Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

26 aprilie 2024, ora locală: 23:08

 

"Revoluţia" de la Chişinău a murit!

adăugat 09 aprilie 2009, 12:24, la Opinii / Editoriale

Sloganul "Jos Comuniştii!" şi-a epuizat resursele, iar tinerii protestatari din stradă sunt deja dezavuaţi de "Opoziţie". Protestele de la Chişinău sunt legitime pornind de la contestarea rezultatelor alegerilor şi de la fraudarea voturilor de către comunişti dar acum cei care le-au iniţiat prin declaraţii incendiare, liderii politici, s-au dezis de protestatari, după ce au scăpat lucrurile de sub control. Manifestaţiile de la Chişinău au devenit o afirmare a luptei pentru valorile naţionale şi românism, ceea ce nu convine nimănui, se pare. Cei trei lideri au "negociat" umil ieri noapte cu Voronin, după cum rezultă dintr-o înregistrare video difuzată în cursul nopţii. S-a făcut remarcat "prezidenţiabilul" Serafim Urechean, prin absenţa oricărui comentariu pe marginea situaţiei dramatice a tinerilor arestaţi.

De altfel, nici nu putea fi mulţumit de tinerii care au fluturat drapelul tricolor cu harta Romåniei Mari tocmai nomenclaturistul Urechean care a fost decorat cu Ordinul "Sfåntul Dumitru" de gradul II, acordat de Alexii II, Patriarhul întregii Rusii, cu Ordinul "Serghii Radonejskii" de gradul II, acordat tot de Patriarhul rus, Alexii II, în aprilie 2004. Mulţi ani membru al Guvernului, "opozantul" de azi a votat toate hotărårile specifice guvernării antiromåneşti de la Chişinău. Nici celălalt "opozant" de frunte, Vladimir Filat nu este departe de performanţele lui Urechean. Avånd la bază Şcoala superioară de Partid Leningrad a fost lansat în cariera politică de fostul maior KGB, Dumitru Diacov.

"Noii kaghebişti" au căzut la pace cu "vechii kaghebişti"

În ce-l priveşte pe Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, şi unul dintre "negociatorii" cu Voronin, a trecut ieri prin Piaţa centrală din Chişinău, unde se adunaseră un număr mult mai mic de protestatari şi a afirmat: "Nu este necesar ca lumea să stea în stradă pånă la epuizare", cu alte cuvinte le-a indicat oamenilor să se ducă acasă, deoarece "între timp Opoziţia lucrează".

În aceste zile au avut loc la Chişinău cele mai puternice proteste împotriva sistemului de tip sovietic care încă reţine Basarabia în ghearele ruseşti. La 7 aprilie 2009, la Chişinău s-a declanşat o adevărată revoltă populară împotriva fraudării de către comunişti a alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009. Peste 30 de mii de tineri au manifestat în faţa Preşedinţiei şi Parlamentului, luptåndu-se cu forţele de poliţie şi pătrunzånd în sediile Puterii politice.

Romånii basarabeni din Atena, Belgia şi Paris au ieşit şi ei în stradă, ieri, pentru a susţine idealurile tinerilor anticomunişti din Chişinău, protestele anticomuniste s-au extins şi în alte localităţi din Basarabia - Bălţi şi Ungheni, iar în plan internaţional grupuri de studenţi basarabeni din Romånia continuă manifestaţiile de suport în Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Iaşi.

În faţa Consiliului Uniunii Europene de la Bruxelles, s-a organizat o manifestaţie, în semn de solidaritate cu tinerii de la Chişinău care protestează împotriva falsificării rezultatelor scrutinului din 5 aprilie 2009 în favoarea comuniştilor.

Guvernarea comunistă a încercat iniţial izolarea Chişinăului de restul Basarabiei, şi stoparea grupurilor compacte de studenţi basarabeni şi ziariştii romåni şi străini la vama dintre Romånia şi Republica Moldova, însă ieri aceste măsuri au fost ridicate.

Rusia spune nu

"Vrem să atenţionăm opinia publică internaţională, OSCE-ul în special, să nu recunoască alegerile", au declarat liderii organizaţiilor de studenţi basarabeni, ieri seara, în cadrul unui miting spontan desfăşurat la crucea de la Universitate. Ministrul rus de Externe, Seghei Lavrov, a respins această idee, considerånd că apelurile de reconsiderare a alegerilor legislative din Moldova sunt "fără fundament".

Lavrov a declarat că "Ministerul rus al Afacerilor Externe speră că bunul-simţ va triumfa şi că ordinea publică şi constituţională va fi reinstaurată în următoarele cåteva zile şi că alegerea cetăţenilor moldoveni va fi confirmată de toate forţele responsabile politic".

Moldova este în momentul de faţă punctul de intersecţie al unor axe de putere aflate în interiorul Rusiei, care folosesc ca pe o pårghie Chişinăul, pentru a imprima o dinamică centripetă rebelilor CSI-ului sau unor ţări "nealiniate", cum este Georgia. Pe de altă parte, tot în Moldova se joacă şi cartea definirii şi stabilizării frontierei geopolitice a fostului/ noului Imperiu Rus.

Serghei Lavrov a mai afirmat, provocator, că revoltele din Moldova urmăresc să submineze suveranitatea fostului stat sovietic, acuzånd de complot forţele care doresc unirea cu Romånia. Imediat după ieşirea publică a Rusiei, regimul comunist de la Chişinău a instituit regimul de vize - numai pentru cetăţenii romåni - iar ambasadorul romån a fost declarat persona non grata.
Europarlamentarul Nicholson, care a făcut parte din echipa de observatori a OSCE, a precizat că a încercat din greu, alături de alţi europarlamentari, să introducă în raport o serie de declaraţii privind neregulile observate la alegeri, şeful misiunii OSCE respingåndu-le. "Problema este că e vorba de un raport al OSCE şi în organizaţie sunt, bineînţeles, ruşii. Iar punctul lor de vedere a fost destul de diferit, substanţial diferit de al meu, spre exemplu", a mai afirmat Nicholson care a precizat că "...la ora 1.00 noaptea comuniştii aveau 35% din voturi, iar cele 15-16 partide de opoziţie aveau împreună 40-45%. La ora 8.00 dimineaţa, situaţia s-a schimbat radical. Comuniştii aveau 50%, iar opoziţia înregistra un procent foarte mic".

Între timp, după "negocierile" de ieri noapte, BEC-ul a anunţat ca s-a rectificat puţin problema procentelor astfel încåt să fie ceva mai mulţumită Opoziţia.

Tinerii noii generaţii de basarabeni au fost trădaţi de liderii "Opoziţiei"

Tinerii ieşiţi la proteste au sperat să fie dirijaţi de conducătorii celor trei partide, PL, PLDM şi AMN, care, însă, au negociat cu comuniştii - au condamnat acţiunile tinerilor, au temporizat lumea ca să nu meargă spre Radioteleviziune. Nu au cerut nici deblocarea accesului spre Chişinău, blocat pe toate direcţiile, nu au scos o vorbă despre cei arestaţi în cursul nopţii trecute şi nici nu spun clar că nu îşi vor ridica mandatele de deputat - singura posibilitate reală de a nu fi legitimat acest Parlament şi de a se deschide calea spre alegeri repetate, fără comunişti, sau cu mai puţini comunişti, pe cåt posibil.

Dorin Chirtoacă a mai afirmat în cursul zilei trecute: "Arborarea drapelului Romåniei pe clădirea Preşedinţiei şi prezenţa simbolurilor Romåniei la violenţele de la Chişinău constituie o provocare... Personal, am cerut luni tinerilor în Piaţă să nu folosească simbolurile altor state şi dacă vor să-şi exprime punctul de vedere, să o facă în baza simbolurilor Republicii Moldova, nu ale Romåniei".

Liderii Opoziţiei au fost deranjaţi de simbolurile Romåniei, ca şi Voronin, dar s-au făcut că nu le văd pe cele ale UE, deoarece drapelul UE a fost şi el înălţat pe clădirea Preşedinţiei.
Concluzia este simplu de tras, politicienii "democraţi" din noua gardă a Rusiei nu au vrut altceva decåt să confişte revoluţia tinerilor şi idealul lor de unitate naţională, pentru a întări statalitatea Republicii Moldova, în opoziţie de fapt cu tinerii de la Chişinău care şi-au exprimat clar şi apăsat punctul de vedere, Reîntregirea.

Tinerii noii generaţii au vrut cu disperare să rupă "gardul de sårmă ghimpată" între cele două maluri ale Prutului, dar resurecţia anticomunistă a tineretului din Basarabia nu a convenit nici Uniunii Europene.

Occidentul susţine regimul comunist

Reprezentanţii oficiali ai Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Federaţiei Ruse, ai Comisiei Europene, Consiliului Europei şi OSCE au solicitat manifestanţilor să înceteze protestele şi actele de violenţă, recunoscånd rezultatele alegerilor parlamentare din Moldova.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a anunţat că alegerile din Moldova corespund standardelor internaţionale, declaraţia aparţinånd chiar preşedintelui Comitetului miniştrilor Consiliului Europei, ministrul Afacerilor Externe din Spania, Miguel Angel Moratinos şi preşedintele APCE, Luis Maria de Puig (altfel un foarte bun prieten al autonomiştilor maghiari din Harghita Covasna). Anterior, Terry Davis, secretarul general al Consiliului Europei a declarat că CoE nu pune la îndoială rezultatele alegerilor din Moldova.

Autor: George Roncea
Sursa: www.curentul.ro
SPERANTA NU MOARE NICIODATA
A comentat roman 09 aprilie 2009, 14:36
tot ce scrie in articol este propaganda comunista
A comentat chris 09 aprilie 2009, 16:26
Fratilor sun Basarabean si vrem o unitate in sfirsit, insa populatia din RM este dezinformata, de exemplu la postul national de televiuziune Moldova 1 cind revolutia era in toi, acolo aratau programe de divertisment+ au intors aceasta situatie tot impotriva noastra, condamnindu-ne si numindu-ne vandali. Nu se stie ce va fi azi 10 aprilie in PMAN, toti studentii sunt vinati in special cei care erau mai activi, profesorii sunt si ei speriati de catre dictatorii comunisti si sperie studentii. Politistii si armata au dreptul de a impusca in manifestanti a declarat Zinaida Greceanii prim-ministrul tarii. Insa vreau sa stie ca nu ne este frica sa murim pentru Patrie, Istorie, Limba. Si daca va fi varsat miine singe trebuie sa nu fie totul in zadar, sa ne ajute Dumnezeu si sa punem capat rusificarii Basarabei.
A comentat Dumitru 09 aprilie 2009, 21:22
acum 2 ore ma intorceam de la universitate si asteptam sa iau autobuzul.la un moment dat,trecea coloana oficiala si am scos afisul contra comunistilor. in cateva secunde a venot un barbat in negru,mi a luat afisul si la rupt,l a bagat la gunoi si s a facut peirdut,spunandu mi ca imi da amenda. o fi fost vreun on care nu e solidar cu basarabenii, sau o fi ceva mai mul? cam multe coincidente. ieri la ambasada moldovei era un tanar la vreo 25 de ani care instiga la tot felul de porcarii.ulterior a venit si in piata universitatii ,se plimba de colo colo fara stare, si a fost vazut cand ii suna telefonul cu fostul imn urss. securistii sunt printre noi,aveti grija!
A comentat gabi h 09 aprilie 2009, 21:43
Fratilor,in ultimile zile ati fost supusi unei propagande si unei dezinformari incredibil de mari in care am picat si eu din nefericire ,care locuiesc si traiesc in Patria Mama,dalminteri voi care sunteti in mijlocul spalarii de creiere si inducerii in eroare mai ceva decat pe vremea fostului URSS.
Insa nu trebuie sa va fie frica,pentru ca asta se incearca de fapt,sa va faca sa paralizati de teama ingrozitoare ca s-ar putea sa esuati in lupta voastra pentru libertate,democratie si o viata mai buna,demna de mileniul trei,dar asa precum copilasii se trezesc brusc ingroziti din somn la primul cosmar avut de cand s-au nascut pe lumea aceasta,iar dupa aceea devin aproape imuni la acel gen de vise urate,asa si voi va veti invinge groaza care va cuprinde inainte de a lua hotararea de a merge mai departe,de a merge pana intr-acolo cand regimul totalitar comunist se va prabusi sub dorinta voastra imensa de a trai liber intr-un stil european.
Maine 10 aprilie sunteti chemati de Dorin Chirtoaca in Piata Marii Adunari Nationale incepand cu ora 10 sa prostestati pasnic impotriva fraudarii alegerilor de catre comunisti in ceea ce se va numi Revolutia Florilor care se vrea a fi un prostest pasnic de respingere a fraudarii alegerilor de catre comunisti.
De aceasta data trebuie sa fiti mai atenti la cei mai provocatori dintre voi care vor provoca fortele de ordine astfel incat sa se lase cu varsare de sange.Nu trebuie sa le dati aceasta ocazie,impigandu-i pe aceia mai recalcitranţi undeva in mijlocul marelui grup de oameni care se va aduna in Piata.
Nu trebuie sa moara tinerii,doar pentru ca bosorogii comunisti sunt orgoliosi si nu concep sa piarda puterea.Important e sa va adunati cati mai multi si sa fiti uniti in marea voastra dorinta de scapa de comunisti.
Comunisti carora le este deja frica de voi,pentru ca,comunistii de fapt sunt niste oameni prosti si invechiti in idei absurde in a conduce o societate,sunt niste dinozauri ingroziti de perspectiva de a nu mai fi trogloditii ce conduc lumea,revenind astfel cu picioarele pe pamant,observand ca nu sunt cu nimic mai presus fata de voi,dimpotriva ei sunt o mare piedica in calea progresului si dezvoltarii voastre intr-un mod firesc si necontrolat asa precum insasi natura este.
Toti romanii din Patria Mama sunt alaturi de voi si se roaga Bunului Dumnezeu sa va eliberati odata pentru totdeauna de comunism asa cum noi insine ne-am eliberat singuri in `89.
Doamne ,aparai pe Romani !
A comentat micael 09 aprilie 2009, 22:26
A MURIT PE DRACU, VRAJELI COMUNISTE!
A comentat kill_em_all 10 aprilie 2009, 01:04
MAI, OAMENI, SA STITI CA IN ROMANIA DEMULT ACTIVEAZA "UNDERCOVER" TOT FELU DE GUNOAIE SI PUPINCURISTI PSEUDOKAGHEBISTI SI DE FAPT PSEUDO OAMENI(PENTRU CA NU SUNT OAMENI INTREGI, AU CEA MAI MARE PARTE DIN CREIER LIPSA, SI CE A MAI RAMAS DUPA BRAINWASHINGU COMUNIST LE SERVESTE SA DUCA PAHARU LA GURASI SA EXECUTE ORDINELE DE MAI SUS) GANDITI-VA BINE FIECARE DIN EXPERIENTA VOASTRA IN ROMANIA CA ELEVI SI/SAU STUDENTI, SI O SA VA DATI SEAMA CA ACESTIA POT FI CHIAR CEI CU CARE A-TI IESIT DE ATATEA ORI LA O BERE!
A comentat kill_EM_all 10 aprilie 2009, 01:19
OCCIDENTU NUUU SUSTINE DE NICI O CULOARE PARTIDUL COMUNIST DIN MOLDOVA!!!!!! ASTA E MINCIUNA. TE DAI DE GOL, FRAAIERULE!!!!CARE ESTI AUTOR:-P
A comentat kill_EM_all 10 aprilie 2009, 01:25
CHIAR NU SE OBSERVA CA AVEM NEVOIE DE AJUTOR DIN AFARA TARII?!?! DACA PIERDEM ACEASTA MISCARE-NE-AM PIERDUT CU TOTU,,VORONIN E DICTATOR SHI LUMII BASARABENE II ESTE FRICA...
CHIAR E ASHA DE PUTIN EVENIMENTUL DE PE 7.04.09 SA SE INTELEAGA CA MOLDOVA MOARE!!!
A comentat LUk 10 aprilie 2009, 14:02
Bloggerul Stela Popa care scria pe Unimedia.MD s-a mutat temporal pe Blogul lui Cojocari Vitalie in domeniu RO,deoarece comunistii tot "viruseaza" Unimedia astfel incat rar se mai reuseste sa se intre pe site si sa se citeasca si/sau comenteze articolele postate acolo de diversi Blogeri sau ziaristi care lupta pentru libertatea si independenta presei de peste Prut.
Intrati cati mai multi pe blogul Unimedia mutat temporal pe Cojocari Vitalie si dati-va cu parerea astfel incat sa aratam cu totii ca sfidam actiunile de intimidare si bagare a pumnului in gura tinerilor jurnalisti basarabeni de catre comunisti in lupta lor pentru democratizarea si europenizarea intregii societati de peste Prut.

Nu fiti indiferenti,implicativa si popularizati acest link pe site-urile sau blogurile pe care obisnuiti sa intrati .

http://cojocari.ro/
A comentat micael 10 aprilie 2009, 14:51 | mergi sus ▲
HAI, HAI, COMUNISTILOR. CU CE NE MAI SPERIATI? O FI MURIT ELE, PROTESTELE, DAR NU SI SPERANTA, CUM SPUNEA <<roman>>. CHIRTOACA NU S-A ALIAT NICIODATA CU COMUNISTII. PROSTII. EU NU L-AM AUZIT NICIODATA. NU POATE FI EL IMPOTRIVA ROMANIEI, CA EL INSASI ESTE ROMAN. PROSTII. MINCIUNI PESTE MINCIUNI. LASILOR CE SANTETI! JJJJJJOOOOOOOOSSS COMUNISTII!!!!! MOARTE TRADATORILOR DE NEAM SI DE TARA!!! SI DE CAND OCCIDENTUL SUSTINE COMUNISTII????????? DE IERI NOAPTE??? CE-AU FACUT, SI-AU SCHIMBAT PAREREA PESTE NOAPTE??? DE CAND MA STIU EU, OCCIDENTALII AU FOST, SUNT SI VOR FI ALIATI CU _D E M O C R A T I A_.
A comentat Prinţesă 10 aprilie 2009, 15:49 | mergi sus ▲
SAMBATA SI DUMINICA NU TOATA LUMEA ESTE LA SERVICI, SI POATE CINEVA ISI VA FACE CURAJ SI VA IESI LA PROTEST! DOAMNE AJUTA! DK NE STRANGEM MULTI, MULTI, POLITIA NU VA PUTEA SA NE ARESTEZE PE TOTI SI VOM TABARI PESTE VORONIN, DANDU-L JOS CU TOATA CEATA LUI DE IDIOTI . . . ASA VISEZ EU SA FIE. SPER DIN TOT SUFLETUL. SPERANTA NU MOARE NICIODATA . . . ACEST LUCRU ESTE ADEVARAT!
MOARTE TRADATORILOR DE NEAM SI DE TARA! ! !
A comentat Prinţesă 10 aprilie 2009, 16:13 | mergi sus ▲
cine ii cunoaste pe liderii din bucuresti sugerati-le acest lucru!! si daca se poate, scrisoarea scrieti-o in limba engleza
A comentat n.bumbac 10 aprilie 2009, 16:22 | mergi sus ▲
A comentat micael 10 aprilie 2009, 23:44 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Opinii / Editoriale

octavian-tacu,
Octavian Țâcu // O altă Găgăuzie
În căutarea Timpului pierdutCei care au urmărit scrierile de la Timpul de altă dată își amintesc despreseria de articole dedicate practicilor și politicilor statal/imperiale de construcție identitară, prin care arătam cum anumite grupuri etnice sunt fragmentate și făcute altceva decât pornirile lor [...] mai mult
Canibalismul sovietic: cum i-au deprins rușii pe basarabeni să se mănânce între ei. La propriu
Documentele sovietice publicate atestă 66 de cazuri de canibalism în Basarabia între anii 1946-1947, nu 39 așa cum susține raportul prezentat în 2010 Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (link). E vorba de documentele publicate în volumul lui Anatol Țăranu, ”Foametea în Moldova sovietică 1946-1947”, [...] mai mult
work-and-travel,
Senatului american DECIDE: programele de Work and Travel rămân în vigoare, în ciuda dorinței administrației Trump
Programele de Work and Travel SUA rămân, nu se anuleaza, dimpotriva, devin mai sigure, Senatul american a votat amendamentul care protejează Programul J1, care se referă la schimburile interculturale pentru străini. Din J1 fac parte programele de Intern, Trainee, Camp Counselor, Au Pair și cunoscutul program Work and Travel, de care beneficiază [...] mai mult
EFECTELE CANICULEI: COD PORTOCALIU DE DELIR
”Plahotniuc a folosit România, pentru a-i interzice lui Rogozin să ajungă la Chișinău, iar autoritățile de la București au căzut în capcana oligarhului; Declararea lui Rogozin persona non-grata a fost făcută în complicitate cu Moscova, cu scopul de a crea impresia că Plahotniuc este antirus; Plahotniuc [...] mai mult
ANDREI NĂSTASE, DESPRE „PROBA” IGP ÎMPOTRIVA „PARTIDULUI NOSTRU”
Mercenarii de elită ai lui Plahotniuc s-au dovedit a fi niște măscărici. Jizdan și Pânzari nu sunt poliția, așa cum încearcă să se etaleze protagoniștii persecuțiilor tinerilor din 7 aprilie 2009. Ei sunt niște circari jalnici. Aşa a reacționat liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, la „proba” prezentată [...] mai mult
Doc// Martori falși în dosarul lui Vlad Filat
Trei tinere din Federația Rusă, care par să nu știe nici cu spatele despre situația din Republica Moldova, figurează în calitate de martori-cheie în răsunătorul dosar de corupție în cadrul căruia este judecat Vlad Filat. Potrivit declarațiilor depuse de Ilan Șor în instanță, ele ar fi intermediat [...] mai mult
MAIA SANDU : „Moldova nu s-a predat... Moldova există, Moldova luptă!“
Primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova s-a încheiat cu un rezultat puțin onorabil guvernării controlate de controversatul oligarh Vlad Plahotniuc. Doi candidați ai opoziției au trecut în turul doi. De altfel, candidații opoziției au adunat peste 90% din voturile exprimate în primul tur. Pe primul loc, [...] mai mult
Stratfor: Alegerile prezidențiale din Moldova ar putea declanșa un conflict între partide
Alegerile prezidențiale din Republica Moldova ar putea declanșa un conflict între partidele pro-ruse și partidele pro-occidentale. Deși candidatul pro-Rusia din partea Partidului Socialiștilor cel mai probabil va primi cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor, al doilea tur ar putea fi mult mai strâns. Indiferent de cine [...] mai mult
OPINII // Unirea şi provocările din jurul ei
În această perioadă s-a discutat foarte mult despre Unirea Republicii Moldova cu România, totul plecând de la un incident care a avut loc în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, când liderii unei manifestaţii unioniste au decis să schimbe traseul, iar Jandarmeria a intervenit, i-a reţinut [...] mai mult
Sturza, despre „COPIII” lui Mark Tkaciuk și cine e VERIGA SLABĂ a trioului Dodon – Lupu - Plahotniuc
Fostul premier Ion Sturza consideră că anume fostul consilier prezidențial Mark Tkaciuk, este omul care a avut grijă să-i aducă în anturajul lui Vladimir Voronin pe Igor Dodon, Marian Lupu și Vlad Plahotniuc.
„Abil, viclean, erudit, dar și încăpățânat în a influența „lumea”, Tkaciuk cunoștea perfect limitele [...] mai mult

randat în 	0.1843 secunde