Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

16 iulie 2024, ora locală: 18:02

 

Fantoma marxismului bantuie din nou lumea

adăugat 08 martie 2010, 10:32, la Opinii / Editoriale

Fantoma marxismului bantuie din nou lumea, Prof. Dr. Viorel Roman

Minciuna marxista dupa 20 de ani

Au trecut doua decenii de cand ideologia marxista a eliberarii exploatarii omului de catre om a PC s-a dovedita, langa national-socialismul muncitorilor germani NSDAP, cea mai inumana forma de sclavie si exploatare moderna. Dupa 1989, cand s-au vazut dimensiunile criminale ale minciunii in estul Europei, nimeni nu s-a bucurat. Entuziasmul de parada de la balcon si la TV avea rolul de a trece cat mai repede peste acest moment penibil pentru toti, dar mai ales pentru cei multi si obiditi, umiliti, siliti sa traiasca generatii de a randul ca robi, fara libertatea de expresie, miscare, fara drept la adevar, justitie, la drepturile fundamentale ale omului. Asta explica de ce PCR, FSN, PDSR, PSD – Ceausescu, Iliescu – a ramas la putere in mod democratic cu aceiasi ideologie.

Si in occident, marxismul era la moda, partial finantat de PC din est, si s-a altoit chiar si pe credinta dand nastere teologiei eliberarii, care la dezastrul din est a intrat si ea in criza. Marxismul a fost o mare incercare de a salva intreaga lume, pe care pretindea a o analiza stiintific. Credinta era inlocuita de materialismul dialectic si stiintific, de cunostere stiintifica. Oricum nu se mai punea problema numai a cunosterii, cum fac din totdeauna filozofii, ci a transformarii intregii societati umane, chiar si a omului. Rezultatul a fost scoaterea lui Dumnezeu -  opium pentru popor – din societate, decuplarea muncii de remunerarea ei si a sexualitatii de procreere. Libertatea, telul suprem al miscarii, era conditionata de egalitatea tuturora. Asa ca inca de la inceput libertatea era sacrificata pe altarul egalitatii si era determinata pe deasupra de structura intregului. Lupta se ducea pentru schimbarea structurii social-politice a intregii lumi. Unde duce o astfel de insiruire de minciuni? La un om nou, ne asigurau ideologii PC, pentru ca se vedea cu ochiul liber lipsa de libertate, dreptate, pentru care se pretindea ca se fac sacrificii cu minciuni pe toate drumurile si pentru mai multa siguranta, cu granite inchise. Faptul ca atat ideologia lui Karl Marx, cat si teologia eliberarii s-au dovedit constructii intelectuale inumane, a generat, cum este poate si firesc, nihilismul si relativismul. Daca si aceste mari teorii eliberatoare, care voiau sa realizeze aspiratiile omul (nou!) spre adevar, libertate si progres, au esuat atat de lamentabil, atunci poate ca nu exista nici o teorie sau perspectiva, care sa valoreze mai mult. Totu-i o apa si un pamant, totu-i relativ. Si daca oricum nu exista adevar, poate ca doctrina n-a fost inca cum trebuie intelesa si mai ales aplicata. In acest context n-ar fi de mirare daca fantoma care a bantuit prin Europa apoi prin intreaga lume, marxismul, exilat in lumea civilizata in cimitirul ideilor, si-ar face din nou aparitia, desigur intr-un nou vesmant, la fel de demonic ca cel vechi.

*

Mircea fa-te ca lucrezi!, dupa 20 de ani

Cu aceasta indicatie regizorala a actorului Ion Caramitru data poetului Dinescu a inceput Revolutia de Craciun 1989, sau cel putin inscenarea ei la TV. Ati mintit poporului cu Televizorul!? scandau pe strada apoi fidelii adevarului televizat. Si cadavrele de la Timisoara prezentate lumii ca victime erau in realitate deshumate din Cimitirul saracilor si nu au avut nimic de a face cu evenimentele. Chiar si vanatoarea teroristilor, la care era activata toata populatia, s-a dovedit tot atat de falsa? Cine a tras in noi dupa 22?! Nici azi nu se stie cine erau teroristii si mai ales de ce a fost necesar crearea unei atmosfere de haos si teroare in Romania? In nici o alta tara din fostul Lagar comunist care revenea la normal prin “Revolutii de catifea” planificate – dupa intelegerea ruso-americana – nu au fost lichidati conducatorii si peste 1.000 de cetateni.
Pretutindeni se scandau “Fara violenta!” si “Noi suntem poporul!”. Pe de alta parte, nici o alta tara din Lagar nu era atat de izolata ca cea a lui Nicolae si Elena Ceausescu. La Bucuresti nu erau trupe sovietice sau agenturi fratesti ale KGB-ului implicat activ in refacerea libertatii si demnitatii cetatenilor prin sprijinirea fortelor progresiste, nici un climat spiritual occidental, ca in Polonia “Solidaritatii” sau in Ungaria unde s-a demontat Cortina de Fier si s-a perms fuga a sute de germani in Cehoslavacia, de unde au ajuns in RFG cu un trenul care a trecut prin RDG.
Numai un orb nu vedea ca ocupatia Moscovei a Europei de est s-a incheiat fara razboi. Securitatea a avut clarviziunea si nu a intervenit in Revolutie, mai ales ca nu avea nimic de pierdut.
Kurt Lewin (1890-1947, evreu prusac participant la primul razboi mondial in armata germana, doctoratul la Berlin, amenintat de nazisti ajunge in SUA unde contribuie la punerea pe roate a OSS, precursarea CIA, fondator al psihologiei sociale) a demonstrat ca o societate terorizata sau unde se creaza un haos controlat regreseaza si accepta controlul din afara.
Ultimul exemplu in acest sens il vedem chiar in SUA, unde dupa atacul din New York si Washington din 2001 s-a acceptat, odata cu Patriot Act, o interventia fara precedent in drepturile americanului de rand. In Romania, dupa haosul din 1989 teza lui Lewin se confirma.
Opinia publica nu numai ca a acceptat guvernarea (neo)comunista “PRM,PCR, FSN, PSDR, PSD” dar a acceptat fara proteste si reactivarea activului de stat si partid filorus periferizat din anii 70. Primul ministru al Armatei a fost un agent rus, iar cei cu studii in URSS au revenit pe pozitii. Cu cat se revolutioneaza mai mult o societate, cu atat ramane cum a fost, sau chiar mai rau decat atat.
Actorul, regizorul Caramitru a ajuns ministru, iar Dinescu se joaca cu dosarele Securitatii, la Portile Orientului.

Prof. Dr. Viorel Roman, consilier academic la Universitatea din Bremen


Autor: Prof. Dr. Viorel Roman
Sursa: www.roncea.ro
Socisal-democratia si chiar socialismul nu e o doctrina atat de straina, o gasim prezenta si in parlamentul european si nu lipseste nici in cel din R.Moldova- vezi partidul lui Marian Lupu, al lui D.Braghis sau O.Nantoi. Intr-un fel si PCRM ar trebui considerat apartinand mai mult la socialisti, decat la comunisti, daca n-ar tine mortis la simbolurile sale deochiate. Oricum, programul social stangist nu-mi trezeste oroarea pe careo simt de la ideologia partidelor ce propaga ura fata de oamenii de alte rase, etnii si limbi ale partidele extremiste natiste de dreapta, care cu regret tot mai des sunt aduse pe scena politica pentru a lupta cu migrantii straini, ca spre exemplu in Italia. Daca un socialism moderat l-as putea cumva suporta in aceste vremuri de criza, apoi raspandirea neofascistilor intr-un mod oarecum voit neobservat de structurile de stat ( vezi cazul primarului de Constanta Mazare) sunt semne aproape apocaliptice ale unui viitor aproape sinucigas, nutrit de elemente revansarde, dornice de o "mana de fier" la fel de adversa libertatii persoanei, totalitarista, oribila si si condamnabila ca extrema comunista a stalinizmului. Atunci cand cineva ii discrimineaza pe basarabeni numindu-i "bolsevici", de fiecaredata as vrea sa le ripostez ca in Basarabia pana la 1940 a exista un partid comunist roman in ilegalitate, dar care a luptat cu fascizmul si dictatura fascista antonesciana si nu si-a murdarit mainele in sange prin tradarea sutelor de mii de familii de bucovineni si basarabeni abandonate de armata si tara la 28 iunie 1940 si de ticaloasa aventura la est de Nistru in cardasie cu Hitler, carea adus iarasi la gertfe de cateva sute de mii de evrei si tigani in lagarele natiste din Transnistria si alte cateva sute de mii de soldati romani sacrificati pe campul de lupta al hitleristilor pe intinsurile Rusiei pana la Stalingrad si inapoi. Au murit nu mai putin de un milion de basarabeni, bucovineni, evrei, tigani si soldati romani - si a trece cu vedere peste acest milion adus in jertfa pentru alianta cu Hitler de la 28 iunie 1940 si pana la sfarsitul razboiului si a-l numi azi pe Antonescu erou national ar fi o amnezie a constriintei unei inttegi societati, o nebunie fortata, o batjocura fara pic de teama de dumnezeu la adresa unui milion de vieti pierdute in cel mai criminal mod de simtire si gandire"patriotica". N-a fost un de ajuns condamnarea de la Niurenberg, se mai cere acum inca un tribunal sau iarasi noi jertfe?! Nu se poate condamna azi comunismul fara o condamnare nu mai putin hotarata si a fascismului.
A comentat neli 08 martie 2010, 16:34


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

 • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
  Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

 • #2 Anusca pentru dorin1995
  dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
  ...

 • #3 cielfanthom pentru dorin1995
  Salut!
  In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

 • #4 marinaian pentru Alina
  cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

 • #5 luminitacumpana pentru D0ina
  Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

 • #6 adaiulica pentru nicu_d
  salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

 • #7 lilik pentru Bogdanpop
  si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
  ...

 • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
  Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

 • #9 crinna pentru larisa2726
  aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

 • #10 adaiulica pentru Cornel
  deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Opinii / Editoriale

octavian-tacu,
Octavian Țâcu // O altă Găgăuzie
În căutarea Timpului pierdutCei care au urmărit scrierile de la Timpul de altă dată își amintesc despreseria de articole dedicate practicilor și politicilor statal/imperiale de construcție identitară, prin care arătam cum anumite grupuri etnice sunt fragmentate și făcute altceva decât pornirile lor [...] mai mult
Canibalismul sovietic: cum i-au deprins rușii pe basarabeni să se mănânce între ei. La propriu
Documentele sovietice publicate atestă 66 de cazuri de canibalism în Basarabia între anii 1946-1947, nu 39 așa cum susține raportul prezentat în 2010 Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (link). E vorba de documentele publicate în volumul lui Anatol Țăranu, ”Foametea în Moldova sovietică 1946-1947”, [...] mai mult
work-and-travel,
Senatului american DECIDE: programele de Work and Travel rămân în vigoare, în ciuda dorinței administrației Trump
Programele de Work and Travel SUA rămân, nu se anuleaza, dimpotriva, devin mai sigure, Senatul american a votat amendamentul care protejează Programul J1, care se referă la schimburile interculturale pentru străini. Din J1 fac parte programele de Intern, Trainee, Camp Counselor, Au Pair și cunoscutul program Work and Travel, de care beneficiază [...] mai mult
EFECTELE CANICULEI: COD PORTOCALIU DE DELIR
”Plahotniuc a folosit România, pentru a-i interzice lui Rogozin să ajungă la Chișinău, iar autoritățile de la București au căzut în capcana oligarhului; Declararea lui Rogozin persona non-grata a fost făcută în complicitate cu Moscova, cu scopul de a crea impresia că Plahotniuc este antirus; Plahotniuc [...] mai mult
ANDREI NĂSTASE, DESPRE „PROBA” IGP ÎMPOTRIVA „PARTIDULUI NOSTRU”
Mercenarii de elită ai lui Plahotniuc s-au dovedit a fi niște măscărici. Jizdan și Pânzari nu sunt poliția, așa cum încearcă să se etaleze protagoniștii persecuțiilor tinerilor din 7 aprilie 2009. Ei sunt niște circari jalnici. Aşa a reacționat liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, la „proba” prezentată [...] mai mult
Doc// Martori falși în dosarul lui Vlad Filat
Trei tinere din Federația Rusă, care par să nu știe nici cu spatele despre situația din Republica Moldova, figurează în calitate de martori-cheie în răsunătorul dosar de corupție în cadrul căruia este judecat Vlad Filat. Potrivit declarațiilor depuse de Ilan Șor în instanță, ele ar fi intermediat [...] mai mult
MAIA SANDU : „Moldova nu s-a predat... Moldova există, Moldova luptă!“
Primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova s-a încheiat cu un rezultat puțin onorabil guvernării controlate de controversatul oligarh Vlad Plahotniuc. Doi candidați ai opoziției au trecut în turul doi. De altfel, candidații opoziției au adunat peste 90% din voturile exprimate în primul tur. Pe primul loc, [...] mai mult
Stratfor: Alegerile prezidențiale din Moldova ar putea declanșa un conflict între partide
Alegerile prezidențiale din Republica Moldova ar putea declanșa un conflict între partidele pro-ruse și partidele pro-occidentale. Deși candidatul pro-Rusia din partea Partidului Socialiștilor cel mai probabil va primi cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor, al doilea tur ar putea fi mult mai strâns. Indiferent de cine [...] mai mult
OPINII // Unirea şi provocările din jurul ei
În această perioadă s-a discutat foarte mult despre Unirea Republicii Moldova cu România, totul plecând de la un incident care a avut loc în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, când liderii unei manifestaţii unioniste au decis să schimbe traseul, iar Jandarmeria a intervenit, i-a reţinut [...] mai mult
Sturza, despre „COPIII” lui Mark Tkaciuk și cine e VERIGA SLABĂ a trioului Dodon – Lupu - Plahotniuc
Fostul premier Ion Sturza consideră că anume fostul consilier prezidențial Mark Tkaciuk, este omul care a avut grijă să-i aducă în anturajul lui Vladimir Voronin pe Igor Dodon, Marian Lupu și Vlad Plahotniuc.
„Abil, viclean, erudit, dar și încăpățânat în a influența „lumea”, Tkaciuk cunoștea perfect limitele [...] mai mult

randat în 	0.1439 secunde