Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

25 aprilie 2024, ora locală: 17:25

 

Lupu combate alaturi de rusi impotriva Romaniei, dupa ce a facut acelasi lucru la Berlin

adăugat 19 martie 2010, 13:01, la Externe

Lupu combate alaturi de rusi impotriva Romaniei, dupa ce a facut acelasi lucru la Berlin

Implementarea elementelor scutului american de apărare antirachetă în Romania pune în pericol securitatea natională din Republica Moldova, transmite Ria Novosti. Concluzia le apartine specialistilor rusi si prorusi de la Chisinau, care au participat joi la Chisinau la un seminar organizat de o fundatie ruseasca, transmite Romanian Global News. 

"Statele Unite ale Americii, Romania si celelalte state membre NATO consideră amplasarea scutului antiracheta în Europa orientală ca o garantie pentru stabilitatea politică în regiune. Cu toate acestea, având în vedere reactia negativă a Moscovei, este esential să începem un dialog constructiv pentru a găsi o solutie la această situatie", a declarat liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu.   

Nu este prima oara cand Lupu isi arata naravul pro-rusesc. Acesta tocmai s-a intors dintr-o vizita in Germania, unde nu a ratat ocazia, in special in convorbirile neoficiale, sa debiteze tot felul de ineptii legate de faptul ca Romania se amesteca prea mult in problemele de peste Prut.

Bietul de el! Spune aste nemtilor care s-au reunificat rapid dupa caderea comunismului si au patentat un model care cu siguranta se va repeta la Prut. Exceptand un director din MAE-le german care tot canta in struna prorusilor de la Chisinau, toti ceilalti au tratat cu indiferenta plangerile lui Lupu.

Evident de la dezbaterile organizate de rusi la Chisinau nu a lipsit si Asociatia de Politica Externa a viceministrului de la Externe, Andrei Popov, unul din pionii din tanara generatie care serveste Moscova in guvernul Filat.


Autor: RGN press
Sursa: www.rgnpress.ro
Lupu : Niciodata nu am avut incredere in acest tradator de neam, mancurt.
A comentat ROMAN ! basarabean 19 martie 2010, 16:07
DESPRE CE REACŢIE NEGATIVĂ A MOSCOVEI ESTE VORBA . . . .DA ÎNTREB EU A AVUT VREODATĂ MOSCOVA REACŢII POZITIVE FAŢĂ DE ROMĂNIA ??? . . LASĂ-L PE RUSOC SĂ SIMTPTĂ CĂ ROMĂNIA SE POATE APĂRA (LA NEVOIE ) CHIAR ŞI ÎMPOTRIVA EFICIENTELOR RACHETE CCCP.......ŞI MAI LĂSAŢI POVEŞTILE CU IRANUL ŞI COREEA DE NORD . . . SĂ LE CREADĂ NAIVII CA SĂ NU ZIC PROŞTII . . .SCUTUL ANTI-RACHETĂ ESTE O APĂRARE ÎMPOTRIVA RUSSIEI . . SCURT ŞI LA OBIECT HAI SĂ NU ÎNCERCĂM SĂ NE ASCUNDEM DUPĂ DEGET
A comentat EU 19 martie 2010, 17:20
de rusii astia nu poti trage o basina caci imediat deschid ei gura s-o prinda :)))
A comentat Vlad 19 martie 2010, 21:52
FĂRĂ SUPĂRARE DA ASTA-I REALITATEA . . . N.A.T.O. ŞI MAI ALES EXTREM DE PERFORMANTUL SCUT ANTI - RACHETĂ MADE ÎN U.S.A. POT FI O GARANŢIE SIGURĂ CĂ LA O EVENTUALĂ RE- UNIFICARE PE VIITOR A CELOR DOUĂ ŢĂRI ROMĂNE POT FI GARANŢIA SIGURĂ CĂ NU SE VA REPETA ACEL 27 IUNIE 1940 . . . CUM SCRIAU ZIARELE AMERICANE DE ATUNCI , , ROMĂNIA NEAJUTORATĂ DE NIMENI A CEDAT ÎN FAŢA ACTULUI DE VILOENŢĂ SOVIETIC " ŞI ZICEŢI VOI CÎT DE ACTUALĂ ESTE ACEASTĂ CONSTATARE DACĂ NE GĂNDIM NUMA LA TRANSNISTRIA . . . .
A comentat de acord cu eu 20 martie 2010, 01:50
bai romani prosti si care va tineti asa pizdosi , nj va puteti pune cu rusii ca va nimicesc
A comentat un moldovan cu pas romanesc 20 martie 2010, 13:30
Bai baran pruto-nistrean "un moldovan cu pas rusesc"! Nu se stie niciodata! Buturuga mica rastoarna carul mare! Romania nu este singura, iar un atac rusesc asupra noastra ar atrage riposta NATO. Ar fi sfarsitul Rusiei si preamarirea Chinei, pentru ca China ar ajunge la Urali.
A comentat Gica Contra 20 martie 2010, 13:55
Ce ştire-gunoi, nu doar proruşii sunt împotrivă ci şi proromânii sunt împotrivă, orice român cu minte întreagă îşi dă seama că România devinte ţintă. Doar gunoaiele europene care sunt doar formal "români" sunt pro.
A comentat TV 20 martie 2010, 14:02
Intrebarea e alta: ce mijloace proprii de aparare are Romania in afara de acest scut imprumutat? Ca membru NATO, are flota militara pe Marea Neagra, are o aviatie moderna, ce ar demonstra ca e o tara intr-adevar puternica, ce merita a fi luata in seama? Daca si acum e tot cu cele cateva MIG-uri ruginite de la Marculesti, atunci scutul nu ajuta la nimic, devine vulnerabila pana si in fata armatei Transnistriei. De unde atunci "garantii" de a apara eventual si pentru R.Moldova?
A comentat ion 20 martie 2010, 15:37
ion! Nu avea tu grija Romaniei! Cainele moare de drum lung, iar prostul de grija altuia. Doar n-o sa-ti raportam noi tie ce arme avem. Iar Romania nu trebuie sa va dea voua strainilor "garantii" de aparare. Chiar daca Dumnezeu ne-a blestemat sa avem vecina o asemenea pacoste ca republica voastra poletnica, asta nu inseamna ca trebuie sa va si aparam. Sunteti sub ocupatie ruseasca, sa va apere ei. Oricum, Romania nu o sa va atace decat ca raspuns la eventualul vostru atac. Si atunci veti simti pe propria piele armele romanesti.
A comentat un om 20 martie 2010, 15:45
MĂI SĂ FIE . . CAM MIROASE A HOIT BOLŞEVIC P-AICEA
A comentat pentru un moldovan cu pas romanesc 20 martie 2010, 16:41 | mergi sus ▲
SCUTUOL NU ESTE DELOC ÎMPRUMUTAT. . . .AŞA CÎND QAI TIMP ŞI CHEF RECOMAND CITEŞTE ARTICOLUL 5 BAZELE FUNCŢIONĂRII N.A.T.O. ------ SAU LASĂ ,, ORICE AGRESIUNE MILITARĂ (ATAC ARMAT) ÎNDREPTAT ÎMPOTRIVA UNUI STAT MEMBRU AL NATO ESTE CONSIDERAT AGRESIUNE MILITARĂ ÎMPOTRIVA TUTUROR STATELOR NATO " CUM AR VENI ,,TOŢI PENTRU UNU PENTRU TOŢI" ŞI POT SĂ VĂ ASIGUR CĂ ÎN TEORIE DACĂ RUSSIA SAU UKRAINA AR AVEA TUPEUL SĂ ATACE LA MOMENTUL DE FAŢĂ ROMĂNIA AR EXISTA FĂRĂ DISCUŢIE O RIPOSTĂ ADECVATĂ DIN PARTEA S.U.A. , CANADEI , FRANŢEI ŞI ANGLIEI CA SĂ AMINTESC NUMAI PE CEI MAI PUTERNICI ALIAŢI AI ROMĂNIEI
A comentat PENTRU ION 20 martie 2010, 16:55 | mergi sus ▲
Oh, da eu astept atacul pruto-nistrenilor si transnistrenilor, ca acelasi lucru sunt. Sa vezi atunci ce "dans" am face noi cu ei!!!
A comentat un om 20 martie 2010, 17:24 | mergi sus ▲
ÎNCEARCĂ SĂ-I FACI UN SEX ORAL LU MĂTA ŞI PE URMĂ MAI DISCUTĂM
A comentat PENTRU UN OM 20 martie 2010, 17:26 | mergi sus ▲
Esti idiot, golane! Tu, un buruienar pruto-nistrean, ar trebui sa vorbesti putin mai decent. Dar tu stii ce inseamna "buruienar"? Adica un bastard asa ca tine, facut intre buruieni de ma-ta si cu un cazac venit de prin Kamceatka. Si ce-a rezultat? Niste buruienari pe jumatate venetici, dar rusii fiind niste betivani notorii, ai mostenit un creier ca de dinozaur. De asta nici nu poti judeca, sau daca mai judeci, atunci o faci cu curul. Ha, ha, ha buruienarule pruto-nitrean! Mai astept din "perlele" tale ca sa ma distrez.
A comentat un om 20 martie 2010, 18:10 | mergi sus ▲
Ba, voi rusilor sau transnistrenilor, ne lasati pe noi romanii si moldovenii sa tragem o basina calmi si linistiti fara sa o inghititi voi repede cu gura pana la urechi ???
A comentat Ceausescu 20 martie 2010, 21:35 | mergi sus ▲
Mai flacailor. Sunteti cu totii baieti buni. Atat doar ca unii dintre voi o fac pe nebunii. Nu ca ar fi prosti, ci pentru ca habar n-au de problema data, sau fac jocul cuiva.
Dati-mi voie sa va intreb. Care-i problema celor din MAREA INDEPENDENTA SI SUVERANA TARA REPUBLICA MOLDOVA, foarte bogata in comunisti si pacat ca nu in petrol, in gaz, in aur, in carbune, in materii strategice uraniu etc. ce face Romania, ce contracte incheie cu statele lumii - America, Germania, Franta, Marea Britanie, NATO, UE... Fiecare sa-si vada de lungul nasului. Pe ce drept se apuca ei sa condamne altui stat. In loc sa multumeasca statului vecin, adica Romaniei, pentru ca rupe din propriul buget si ofera ajutoare SUVERANULUI INDEPENDENTULUI, MARELUI, FOARTE PUTERNICULUI SI FOARTE BOGATULUI STAT MOLDOVENESC ca sa reziste prin aceste momente de criza economica si politica, recurg la injurii. Nu-i frumos fratilor. Scrie in sfanta Scriptura, iar adevarurile acestei nu le poate contesta nimeni> Nemultumitului i se va lua darul. Piara ura dintre voi. Nu ne-au lasat oare inaintasii cu limba de moarte apelul care ramaneava valabil vesnic pentru ca-i plin de intelepciune> HAI SA DAM MANA CU MANA CEI CU INIMA ROMANA.
A comentat UN OM NORMAL 21 martie 2010, 07:54 | mergi sus ▲
Hoituri occidentale, să fim sinceri, moldovenii din RM, Bucovina, chiar şi armânii şi cei din Bugo-Nistria sunt mai români ca voi. Cică "voi (moldovenii) străni...", cine e porcul care nu a învăţat istoria? e "cool" şi "trendy" să nu înveţi acum istorie, nu?
A comentat TV 21 martie 2010, 13:14 | mergi sus ▲
MĂI FRAŢILOR IA MAI LĂSAŢI VOI POVEŞTILE CU COREEA DE NORD ŞI IRANUL . . . . . . HOITU BOLŞEVIC ESTE ÎN TRANSNISTRIA LĂSAŢI VOI PE NORD COREENI ŞI PE IRANIENI . . . . .ĂSTA-I ADEVĂRUL . . . . . AAAAAAAAAAAAAAAAAA SAU FACEM DECLARAŢII FRUMOASE SĂ NU SE SUPERE MOSCOVA . . .ŞI DACĂ SE SUPĂRĂ CARE-I PROBLEMA . . . . . . .RELAŢIILE NICIODATĂ FOARTE BUNE DINTRE BUCUREŞTI ŞI MOSCOVA NU S-AR MODIFICA SENSIBIL , MĂCAR ACUMA DE CÎND CU SCUTUL RUSOCUL SIMTE CĂ BUCUREŞTIUL SE POTE APĂRA EXTREM DE EFICIENT ŞI MAI MULT DECÎT ATÎT RAZA SCUTULUI CUPRINDE UNGARIA BULGARIA SLOVACIA ŞI CHIAR BASARABIA. .
A comentat DE ACORD CU EU 21 martie 2010, 13:33 | mergi sus ▲
"RUSOCUL SIMTE CĂ BUCUREŞTIUL SE POTE APĂRA EXTREM DE EFICIENT" - :))))))))))))))))))

Da, da, cu scutul antirachete facem războiul :D)))) strategilor

A comentat pentru cel de acord cu eu 21 martie 2010, 13:57 | mergi sus ▲
Intimplator am citit discutiile ''pro'' si ''contra'' situarii scutului antiracheta pe teritoriul Rominiei...Politica e o chestie murdara de cind e ea,dar nu fiecarui e dat sa-si stapineasca emotiile.Citind citeva ''perle'' din aceste comentarii,simt apriga dorinta de ai trimite in clasa 1 pe cei,carora nici 7 ani de acasa nu le-a ajutat! UNIRE MOLDOVENI!!!
A comentat grig 21 martie 2010, 20:19 | mergi sus ▲
lol ... ce tare-i sa citesti cum se injura 2 destepti :D .. traiti-va viata fraierilor ... ca vi se fura painea de sub nas :D fii tu moldovean.. romana sau dracu stie ce :D
A comentat :P 22 martie 2010, 12:29 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Externe

Proteste în mai multe orașe din România. Mii de persoane au ieșit în stradă pentru susținerea șefei DNA
Aproximativ 1.500 de oameni s-au strâns astăzi în fața Guvernului din București pentru a-și exprima susținerea față de șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi. Sute de protestatari au ieșit în stradă în alte orașe ale țării, precum Cluj, Sibiu, Arad, Ploieşti, Baia Mare, Craiova şi Galaţi, informează digi24.ro .
Imediat [...] mai mult
DONALD TRUMP A PROMULGAT NOILE SANCŢIUNI ECONOMICE AMERICANE ÎMPOTRIVA RUSIEI
Preşedintele american Donald Trump a promulgat miercuri noile sancţiuni economice împotriva Rusiei, care au fost adoptate de Congresul SUA pentru a pedepsi Moscova, pe care o acuză de ingerinţă în alegerile prezidenţiale din SUA de anul trecut, a anunţat Casa Albă, transmit AFP, Reuters şi DPA.Noile sancţiuni economice au fost aprobate [...] mai mult
UN JURNALIST DE LA NTV A LUAT UN PUMN ÎN TRANSMISIUNE DIRECTĂ DE ZIUA VDV-ULUI
Un jurnalist de la postul rusesc NTV a luat un pumn în față de la un bărbat vizibil în stare de ebrietate în timp ce se afla în transmisiune directă, scrie TVRAIN.ru. Incidentul ar fi avut loc astăzi, 2 august, în parcul Gorki din Moscova unde are loc un eveniment dedicat zilei VDV ( trupele aeropurtate ale Federației [...] mai mult
ROGOZIN A ȘTERS POSTAREA DE PE TWITTER ÎN CARE AMENINȚĂ ROMÂNIA
Vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, a șters toate postările ce țineau de conflictul cu autoritățile române din contul său pe Twitter.
 
Asta după ce, acum câteva zile i-a fost interzis să survoleze spațiul aerian al României, avionul cu care venea fiind nevoit să facă cale întoarsă, fără să ajungă în [...] mai mult
ROGOZIN AMENINȚĂ ROMÂNIA: „AȘTEPTAȚI RĂSPUNS, NEMERNICILOR!
Vicepremeirul rus Dmitri Rogozin a comentat decizia autorităților române de a nu permite avionului în care se afla oficialul rus să tranziteze spațiul aerian român, scrie deschide.md
 
Rogozin scrie pe pagina sa de Twitter: „Autoritățile României a supus pericolului pasagerii avionului [...] mai mult
SAAKAȘVILI A RĂMAS FĂRĂ CETĂȚENIA UCRAINEI
Fostului guvernator al regiunii Odessa, Mihail Saakașvili, i-a fost retrasă cetățenia ucraineană. După cum menționează Serviciul de Stat pentru Migrație, acest lucru a fost cauzat de informațiile false pe care acesta le-a oferit atunci când a primit pașaportul, menționează Meduza, citată de tv8.md 
 
Motivul [...] mai mult
Discursul lui Trump după ce a dispus bombardamentul din Siria: Precedentele încercări de a-l influența pe Assad durau ani de zile
În noaptea spre 7 aprilie, Statele Unite au autorizat un atac cu rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuiește forțele președintelui sirian Bashar Al-Assad. Publicăm discursul ținut de Donald Trump imediat după lansarea rachetelor. 
Trump s-a referit [...] mai mult
Romania, intr-o situatie complicata dupa alegerile din R. Moldova si Bulgaria.



Dupa alegerile din Republica Moldova si din Bulgaria, Romania s-a trezit intr-o situatie geopolitica mai mult decat complicata, spun analistii de politica externa.





Romania este inconjurata de tari care au acum la conducere presedinti sau premieri cu accentuate orientari filo-ruse. Situatia se poate complica si mai mult, daca Donald Trump schimba [...] mai mult
Alegeri SUA | Clinton a obținut cu 200.000 de voturi mai mult decât Trump
Candidata democrată Hillary Clinton îl devansează pe președintele ales, republicanul Donald Trump, în ce privește numărul de voturi obținute prin sufragiu direct la nivel național, o situație care, dacă va fi confirmată de cifrele definitive, ar putea relansa apelurile la reformarea sistemului electoral din SUA, scrie Agerpres.

Conform [...] mai mult
(VIDEO) Președintele Poroșenko îl PIERDE pe cel mai INFLUIENT aliat al său: „Nimeni în viața mea nu m-a MINȚIT în halul acesta”
Fostul președinte al Georgiei și guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, care este cunoscut ca un aprig luptător contra corupției, a demisionat astăzi din funcție. Acesta a spus că s-a saturat și a obosit să mai fie mințit de autoritățile centrale, care doar promit că se vor face reforme.
Potrivit ex-președintelui Georgiei, Ucraina are nevoie [...] mai mult

randat în 	0.2772 secunde