Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 martie 2024, ora locală: 11:57

 

Agentii lui Voronin l-au filmat pe consulul Romaniei de la Chisinau in pat cu o subordonata (VIDEO)

adăugat 14 iulie 2009, 13:28, la Opinii / Editoriale

Scandal diplomatic de proportii la Chisinau. Ion Nuica, consulul Romåniei in R. Moldova, si-a dat demisia pe 13 iulie dupa difuzarea unui film erotic, in care diplomatul apare in compania unei angajate. Alin Serbanescu, purtatorul de cuvånt al Ministerului Afacerilor Externe, a confirmat demisia lui Ion Nuica. El nu a oferit insa detalii cu privire la autorii unei asemenea productii cinematografice, dar a precizat ca diplomatul intentiona sa demisioneze.

Consulul Ion Nuica fusese chemat in tara inca de saptamana trecuta, din motive care nu aveau nici o legatura cu imaginile raspandite pe Internet.

„Borcanul cu miere”

Asa se numeste operatiunea prin care un berbec (diplomat, politician, om de stiinta etc.) intra in capcana clasica a unui serviciu strain, care se foloseste de o prezenta feminina agreabila. Imaginile au fost primite “intamplator” de catre ziaristul George Roncea de la “Curentul”. Filmarea s-a facut cu o camera ascunsa profesionista, fiind posibil ca insasi angajata sa fi avut la ea un asemenea dispozitiv. Autorii montajului – fiindca este un montaj – folosesc tehnici de propaganda specifice epocii staliniste.

Prezentarea incepe cu imaginea tricolorului Romaniei, avand ca fundal imnul “Desteapta-te, romane!”. Genericul arata si scopul in care s-a montat o astfel de “productie”: “Asa vor sa ne “aiba” romanii si pe noi, cum “a avut-o” consulul roman de la Chisinau Ion Nuica pe o angajata de la consulat. Priviti si unitiva, daca doriti!” Avem de-a face cu un “realizator” care nu stie bine romaneste: el scrie “unitivs“ legat si separa propozitia conditionala postpusa prin virgula.

Tanara focoasa pare sa aiba maximum 30 de ani. Avand in vedere ca isi provoaca partenerul chiar ostentativ in cadrul obiectivului camerei, putem presupune ca participa constient la un santaj. Graiul in care vorbeste atesta ca meseriasa era neaosa de peste Prut fiindca foloseste si unele cuvinte insuficient asimilate din rusa. Ion Nuica este mai copt, e casatorit si are un copil. Conform imaginilor difuzate, el si-a luat in serios misiunea de adancire a patriotismului in Republica Molotov. Scena a avut loc intr-un hotel fiindca ambii protagonisti se imbraca si pleaca dupa terminarea luptelor.

Conform unor surse discrete, tanara era functionara la ghiseul Consulatului, iar autoritatile romane aflasera de lucratura prin mijloace specifice si ca filmul va fi publicat. In consecinta, 24 de functionari de la Consulatul din Chisinau, cetateni ai R. Moldova, au fost dati afara incepand de vineri. Nuica, e groasa tare, muica! Desi am putea sa ne gandim si la specialistii de la SIE care nu si-au facut datoria.



Scenarii posibile

- Momentul a fost filmat de FSB (Rusia) sau de Serviciul de Informatii Secrete al lui Gheorghe Papuc de la Chisinau in scop de santaj. Nuica a rezistat eroic santajului si autorii au difuzat filmul. Este greu de sustinut fiindca pelicula incepe cu acea trimitere politica explicita;

- A fost o rafuiala cu functionarii din subordine, care “l-au lucrat” pe domnul consul. Este plauzibil, se poarta si asemenea lucruri in zona. (A se revedea cazul Baconsky). Au incercat sa-l scoata fiindca era prea cinstit si nu mai puteau sa faca bani cu documentele pentru basarabeni? A rezistat Nuica unui alt santaj, eventual chiar de la Bucuresti? La Chisinau, cand este filmat cineva in asemenea ipostaze, imaginile apar mai intai pe You-tube. Acum s-au dat intr-un ziar;

- Voronin insusi ar fi incercat sa-l santajeze pe vajnicul nostru consul. Greu de sustinut fiindca Voronin insusi nu stie unde sa fuga dupa 29 iulie;

- A fost o comanda a regimului Voronin, concretizata prin intermediul agentilor de la SIS. “Meseriasa-locotenent” a facut jocul, iar filmul este utilizat in dublu scop: mediatic si politic. Presa preia, iar activistii politici vor valorifica pana la refuz aceste imagini printre alegatori contra Romaniei si a miscarii de eliberare nationala din Basarabia. Este cea mai plauzibila formula de actiune intr-un caz clasic de spionaj.

“Grav este insa altceva: individul «a pus botul» la prospatura, fara sa se gandeasca la indatoririle lui. In asemenea situatii, trebuie sa uiti ca esti mascul”, ne-a spus un lucrator de la SIE. Conform unui cetatean moldovean din preajma lui Dumitru Diacov, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, Iurie Rosca ar fi lansat pelicula spre George Roncea fiindca liderul basarabean ar aduce unele servicii pentru FSB. Ar fi absurd sa credem insa ca Iurie Rosca ar fi agent de influenta al rusilor, dupa o activitate prodigioasa contra imperiului de la rasarit. Cert este insa ca el detine functia de vicepremier si Voronin i-a pus in brate tocmai “organele de forta” ale republicii. Poate sa fie insa o intamplare.

Alte coincidente electorale

Supusii lui Voronin se tem cumplit de un lucru pe care romanii de dincoace de Prut chiar nu-l doresc atat de mult: unirea. Reintregirea nationala este o chestiune de optiune in primul rand a populatiei din Basarabia, nimeni nu trece cu tancurile peste Prut pentru a distruge Republica Molotov. Facatura bate moneda pe un resentiment al basarabenilor, cultivat decenii la rand acolo: in perioada interbelica, romanii si-au batut joc de conationalii lor de peste Prut. Partial este adevarat, dar nu trebuie sa uite nimeni munca de apostolat pe care au depus-o unii intelectuali de elita din Tara. Asa se numea o revista frumoasa, tiparita ani lungi de Iurie Rosca: “Tara”…

Una peste alta, Bucurestiul poarta intreaga vina pentru ca trimite la Chisinau numai neaveniti. Este cunoscut scandalul prin care a fost rechemat consulul Alexandru Rus in vara lui 2007, fiind acuzat pentru luare de mita in schimbul acordarii vizelor. Alti doi diplomati au fost rechemati la post din aceleasi motive. Nu acelasi lucru se poate afirma despre ambasadorul Filip Teodorescu, declarat de Voronin persona non grata pe data de 8 aprilie. Aceeasi masura s-a luat si contra ministrului-consilier Ioan Gaborean de la ambasada noastra din Chisinau. De altfel, inainte sa plece peste Prut, Ion Nuica vorbea despre gradul de dificultate de a fi consul in Basarabia, comparativ cu Iranul sau cu Israelul, unde activase mai inainte. Este apoi semnificativ ca scandalul a izbucnit chiar in ziua in care o delegatie a reprezentantilor societatii civile din R. Moldova efectueaza o vizita in Romania, in perioada 13-14 iulie 2009, la invitatia lui Eugen Tomac, secretarul de stat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni. Se vede clar ca diversiunea poarta o marca inconfundabila, remarcata mai sus.

„R. Moldova nu mai exista juridic“

O alta diversiune, aceeasi marca. Mark Tkaciuk, consilierul lui Voronin si candidat din partea comunistilor, a declarat ca originalul Declaratiei de independenta a R. Moldova nu a ars in timpul revoltelor din aprilie, ci “se afla la Bucuresti”. “Eminenta cenusie” a generalului de militie nu stie cum a ajuns documentul la Bucuresti, dar sustine ca Declaratia nu era la Chisinau in timpul revoltelor.

Petru Sandulachi, presedintele Asociatiei Parlamentul ’90, anuntase ca procurorii i-au zis ca documentul a fost gasit scrum intr-un seif. “Nu se stie cand, pe 6 sau pe 7 aprilie. Dar se stie ca acest document istoric nu mai exista. Este imposibil sa-l restabilim, deoarece multi semnatari – rusi, moldoveni, ucraineni, bulgari – nu mai exista printre noi, au plecat in lumea celor drepti. R. Moldova nu mai exista juridic ca si stat”, a spus Sandulachi.

Diplomat britanic, „lucrat“ la Moscova

Intamplator sau nu, cu cateva zile in urma, un caz similar s-a produs la Moscova. Un diplomat britanic, aflat la post in Rusia, si-a dat demisia dupa aparitia unui film in care apare in pat cu doua prostituate. James Hudson a ocupat functia de consul general adjunct al Marii Britanii la Ekaterinburg. Pelicula a aparut pe un site de stiri de la Moscova si era intitulata “Aventurile domnului Hudson in Rusia”. Diplomatul a intrat intr-un bordel din Ekaterinburg, este vazut band si sarutandu-se pe o canapea cu meseriasele, dupa care se implica mai adanc. Filmul a fost opera FSB (ex-KGB), a informat atunci presa rusa.

Autor: Viorel Patrichi
Sursa: www.gardianul.ro
CEI SAI FACI, DACA SAU PLACUT E BINE SI DACA E CONSUL SI EA ESTE ANGAJATA. CE NAU ORGANE SEXUALE SI N AU DORINTA. BINE LORA, MAI RAU DACA FEMELA A PUS-O LA CALE.

CONSULUL VA RASPUNE FOARTE DIFICIL FATA DE SOTIE, BASESCU IL VA INTELEGE.
A comentat ION CONDREA 14 iulie 2009, 20:01
Pai daca MAE angajeaza pe post de diplomati,in continuare tot indivizi de astia...care miros de la departare a ...partidul comunist roman si maica securitate
A comentat Ovidiu Dobronauteanu 15 iulie 2009, 11:31
Dupa cele intamplate, se impune demiterea tuturor angajatilor basarabeni de la ambasada romana si consulatul roman din Chisinau. De asemenea, trebuie sa se selecteze cu mai mare atentie personalul romanesc. Nu ar fi rau si daca pe o perioada oarecare s-ar intrerupe absolut toate legaturile cu republica comunista. In aceste conditii, tot personalul basarabean ar trebui expulzat din Romania. Asta e calea care trebuie urmata de Romania.
A comentat sed lex 15 iulie 2009, 17:13
se vede ca nu ai o logica in ceea ce spui,gandestete un pic ce s-ar intampla daca s-ar rupe relatiile dintre R.Moldova si Romania fie macar pe o perioada mica
A comentat pentru sed lex 15 iulie 2009, 18:15
Absolut deacord cu sed lex el ca patriot roman ,eu ca patriot din R.Moldova sunt de parerea ca ar fi cel mai bine de inchis orice relatie cu aceasta tara numita Romania de fugarit din Moldova tot felul de romani si proromani .De facut o curatenie in tara ,tot rasul afara.Rasa moldoveneasca trebuie sa fie curata.Hai Moldova!
A comentat Alexandru 15 iulie 2009, 18:25
Alex tu esti greu de cap baiete. Sed Lex facea misto adica era ironic pe ce se intamplase. Iti explic eu ca tu probabil ai 14 ani si nu intelegi cum sta treaba. Dupa o anumita varsta toate persoanele fac sex. Ironia lui era ca trebuie expulzati toti pentru ca toti fac sex si eventual sa si demisionam toti. Lamurit patriot basarabean?
A comentat intrebatorul 15 iulie 2009, 18:39
Poate el facea misto,eu insa am scris ce gandesc si foarte serios. Ah.. citeste totusi inca odata ce a scris patriotul roman "sed lex",eu am facut-o, dar ironie am gasit putina de tot.
A comentat Alexandru 15 iulie 2009, 18:54
Nu vreau sa deschid o polemica cu tine. Esti prea imatur si sunt persoane cu care pot comunica pe acest forum pe subiecte concrete care stiu istorie si inteleg glumele. Alegerea ta este Independeta RM si tatutu voronin in fruntea ei. Ca om democrat iti respect decizia in schimb da-mi voie sa te ignor si sa te consider aberant.
Cu tot respectul.
A comentat intrebatorul 15 iulie 2009, 19:00
Vai,cata diplomatie in cuvintele d-voastra nu cumva sunteti un diplomat roman ca si acest Ion Nuica..?Halal de asa diplomati...
A comentat Alexandru 15 iulie 2009, 19:37
sa stii ca nu sunt diplomat ca I.N.,dar stiu a vorbi mai diplomat.Imi pare rau ca judeci asa, poate ar trebui sa-ti mai dai seama ca nu discuti cu un/o tovaras(a) de-a ta.Daca ceva nu-ti e pe plac, nu ai decit sa nu-mi raspunzi, ar fi mai corect.
A comentat dana 15 iulie 2009, 19:42 | mergi sus ▲
M-am adresat la "intrebatorul"gen masc.,nu la "dana" gen fem..Ce-i cu travestimentul asta..?
A comentat Alexandru 15 iulie 2009, 20:02 | mergi sus ▲
Bre,oameni buni ,de ce va certati voi pe niste persoane in curul gol ?! :-))

Oare cumva va plac fetisurile si suferiti cumva de voyeurism sexual si nu vreti sa recunoasteti,batandu-va cu pumnii in piept ca maimutele, ascunzandu-va de fapt invidia in spatele unor lozinci patriotarde ,cand de fapt ce n-ati da voi sa fiti in locul consului si sa aveti parte de niscava actiune adevarata?! LOL !
A comentat micael 16 iulie 2009, 00:07 | mergi sus ▲
Uite bre,unde erau patriotii care omoara cu sange rece tineri nevinovati luandu-i pe sus de pe strada si facandu-ne morala pe seama unor nevinovate schimburi de fluide inter-umane !
Sa vezi si sa nu crezi,niste securisti criminali ne fac noua morala !
A comentat micael 16 iulie 2009, 00:09 | mergi sus ▲
Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 16 iulie 2009, 00:11 | mergi sus ▲
Comunistii vor cistiga oricum alegerile din moldova pt ca asa zisi moldoveni din r moldova sint niste curve de oameni care vor cetatenie ca sa capete drept in europa dar visul lor e ca rusul sa le bage p...a in cr! Ar trebui ca statul roman sa rupa relatiile cu r moldoveneasca care a umilit poporul roman in ultimul hal posibil! Basescu e un criminal pt ca nu ia atitudine si nu pune parul pe moldoveni! Oare cit o sa-l mai rabdam pe basescu sa batjocoreasca poporul roman? N-avem nevoie de basarabia care a dedvenit o groapa de gunoi populata nu!mai de betivi, criminali si antiromani! Ar trebuji sa li se dea imediat cetatenike celor care au dcepus cererea pina in 2005 iar celorlalti carfe au depus din interes dupa aceea sa fie expulzati din tara! Porcul de basescu da cetatenii pe banda rulanta la moldoveni din interes electoral si moldovenii pleaca in italia la munca si trimit bani ca sa se ingrase clica lui voronin care vrea sa extermine poporul roman in complicitate cu rusia! De ce nu cere porcul de basescu tezaurul de la rusi in mod oficil si cum acestia nu vor sa il dea sa confiste toate activele companiilor rusesti care au investit in romania sa submineze economia romaneasca? Toti rusii trebuie alungati din romania! A inceput numaratoarea iknversa si basescu care a luat ùmikta de la voronin si a vindut tara pe citeva sticle de vin o sa ajunga in puscarfie condamnat pt inalta tradare! SA AI LEGATURI DE ORICE FEL CU UN STAT CARE SPUNE CA ROMANIA E ULTIMUL IMPERIU AL EUROPEI E INALTA TRADARE!
A comentat marius 16 iulie 2009, 08:09 | mergi sus ▲
Pentru Alexandru:


Omule sau copile fara minte! Tu nu esti moldovean, pentru ca moldovenii sunt romani si traiesc in Romania. Tu esti fie un rus sau ucrainean, fie gagauz. De unde rasa moldoveneasca curata intre Prut si Nistru cand ea lipseste cu desavarsire? Rasa moldoveneasca curata exista numai in Romania. Pax vobis, ignorantus!
A comentat sed lex 16 iulie 2009, 09:35 | mergi sus ▲
Mah marius,stai mah linistit in tara ta romania .tara plina de stricati la minte ,bulangii si prostituate,unde si unde cate un om normal(specie scrisa in cartea rosie la voi in romania).Stai acolo si nu mai fa atata spuma la gura ,ca nici un moldovean basarabean nu doreste sa faca parte din Tzigania(romania) ta.Cum dreak ati ajuns in UE..?Stat semiasiatic in Europa,asta-i buna...Dar nu mai are mult de suferit UE,inca putin si o sa va deie un picior in cur,afara din lumea civilizata.Langa Pashtuni,acolo e locul vostru.Traiasca Republica Moldova!Traiasca moldovenii!
A comentat Alexandru 16 iulie 2009, 11:49 | mergi sus ▲
Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 16 iulie 2009, 12:42 | mergi sus ▲
Bai Alexandre! O republica mai proasta, mai calica si cu o populatie mai idioata ca in Respublika Pruto-Dnestrovskaia nu gasesti nici macar in Africa. Pruto-nistrenii sunt unici pe glob in prostia si calicia lor. Toata Europa si SUA spun acest lucru. Si pe deasupra mai sunteti si cu coada pe sus ca niste adevarati mujici barani. Va si laudati ca sunteti ignoranti (adica prosti) si calici. Vorba ceea: prostul nu e prost destul, pana nu e si fudul!


Pruto-nistreanul e asa de fudul incat isi lauda pana si prostia si calicia! Ce mai, respublika voastra e un cosmar urat pe fata pamantului. Pentru Romania si Europa, voi sunteti un exemplu de cum nu ar trebui sa mai existe o alta tara pe fata globului pamantesc.


Unde mai gasesti baranule mujic un presedinte de stat analfabet asa cum este Voronin? In ce tara mai gasesti politicieni curve asa cum este Roska Iudovici, sau politicieni care sa nu cunoasca limba tarii, limba poporului pe care ar trebui sa-l slujeasca (daca fac acest lucru)? Rusine, baranule mujic!

Pruto-nistrenii sunt unici in prostia si saracia lor, neegalate nici macar de cel mai tampit stat de pe glob. In ce tara de pe fata pamantului mai exista o populatie fara istorie, fara identitate nationala, o tara care a furat cultura, personalitatile istorice si culturale, precum si denumirea de stat de la un alt popor vecin? Stefan cel Mare, Eminescu, Creanga, etc. denumirea de Moldova etc. sunt toate romanesti, furate de baranii pruto-nistreni de la romani si Romania. Moldova si-a luat denumirea de la raul Moldova care este in Romania. Respublika Pruto-Dnestrovskaia ar trebui sa se numeasca Bâkadia sau Respublica de pe Bâc. Stii ce inseamna bâc pe limba ta ruseasca? Huideo impostorule! In Siberia e tara ta, nu intre Prut si Nistru!
A comentat Dorel 16 iulie 2009, 12:52 | mergi sus ▲
Daca va mai cacati pe voi la adresa romanilor si Romaniei, voi publica in curand o carte de 400 de pagini intitulata "Impostura pruto-nistreana - o politica de stat a comunistilor pruto-nistreni". Cartea va fi publicata in franceza, engleza si germana la Paris, LOndra, SUA si Germania. Rusine voua, hotilor impostori pruto-nistreni! Oare mai exista pe glob o impostura mai oribila decat impostura comunistilor pruto-nistreni? Aratati-ne-o, pentru ca noi am cercetat si am gasit ca impostura pruto-nistreana nu are asemanare in istorie pe tot globul pamantesc!
A comentat Dorel din Iasi, mandru de a fi roman moldovea 16 iulie 2009, 13:22 | mergi sus ▲
Mah Dorel,da prost mai esti(scuza ,dar cand sa mai folosesc aceasta exspresie daca nu acum dupa ce am citit prostologeala ta)Ce carte vrei tu sa publici dobitocule..?mai bine te-ai lecui ca esti bolnav,schizofrenic.Spune drept:te ajuta cineva sa sumezi codul anti-spam, cand puplici comentarii pe aici..? Gaseste o clinica buna si lecuiestete.
A comentat Alexandru 16 iulie 2009, 17:51 | mergi sus ▲
Mare prost consulul asta, cu familie. Chiar nu se gaseste o persoana cinstita in Romania ca sa fie trimis consul la Chisinau?

Se f..t pe banii nostri, ai platitorului de taxe.
In acest caz SIS-ul a fost o agentie de detectivi. Bravo SIS, sa faca asa filme cu toti curvarii si coruptii!!!
A comentat Gic 18 iulie 2009, 00:46 | mergi sus ▲
Gicane, am impresia ca exagerezi voit lucrurile. Consulul este vinovat si si-a dat demisia.

Desi l-am criticat in ultimele zile pe consul, gandindu-ma la faptul ca cel mai probabil au incercat sa-l santajeze si el nu a cedat santajului (de aici si lansarea materialului in presa), am motive sa il felicit pe acest ex-consul si chiar sa ii fiu recunoscator.

Motivul este ca a pus mai presus interesul national decat pastrarea tacerii.
A comentat Mihai Romanul 18 iulie 2009, 00:52 | mergi sus ▲
Urmariti-ne si pe twitter ! http://twitter.com/JosTeroarea
A comentat basarabeni.ro 20 iulie 2009, 14:17 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Opinii / Editoriale

octavian-tacu,
Octavian Țâcu // O altă Găgăuzie
În căutarea Timpului pierdutCei care au urmărit scrierile de la Timpul de altă dată își amintesc despreseria de articole dedicate practicilor și politicilor statal/imperiale de construcție identitară, prin care arătam cum anumite grupuri etnice sunt fragmentate și făcute altceva decât pornirile lor [...] mai mult
Canibalismul sovietic: cum i-au deprins rușii pe basarabeni să se mănânce între ei. La propriu
Documentele sovietice publicate atestă 66 de cazuri de canibalism în Basarabia între anii 1946-1947, nu 39 așa cum susține raportul prezentat în 2010 Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (link). E vorba de documentele publicate în volumul lui Anatol Țăranu, ”Foametea în Moldova sovietică 1946-1947”, [...] mai mult
work-and-travel,
Senatului american DECIDE: programele de Work and Travel rămân în vigoare, în ciuda dorinței administrației Trump
Programele de Work and Travel SUA rămân, nu se anuleaza, dimpotriva, devin mai sigure, Senatul american a votat amendamentul care protejează Programul J1, care se referă la schimburile interculturale pentru străini. Din J1 fac parte programele de Intern, Trainee, Camp Counselor, Au Pair și cunoscutul program Work and Travel, de care beneficiază [...] mai mult
EFECTELE CANICULEI: COD PORTOCALIU DE DELIR
”Plahotniuc a folosit România, pentru a-i interzice lui Rogozin să ajungă la Chișinău, iar autoritățile de la București au căzut în capcana oligarhului; Declararea lui Rogozin persona non-grata a fost făcută în complicitate cu Moscova, cu scopul de a crea impresia că Plahotniuc este antirus; Plahotniuc [...] mai mult
ANDREI NĂSTASE, DESPRE „PROBA” IGP ÎMPOTRIVA „PARTIDULUI NOSTRU”
Mercenarii de elită ai lui Plahotniuc s-au dovedit a fi niște măscărici. Jizdan și Pânzari nu sunt poliția, așa cum încearcă să se etaleze protagoniștii persecuțiilor tinerilor din 7 aprilie 2009. Ei sunt niște circari jalnici. Aşa a reacționat liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, la „proba” prezentată [...] mai mult
Doc// Martori falși în dosarul lui Vlad Filat
Trei tinere din Federația Rusă, care par să nu știe nici cu spatele despre situația din Republica Moldova, figurează în calitate de martori-cheie în răsunătorul dosar de corupție în cadrul căruia este judecat Vlad Filat. Potrivit declarațiilor depuse de Ilan Șor în instanță, ele ar fi intermediat [...] mai mult
MAIA SANDU : „Moldova nu s-a predat... Moldova există, Moldova luptă!“
Primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova s-a încheiat cu un rezultat puțin onorabil guvernării controlate de controversatul oligarh Vlad Plahotniuc. Doi candidați ai opoziției au trecut în turul doi. De altfel, candidații opoziției au adunat peste 90% din voturile exprimate în primul tur. Pe primul loc, [...] mai mult
Stratfor: Alegerile prezidențiale din Moldova ar putea declanșa un conflict între partide
Alegerile prezidențiale din Republica Moldova ar putea declanșa un conflict între partidele pro-ruse și partidele pro-occidentale. Deși candidatul pro-Rusia din partea Partidului Socialiștilor cel mai probabil va primi cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor, al doilea tur ar putea fi mult mai strâns. Indiferent de cine [...] mai mult
OPINII // Unirea şi provocările din jurul ei
În această perioadă s-a discutat foarte mult despre Unirea Republicii Moldova cu România, totul plecând de la un incident care a avut loc în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, când liderii unei manifestaţii unioniste au decis să schimbe traseul, iar Jandarmeria a intervenit, i-a reţinut [...] mai mult
Sturza, despre „COPIII” lui Mark Tkaciuk și cine e VERIGA SLABĂ a trioului Dodon – Lupu - Plahotniuc
Fostul premier Ion Sturza consideră că anume fostul consilier prezidențial Mark Tkaciuk, este omul care a avut grijă să-i aducă în anturajul lui Vladimir Voronin pe Igor Dodon, Marian Lupu și Vlad Plahotniuc.
„Abil, viclean, erudit, dar și încăpățânat în a influența „lumea”, Tkaciuk cunoștea perfect limitele [...] mai mult

randat în 	0.1089 secunde