Moscova, ar fi intretinut relatii cu Kremlinul.

http://www.ziare.com/nicolae-ceausescu/stiri-nicolae-ceausescu/kgb-pregatea-rasturnarea-lui-ceausescu-istoric-american-1072640

LARRY WATTS:

"Cum au pus KGB-ul şi GRU-ul stapânire pe ţară.
Factorul co-etnic.
REOCUPAREA României"


« Războiul ascuns dintre Pactul de la Varşovia şi România"

http://www.agentia.org/teoria-conspiratiei/larry-watts-razboiul-ascuns-dintre-pactul-de-la-varsovia-si-romania-452.html

"Moscova şi îndepartarea Basarabiei"
"Problema etnicilor români din URSS "

“Confruntarea inegală: KGB contra României "

A comentat Vânătorul de forumişti KGB 22 februarie 2012, 16:27 | mergi sus ▲
TOVARĂŞUL "ciocKGB"(COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă,PSD-PNL-KGB divizia de internet) încă nu a reuşit să ne spună,cum îi cerea şi "IlConte",care din afirmaţiile de mai jos NU este adevărată:

Preşedintele Traian Băsescu:

*A iniţiat INTERCONECTAREA reţelelor de GAZE şi CURENT ELECTRIC peste Prut SCĂPÂND Basarabia de ŞANTAJUL ORDINAR RUSESC cu gaze şi curent.
*A CONDAMNAT de la TRIBUNA PARLAMENTULUI ROMÂNIEI Pactul Ribentrop-Molotov.
*A cerut RETRAGEREA ARMATEI RUSE DE OCUPAŢIE din Basarabia.
*A introdus în Strategia de Apărare a României PERICOLUL prezenţei ARMATEI RUSE DE OCUPAŢIE şi şi-a rezervat DREPTUL DE A INTERVENI INCLUSIV MILITAR în caz că Basarabia CERE AJUTORUL.
*A dispus DUBLAREA numarului de BURSE STUDENŢEŞTI pentru basarabeni.

*A obtinut MĂRIREA BURSEI pentru STUDENŢII ROMÂNI basarabeni
*A avut grijă ca MII DE COPIII ROMÂNI basarabeni să se bucure de TABERELE din Ţara Mamă(litoral,deltă,munţi)
*A LUPTAT 6 ani cu CIORONIN să deschidă cele două noi consulate la Bălţi şi Cahul !
ACUM,în 2011 A REUŞIT să deschidă şi Consulatul din Ungheni.
*A promis SCHIMBAREA legii CETAŢENIEI,A SCHIMBAT-O!
*A promis PERMISE DE MIC TRAFIC,le-a ÎNFIINŢAT!
*A rezista PRESIUNILOR URIAŞE RUSEŞTI(vezi războiul gazelor,South Stream,santajul cu “secuimea”) şi NU A ABANDONAT Basarabia!
*A promis 100.000.000 de EURO Basarabiei,CU TOATĂ CRIZA din Ţara Mama,le-a oferit.


*A înfiinţat în Ţara Mama 5(CINCI!)noi centre unde SE POT DEPUNE ACTELE pentru REDOBÂNDIREA CETAŢENIEI ROMÂNEŞTI.
*A sprijinit LICEELE ROMÂNEŞTI din Transnistria
*A trimis în Basarabia zeci de jandarmi şi pompieri cu toate echipamentele necesare şi astfel au fost salvaţi sute de ROMÂNI basarabeni
*A oferit Basarabiei ajutorul Ţării Mamă ROMĂNIA- 500 de TIR-uri cu materiale de construcţie pentru a reface până în iarnă 1000 de case distruse sau avariate
*Astfel ZECI DE TIR-uri cu SUTE DE TONE de saci de grâu,faină,zahăr şi ulei de gătit au ajuns la Obileni la sărmanii ROMÂNI basarabeni CARE AU PIERDUT TOTUL în urma catastrofei inundaţiilor!
Şi a facut asta în condiţiile în care,pe fondul inundaţiilor catastrofale care sufocau şi România, era “tocat” zilnic de COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă de peste Prut-Antena3-RealitateaTV
*Ţara Mamă plăteşte CEL MAI MARE PREŢ DIN LUME pentru gazele ruseşti(peste 500 de dolari mia de metri cubi faţă de 150 cât plăteşte Basarabia acum).Este UN PREŢ POLITIC pentru că Preşedintele Băsescu NU VA ABANDONA NICIODATĂ Basarabia în ghearele Călăilor OCUPANŢI RUŞI!!!

*NU A CEDAT şantajului RUSESC exercitat prin SLUGILE Franţa şi Germania şi a preferat ca Ţara Mamă SĂ NU INTRE ÎN SCHENGEN decât să ne abandoneze pe NOI,ROMÂNII basarabeni!


A comentat Vânătorul de forumişti KGB 22 februarie 2012, 16:31 | mergi sus ▲
"Un interes material, care era liantul dintre niste oameni cu diverse stadii de cultura, cu diverse pozitii morale. FSN-ul (actualele mostenitoare PDL si PSD si la vremea aceea tovarasul Basescu membru FSN si secretar de stat la ministerul transporturilor) a fost populat cu infractori de drept comun, cu fosti criminali, excroci, cu comici, care au transformat Parlamentul într-o arena de circ. Un conglomerat penibil, care s-a constituit, atras de friptura oferita de conducerea FSN-ului."

"integritatea noastră teritorială până la frontierele estice ale neamului este o obligaţie sfântă, ca a XI-a poruncă a decalogului românesc."

Corneliu Coposu




a) Jos fosti servitori comunisti, actualii democrati platiti din banii contribuabilului roman pentru propaganda electorala
b) Legea lustratiei pentru toti cei care au detinut functii sau au colaborat cu regimul de dinainte de 89
c) Sustinerea intereselor Romaniei in Basarabia, nu a interesele de vot pdl in Basarabia.



PS: Din anii 50, de la agitatorii cu 4 clase nu s-au schimbat multe in propaganda securista( cea preluata din uniunea sovietica de la KGB), doar a aparut internetul si aceasta propaganda s-a mutat aici prin cei ca tine.

PS2: Stai calm, asta a fost ultima oara cand postez, poti sa pui dupa cate mesaje de acoperire doresti cu orice fel de mesaj standard mestecat pentru cei de intelectul tau. Spre deosebire de tine, nu sunt interesat si platit sa conving pe cineva. Fiecare are cap si poate sa gandeasca singur, nu e nevoie sa ii bage cineva mesaje pe gat pentru a il convinge.

PS3: Mult succes de la anu', la capacitatea ta intelectuala o sa ai nevoie.
A comentat cioc 22 februarie 2012, 19:43 | mergi sus ▲
FRAŢI ROMÂNI vă rog puneţi cap la cap următoarele informaţii şi veţi înţelege ce se întâmplă DE ZECI DE ANI cu noi.

Profesorul american LARRY WATTS.

"Fereste-ma, Doamne, de prieteni-
războiul secret al RUŞILOR şi aliatilor loiali acestora din Pactul de la Varşovia împotriva României"

"In 1989 Puterea a fost acaparată de vechii agenti KGB si GRU"

“RUSIA
este PRINCIPALA SURSĂ DE INSTABILITATE în Europa de Est”


-Aviation Week Defense Technology International .

http://www.youtube.com/watch?v=zmw99HJYK8w&feature=player_embedded

“Acţiunea 2012” la ambasada rusă din Chişinău:

‘Armata rusă afară”!
“Traiască, Traiască, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”!


„Trebuie să plecaţi acasă cu tot cu armament.
Această armată provoacă instabilitate şi haos.
Armata rusă afară!”, au scandat protestatarii. Totodată, aceştia au condamnat acţiunile ambasadorului rus Valeri Kuzmin,scandând în limba rusă „ Kuzmin idi domoi!”(n:n. Kuzmin pleacă acasă!). Protestatarii erau echipaţi cu vuvuzele şi pancarte pe care era inscripţionat”Stop intervenţiei ruse!”, „Russian army, go home!”. După ce au scandat în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse, protestatarii au mers spre Ministerul de Externe, unde au cerut ca Valerii Kuzmin să fie declarat persona non grata.

Protestul a fost organizat de Platforma civică Acţiunea 2012, din care fac parte circa 30 de organizaţii neguvernamentale de pe ambele maluri ale Prutului, care sustin REUNIREA Basarabiei cu Romania.

Manifestatii de protest la Ambasada Rusiei din Bucuresti pentru retragerea armatei de ocupatie rusa din Basarabia,SE SCANDEAZĂ:

“AFARĂ
CU
ARMATA RUSĂ DE OCUPAŢIE !!!!


Postul de radio „Golos Rossii” a difuzat pe 10 ianuarie un program intitulat
„Moldova şi-a găsit inamicul”
„Moldova, un Saakaşvili colectiv”
-Mihail Şeinkman,Moscova,manipulator radio al KGB.

“Un război la Nistru pentru liniştea lui Putin? “-Petru Bogatu,Chişinău.
Să-l parafrazăm pe ROMÂNUL nostru basaraberan şi să ne întrebăm Naşule,

“Un război POLITIC LA BUCUREŞTI pentru liniştea lui Putin? “

TOVARĂŞI ne-PUTIN-cioşi de la PSD-PNL-KGB,alias COLOANA a-5-a RUSĂ DE MANIPULARE ÎN MASĂ,
degeaba scuipaţi pe pământul DACIEI cu atâta URĂ RUSEASCĂ ANTI-ROMÂNEASCĂ.

RUSIA A PIERDUT DEFINITIV Basarabia.
Datorită Preşedintelui TUTUROR ROMÂNILOR,
Traian Băsescu,
RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Mamă ROMÂNIA
ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE.

MOARTE RUSIEI!
MOARTE RUSIEI!
MOARTE RUSIEI!

A comentat Vânătorul de forumişti KGB 02 martie 2012, 21:00 | mergi sus ▲
ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a achita facturile și a înființat o nouă afacere? Daca da sa ne contactati prin leolobitohelpfunds@hotmail.com sau prin facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100009638388212
A comentat leo lobito 19 iulie 2015, 08:38 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Social

O basarabeancă stabilită la Timișoara a creat prima brânză vegană pe piața românească! Ea și soțul ei vor să deschidă și o fabrică
Ștefan & Marisha - un cuplu de români pasionați și creativi, și-au propus să aducă în premieră pe piața românească gustul adevărat de brânză, într-o formă vegană, care să aducă un plus de viață consumatorilor săi. Neobișnuit de sănătoasă, „brânza” are ca bază nuci de caju și migdale activate, culturi [...] mai mult
ȘOFERII VITEZOMANI, IDENTIFICAȚI DE ACUM ÎNAINTE DE CAMERELE FIXE DIN ȚARĂ

Atenţie, şoferi! Poliţia va veghea dacă respectaţi viteză maximă admisă prin camere fixe montate în întreagă ţară.


A fost semnat un protocol cu reprezentanţii Companiei pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere şi astfel agenţii îi vor identifica pe vitezomani cu ajutorul camerelor de supraveghere, special amplasate pentru asta. [...] mai mult
CSJ A AMÂNAT ŞEDINŢA LA CARE URMA SĂ FIE EXAMINATĂ CONTESTAŢIA DOMNICĂI MANOLE
Şedinţa Curţii Supreme de Justiţie în cazul judecătoarei Domnica Manole a fost amânată pentru data de 10 august, orele 10:00.CSJ urma să examineze astăzi contestaţia depusă de Domnica Manole privind demiterea sa din sistem în baza a două avize ale SIS. La 10:00, ora la care a fost anunţată şedinţa, mai mulţi oameni s-au [...] mai mult
TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA, ARS ÎNTR-UN CAMION DIN CHICAGO

Un nou apel de ajutor lansat de conaționali de peste hotare prin intermediul platformelor de colectare de fonduri. De această dată este vorba de un incendiu produs în Chicago, în urma căruia a decedat Dumitru Diordița, în vârstă de 23 de ani.
Flăcările au cuprins camionul în care [...] mai mult
UN AN DE LA REFORMĂ, FĂRĂ INTEGRITATE
La un an de la demararea reformei integrităţii, instituţia responsabilă de verificarea veniturilor şi proprietăţilor funcţionarilor rămâne nefuncţională şi nu are, cel puţin, un preşedinte. Deşi peste 150 de petiţii ce semnalează neconcordanţe între averea reală şi cea declarată de către funcţionari aşteaptă [...] mai mult
JUDECĂTOAREA DOMNICA MANOLE, DEMISĂ DIN FUNCȚIE
Judecătoarea Curții de Apel Chișinău, Domnica Manole, a fost eliberată din funcție. Decretul președintelui privind eliberarea magistratei a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit IPN, la începutul lunii iulie, în baza avizelor Serviciului de Informații și Securitate, Consiliul Superior al [...] mai mult
GHEORGHE CAVCALIUC SE VEDE ȘEF LA CNA
Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție din Republica Moldova, colonelul Gheorghe Cavcaliuc se vede director la Centrul Național Anticorupție. Informația a fost confirmată pentru basarabeni.ro de surse avizate din cadrul CNA. Este cunoscut faptul că, în luna noiembrie, anul curent expiră mandatul actualului [...] mai mult
(VIDEO) Teo se luptă cu cancer de rinichi, are nevoie de ajutorul nostru!
Pe 16 mai 2017, Teodor Dogari / Moroșan - a fost diagnosticat cu tumoare la rinichi (Tumora Wilms).
Teo are doar 8 luni - tumora însă are deja 6.3 cm, niciodată nu a dat semne de boală, fiind mereu fericit, jucăuș și plin de viață.
Tumora Wilms este un tip de cancer renal rar care afectează în special copiii. De asemenea, mai [...] mai mult
Știi, Cristina...Cum e să fii pompier într-un IAD de jucării aprinse de ZIUA SINGURĂTĂȚII ?
Știi, Cristina mă gândeam azi să nu-ți mai scriu nimic, dar s-a întâmplat așa o tragedie care m-a afectat profund și nu am putut să nu-mi împărtășesc gândurile și tot ceea ce am simțit, când am aflat despre această tragedie.Până acum Cristina ți-am spus povești de viață, despre oameni simpli, oameni de lângă [...] mai mult
(VIDEO) O viață, trei țări, zece copii
Doroftei Popescu (83 de ani) din satul Cenac, Cimișlia, a locuit toată viața pe pământul natal, dar a apucat să fie cetățean a trei țări: Regatul României, URSS, Republica Moldova. Are zece copii, toți plecați peste hotare.
A rămas cu dorul, amintirile și pământul pe care îl lucrează mai mult singur. [...] mai mult

randat în 	0.4185 secunde