Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

2 mai 2024, ora locală: 07:56

 

Rasmussen: Ucraina şi Georgia vor fi membre NATO dacă vor dori acest lucru

adăugat 08 mai 2010, 12:28, la Externe

Rasmussen, Ucraina, Georgia, membre NATO

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat vineri la Bucureşti că Ucraina şi Georgia vor fi membre NATO, dacă vor dori acest lucru şi dacă vor îndeplini criteriile necesare, subliniind că Alianţa Nord-Atlantică va continua politica uşilor deschise. El a adăugat că politica uşilor deschise va continua şi în Balcani. "Viziunea mea este să văd toate ţările din Balcani integrate în structurile euroatlantice, în UE şi în NATO", a spus Rasmussen. Secretarul general al Alianţei a menţionat că ar dori să vadă o relaţie îmbunătăţită între NATO şi Serbia, reamintind că la summitul de la Bucureşti organizaţia a decis să înceapă negocierile pentru aderare cu Macedonia, odată ce o soluţie reciproc acceptabilă în privinţa disputei cu Grecia legată de nume va fi găsită. "Sper ca în mandatul meu de secretar general să asist la noi progrese în direcţia unei relaţii îmbunătăţite între ţările din Balcani şi NATO", a mai afirmat Ramussen.

Rasmussen: NATO intenţionează să invite Rusia să coopereze la dezvoltarea sistemului antirachetă

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat joi la Palatul Cotroceni că, la summitul care va avea loc la Lisabona în această toamnă, NATO intenţionează să invite Rusia să coopereze la dezvoltarea sistemului antirachetă. "În discuţiile pe care le-am avut cu domnul secretar general Rasmussen am abordat probleme legate de modernizarea Alianţei NATO, probleme care vor fi pe agenda summitului NATO de la Lisabona, am abordat probleme de securitate regională-fie că am discutat despre Balcanii de Vest sau despre situaţia de la Marea Neagră- am abordat problematica Afganistan şi noul concept de modernizare a NATO care sperăm că va fi adoptat la Lisabona", a declarat preşedintele Traian Băsescu la finalul discuţiilor purtate joi la palatul Cotroceni cu secretarul general al NATO, aflat în vizită în România. Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a precizat că în cadrul summitului NATO din acest an, care va avea loc la Lisabona, speră să se decidă că apărarea antirachetă este o misiune a Alianţei, iar Rusia să fie invitată la coopereze la dezvoltarea acestui sistem.


Autor: DW-WORLD.DE
Sursa: www.dw-world.de
"DACA VOR DORI..."
- CA SA DOREASCA NATO NU TREBUIE SA PUNA KIEVUL - "MAMA ORASELOR RUSESTI" in antagonism cu Moscova. Sangele apa nu se face.
A comentat jim 08 mai 2010, 14:30
la sfantu asteapta
A comentat romanu 08 mai 2010, 21:25
NATO in Kosovo, NATO in Irak, NATO in AFGANISTAN. in toate 3 cazuri NATO n-a dus razboiae drepte, motivate moral. In Irak s-a zis ca are arme de distrugere in masa si pana la urma nu s-au gasit. In Afaganistan il cauta pe teroristul nr. 1 ben laden si tot nu-l gasesc. Edemirare ca avand cel mai performant armament si finantare de a zeci de state - inregisrtreaza succese mediocre in fata luptatorilor unor ... triburi. Cearface NATO daca ar fi pus sa lupte contra la natziuni mult mai dezvoltate, ca de exemplu rusii? - Nemtii ar refuza, francezii la fel si doar romanii s-ar avanta inainte pana la prima riposta. E O UMBRA DAR NU O UMBRELA NAto SI DACA NU TE APERI SINGURI SAU DACA NU TE APARA DUMNEZEU NU TE APARA NICI NATO.
A comentat JIM 09 mai 2010, 06:29
Peste cateva minute va incepe Parada Biruintei la Moscova. Interesant ca la ea vor participa si reprezentantii SUA, Angliei, Frantei sia altot tzari NATO. Romania lipserste fiindca se simte eronat printre inuinsi fascisti, adica isi aprinde singura paiele in cap se da drept adversar al Victoriei asupra fascismului. E un pas negandita. Polonia participa la aceasta parada, Romania nu. Nu vreau sa prezic nimic, dar prin acest jest RO se declara a fi de partea fascistilor, in timp ce Merkel e prezenta la Moskova, accepta a se considera vinovata printre invingatori. Romania nu. Schinul moldovenesc la fel s-a declarat printre invinsi, desi basarabenii in cea mai mare parte au luptat de partea antifascistilor, in Basarabia fascismul lui Antonescu n-a avut succes fiindca basarabenii moldoveni, evrei, tzigani, ucraineni, rusi - cu un an inaintea lui Hitler au simtzit pe propria piele ce inseamna fascismul romanesc., dadacit de guvernantii actuali ai RO.
A comentat giy 09 mai 2010, 08:51
Cea mai mare greseala a diplomatiei Ro in relatiile cu RU. Vor urma consecintele economice, financiare, comerciale. Ro va plati cel mai scum gaz rusesc. Ru va gasi metode de deturnare de la oputere a celora carese identifica cu agresorii fascisti. In deciziile politice elita RO este blocata mintal, judeca dogmatic, nu poate sa se adapteze la noile realitati. Deaceea au si murit dinpozaurii...
A comentat go7 09 mai 2010, 09:07
Este o chestiune de principiu. Nu ne putem inhaita cu criminalii rusi. Nu putem defila cu barbarii care ne-au cotropit tara. Armata noastra a luptat impotriva comunistilor rusi care au invadat Basarabia, nu putem schimba asta si oricum e un lucru cu care ne mandrim. Veteranii romani primesc pensii si decoratii fiindca au luptat impotriva rusilor. Sa nu mai dramatizam faptul ca ne stricam relatiile cu rusii. Si asa sunt stricate, si asa cumparam cel mai scump gaz. Rusia nu a fost si nu va fi niciodata buricul pamantului.Sunt doar niste golani ticalosi si agresivi cu care nu e bine sa ai de-a face nici macar ca aliat. Noroc ca suntem in Nato si U.E. Parca Moscova se vede mai departata si mai cacacioasa din NATO
A comentat JI 09 mai 2010, 10:12
Setermina parada de la Moscob=va - conduvatorul unei coloane - se pare a unei academiii militare - e moldoveranul Tzurcan. Arnmata Rosie a fost formata de moldoveanul Mihail Frunze, moldovenii si acum sunt printre elita militara a Rusiei gata oricand de a elibera R.Moldova si Romania de "nedobitye fascsisti" - fascistieii neinfrantzi. Rusia ii va infrange, nu va facetzi grigi - si cu manele basarabenilor. In Federatzia Rusa locuiesc peste jumatate de milion de moldoveni, cu convingeri anti fasciste si anti romanesti. PRACTIC EXISTA INCA O MOLDOVA, ANTIROMANEASCA, ANTIFASCISTA.
A comentat go7 09 mai 2010, 10:17
Vom ridica statuie lui Antonescu in Tiraspol si Chisinau caine spurcat. Nu uita ca mai exista si tari civilizate. America si inca 27 de tari aliate printre care si Romania s-au aliat impotriva terorii comuniste. Cand Romania se va reintregii o sa te reeducam de nici n-ai sa stii ca mai exista Rusia.
A comentat JI 09 mai 2010, 10:25
De ce bossul tau American a defilat azi la Moscova ca fiind membru al cualitziei antifasciste, iar RO nu. SUA nu vrea sa-si strice relatile cu RU si impune sa faca acest lucru la niste slugi de mana a treia - ca RO. Prin acest jest pro-fascist Ro se lipseste de Transilvania care i-a dost daruirta de alinatza pro-hittlerista.
A comentat GO7 09 mai 2010, 10:40
Stii de ce? Fiindca el nu vrea Basarabia. Noi o vrem insa.Daca nu-ti convine pleaca la Moscova Si oricum nu a fost presedintele Americii CI un oficial de RANG MIC.
A comentat 09 mai 2010, 10:53 | mergi sus ▲
Pai asta na fost samit de presedinti , na fost obligator si presedintii sa fie prezenti . Care au dorit ,au terminat de pus cartofii in pamint , se scarpinau in fund ,au fost sa se mai odihneasca . Important e de inteles alta .Nu Basescu a refuzat . RO n-a fost invitata sa participe, ca si Italia . Un moment , in ce relatii sunt cu italienii si respectiv cu RO. Cu itallienii au fost bine mersi si vor raminea ,cu RO invers . Doar la Stalingrad au mincat piz.... toti ,si RO ,si Italienii si nemtii . Odata cu intoarcerea armelor si pina la capitularea fratelui mai mare (vreo 8 luni ) RO doar n-a stat cu minile in buzunere . Interesant chiti romani au murit in aceste 8 luni?. Facem o paralela . Franta . Nemtii au luato in 38-40 zile ,De Goly a zbughit-o in Anglia si de acolo latra .Cu vreo chitiva ani in urma in Paris (nu stiu strada ) au deschis un monument . Un rus ,in uniforma franceza ,cu automat MP40 NEMTESC(shmaiser) fost pilot in Spania prin 38, nu sa mai intors (il astepta Stalin ) a ramas prin Franta ,conducatorul detasamentelor de "MAKY"rezistenta franceza.Franta in razboi a participat cu escadrilele de aviatie ,azi polc de aviatie "NORMANDIA -NEMAN" din acei au fost la parada . Pe foarte multe foto de dupa razboi se observa De Goly in compania celor trei aliati . Des mam intrebat , ce cauta el acolo .De ce nu Canada - la 6 iunie 1944 erau 6 mii de canadieni la deschiderea frontului doi .Intrebarea cu RO , pentru mine ramine deschisa . Vreau sal intreb pe acel care prea sa puna monument lui Antonescu la Tiras . Chite monumente de lui Antonescu sunt in RO azi ?Destul de serios ,imi spune cineva ,mii interesant .
A comentat j.PHILIPS 13 mai 2010, 20:41 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Externe

Proteste în mai multe orașe din România. Mii de persoane au ieșit în stradă pentru susținerea șefei DNA
Aproximativ 1.500 de oameni s-au strâns astăzi în fața Guvernului din București pentru a-și exprima susținerea față de șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi. Sute de protestatari au ieșit în stradă în alte orașe ale țării, precum Cluj, Sibiu, Arad, Ploieşti, Baia Mare, Craiova şi Galaţi, informează digi24.ro .
Imediat [...] mai mult
DONALD TRUMP A PROMULGAT NOILE SANCŢIUNI ECONOMICE AMERICANE ÎMPOTRIVA RUSIEI
Preşedintele american Donald Trump a promulgat miercuri noile sancţiuni economice împotriva Rusiei, care au fost adoptate de Congresul SUA pentru a pedepsi Moscova, pe care o acuză de ingerinţă în alegerile prezidenţiale din SUA de anul trecut, a anunţat Casa Albă, transmit AFP, Reuters şi DPA.Noile sancţiuni economice au fost aprobate [...] mai mult
UN JURNALIST DE LA NTV A LUAT UN PUMN ÎN TRANSMISIUNE DIRECTĂ DE ZIUA VDV-ULUI
Un jurnalist de la postul rusesc NTV a luat un pumn în față de la un bărbat vizibil în stare de ebrietate în timp ce se afla în transmisiune directă, scrie TVRAIN.ru. Incidentul ar fi avut loc astăzi, 2 august, în parcul Gorki din Moscova unde are loc un eveniment dedicat zilei VDV ( trupele aeropurtate ale Federației [...] mai mult
ROGOZIN A ȘTERS POSTAREA DE PE TWITTER ÎN CARE AMENINȚĂ ROMÂNIA
Vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, a șters toate postările ce țineau de conflictul cu autoritățile române din contul său pe Twitter.
 
Asta după ce, acum câteva zile i-a fost interzis să survoleze spațiul aerian al României, avionul cu care venea fiind nevoit să facă cale întoarsă, fără să ajungă în [...] mai mult
ROGOZIN AMENINȚĂ ROMÂNIA: „AȘTEPTAȚI RĂSPUNS, NEMERNICILOR!
Vicepremeirul rus Dmitri Rogozin a comentat decizia autorităților române de a nu permite avionului în care se afla oficialul rus să tranziteze spațiul aerian român, scrie deschide.md
 
Rogozin scrie pe pagina sa de Twitter: „Autoritățile României a supus pericolului pasagerii avionului [...] mai mult
SAAKAȘVILI A RĂMAS FĂRĂ CETĂȚENIA UCRAINEI
Fostului guvernator al regiunii Odessa, Mihail Saakașvili, i-a fost retrasă cetățenia ucraineană. După cum menționează Serviciul de Stat pentru Migrație, acest lucru a fost cauzat de informațiile false pe care acesta le-a oferit atunci când a primit pașaportul, menționează Meduza, citată de tv8.md 
 
Motivul [...] mai mult
Discursul lui Trump după ce a dispus bombardamentul din Siria: Precedentele încercări de a-l influența pe Assad durau ani de zile
În noaptea spre 7 aprilie, Statele Unite au autorizat un atac cu rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuiește forțele președintelui sirian Bashar Al-Assad. Publicăm discursul ținut de Donald Trump imediat după lansarea rachetelor. 
Trump s-a referit [...] mai mult
Romania, intr-o situatie complicata dupa alegerile din R. Moldova si Bulgaria.



Dupa alegerile din Republica Moldova si din Bulgaria, Romania s-a trezit intr-o situatie geopolitica mai mult decat complicata, spun analistii de politica externa.





Romania este inconjurata de tari care au acum la conducere presedinti sau premieri cu accentuate orientari filo-ruse. Situatia se poate complica si mai mult, daca Donald Trump schimba [...] mai mult
Alegeri SUA | Clinton a obținut cu 200.000 de voturi mai mult decât Trump
Candidata democrată Hillary Clinton îl devansează pe președintele ales, republicanul Donald Trump, în ce privește numărul de voturi obținute prin sufragiu direct la nivel național, o situație care, dacă va fi confirmată de cifrele definitive, ar putea relansa apelurile la reformarea sistemului electoral din SUA, scrie Agerpres.

Conform [...] mai mult
(VIDEO) Președintele Poroșenko îl PIERDE pe cel mai INFLUIENT aliat al său: „Nimeni în viața mea nu m-a MINȚIT în halul acesta”
Fostul președinte al Georgiei și guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, care este cunoscut ca un aprig luptător contra corupției, a demisionat astăzi din funcție. Acesta a spus că s-a saturat și a obosit să mai fie mințit de autoritățile centrale, care doar promit că se vor face reforme.
Potrivit ex-președintelui Georgiei, Ucraina are nevoie [...] mai mult

randat în 	0.1647 secunde