Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

25 aprilie 2024, ora locală: 16:14

 

Compromisuri pentru Basarabia

adăugat 11 iunie 2009, 07:53, la Opinii / Editoriale

Comunistii lui Voronin sunt pe cale sa piarda puterea odata cu alegerile anticipate. Rusii dau semnale ca nu prea ar vrea sa-si stirbeasca prestigiul dupa ce o formatiune sustinuta de ei ar pierde. Mai multi analisti si jurnalisti din Rusia nu dau nicio sansa PCRM la alegeri. SUA a dat semnale negative la adresa comunistilor, prin mesajul lui Hillary Clinton, dar si prin Raportul Departamentului de Stat care se referea la batai, rele tratamente ale autoritatilor de la Chisinau si prin blocarea discutiilor cu FMI in plina criza economica in Moldova.

CAt despre UE, cel putin pana la numirea noii Comisii Europene, niciun stat membru nu s-ar pune rau cu Romania de dragul lui Voronin, avand in vedere negocierile pentru functiile de comisari, directori generali etc. PCRM a intrat in descompunere dupa ce fosta sa stea in ascensiune, Marian Lupu, a parasit ieri partidul, iar Vladimir Turcanu, fostul militian de incredere al regimului, a dezvaluit inscenarile comuniste din 7 aprilie.

Singurul viitor al Basarabiei este reunificarea cu Romania. Dar partidele de opozitie, numite impropriu pro-romanesti, ignora cu desavarsire aceasta perspectiva. Toate vorbesc in programele lor despre "indepen­denta si suveranitatea republicii". Nimic despre unire. Un singur partid spune cu jumatate de gura despre "integrarea in structurile euro-atlan­tice", eufemism despre aderarea la NATO. Pentru celelalte doua, NATO nu exista. Toate vor in schimb "reunificarea" cu Transnistria.

Dar Transnistria este pierduta de R. Moldova inca din 1992, iar Rusia nu ar abandona vreodata acest teritoriu. Moldova si Transnistria unite si integrate impreuna in UE reprezinta o utopie. Solutionarea conflictului s-ar putea amana la fel ca in Cipru sau Orientul Mijlociu.

Tiraspolul susTine unirea Basarabiei cu Romania, pentru ca nu va mai avea niciun obstacol in calea independentei sale. In schimb, va trebui sa ofere garantii clare pentru drepturile romanilor transnistreni. Romania va deveni poarta spre tarile europene a Trans­nistriei si principalul sau par­tener economic. Discutiile interminabile despre Transnistria servesc numai pentru amanarea unirii cu Romania. Stanislav Belkovski, omul lui Putin, a propus unirea Romaniei cu Ba­sarabia, simultan cu independenta Transnistriei.

GAgAuzii au refuzat prin seful lor, Mihail Formuzal, sa adere la atacurile antiromanesti ale lui Vo­ronin. Ei ar vrea sa ramana cu drepturile castigate precum si cu o cota din buget corespunzatoare. Gagauzii nici nu mai ameninta cu separatismul in cazul unirii R. Moldova cu Romania.

O parte dintre rusi si ucraineni au dreptul la cetatenia romana pentru ca sunt fosti cetateni ai Romaniei sau descendenti ai acestora. Ceilalti trebuie asigurati ca vor deveni automat cetateni romani in momentul unirii. Ei se tem de exemplul rusilor din tarile baltice, care nu au dreptul la cetatenie pentru ca nu vorbesc letona sau estona. Rusii au dreptul la garantii privind Biserica lor sau statutul limbii ruse. Partidele de opozitie i-au ocolit pana acum, dar nu toti rusii sunt comunisti. Propaganda lui Voronin ii sperie insa ca romanii sunt sovini.

Ar fi bine sA se garanteze comunistilor ca, in cazul unirii, Oleg Voronin si ceilalti miliardari rosii vor scapa cu banii agonisiti. Daca asa s-a intamplat si cu comunistii-capitalisti damboviteni, nu vad de ce am da cu piatra in cei basa­rabeni. Comunistii vor vrea sa faca si ei politica, la fel ca tot romanul. Ar putea sa-si pastreze partidul, dupa modelul comunistilor est-germani. Daca nu, ar putea fuziona cu un partid romanesc, de exemplu cu PSD. Vor deveni baroni locali, sau poate chiar ministri, ca basara­benii Halippa sau Inculet in perioada interbelica.

Teama de necunoscut face parte din natura umana. Cetatenii din Basarabia, indiferent de natio­nalitate sau orientare politica, trebuie lamuriti despre ce-i asteapta in cazul in care devin cetateni ai Ro­maniei. Iar Bucurestiul nu trebuie sa aiba incredere in orice politician de la Chisinau. "Pro-romani" sunt doar aceia care lucreaza sincer pentru unire.

Autor: George SCARLAT
Sursa: www.ziua.ro
foarte corect.

pragmatic vorbind, fiind lipsita de resurse, aflata intr-un context geopolitic extrem de nefavorabil, cu o economie bazata aproape exclusiv pe agricultura si cu o industrie lipsa, Moldova este sortita, fie la o unire cu Romania, fie la o alipire la Rusia.

si in timp ce unirea cu Romania se va traduce intr-o dezvoltare efectiva a teritoriului si populatiei, Rusia va duce in Moldova o politica coloniala (mai rau decat tratamentul Moldovei in URSS, ci cum tratau SUA Cuba inainte de 59).

Din pacate, atat timp cat, in cel mai bun caz, viitorul Parlament va fi condus de o coalitie dintre PL, PLDM si AMN (cu un posibil partid social-democrat), prezenta unor oportunisti precum Urecheanu sau Filat, nu vad cum conducerea Moldovei va pune pe masa problema Unirii. Solutia ar veni de la Bucuresti, in opina mea, in momentul in care Romania va acorda cetatenii la 50% + 1 locuitori, dar la frecventa actuala, ma tem ca acest moment este departe.

In concluzie, din pacate, momentul Unirii este il vad extrem de indepartat, si cu cat se amana, cu atat costurile sociale vor fi mai mari. Dar este bine ca se dezbate din ce in ce mai mult
A comentat blestemat 11 iunie 2009, 09:13
cu ce nu sunt de acord, e cu garantarea averii lui Voronin, imi pare rau, dar sunt bani patati de sange. Nu stiu de ce comunisti-capitalisti vorbeste autorul, dar ei nu se fac vinovati de varsare de sange. sper sa se ocupe de ei puterea post-comunista.

A comentat blestemat 11 iunie 2009, 09:20
Imi pare rau,blestamat,dar toate acestea noi moldovenii le stiam.Cu cat mai mult veti vorbi de unire cu atat mai mult noi nu o vom dori.Noi vrem sa iesim din glod ,dar voi ne manati acolo ,vorbind intotdeauna despre noi ca suntem fara resurse nat.,ca nu avem industrie,ca economia e bazata numai pe agricultura,bla,bla,bla.Sunteti fratii nostri dar incercati in fel si chip sa ne distrugeti,motivand ca doua state vorbitoare a limbii romane nu pot exista,ce prostii.In loc sa ne ajutati ,voi samanati numai vrajba si desbinare,noi suntem tara cu mai multe etnii ce locuiesc impreuna cu noi,ei nu doresc nici o unire- vreau sa traiasca decent intr-o tara chemata Republica Moldova.NU VREM SA FIM GUNISTEA ROMANIEI.Daca vreti intradevar,cum spunetivoi sa ne ajutati ,ajutatine,daca nu mai bine taceti din gura.
A comentat Bass 11 iunie 2009, 11:36
nu fi atat de suparat, bass, sunt si eu moldovean (din chisinau).

daca ai citit atent textul meu, n-am facut referire la frati, surori, limba si altele, am incercat sa abordez tema intr-un mod pragmatic.

si romania e un stat multietnic, si nu sunt minoritati sa se planga de discriminare (poate ungurii doritori de autonomie sau unii tigani care n-au alta explicatie pentru ca sunt in mocirla).

eu nu vad cum romania distruge moldova. sunt dislocate forte militare romanesti in moldova? sunt obligati cetatenii moldoveni sa depuna actele pentru obtinerea cetateniei romane de catre autoritatile romane? ca a oferit dreptul acesta, este o chestiune internaa statului roman, la fel cum gazprom are dreptul sa mareasca preturile in mod unilateral.

si as vrea sa imi spui cum o sa iasa moldova din glod? in termeni economici si fara formule lacrimogene.
A comentat blestemat 11 iunie 2009, 12:38
si inca ceva, in prima fraza, tu recunosti ca moldova ca stat desinestatator nu poate exista, si ca trebuie sa se uneasca cu romania sau rusia.
A comentat blestemat 11 iunie 2009, 12:40
Bass, nu noi romanii de rand vorbim de unire, ci voi, unii basarabeni. Desi locuiesc in Iasi, nu am mers niciodata, nu voi merge nici in viitor si nici nu ma intereseaza in vreun fel Basarabia. Si mai stiu, Bass, ca unirea ne-ar costa enorm pe noi, romanii de rand. Impartasesc deci si eu parerea ta ca trebuie sa ramanem doua tari separate. Asa vom fi scutiti de o povara in plus si vom evita unele complicatii pe care le-ar crea Romaniei populatia multietnica dintre Prut si Nistru.

Daca ati inceta sa mai scrieti romaneste, ar fi chiar si mai bine. Asa, daca am putin timp liber, obisnuiesc sa citesc presa si, vrand-nevrand, dau si peste presa basarabeana de limba romana. In final, dio, Bass! Fii linistit in republica ta, pentru ca noi romanii de rand chiar nu dorim unirea! Iar politicienii nostri doar latra ca sa mai castige un vot sau doua, dar de fapt nici ei nu s-ar lega la cap cu Basarabia!
A comentat Marcel 11 iunie 2009, 13:15
Nu mai vorbi in numele tuturor romanilor,Marcel.Sunt roman bucovinean (Radauti) si sunt pro-unire.Si sunt multi altii,pe care-i cunosc,de aceeasi parere ca si mine.
A comentat George 11 iunie 2009, 13:21
George, eu cred ca tu nu stii cu ce populatie ai de-a face. Locuitorii tinutului dintre Prut si Nistru nu mai sunt moldoveni, deci romani, de foarte multa vreme. Ba din contra, ei sunt antiromani convinsi, rusofoni si rusofili in cea mai mare parte. Eu n-am fost la ei, dar am avut colegi basarabenik, si la fel spun si cei care au fost pe la ei in trecut pentru ca acum nu se mai poate. Asa ca nu vorbesc aiurea. Asta este si opinia majoritatii iesenilor. Sa stea ei acolo la ei si sa ne lase pe noi in pace. Pana acum am trait si ne-am descurcat fara basarabeni si vom trai mult mai bine fara prezenta lor in tara noastra. De ce sa ne legam la cap cu ei daca nu ne doare? Sa-i lasam domnule in plata CSI-ului lor si sa ne vedem de ale noastre!
A comentat Marcel 11 iunie 2009, 13:31
OARE CIND MMOLDOVENII V-OR PRINDE LA MIINTE,SI V-OR CONSTRUI CEVA IN TARA SA?AM FOST NEVOITA SA VIN IN ITALIA FIINDCA IN MOLDOVA ESTI PERSONALITATE DOAR CIND AI LA MINA O DIPLOMA ,NU CONTEAZA CA AI TERMINAT UNIVERSITATEA,ORI AI CUMPARAT DIPLOMA,LIVELUL DE CUNOSTINTE NU CONTEAZA,NU OI DIPLOMA NU ESTI NIMIC.VOI CUMPARA SI EU O FOAE SA FIU CINEVA...
A comentat SILVIA 11 iunie 2009, 14:39
Din fericirire marcele, nici in 1918 si nici in viitor daca se va intampla unirea, nu o sa intrebe nimeni persoane ca tine daca esti sau nu de accord, poate cel mult o sa fie un referendum sa vada ce opinii sunt. Unirea se va vota in sedinta reunita a Camerelor Deputatilor si a Senatului urmata de semnarea Presedintelui Romaniei. Deciziile importante in istoria acestei tari nu sau luat cu consemnarea aprobarii lu' tanti mita din nu stiu ce sat din Romania.
A comentat gion 11 iunie 2009, 14:52 | mergi sus ▲
Gion,foarte adevarat ceea ce ai spus tu,numai ca unii dintre ieseni se considera buricul targul si vorbesc prostii non-stop ca sa nu adoarma !LOL !

Sunt pro-unionist si visez la refacerea unei bune parti din Romania Mare a anului de gratie 1918.

Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 11 iunie 2009, 15:12 | mergi sus ▲
Gion, numele proprii se scriu cu majuscula. E o chestie elementara, chiar daca nu-l simpatizezi pe om. Si nu sunt de acord cu ce spui tu. Tot romanul poate influenta politica tarii noastre. Pai noi alegem PSD-ul tocmai pentru ca se opune unirii. Noi nu-i iubim pe comunisti, dar daca am de ales intre comunistii romani de la PSD si comunistii basarabeni, apoi draga domnule ii aleg pe ai nostri de o mie de ori. In primul rand pentru ca sunt romani, si nu mafiotii voronisti rusofoni si rusofili de la Chisinau. Asa ca vezi, si eu si toti ai nostri avem o influenta asupra eventualei uniri. Nu te-ai intrebat de ce PSD-ul este votat mai ales in Moldova istorica? Pentru ca ne temem de unire! Ne temem de navala basarabenilor comunisti in Romania! Ne temem de greutatile pe care ni le-ar crea polietnicii basarabeni cu vederi comuniste si rusificati pana in crestetul capului. De asta vom vota noi orice partid care nu pune problema unirii si aducerii comunistilor basarabeni multietnici in patria noastre.
A comentat Marcel 11 iunie 2009, 15:32 | mergi sus ▲
Imi pare rau pentru tine, eu nu sunt basarabean si culmea sunt din bucuresti, deci teoretic ar trebui sa imi pese si mai putin de ei. Cat despre navala poate ar trebui mai mult eu sa ma tem, nu? Pana la urma aici vine toata lumea din tara. Fara jignire dar cei mai multi nu s ar duce in Moldova sa munceasca, pentru ca si acolo ar fi doar un centru important Iasi, si poate sa zicem cel mult Galati si Bacau. Cei mai multi ar veni tot in Bucuresti si Prahova, cu unele dislocari prin Constanta, Brasov, Timis si Cluj.
Vad ca ai impresia ca toti o sa vina in Moldova din moment ce acolo sunt toate centrele economice majore din aceasta tara. Daca Vasluiul e fix peste granita, nu inseamna ca se duc toti buluc acolo. Ia rata somajului pe judete in Romania, si o sa iti dai singur raspunsul unde ar fi cel mai probabil sa vina... Frica ca vin toti peste noi e mai mult decat exagerata, seamana cu isteria englezilor care ziceau ca la 1 ianuarie 2007, 1milion de romani vor intra in Marea Britanie.

Nu iti inteleg vederile politice, dar probabil ca sunt proprii. Desi nu simpatizez cu partidele FSN, ideea ta ca se voteaza psd-ul in Moldova pentru ca sunt impotriva la ceva anume, e falsa. Majoritatea voteaza psd-ul pentru ca acest partid are cea mai puternica platforma sociala pentru cea mai saraca regiune din UE.
A comentat gion 11 iunie 2009, 15:52 | mergi sus ▲
Discuţii inutile pentru persoanele care se gândesc doar la ei înşişi. Sunteţi nişte "liubiteli" în problema discutată (Marcel şi Gion). Problema e alta. Speranţa de a deveni membru al UE pentru RM e unica şansă de a rămâne stat independent. Desigur, unirea despre care discutaţi dintre România şi Moldova e privită, dacă nu ostil, cel puţin rezervat, pe ambele maluri ale Prutului. De prin 1992 circulă un banc la această temă a unirii: Românul: minţile noastre şi mâinile voastre (ale moldovenilor) vor înfăptui unirea". După aderare la UE nu se va mai pune problema graniţelor. Cu respect pentru ambii oponenţi.
A comentat mara 11 iunie 2009, 16:00 | mergi sus ▲
PSD-ul demult nu mai este principala forta politica a tarii,daca n-ar fii atatea orgolii nemasurate in esicherul dreptei,PSD-istii demult ar fi ajuns milogii Romaniei,iar pentru ca se pare ca ai memoria scurta amice,iti spun ca din cauza neinceperii reformelor de catre PSD dupa `89 am intrat in UE in 2007 in loc sa intram si noi odata cu restul statelor ex-socialiste in 2004 asa cum ar fi fost cazul.

In afara de Cristi Diaconescu,Ponta si inca cativa tineri de perspectiva ,tot batranii neo-comunisti au puterea de decizie in partid,iar pana nu va iesi Iliescu la pensie,PSD-ul va ramane in continuare la mana dreptei,si apropo,ce bine in pare ! LOL !

Si o ultima idee,moldovenilor,ar fi timpul sa va treziti si voi la realitate si sa observati ca daca vreti progres economic si investiti trebuie sa votati un partid de dreapta,daca insa te multumesti cu 5 ori 7% cresterea pensie trimestial,atunci votati in continuare PSD-ul,dar cum nu sunteti singuri in tara asta,o sa indreptam noi greselile voastre,ca asa-i frumos intr-o democratie.
Si o ultima idee,sper sa nu te necajesti prea tare cand viitorul comisar european roman va fii un PDL-ist,ce sa-i faci,dreapta a castigat aceste euro-alegeri . :-)
A comentat micael 11 iunie 2009, 16:01 | mergi sus ▲
Mara, sincer daca tu vezi Republica Moldova in UE in urmatorii 20 de ani, atunci poate ca da nu ar avea nici un rost unirea. Pana una alta sa specificat clar tarile din est nu vor intra in UE. Asa ca toata parabola ta nu prea are rost, din moment ce basarabenii sunt romani, si romanii sunt cel mai oportunist popor din lume, nu ar rata bani, cetatenie si drum liber doar pentru "suveranitatea statului moldovenesc". Ziceai de mine ca sunt naiv, dar tu cu asemenea ideii cum esti?
A comentat gion 11 iunie 2009, 16:10 | mergi sus ▲
Pentru Marcel, si altii care gandesc la fel

unirea Moldovei cu Romania va aduce beneficii de ambele parti, pe termen lung.

Atat timp cat vor fi probleme in Republica Moldova, aceasta va fi un focar de insecuritate la granita Romaniei.

Primul beneficiu ar fi de natura politica. Romania va deveni un lider regional de necontestat si va avea un cuvant mai greu de spus atat in UE cat si in NATO. Totodata, Romania va avea o alta putere de negociere in relatiile cu Rusia si Ucraina.

In domeniul economic, desigur vor fi costuri. Sa nu uitam ca si Romania va primi, in cadrul UE subventii importante pentru ajungerea la un nivel de dezvoltare comparabil cu ceilalti parteneri. Nu mi se pare corect rationamentul conform caruia ni se reproseaza noua, unionistilor, ca Romania va avea de platit o grea factura, pe cand se fac uitate fondurile europene nerambursabile pre si post-aderare. Iar beneficiile vor fi urmatoarele: agricultura si industria alimentara; forta de munca ieftina din Republica Moldova, pe placul investitorilor straini si romani, noi oportunitati de afaceri cu Rusia si tarile CSI.

Fireste ca in lipsa unui management eficient din partea autoritatilor romane, toate acestea sunt wishful thinking. Dar eu cred ca acesti 20 de ani n-au trecut degeaba si tranzita Moldovei ca parte a Romaniei se va face mai lin decat tranzitia Romaniei insesi.

Cat despre conceptiile/educatia moldovenilor; in 1919 ungurii din Ardeal nu cred ca s-au vazut bucurosi supusi ai Romaniei Mari, si asta n-a impiedicat unirea.
A comentat blestemat 11 iunie 2009, 16:28 | mergi sus ▲

Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !

Aruncaţii la groapa de gunoi a istoriei, la alegerile repetate din 26 iulie pe cripto-comunisti ☭ ,pe ciocoii şi slugoii fără pic de coloană vetebrală ai Moscovei, ce vă prostesc pe faţă,promiţându-vă aderarea la UE si NATO cu ajutorul Rusiei !!! Ce cretinătate,ce creiere atrofiate !

Ardeti buletinele batranilor care inca nu s-au trezit la realitate si mai cred in cripto-comunistii acestia fripturisti si machiavelici !

"Basarabia, lacrima neamului românesc"

"România nu uita,Basarabia este a ta."

Votaţi schimbarea cu gândul la eroii nostri,la martirii nostri,ai intregului neam românesc .

Nu vă vom uita niciodata :Valeriu Boboc de 23 de ani ,Ion Tabuleac de 22 ani,Eugen Ţapu de 26 ani si Maxim Canişev de 20 de ani.

Victimile inocente ale cripto-comunismului.

Pink - Dear Mr President subs in romanian SOS Moldova

http://www.youtube.com/watch?v=biYav5QGZ1A

Basarabia Lui Dumnezeu

http://www.basarabeni.ro/stiri/editoriale/basarabia-lui-dumnezeu-material-video-395/

"Da, de la Roma venim din Dacia traiană, suntem români şi punctum." - Eminescu
A comentat micael 11 iunie 2009, 22:39 | mergi sus ▲
Blestemat,daca esti din R.Moldova atunci cu atat mai mult ca n-ar trebui sa mai postezi asemenea lincuri de pro unire cu o tara sau alta,care descurajaza si creaza confuzie in mintile oamenilor.Prin asemenea comentarii demonstrezi la toti ca suntem niste "lingatori de cur"(ma scuzati) niste "buni la nimic",care nu pot sa conduca si sa-si faureasca viitorul lor,ca n-avem curaj si tarie de caracter ca sa infruntam greutatile care apar in calea noastra.Ei bine, eu am sati spun ca nu ai dreptate.Poate nu vom fi ca Romania (dupa putere)ca mod de trai insa avem toate sansele sa o intrecem.Suntem 3.800.000 ,practic un oras ca Milan,imprastiati pe o suprafata mai mare .Avem nevoie de investitii straine ,dar ele nu vor veni daca situatia politica in R.Moldva nu va fi stabila(e instabila anume din cauza voastra,acei care samanati discordie si haos ,intr-un cuvant confuzie)Romania tot sa ridicat,daca se poate de spus asa,din investitiile straine aduse de oamenii de afaceri din FR,IT,D,UK,. Un viitor mai bun eu nu vad. Daca v-om fi cu RO vom fi gunoistea Romaniei si nimic mai mult.
A comentat Bass 12 iunie 2009, 11:48 | mergi sus ▲
Bravo Bass, ultimul rind din coment. reda tot adevarul , realitatea. Ma bucur chind mai vad si aud ca tine . Inca nu e perdut totul . Ma ,chind o sa inteleaga unii care nu stiu nimic inafara de a da chit mai repede Basarabia Romaniei . Intelegeti odata ca nu au avut si nici nu vor avea romanii interes sa ne ajute sa ne ridicam . Tot ce se spune oficial , ce declara basescu si alti fraeri ,totul e zero . Numai noi singuri trebue sa dam din coate !!!!!
A comentat j.PHILIPS 12 iunie 2009, 13:19 | mergi sus ▲
eu scriu ce scriu pentru ca-mi iubesc tara, si nu vreau s-o vad in coada cozilor. nu-mi place ce vad, dar nici capul in nisip nu-l am si nici cu apa rece nu vreau sa ma-mbat.

eu deocamdata vad ca noi insine nu avem nici un interes sa ne ajutam/ sa ne ridicam. eu vad ca au trecut 20 de ani cat ne-am condus singuri, si departe n-am ajuns, doar am degradat. eu vad c-am ajuns o mosie a lui olejka unde el face si drege iar noi ne ducem traiul de la un an la altul. si fereasca dumnezeu de seceta, sau sa nu trimita lumea bani de-afara, c-am belit-o.

si ma rog in ce-or sa investeasca oamenii de afaceri straini in Moldova? Ma faci sa rad. In agricultura? in industrie? cu ce sa mergem noi la export in UE si lume? Fii serios. N-avem resurse, n-avem infrastructura, n-avem forta de munca calificata (c-au plecat inginerii, economistii la moscova sa aiba rusalaii unde trai). Cei de-afara daca vin in MOldova, vin sa faca bani, nu sa ridice MOldova. sa deschida un mall, in care sa vanda produse de import cu o marja de profit criminala, si sa scoata banii in 5 ani. sa cumpere o retea de distributie (curent, petrol), sa ridice preturile mai mult sau mai putin justificat ca sa scoata bani, si lista poate continua.

in romania s-a investit in industrie (ind auto si conexe), in banci si retail. la noi in ce sa se investeasca? ai dreptate cu stabilitatea moldovei, dar dusmanul nu e romania, e rusia. si nu romania e vinovata de coruptia de la tot pasul din moldova. ce va face omul ala de afaceri daca in fiecare zi vine cineva sa-si ceara partea?

1 mesaj am pentru voi: incetati sa scoateti Romania vinovata pentru toate relele, sunteti penibili. cum poate afecta Romania situatia interna din MOldova? prin ce debiteaza Basescu? el vorbeste prostii de cand l-a facut ma-sa. una zice alta face.
A comentat blestemat 12 iunie 2009, 14:00 | mergi sus ▲
Bass si j.PHILIPS! Vreau sa va asigur ca nu aveti de ce va teme de o unire cu Romania. Dupa cate observ eu, nimeni din Romania nu doreste unirea cu voi. Mai apare cate un articol in presa, dar nu despre unire vorbeste, ci despre faradelegile care au loc la voi. In rest, romanii nu accepta, in general, unirea cu Basarabia. Chiar si politicienii nostri latra doar pentru a mai atrage voturile basarbenilor care s-au oplosit pe la noi, dar nu au in program asa ceva. In rest, fiti fara grija ca unirea Romaniei cu Basarabia nu va avea loc in acest secol sau poate chiar in acest mileniu. Va urez sa aveti o republica independenta cu adevarat, fara comunisti si fara armata rusa pe teritoriul vostru.
A comentat Marcel 12 iunie 2009, 16:30 | mergi sus ▲
Si inca ceva Bass si j.PHILIPS! Daca Voronin si comunistii vostri nu se legau de Romania, noi chiar uitam ca mai existati si voi pe fata pamantului. Pe scurt, nu ne interesati decat ca tari vecine. Si cu cat mai rarut, cu atat mai dragut!
A comentat Marcel 12 iunie 2009, 16:34 | mergi sus ▲
Marcel, si mai pe scurt. Voi nu ma interesati nici ca tari vecine . Nu sunteti cei ce mar interesa . Eu va cunosc mult prea bine ca sa ma interesati cu ceva e imposibil. Marcelus voi puteati sa va aflati si mai in cu. . daca nu va luau astea din UE si investeau in voi ca sa va aduca chit de chit la un nivel mai omenesc. Rarut si dragut . Eu in genere nu vreau sa stiu ca sunteti . Dar sa ma duc pe la voi ,asta e culmea . Bai ,fraere ,eu ma stimez prea mult ca sa ma duc pe la voi . Eu sunt din alt aluat facut nu ca Chirtoaca si altii care sunt gata inaintea oricarui roman sa ridice coada. Eu nu fac orice ca voi, numai sa va aduca bani si investitii si sa aveti si ce nu doriti. Asa da , dar voi ca natie ce ati facut? Risule si batjocora !
A comentat j.PHILIPS 12 iunie 2009, 18:13 | mergi sus ▲
Marcel, tin sa-ti mai spun una . Cunosc in Romania multi baeti de treaba . Cu mine aici am unu ,un coleg de munca de al meu . E om cu litera mare .Mai rar asa romani .Il cunosc de opt ani . Diferite cazuri am avut . Merita respect si il va avea din partea mea . Dar cu parere de rau asa oameni foarte rar intilnesti . E bucovinean . Am multi rusi si ucraineni cunoscuti aici . Cu dinsii la munca sunt multi romani . Unii din ei au deja pe aici 10,11 ani . Si multi chind il cunosc pe prietenul asta al meu . Bai ,nai sa crezi dar toti spun ca el nu e roman .Multi au colegi de munca romani ,se vede bine la o luna cine esti ,dar mai multi ani ?. Are un comportament complect diferit de romani . Foarte putin vorbeste si multe face , nu amageste ,timp de 8 ani eu nu lam auzit sa se laude cu ceva .In politica nu prea se amesteca . Dar asa ca el la voi e raritate de muzeu .cu parere de rau .Eu as dori ca el sa fiti majoritatea ca sa va stimeze toti. Ei ,bine tot un tu vei ramine cu parerea ca esti cel mai , cel mai ca sunteti in UE.
A comentat j.PHILIPS 12 iunie 2009, 18:35 | mergi sus ▲
<Stimabile daca nu ne suporti atata, situl moldova suverana asteapta noi vizitatori...Nu te mai osteni sa ne faci sa intelegem: suntem caposi, rai, saraci, mincinosi, hoti si imperialisti, exact cum te au invatat parintei tai rosii veniti in moldova din kazan, novosibirsk sau krasnodar. Macar esti renumerat pe masura cuvintelor pe care le scrii? Ca de nu te si compatimesc ca iti pierzi vremea cu astfel de persoane ca noi.
A comentat gion 12 iunie 2009, 19:05 | mergi sus ▲
Gion, cred ca pseudonimul tau se ortografiaza corect John. Nu se merita ca romanii sa se enerveze cu populatia pruto-nistreana comunistoida si rusofona. Ar fi bine sa mergi in Ucraina sa vezi cum ii dispretuiesc ucrainenii pe pruto-nistreni. In sfarsit, ucrainenii spun ca moldovenii (adica basarabenii) sunt ultimii oameni, un fel de suboameni in conceptia lor. Prima data m-am simtit rau de tot cand am auzit asta, dar acum cred ca au dreptate. Da, ucrainenii au dreptate cand au cel mai profund dispret la adresa rusofonilor pruto-nistreni!
A comentat Marcel 12 iunie 2009, 20:08 | mergi sus ▲
Stimabile gion, parintii mei nu sunt rosii ,nici verzi ,nici galbeni. Si nau fost niciodata in rusia , nu sa vina deacolo. Neamul mei , dupa cum spun batrinii satului au fost cei de pe la 1300 si ceva cind au facut satul . Numele de familie e chit se poate de moldovenesc ,mai moldovenesc nu este . Poate ai auzit de asa nume ca -cojocaru,gradinaru, moraru,s.a. Apropo , ei limba rusa absolut nu o cunosc . Tu nu poti sa-mi interzici sau sami recomanzi ceva . Eu niciodata nam ascultat pe nimeni , am facut numai ce-am dorit. Chiar si la serviciu militar , mam pisat pe tot comisariatul militar si am facut serviciul unde am dorit eu nu unde ei.
A comentat j.PHILIPS 12 iunie 2009, 20:17 | mergi sus ▲
\"Numele de familie e chit se poate de moldovenesc ,mai moldovenesc nu este . Poate ai auzit de asa nume ca -cojocaru,gradinaru, moraru,s.a.

Rusine j.PHILIPS! Asa-zisele nume maldavinesti sunt de fapt nume romanesti. Numele de Cojocaru, Gradinaru, Moraru sunt cele mai romanesti nume cu putinta. Cred ca confunzi numele voastre rusesti cu numele noastre romanesti. Probabil ai baut prea multa vodca si ti-ai pierdut mintile! Si de unde moasa-ta pe gheata ai invatat tu limba romana? Huideo si grohaieste porceasca ta ruseasca! Lasa-ne pe noi in pace!
A comentat Marcel 12 iunie 2009, 20:28 | mergi sus ▲
\"Numele de familie e chit se poate de moldovenesc ,mai moldovenesc nu este . Poate ai auzit de asa nume ca -cojocaru,gradinaru, moraru,s.a.

Rusine j.PHILIPS! Asa-zisele nume maldavinesti sunt de fapt nume romanesti. Numele de Cojocaru, Gradinaru, Moraru sunt cele mai romanesti nume cu putinta. Cred ca confunzi numele voastre rusesti cu numele noastre romanesti. Probabil ai baut prea multa vodca si ti-ai pierdut mintile! Si de unde moasa-ta pe gheata ai invatat tu limba romana? Huideo si grohaieste porceasca ta ruseasca! Lasa-ne pe noi in pace!
A comentat Marcel 12 iunie 2009, 20:28 | mergi sus ▲
Uite numele voastre maldavinesti: Voronin, Greceanâi, Tkaciuk Starâş etc. Astea-s numele voastre pruto-nistrene!
A comentat Marcel 12 iunie 2009, 20:30 | mergi sus ▲
Nume romanesti:Mailat,Toca,Parvu,Camataru,...
A comentat b.u.g. 12 iunie 2009, 21:23 | mergi sus ▲
Bre,baieti,aberati la greu,singurul care iti patreaza capul limpede si nu judeca impulsiv este Gion,restul sunteti praf si spulbere. Rusine,rusine,rusine sa va fie !
A comentat micael 12 iunie 2009, 23:36 | mergi sus ▲
Marcel, bai boritura tiganeasca, tiam spus ca satul meu e pe la 1300 si ceva , pe chind romania ta nu era nici in oua ,nu inca in pi... mati de tigan . Chind sau pus astfel de nume de familie ,romania nici in ghinduri nu era la nimeni . Cei moldoveni ce au luat primii numele astea sau nascut si au murit moldoveni si nu romani. Romani au devenit cei sau unit ,dar noi numai 22 de ani de istorie comuna avem cu voi. Ceva iti spune asta ?
A comentat j.PHILIPS 12 iunie 2009, 23:42 | mergi sus ▲
j.PHILIPS ,ce se intampla cu tine frate,de ai luat-o la vale asa brusc !

Ai auzit de Unirea Principatelor Romane de la 1600 de sub Mihai Viteazu ?
Si daca nu ma insel eu Principatul Moldovei a fost fondat de Dragos in 1359.Deci acum urmeaza o intrebare absolut logica :Ce a existat inainte de 1359 in acel colt de tara si mai ales cum se numeau oamenii de pe acele pamanturi,nu stiu de ce dar tare ma tem ca nu se numeau moldoveni !
Muica,poti sa ma injuri cat vrei tu,dar se vede de ce o posta ca faci parte din generatia ce a prins propaganda sovietica,pentru ca l-ai si putut face pe tampitul acela de la Iasi,oricum numai nu tigan,dar in fine asa intelegeti voi lucrurile,astia radicalii de pe ambele maluri ale Prutului,de stau uneori si ma gandesc:Bre,dar ce puii mei am eu in comun cu oamenii astia,ca sunteti rau de tot cazuti in cap(e valabil la fel pt ambele maluri ale Prutului ),dar e ok,cine stie poate mai arunca o privire pe comeentariile noastre vreun tanar nevirusat de hara asta continua romano-romana si din cauza mea nu crede in aberatiile unor frustrati ca voi !
si ma opresc aici,ca ar fi pacat sa spun tot ceea gandesc in acest moment de furie intelectuala !
A comentat micael 13 iunie 2009, 00:43 | mergi sus ▲
j.PHILIPS, tu esti un tigan cersetor care cutreiera Europa. Din cersit ti-ai luat calculator sau mergi doar la un internet-cafe? Huideo spurcaciune cersetoare rusofona! Ai vid in bostanul de pe umeri!

Iar tu, oltean prost si imputit, stai dracului acolo si nu veni cu prostiile tale de pupator de cururi rusofone din Pruto-Nistria. Pui mereu aceeasi placa rasuflata incat devii plictisitor. Mai schimba si tu placa sau doar de atata esti in stare. Mergi boule in Pruto-Nistria sa vezi de ce fel de badaranie mojiceasca vei avea parte! Doar asa te vei lecui de prostia ta olteneasca!
A comentat Marcel 13 iunie 2009, 06:04 | mergi sus ▲
Bre,Marcele,cum draqul ti-ai dat seama asa repede ca-s oltean sau tu oi fii vreo parasuta din trecut pe care am ars-o si nu mai putut uita ?!LOL!

Bre,animalule,fii atent ca te iau ca pe copiii mici,poate vei pricepe si tu ceva,cu toate ca am mari indoieli ca ai capacitatea de intelegere,stiu ca tu te simti bine doar atunci cand injuri ca birjarul si cand esti injurat,ca deh,in morcila te-ai nascut si nu esti obisnuit cu diamantele vietii.
In ceea ce priviste schimbatul placii ,te informez bre aiuriture,ca am verticalitate si caracter,neschimbandu-mi parerile dupa unul sau dupa altul,pentru ca eu spre deosebire de tine sunt obisnuit sa gandesc,pe cand tu nu poti iesi din dualismul penibil in care ai fost aruncat de nebunia vietii.
Tu esti un provocator ordinar,un carcotas mazerabil ce te simti bine doar cand te balacaresti in mujicii si josnicii,e plina tara asta din pacate de indivizi ca tine ce cauta doar galceava si care se lauda prietenilor sai(apropo care`s la fel de prostii ca tine) :Hai ca i-am zis-o,l-am facut si alte asemenea cretinisme de care sunt satul pana peste cap in tara,dar nu-i nicio problema daca n-a avut cine sa te educe cand erai prispirel,te educ eu acum online,ca tot traim noi in era internetului ! LOL !
A comentat micael 13 iunie 2009, 11:05 | mergi sus ▲
Micaele! Mai oltene! Eu doar am citit pana acum recent postarile de pe forumurile basarabene si nu am intervenit. De ce? Pentru ca daca te amesteci in tarate, te mananca porcii! In cazul in speta, te mananca si unii olteni. Asta pentru ca o buna parte din ei, precum cei ca tine, au tarate in tartacuta de pe umeri. Si esti prea naiv, prea simplist, prea . . . . . ca sa ma aventurez eu sa-ti deschid tartacuta de pe umeri.

Iti voi face o marturisire totusi. Atitudinea antiromaneasca a unor basarabeni m-a jignit profund. Dar ploconirea ta bolnavicioasa in fata jignirilor si antiromanismului basarabean m-a jignit cel mai mult. Pe deasupra mai esti si extraordinar de vulgar si incult. In lipsa de idei, repeti ca o moara stricata una si aceeasi placa. Tu crezi ca basarabenilor le place sa auda aceleasi vorbe repetate de mii de ori? Indiferent cat de buna este o mancare, dar cand o mananci de prea multe ori si prea mult iti intoarce stomacul pe dos si vomiti. Asa si cu postarile tale idioate, provoaca voma, mon cher! Lasa-i pe basarabeni sa-si spele ei rufele in familie. Sa nu ne amestecam noi intre ei! Dar tu continui cu incapatanare sa le dai motive sa jigneasca Romania si poporul roman. Si asta nu pot suporta din partea ta, oltene! Daca ai fi cat de cat istet, ai avea simtul masurii.

Eu respect orice om care are idei, care vine de fiecare data cu ceva nou, care doreste macar sa vina cu ceva constructiv, care starneste idei in creierul celor care citesc aceste postari. Dar tu, esti ca o reclama de la TV care, din prea multa utilizare, iti provoaca greata. Postarile tale imi dau senzatia ca esti atins de alzheimer. Iar daca nu ai peste 50 - 60 de ani, boala alzheimer este extrem de periculoasa. Vino la Iasi si te tratez de alzheimer, domnule! sau cere o reteta medicala pentru a-ti incetini evolutia bolii. Eu ma ocup cu asa ceva. La buna auzire!
A comentat Marcel 13 iunie 2009, 12:23 | mergi sus ▲
Marcele,mai moldovene,stii care-i ghinonul tau:Am intalnit prea multi moldoveni cu gura mare care se cred aparatorii romanismului cica-se,in fata basarabenilor ,si n-am fost in toata viata mea injurat cum m-ati injurat voi,smecherii de Iasi !
Eu inteleg ca voi moldovenii de pe ambele maluri ale Prutului nu va cam inghititi intre voi de va tot harjoniti uneori in cel mai penibil mod cu putinta,dar asta nu-ti da tie dreptul sa-mi spui mie unde sa ma bag sau nu,ca nu oi fii tu vreun atotstiintor si eu vreunul care s-a nascut ieri.Iaca na,ca nu merge asa cum vrei tu.
Uite frate,ca sa incheiem extrem de rapid toata aceasta disputa,am sa-ti spun niste doleante pe care daca vei avea bunul simt sa le respecti,nu o sa ai de a face unul ca mine :
1.Cand te mai razboiesti cu vreun basarabean aici,incearca sa nu-i mai bagi pe toti in aceiasi oala,cu alte cuvinte injurativa la persoana intai.
2.De oltenii pot sa razi cat vrei tu,eventual putem rade impreuna,dar nu poza in mare roman cu basarabenii,ca te ard de te aduc cu picioarele pe pamant !
Capisci,amice !
A comentat micael 13 iunie 2009, 23:30 | mergi sus ▲
Mdeah... nu lasati un oltean cu un moldovean liberi pe strada ca cineva sigur isi rupe ceva. J.Philips despre tine am spus ce cred. Esti doar o tarfulita de moldo-basarabean care zbori prin tari straine (eventual cu viza de romanica) dar critici romanii cu patos. Apreciez mai mult un basarabean care injura romania dar sta in basarabia si nu prin franta - italia pe eurici la caldurica. Nu stiu cum moldovenii au degenerat asa de mult. Pana la urma sunt ardeleni. Atat Bogdan cat si Dragos au fost ardeleni. Se pare ca daca muti ardeleanul in alt loc si il pui la gramada cu mai multi oameni devine moldovean si iote ce iese.
Pentru romani. Lasati moldova in pace. Ei stiu mai bine ce e de facut. Vor alege o cale pana la urma si noi o sa trebuiasca sa o respectam. Daca iubesti destul de mult pe cineva trebuie sa sti sa il lasi sa si plece. Deocamdata noi, romanii, ridicam problema unirii. Lasa sa o ridice ei. Sa o ceara sa o vrea si porma vedem noi ce avem de facut. Pe urma analizam daca vrem sa ne unim si in ce conditii. Micael tu chiar crezi ca daca scri pe aici moarte comunistilor impresionezi pe cineva? Ai mai pus un pariu cu mine si l-ai pierdut cand ti-am zis ca, comunistii o sa castige alegerile. Voi nu vedeti (si aici vorbesc cu romanii) ca asupra basarabenilor sunt purtate campanii speciale pentru crearea unui patriotism fals, pentru uitarea radacinilor, total anti-romanesc (tigani -etc). Omul nu se trezeste decat cand da cu capul de pragul de sus. Lasa-i singuri. Lasa-i sa se duca la rusi. Lasa-i sa le fie foame. Cei ce vor sa vina in romania au deja destule parghii sa o faca. Pentru restul lasati oamenii in pace. Prea va considerati voi fratele mai destept si pe ei copilul prost. Da, noi avem experienta. Lasati sa creasca sa o capete si ei. Daca ajungeti sa va certati cu j.Philips care arunca cu pietre in Romania dar nu a mai fost pe aici de vreo 6 ani iar prin Basarabia de cand l-a nascut maicasa credeti ca rezolvati ceva? Hai reveniti cu piciioarele pe pamant.
J. Philips ia o carte de telefon din Chisinau si una din Iasi si cauta dupa nume moraru sau cojocaru. La pariu ca in Iasi sunt mai multi?
In rest numai de bine!
A comentat intrebatorul 14 iunie 2009, 00:34 | mergi sus ▲
Micaele, suntem romani cu totii si asta ar trebui sa ne fie telul suprem: sa ne comportam ca niste romani destepti. Lasa prostiile la o parte, frate! Nu te baga unde nu te pricepi si unde strici prin nestiinta! Eu nu rad de olteni, pentru ca si oltenii (ca si noi astia de la Iasi) tot romani sunt mai presus de orice. E adevarat ca mai spunem cate un banc cu olteni, dar asta nu inseamna ca romanii din Moldova romaneasca, Moldova cea adevarata, va dispretuiesc pe voi, romanii din Oltenia romaneasca. Mai facem haz de necaz pentru ca viata sa fie mai frumoasa. Sa vezi ce bancuri au francezii referitor la gasconi, de exemplu. Asta nu inseamna ca gasconii nu sunt francezi si ca francezii ceilalti ii urasc pe francezii gasconi. Dar tu nu te pricepi la psihologia maselor, si la psihologia maselor basarabene indobitocite de comunismul rusesc si rusofon. Asa ca iti recomand sa nu te mai amesteci unde nu-ti fierbe oala. Atata tot!

Sa stii ca romanii moldoveni au gandit, au initiat si au contribuit din plin la realizarea Romaniei, la apararea si afirmarea acestei bucati din Dacia strabuna. Pentru ca asta este Romania de azi: mostenitoarea si continuatoarea Daciei milenare strabune. Dar voronistii comunisti si o mare parte din populatia indobitocita dintre Prut si Nistru glumesc ca cica bucatica de Basarabie pe care o mai au ei si pe care ei o numesc RM ar fi mai veche decat Dacia milenara, vatra strabuna a daco-romanilor de peste doua milenii. In asta rezida de fapt conflictul intre romanii moldoveni si o buna parte din populatia pruto-nistreana care isi aroga o entitate si niste valori daco-romanesti fara nici un drept. Este un rapt pe care iesenii si ceilalti romani moldoveni nu au cum sa nu-l sanctioneze. Iar antiromanismul lor patologic starnesc ura romanilor din nord-estul Romaniei in special. Sper ca ai inteles, romanule oltean!

Asa ca lasa-ne pe noi romanii moldoveni in pace, pentru ca noi stim mai bine decat romanii din Oltenia cu cine avem de-a face in ceea ce-i priveste pe basarabeni. Eu personal as dori sa stavilesc dezvoltarea unui puternic sentiment antibasarabean la Iasi si in restul Moldovei romanesti.

A comentat Marcel 14 iunie 2009, 04:28 | mergi sus ▲
Măi băieţi, citesc eu comentariile voastre şi tare îmi pare rău că aţi ajuns atît de departe cu jignirile voastre, dar aş vrea să vă întreb pe toţi Ce se întîmlă cu un copil care se naşte dar îl creşte altă mamă, îi dă alt nume, îi spune cu totul altceva despre realitate iar într-o zi copilul creşte mare şi începe a afla adevărul? Nui oare un şoc puternic care necesită timp şi foarte multe alte lucrurica acel copil să perceapă realitatea aşa cum este şi să o accepte. Probabil că voi românii din România nu o să-i înţelegeţi nici odată pe basarabeni pentru că nu aţi fost în situaţia lor. Voi nu aţi fost izolaţi total din 1812 în biserici se citea rugăciunea în limba slavă, şcoli cu predare în limba română pur şi simplu nu existau, iar mai apoi cunoaşteţi voi ce s-a mai petrecut prin Basarabia dar nu ve-ţi înţelege pentru că nu aţi simţit-o pe pielea voastră. Dar de ce nu vedeţi voi partea plină a paharului, dece nu vedeţi cum se străduie basarabenii(tinerii) să înveţe să vorbească o limbă frumoasă românescă, deşi s-a introdus istoria mult discutată integrată(moldovenească) profesorii au posibilitatea să o ignore, prin ordin de la minister, şi predau în continuare istoria românilor, Dacă nu cunoaşteţi în constituţie este scris Limba Moldovenească, dar în şcoli nu s-a încetat de la 89 în coace să se predea LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ, nu vedeţi cum susţin tinerii de aici naţionala româniei cît de mîndri sunt cînd cîştigă, şi cît de întristaţi sunt cînd pierd. Eu nu pretind a fi mare specialist în domeniul psihologiei maselor etc, Dar am învăţat un lucru bun în viaţa asta a mea, că trebuie să ştii să vezi şi partea plină a paharului, în orice situaţie cît de rea nu ar părea să fiţi siguri că este şi ceva bun. Şi încă ceva, dacă cineva a uitat vreau să vă aduc aminte că hotarul daciei lui burebista se întindea pînă la nipru, acum noi trăim pînă la nistru dar judecînd după cum spuneţi voi, ruşii au ajuns pînă la prut. Dar nu v-aţi pus întrebarea nici odată că de la prut pînă la bucureşti nu mai e mult, şi poate ruşii vor dori să ajungă şi acolo. Dacă românii se vor comporta în continuare ca în balada Mioriţa , mă tem că vor avea de cîştigat toţi numai nu românii şi ROMÂNIA . Tare maş bucura dacă aş citi pe acest sait ceva mai bun decît nişte orgolii stupide, nişte reproşuri eftine şi ştiţi voi ce mai scriţi pe aici...
A comentat Valeriu 14 iunie 2009, 09:47 | mergi sus ▲
Domnule Valeriu! Ai spus niste vorbe de valoare si cu mult simt de raspundere. Te apreciez pentru asta. Dar oare cati din conationalii dumitale mai gandesc asa? Ma tem ca extrem de putini. Problema este ca e mult mai bine sa-ti faci un prieten decat un dusman. Totusi, conationalii dumitale basarabeni au un talent nemarginit in a-si face dusmani din orice si oricine. Basarabenii cauta cu lumanarea sa-si faca dusmani. Si va spun ca v-ati facut deja dusmani in Romania. Si sa nu spui altceva ca nu se stie cand veti avea poate nevoie de ajutorul nostru. Si nu va vom ajuta, pentru ca pe dusman nu il ajuti.
A comentat Marcel 14 iunie 2009, 11:07 | mergi sus ▲
Bre,Marcele,nu stiu ce se intampla cu noi,poate suntem noi oltenii ,romani ultra-nationalisti,dar pe mine unul nu ma lasa bre inima sa-i las pe basarabeni la mana unuia ca tine,pur si simplu nu pot !
Am sa-ti fac totusi o marturisire,poate ma vei intelege mai bine :Nu-mi fac inima rea cand ma iei tu cu texte de genul;oltean nebun sau oltean prost si imputit etc,dar cand ii faci pe basarabeni "pruto-nistreni" ,"basaraboi" si in alte feluri asa cum doar voi moldovenii de pe la Iasi va pricepeti sa o faceti atat de bine,de parca v-ati speciliazat in aceasta directie in ultima vreme,pur si simplu daca nu ti-as da replica,as exploda de furie,de parca mai fii jignit pe mine personal,iar nu pe romanul de pe Prut .
Asa e firea mea,nu ma mai pot schimba acum,indiferent ce atitudine ai adopta cu mine,linia cea dura sau calea de mijloc,calea compromisului reciproc,tu nu-mi lezezi orgoliu, iar eu nu ma leg de tine,simplu ca buna ziua !
A comentat micael 14 iunie 2009, 15:11 | mergi sus ▲
Bre,Intrebatorule,cand citesc mesajele tale,parca ma vad pe mine insumi asa cum eram odata la inceput pe acest site,incercand sa impac pe toata lumea cu vorbe bine chibzuite si cu foarte mult bun simt,numai ca deh,nu poti ramane inocent la infinit,pana la urma tot se gaseste vreunul care sa te strice asa cum se intampla de obicei in adolecenta pierduta cand cei mari tot ne invatau la prostii si numai cate unul mai responsabil ne zicea adevarul si ne scapa din capcanele intinse de ceilanti carcotasi ! :-)
Apropo de pariu,frate,va trebuii sa mai astepti nitel ca inca zarurile n-au fost castigatoare chiar daca ele au fost aruncate ! LOL !
A comentat micael 14 iunie 2009, 15:28 | mergi sus ▲
Valeriu, frumos spui , dar nam inteles un lucru , la parerea mea interesant. Copilul nascut de o mama si crescut de alta . Tu nai concretizat , copilul a fugit singur ,din capul lui, a fost dat de mama , ori a fost furat cu forta , ori era a nimanui ,mai bine zis apartinea altei mame. Uite ce interesant se intimpla . Unul care pune intrebari pe aici e de parerea ca noi ar trebui sa cerem unirea si ei sa ne puna conditii. Asta se poate intimpla numai chind copilul a tradat familia si a fugit singur de acasa. Oare asa a fost ? Problema e ca in orice caz din cele numarate (pentru "frati") copilul e vinovat!!!!!MIcael nu intra in gasca asta de smecheri .
A comentat j.PHILIPS 14 iunie 2009, 15:53 | mergi sus ▲
Bre,j.PHILIPS ,nu ma pot abtine frate,pe viata mea daca te mint !
Oricum pana nu va vad o data scapati de sub comunism,eu nu voi inceta sa raspund provocarilor de tot felul !
Asa ca frate,daca vrei sa scapi de mine,dai de pamant cu comunistii si nu ma vei mai vedea pe aici ! LOL !
A comentat micael 14 iunie 2009, 16:06 | mergi sus ▲
Micaele, cand i-am facut eu pe basarabeni "basaraboi"? Eu n-am folosit niciodata cuvantul asta! Da, le mai zic pruto-nistreni, pentru ca asta sunt. Impartasesc si eu o opinie larg raspandita pe aici ca cei dintre Prut si Nistru nu mai sunt moldoveni, adica romani, de mult timp. N-am fost la ei eu personal, dar am avut colegi basarabeni care vorbeau tot timpul ruseste, iar parintii mei si multi colegi romani care au fost pe la ei mi-au povestit lucruri urate despre ei. Dar am citit forumurile basarabene si m-am lamurit. Jignirile pe care le aduc pruto-nistrenii romanilor sunt de neiertat. Asta trebuie sa-ti fie clar, Micaele! Si nu numai eu, dar chiar multi romani din partea asta de Romanie le vom plati basarabenilor cu varf si indesat pentru aceste jigniri aduse romanilor! Parintii mei, socrii mei, sotia si toate rudele si prietenii pe care-i am nu-i considera moldoveni pe pruto-nistreni. Sunt orice, dar nu moldoveni. De fapt ei insisi isi spun polietnici. Toate personalitatile lor au nume rusesti, ucrainene etc, dar nu moldovenesti: Voronin, Greceanâi, Mâşin, Tkaciuk, Tarlev sunt doar cateva nume ale conducatorilor lor care nu au nimic in comun cu moldovenii. Existau cumva asemenea nume pe vremea lui Stefan cel Mare? Se vorbea cumva preponderent ruseste in Moldova lui Stefan cel Mare? Deci judeca si tu, Micaele!
A comentat Marcel 14 iunie 2009, 16:44 | mergi sus ▲
Bre,Marcele,e ok daca nu poti sa le spui moldoveni cu toate ca pare ciudat,eh atunci spune-le basarabeni .
Sau pe tine te ustura limba si cand pronunti cuvantul acesta,tu de fapt cautand cu totdinadinsu-l sa jignesti !
Bre,frate,ai face bine sa nu intorci asa de departe in timp,tocmai la Maria Sa Stefan cel Mare si Sfant,ca daca nu ma insel eu cumva,romanii pe timpul acela scriau in alfabetul chirilic,asa ca raspunzand mai in gluma ,mai in serios la penultima ta intrebare,nu prea ai dreptate.Faci tu ce faci si tot cu nuca in perete dai !
Eu inteleg sentimentul asta romanesc anti-rusesc,dar hai sa nu fim mai catolici decat Papa !
A comentat micael 14 iunie 2009, 17:07 | mergi sus ▲
Salut Intrbatorule - Bine a zis Micael , sa nu generalizam , sa ne adresam la persoana intai. Cu multe nu pot sa fiu deacord cu tine , asa e situatia. Am zburat prin lume , asta a fost cam demultisor. De o buna bucata de timp (nu un an ,doi, mult mai mult ) sunt stabilit aici cu radacini foarte adinci . 99la suta ca prin octombrie iau cetatenia . De chind ma aflu prin Europa nam luat de la nimeni un capat de ata , numai munca. Chindva mau invatat sa respect legea. E buna ,e rea ,imi place ,nu , dar chit e in vigoare (actioneaza in timp si spatiu ) fii bun si respecta , si tu ma numesti tarfulita. Bine , acum cum numesti tu pe acei romani care umbla numai cu furatu prin Europa si nu stau intrun loc, nu muncesc,cum numesti - haiduci ,eroi ,viteji,vulturi ,vita din neam de daci .Apropo ,viza romaneasca nam avut niciodata in pasaport.

Intrebatorule , am luat o carte de tel. si mam uitat . Deacord, sunt multi . ei si ce ,toti au venit din siberia , asa cum ma numeste un nespalat pe mine ca am venit din siberia . Eu absolut nam nimic cu oamenii care poate nau esit din satul ori orsul sau ,nau fost prin lume . Eu daca am umblat mult asta inca nu inseamna ca in basarabia nam fost de chind sunt nascut . Ai masura . In august plec din nou ,si sincer ma starui ori so inconjor, ori pedeasupra so trec ,am in vedere Romania .Mia mai zis cineva ca si eu poate am cerut cetatenie romana . Da sa vina Basescu cu orchestra prezidentiala ,sa tina pasaportul in dinti ,pe prima pagina e fotografia mea , si Botgros cu lautarii sami chinte o saptamina sub ferestre ca nu ma ating de pasaport romanesc .

Intrebatorule ,eu istoria nu prea o cunosc . Dar uite cum vin treburile . Valeriu mai sus sustine ca Dacia lui Burebista se intindea pina la NIpru (pina la Kiev ) . Tu spui ca Dragos si Bogdan erau ardeleni , fie asa . Ei ce, chind au venit nu era nimeni pe teritoriul Moldovei , era pustiu ?.Au venit chitiva ardeleni cu sotiile si cu timpul sau inmultit si uite azi suntem noi .Sau totus era cineva pe teritoriul Moldovei. Mai baeti , voi mati innebunit cu istoria asta veridiva . Intrebatorule ,hai sati spun ceva pe tema istoriei. Chind faceam facultatea ,stii care erau obiectele de baza , la care trebuea sa tragem mai mult atentia , care nu aveau absolut nimic comun cu cpecialitatea . Era comunizmul stiintific si istoria partidului comunist . Anul patru , examene in scris la istoria partidului.A treia intrebare era Operatiunea Iasi -Chisinau. Nu e complicat , date ,cifre , familii. si la urma ma mincat intrun loc sai scriu cu litere mari si culoare resie . Astfel ,sub conducera faimosului partid comunist ,Basarabia a fost eliberata si realipita la patria mama . La care am primit un neut. nesatisfacator mare de culoare rosie (nota 2) si marunt scris - vei da , chind va fluera racul pe deal . Lam intrebat - chind ? - La 2 septembrie !!!Daca pina la 1 septembrie nu ai date toate restantele ,atunci nu mai vezi alt an . Poate a fost unicul caz chind mam injosit putin si miam cerut scuze , si mai mult no sa se repete . Imi raminea numai practica si nu vroiam sa perd totul . Una si mai interesanta . Tot in a doua jumatate a anului patru neau pus asa un obiect - Istoria romanilor si a neamului . Uite asa se numea obiectul . Profesorul batrin ,toata viata a predat la facultatea de istorie , istoria partidului . Si la prima lectia - pe timpul lui Burebista si Decebal paminturile astea erau foarte bogate , riurile pline de peste , padurile pline de vinat ,chimpurile doldora de roada . Ceva a amintit de Sarmisegetuza si din nou la riuri , paduri si chimpuri. Mai mult nu stia nimic . La a doua lectia egal ca si la prima , altceva nu stia . Mam ghindit ca poate a incurcat ceva ori asa mult material la tema are . Dar a fost culmea chind si la atreia lectie exact aceias repeta . Cu un cole nam mai rabdat si am plecat la bere . Restul frecventau . peste doua lectii il intreb pe un coleg , cum cu neamurile . Deja suntem la Stefan cel Mare !!!!! INtre Decebal si Stefan istoria nu a fost , multime vida , gol, pustiu . UIte asa istorii invatam noi , bine nu zic de toti . Si la urma . Sa nu pomenesti niciodata ca noi sa cerem unirea si voi sa ne puneti conditii . Sanatate !!!!!!
A comentat j.PHILIPS 14 iunie 2009, 17:27 | mergi sus ▲
Micael, in primul rind nui forumul meu si nu pot interzice cuiva ceva . Dar teai gresit daca socoti ca vreau sa scap de tine pe aici . Pur si simplu nu te-am pus intro oala cu ceilalti care au ura pe basarabeni . Tu esti ceva aparte . Cu multi mii clar ,dar tu oare esti prea smecher , oare incapatinat . Eu am mai spus ca asa tip de oameni gasesc si cu dracul limba comuna , adica nu se perd . ! Numai bine!
A comentat j.PHILIPS 14 iunie 2009, 19:16 | mergi sus ▲
LOL ,j.PHILIPS,nu stiu exact daca sunt smecher,dar sunt in orice caz foarte incapatanat.
Stii ceva,cred ca imi doresc eu mult sa se termine o data povestea asta cu comunisti si sa ma retrag in anonimitatea din care am aparut,in orice caz imi doresc mult de tot o scurta pauza de...cateva luni,ca sa ma sustrag din toate aceasta nebunie a absurdului razboi romano-roman.
Simt nevoia unei detasari fata de inconstienta cu care ne mancam intre noi,dat fiind ca in viata de toate zilele sunt un om extrem de linistit si simplu...in orice caz,rare sunt situatiile cand imi mai scapa cate o injuratura si chiar si atunci doar la cate un meci de handbal si fotbal in se intalnesc romanii cu strainii,ca asa in campionatul intern nu prea am favorite,hmm am uitat de partida de tenis de la Roland Garros a Soranei Cirstea cu sarboaica in optimi,cand am injurat asa putin la ghinionul jucatoarei noastre,dar m-am si bucurat la final cand a castigat un meci extrem de frumos si de tensionat ! :-)
A comentat micael 14 iunie 2009, 23:06 | mergi sus ▲
Micaele, îţi mulţumesc pentru că ne susţii pe noi basarabenii. Îţi sunt recunoscătoare. Trăiască România Mare! Numai bine!
A comentat Prinţesă 15 iunie 2009, 05:52 | mergi sus ▲
Micael, principial, daca dam jos comunistii atunci parasesti forumul. Nu Micael , atunci ma apuc de agitatie pentru comunisti , si ei vor chistiga . Mai rabdam partu ani numai nu parasi forumul. Cine stie ,unde-i Furnica , sa suparat cu ceva , trist fara el . Prima data chind am auzit de maimuta cu pene am ris in hohot jumatate de noapte . Micael ,daca in serios , mi se pare mie ca no sa ne paresesti inca mult timp . Acolo se face tot ca clanul lui Vor. sa ramina pe cal balan . Cu parere de rau .Vai de opozitia asta .Eu in serios ma ghindesc, chind va aparea cineva la noi ,cu adevarat sa doresca sa schimbe ceva in tara pentru oameni nu in buzunarele sale . Vom trai si vom vedea !
A comentat j.PHILIPS 15 iunie 2009, 21:47 | mergi sus ▲
j.PHILIPS,frate,bate in lemn si zi Doamne fereste in ceea cei priveste pe comunisti !
Si inca ceva,Furnica s-a facut om ca lumea,l-am intalnit pe Unimedia si am schimbat o vorba cu el,asa ca totul se schimba in viata.
Cat ii priveste pe cripto-comunisti,eu sunt sigur ca vor pierde puterea intr-un fel sau altul,e imposibil pentru ei sa guverneze Basarabia inca 4 ani .Crede-ma pe cuvant de onoare !
Recastigarea libertatii voastre inseamna elimerarea mea de pe forumuri.
E a draqului de grea si "meseria asta de comentator",mai ales cand pui suflet si crezi in ceea ce scrii . LOL !
A comentat micael 15 iunie 2009, 22:42 | mergi sus ▲
Philips , ştii eu cred că nu este atît problema în Voronin şi clanul lui, ci în mintea şi în conştiinţa oamenilor care îl aleg. Voronin nu a făcut decît să cîştige de pe urma a ceia ce a vrut poporul. Uite eu sunt un anticomunist de cînd mă ţin minte, şi slavă domnului am şi studii superioare etc. Dar ştii cît îmi este de greu să conving pe adepţii comuniştilor de realitate, cu argumente, cu fapte concrete cu tot ce vrei, şi la urmă ştii ce răspuns primesc? Noi am trăit bine cu comuniştii,altceva nu ne interesează(generaţia de peste 40 de ani, drept că nu toţi).Ei uite de opt ani decînd sunt ei la putere am convins abea 11 (îi număr) şi nu se ştie dacă iam convins cu adevărat. ei bine eu vroiam să zic că nu opoziţia e de vină dar noi cei care nu suntem în stare să-i dăm şansa să lucreze. Să fim serioşi pînă acum am avut doar comunişti la conducere, numai că îşi schimbau denumirea. Au fost fraudate alegerile, dar oricum au votat mulţi pentru ei. Important ca noi tinerii ne mobilizăm şi deja sunt rezultate. Noi deja ne-am convins că nu are rost să umblăm plîngînd vai ce de rău ne este, dar trebuie să facem lucruri concrete. ştii e foarte îmbucurător să vezi în ochii oamenilor o voinţă foarte puternică de a schimba ceva, de a fi în rînd cu lumea.
Micael dar tu ce ai cam obosit? nui nimic frate mai odihneştete dar oricum aş vrea să ne bucurăm toată suflarea românescă de victorie, e păcat să ne părăseşti după ce ai muncit atît, şi ai depus atît suflet. Eu foarte rar am vizitat acest sait dar îţi recunosc deja mesajele fără să mă uit la cine la scris.
a şi de unire. Uitaţi care e părerea mea. Eu nu cred că anume actul ăsta juridic şi toate procedurile lui ne trebuie nouă acum. Important este să trăim bine unii cu ceilalţi pentru că nu avem nici noi, nici voi pe nimeni. Ori dacă îmi va spune careva că Ungurii, sîrbii, bulgarii, ucrainenii sau ruşii ne iubesc foarte mult, apoi nu mai pot de rîs. Iată după ce vom învăţa să ne respectăm unii pe alţii, să ne înţelegem, să ne apropiem destul, atunci va veni şi unirea, inevitabil.
A comentat Valeriu 15 iunie 2009, 22:46 | mergi sus ▲
Valeriu,frate,la mine e vorba despre o oboseala mentala mai mult,in rest nu ma dor mainile sa scriu la tastatura,oricum stii cum se zice :Mai voi odihni destul dupa ce ma vor acoperi cu pamant,asa ca aleg sa lupt in continuare acum cand e vremea razboiului,ca doar nu o sa ma innec ca prostul la mal ! LOL !
A comentat micael 15 iunie 2009, 23:00 | mergi sus ▲
Republica Moldova e stat independent iar populatia tarii noastre nu va accepta niciodata unirea cu Romania! E bine ca s-au pus vizele! Ce romanul sa aiba drept sa intre in moldova si noi nu in romania! S-a terminat cu batjocura romanilor care nu se mai satura de grandomanie! Romanii nu au respect pentru moldova si pentru istoria noastra care e mult mai veche decit a lor! Ce daca limba romana si cea moldoveneasca sint aproape identice! Ce in Australia si in America nu se vorbeste tot engleza? Asta inseamna ca America trebuie sa ocupe si sa subjuge austalia? Sintem saraci pentru ca romanii uneltesc impotriva noastra si se folosesc de istoria si resursele noastre! Marele Stefan omora la romani, le taia capetele si le ardea orasele(braila, orasul de floci, buzau etc)! Acum romanii care sint ultimul imperiu al europei spun ca Stefan e unul de-al lor! In conceptia lor inseamna ca Stefan a fost ori criminal ori bolnav mintal pt ca daca omora la romani isi omora propriul popor! R
A comentat dan@ 16 iunie 2009, 07:50 | mergi sus ▲
Poporul nostru este sarac pt ca romanii spun ca noi nu avem dreptul sa existam ca stat iar Chisinaul nu are dreptul sa fie o capitala europeana! Romanii dupa ce ne-au luat muntii, apele, dunarea, delta dunarii(care e populata doar de ukraineni haholi si lipoveni, nu e nici un picior de roman acolo), litoralul marii, manastirile pictate , mormantul lui Stefan, vor sa ne ia si dreptul de a exista!
A comentat dan@ 16 iunie 2009, 08:08 | mergi sus ▲
mama lor de romani, au luat teritoriile, si sa nu-i ceara voie lui dan@. unde s-a vazut grozavie mai mare. eu in locul tau i-as zice doamnei educatoare.

sper sa nu te superi si sa-ti iei jucariile si sa pleci in lumea larga
A comentat blestemat 16 iunie 2009, 08:39 | mergi sus ▲
dan@, eu sunt roman moldovean din Vaslui, dar mai presus de toate sunt roman. Sunt roman din Moldova istorica, din adevarata Moldova care este o provincie romaneasca locuita de romani care sunt mandri de a fi romani si nu altceva. Toti romanii moldoveni dintre Prut si Carpati au luptat din greu si uneori au platit cu sange pentru a reface bimilenara Dacie sub numele de Romania. Iar Dacia e infinit mai veche si mai nobila decat Moldova. In acelasi timp, noi am conferit României, adica Daciei, toate drepturile Moldovei lui Stefan cel Mare, Alexandru Ioan Cuza etc, iar la rândul nostru am preluat si drepturile si nobletea tuturor celorlalte provincii româneşti. Deci pune semnul egalitatii intre Dacia si România: Dacia = România. Iar noi romanii moldoveni, care suntem moldovenii adevarati si urmasii lui Stefan cel Mare si Sfant, va desfidem pe voi, basarabenii mancurti, venetici, rusofoni si comunisti, care sunteti urmasii tuturor soldăţoilor venetici asiatici adusi de rusi pe stravechiul pamant romanesc sau dac care se numeste Basarabia! Noi romanii moldoveni, impreuna cu toti romanii din România, avem cel mai profund respect pentru romanii basarabeni, bastinasii teritoriului dintre Prut si Nistru, dar si cel mai profund sentiment de compatimire pentru mancurtii venetici basarabeni. Rusine tie, porcule dan@, ca iti arogi un nume, ca furi un nume care nu iti apartine! Rusii au fost hoti, toata istoria au furat si distrus popoarele cu care au venit in contact. Iar tu rusofonule le calci pe urme. Ce naste din pisica, şoareci mâncă!
A comentat Toto 16 iunie 2009, 08:53 | mergi sus ▲
Dear TOTO, nu sint rusofona pt ca un rus nu s-ar injosi niciodata sa invete limba romana(cum o numiti voi)! Dacii nu vorbeau limba romana asa ca voi in grandomania voastra ai considerati stramosi insa ei au luptat pina la moarte ilmpotriva poporului roman! Daca ar trai acum marele Decebal v-ar scuipa si v-ar taia capetele! Cum sa fie mandrul popor al dacilor UN POPOR CARE A FOST INFRINT IN RAZBOI DAR E BIRUITOR IN ISTORIE stramos al vostru , al romanilor care de buna voie v-ati abandonat limba si ati adoptat limba latina vulgara care a devenit limba romana! Gramatica voastra e 100% latina! Nu exista nimic in gramatica voastra de la daci! Ati adoptat limba de la tilharii romei care au venit si v-au vindut ca sclavi si s-au facut stapioni peste voi! IAR VOI ATI STAT§ OARE CE-AR ZICE DECEMAL DESPRE NOBILII SAI URMASI CARE VORBESC LIMBA DUSMANULUI CU CARE EL S-A LUPTAT SI A PREFERAT MOARTEA SCLAVIEI! VOI SINTETI UN POPOR CARE NU PUTETI EXISTA DECIT DACA SINTETI SCLAVII CUIVA! Dupa 1989 ati schimbat doar stapinul! Pt americani e mai rentabil sa va exploateze prin BECHTEL decit sa va ocupe ca pe IRAKIENI care au demnitatera sa lupte contra americii! Voi sinteti urmasii la DACIA 1300 nu a daciei lui decebal! Sinteti un popor grandoman si paranoic al carui loc e in spitalele psihiatrice, dar nu e loc destul pt 20 milioane de bolnavi psihici asa ca acestia umbla liberi, fura, violeaza si tilharesc prin europa democratica! Singurul loc unde nu aveti dreptul sa ikntrati e republica moldova care nu o sa va ridice niciodata vizele pt ca nu va considera oameni ci o turma de animale fara discerlnamint si fara demnitate!
A comentat dan@ 16 iunie 2009, 10:03 | mergi sus ▲
Nu e adevarat ca moldovenii au ramas niste oameni blajini si buni la suflet,pe care ca pe niste oi poti sa-i maii in orice ocol.Avem patrioti cu spirit combativ si asta ma bucura.Respect pentru "dan@"
A comentat Bass 16 iunie 2009, 11:21 | mergi sus ▲
Da Bass, moldovenii sunt adevarati patrioti romani, cu spirit combativ si asta ma bucura nespus de mult. Noi romanii moldoveni nu avem complexe identitare. Noi stim ca suntem romani, urmasi ai Daciei si Romei, ai lui Dragos si ai lui Stefan cel Mare, cel mai mare roman din toate timpurile, si suntem extrem de mandri de asta. De basarabeni, ce sa zic eu? Dumnezeu cu mila cu ei ca mult prea multi sunt prea saraci cu duhul! Ar trebui sa va ignoram in totalitate. Sa punem si noi vreo 10 garduri de sarma ghimpata. Dar noi nu putem fi asa de prosti sa cheltuim banii in zadar cu garduri de sarma ghimpata. Doar basarabenii pot face asa prostie! Vai de capul vostru, rusnacilor!
A comentat Lina 16 iunie 2009, 11:55 | mergi sus ▲
Bass, sint romanca din Bucuresti si am luat vacanta de citeva zile asa ca am intrat pe net ca sa ma distrez! HA HA HA HA HA! Da prosti mai sint cei care pun botul! Imi place sa rid de barbatii mai in virsta! M-am distrat de milioane cu voi! HA HA HA HA HA
A comentat dan@ 16 iunie 2009, 12:19 | mergi sus ▲
dan@,carcotasa esti,iti place sa razi de oameni !Ce-ai zice sa ne intalnim sa te ard putin,sunt sigur ca ti-ar face placere,ca doar sunt un olteano-basarabean supranumit si roman ! LOL !
A comentat micael 16 iunie 2009, 13:02 | mergi sus ▲
fiecare cu umoru' lui/ei.
A comentat blestemat 16 iunie 2009, 13:41 | mergi sus ▲
Imi cer scuze, voiam doar sa atit putin spiritele dar se pare ca multa lume nu stie de gluma si reractioneaza dur! Promit sa ma cumintesc pe viitor!
A comentat dan@ 16 iunie 2009, 13:46 | mergi sus ▲
Dan@,daca ar fii citit cateva dintre majasele de mai sus,ti-ai fii dat seama ca spiritele aici sunt deja foarte atitate,incat se pare ca m-au contaminat baietii si pe mine aici si am cam uitat de gluma.
Sorry pentru comentul de mai sus,am fost mai dur decat de obicei,dat fiind ca esti o nou venita in gasca noastra nebuna ! LOL !
A comentat micael 16 iunie 2009, 15:29 | mergi sus ▲
Dan@,nu te lasa,acesta care te "dubleaza" e un roman spurcat si nenorocit,precum sunt majoritatea,TU continua-ti lupta,la fel ca si NOI.Sa le aratam rom. unde e locul lor...Nu-ti face griji ,persoanele intelegente vor reusi sa faca diferenta unde e un coment lasat de tine (dan@) si unde e acel spurcat care se da precum ca ai fi tu.APEL:moldoveni nu va lasati smintiti de acesti romani fanatici,treziti-va.
A comentat !!!APEL!!! 16 iunie 2009, 17:22 | mergi sus ▲
Dan@, danuta, cea din Bucuresti care iti place mult sa te distrezi . Care iti place sa ei barbatii de pu.. . Poti spune aici in net ce doresti, dar fii atenta in viata , intre oameni , posibil sa porti dantura de aur . Sunt multi care nu prea au mers pe la biserica . Tu nu fii suparacioasa dar totus nu uita de sfaturi prietenesti .
A comentat j.PHILIPS 16 iunie 2009, 23:33 | mergi sus ▲
M-am hotarit sa opresc gluma pt ca totul are o limita! Sint romanca, iar romanii sint un popor ca oricare altul, cu plusuri si minusuri care sint inerente oricarei natiuni! Cei care sint antiromani pe acest forum, sint direct interesati sa faca acest lucru primind salarii sau o fac din distractie, ca sa rida de altii care o iau in serios!
A comentat dan@ 17 iunie 2009, 09:37 | mergi sus ▲
Micael,esti tu tampitul ala care se da drept "dan@ din Bucuresti"?Daca e asa atunci sa stii ca e un comportament marsav,de la tine nu m-am asteptat.Inceteaza sa te mai transformezi "gandonule",lasa oamenii sa-si expuna opiniile in mod civilizat, daca vrei sa reprosezi-fa cu numele tau cum e si normal.Respecta persoanele care nu au aceiasi opinie.
A comentat Security 17 iunie 2009, 11:13 | mergi sus ▲
Dan@,mergi inainte,nu da atentie bolnavilor psihici,care vreau sa te discriditeze si se scriu ca fiint "dan@din Bucuresti"etc..Curaj si demnitate! Suntem moldoveni ...si punctum.
A comentat Security 17 iunie 2009, 11:20 | mergi sus ▲
Dragi moldoveni din republica moldova,bucurestenii va simpatizeaza si va respecta optiunile politice tuturor! Intr-o lume civilizata asa e normal, iar romania a fost primul stat care a recunoscut independenta republicii dvs la citeva ore dupa ce a fost proclamata! Eu sint dan@ din bucuresti fosta belleurrul si fosta basarabeanul din occident! Pt cine nu crede sa intre pe UNIMEDIA si sa citeasca comentariile pe care le-am postat zilele trecute acolo(erau antirominesti, dar am facut-o din gluma pt ca nu mi-am imaginat ca sint oameni normali la cap care sa aprobe asta si sa ia lucrurile in serios)! Pe Unimedia mi-am cerut ieri scuze si am explicat ca a fost o gluma! Pe Unimedia conturile fiecaruia au o parola asa ca sint imposibil de clonat! Pe basarabeni ro daca ma cloneaza cineva poate sa o faca, dar anunt ca eu renunt la aceasta joaca! De fapt sa clonezi numele cuiva e usor insa e mult mai greu sa ai destula imaginatie, de care eu nu duc din fericire lipsa, asa ca e mult mai greu sa scrii cu un anunit stil! De obicei antisemitii au putina imaginatie pt ca au idei putine si fixe! Experimentul meu s-a tarminat si le doresc tuturor sa devina mai buni, mai toleranti cu aproapele lor si mai plini de incredere in viitor!
A comentat dan@ 17 iunie 2009, 12:57 | mergi sus ▲
Draga Security, acum o suta si vreo treizeci de ani, un roman a spus ca Sintem romani si punctum iar dupa vreo 10 ani a murit lovit cu o caramida in cap! Cu toate astea prin activitatea lui a devenit cel mai mare poet al natiunii romane! Ai grija sa nu patesti si tu la fel , in legatura cu caramida(pe care banuiesc ca unii ti-o vor trimite bucurosi in mod virtual)! In legatura cu literatura n-o sa se intimple asta pt ca primele 100000 de locuri sint deja ocupate!
A comentat dan@ 17 iunie 2009, 13:06 | mergi sus ▲
Bre,Security,tu crezi ca n-am nimic mai bun de facut decat sa clonez diverse persoane si sa ma injur sigur,oare nu mi-e de ajuns ca ma injura unul ca tine !
Bre,oameni buni,trezitiva din prostie,daca nu vreti sa muriti prosti.
Si ca sa va convingeti ca spun adevarul,cu toate ca putin imi pasa de parerea unor nebuni ca voi,uitati aici link-ul unei pagini in care eu insumi am fost clonat de un tip, care exact cum spui tu,se injura singur !Slava Domnului ca am avut inspiratia sa pastrez link-ul,mi-am imaginat eu ca scena s-ar putea repeta intr-un fel sau altu si nu m-am inselat spre ghinionul tau,comunist nenorocit ! LOL !

http://stelapopa.unimedia.md/2008/12/29/palma-moldoveneasca-pe-obrazul-romaniei/#comment-2252

Muica multi nebuni traiesc in libertate sau voi oi fii securisti de peste Prut,pe care iam suparat rau de tot cu insistenta si perseverenta de care dau dovada,injurand la greu comunistii,pe care unul ca tine,ca sclav innascut ce esti,ii pupi doar in fund ! LOL !
Hai ca deja imi place provocarea voastra,comunisti nenorociti,am sa va trag in teapa cu cea mai mare placere,mai ales acum cand am experienta cu carul ! LOL !
A comentat micael 17 iunie 2009, 15:25 | mergi sus ▲
Mda... Nebune mai sunteţi voi femeile,(99% e femeie) poate de asta vă iubim noi bărbaţii datu Dan@, sau cum te mai numeşti eşti cea mai nebunădin cîte mia fost dat mie să cunosc. Să ştii că cînd am citit primul tău mesaj M-am pus serios pe gînduri şi aveam trei variante: 1)omul ăsta e bolnav psihic de vreme ce crede că 20 de milioane sunt bolnavi dar el e perfect sănătos-, 2) Omul ăsta nu a fost niciodată în R.Moldova dar se dă mare Basarabean informînduse direct din sursele de informaţie ale partidului comunist, spun asta deoarece în afară de ei nimeni nu gîndeşte aşa, ) 3) Ai spus că ruşii nu se înjosesc să înveţe limba română (nu moldovenească), din contra ei o cunosc majoritatea, drept că se jenează să o vorbească dar la scris se descurcă. Deci aici m-am convins că nu eşti basarabeancă, dar nu mia trecut prin cap că poate fi o nebunatică ca tine care să facă glume. Bine că ai lămurit lucrurile. Să ai succes la actorie că eşti bună de asta.
A comentat Valeriu 17 iunie 2009, 15:41 | mergi sus ▲
Votaţi PL,PLDM sau AMN !

Forza PLDM,PL si AMN !

Aruncaţii la groapa de gunoi a istoriei,la alegerile repetate din 29 iulie pe cripto-comunisti ☭,pe ciocoii şi slugoii fără pic de coloană vetebrală ai Moscovei, ce vă prostesc pe faţă,promiţându-vă aderarea la UE si NATO cu ajutorul Rusiei!!! Ce cretinătate,ce creiere atrofiate!

Ardeti buletinele batranilor care inca nu s-au trezit la realitate si mai cred in cripto-comunistii acestia fripturisti si machiavelici !

"Basarabia, lacrima neamului românesc"

"România nu uita,Basarabia este a ta."

Votaţi schimbarea cu gândul la eroii nostri,la martirii nostri,ai intregului neam românesc .

Nu vă vom uita niciodata:Valeriu Boboc de 23 de ani,Ion Tabuleac de 22 ani,Eugen Ţapu de 26 ani si Maxim Canişev de 20 de ani.

Victimile inocente ale cripto-comunismului.

Pink-Dear Mr President subs in romanian SOS Moldova

http://www.youtube.com/watch?v=biYav5QGZ1A

http://www.basarabeni.ro/stiri/editoriale/basarabia-lui-dumnezeu-material-video-395/
A comentat micael 17 iunie 2009, 15:54 | mergi sus ▲
Mah,dan@din B. ,belleurrul si nu mai tin minte cum,pai daca ce ai spus tu mai sus e adevarat ,atunci am inca o conferma ca voi romanii sunteti (aici nici nu aveam mari indoieli) CURVE cu mai multe fete.SAU...!Sau(aici m-a refer anume la tine) esti un consumator de substante stupifacente(droguri),ce e mai mult probabil si locul tau e la o Casa de reabilitare.Nu strica acest "forum" si asa plin de drogati(am in vedere tipii care merg sub lozincile ;unire cu RO,Basarabia p.RO.,moldovenii sunt romani,etc.)incercam sa ducem discutii in mod constructiv si fara a ne face intr-o ureche.Un salut de pe meleagurile moldave la toti romanii sanatosi la cap.
A comentat Security 18 iunie 2009, 11:01 | mergi sus ▲
Basarabene Security, tu nu esti de pe meleagurile moldave! Tu esti de pe meleagurile basarabene! Meleagurile moldave sunt in Romania intre Prut si Carpati. Ia si te mai documenteaza putin si nu fa confuzii. Sau faci si tu glume de prost gust?
A comentat Toto 18 iunie 2009, 11:38 | mergi sus ▲
Bre Security,glumet mai esti frate,oare ai cumva si ochii albastri ?! LOL !
A comentat micael 18 iunie 2009, 17:13 | mergi sus ▲
Micael,asta deacu e preocupant...La tine apar primele semne de bulangism.
P.S.:la noi se considera preocupant,la voi ,am inteles ca e ceva normal.Dah ,fiecare cu a lui...
A comentat Security 18 iunie 2009, 17:39 | mergi sus ▲
Bre Security,frate,ia auzi ce prostii spui sau tu oi fii invatat cu acea ceva cand ai dat examenul de admitere in securitatea basarabeana !
Te-au invatat baietii la prostii,poate chiar te-au pus si la incercare sa vada cat de "credincios" esti "pulanului de securitate" ! LOL !
A comentat micael 18 iunie 2009, 18:31 | mergi sus ▲
Astea sunt metodele care se folosesc la voi...?
A comentat Security 18 iunie 2009, 21:28 | mergi sus ▲
Bre,Security,ce faci frate,imi raspunzi la intrebare ridicandu-mi-o din nou la fileu ?!
Chiar asa n-ai vana in tine macar sa-mi pui o alta intrebare sau esti prea ocupat cu dezinformarea ,ca sa mai ai timp sa si gandesti cu adevarat ?! LOL !
A comentat micael 18 iunie 2009, 21:57 | mergi sus ▲
In republica moldova situatia pt comunisti e atit de grava incit au ajuns ca oamenii platiti de ei sa intre pe forumuri si sa incerce sa manipuleze! Din fericire prostia antisemitilor e atit de mare incit au un rezultat contrar cu ceea ce doresc ei! De fapt ce doresc comuniostii si cu cei care -i sustin si care in majoritate au ca limba materna alte limbi decit limba romana! Vor sa tina in semisclavie trei milioane de oameni ce au ca limba materna limba romana, sa le spele creierul si sa le distruga viata si viitorul! Din fericire orice minciuna are viata scurta iar numaratoarea inversa pt infractorii care ocupa posturile cheie in administratia r moldova a incepmut! Singura necunoscuta este daca unii dingtre ei vor avea o perioada mai lunga de meditatii in inchisoare sau una mai scurta in streang!
A comentat dan@ 19 iunie 2009, 08:28 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Opinii / Editoriale

octavian-tacu,
Octavian Țâcu // O altă Găgăuzie
În căutarea Timpului pierdutCei care au urmărit scrierile de la Timpul de altă dată își amintesc despreseria de articole dedicate practicilor și politicilor statal/imperiale de construcție identitară, prin care arătam cum anumite grupuri etnice sunt fragmentate și făcute altceva decât pornirile lor [...] mai mult
Canibalismul sovietic: cum i-au deprins rușii pe basarabeni să se mănânce între ei. La propriu
Documentele sovietice publicate atestă 66 de cazuri de canibalism în Basarabia între anii 1946-1947, nu 39 așa cum susține raportul prezentat în 2010 Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (link). E vorba de documentele publicate în volumul lui Anatol Țăranu, ”Foametea în Moldova sovietică 1946-1947”, [...] mai mult
work-and-travel,
Senatului american DECIDE: programele de Work and Travel rămân în vigoare, în ciuda dorinței administrației Trump
Programele de Work and Travel SUA rămân, nu se anuleaza, dimpotriva, devin mai sigure, Senatul american a votat amendamentul care protejează Programul J1, care se referă la schimburile interculturale pentru străini. Din J1 fac parte programele de Intern, Trainee, Camp Counselor, Au Pair și cunoscutul program Work and Travel, de care beneficiază [...] mai mult
EFECTELE CANICULEI: COD PORTOCALIU DE DELIR
”Plahotniuc a folosit România, pentru a-i interzice lui Rogozin să ajungă la Chișinău, iar autoritățile de la București au căzut în capcana oligarhului; Declararea lui Rogozin persona non-grata a fost făcută în complicitate cu Moscova, cu scopul de a crea impresia că Plahotniuc este antirus; Plahotniuc [...] mai mult
ANDREI NĂSTASE, DESPRE „PROBA” IGP ÎMPOTRIVA „PARTIDULUI NOSTRU”
Mercenarii de elită ai lui Plahotniuc s-au dovedit a fi niște măscărici. Jizdan și Pânzari nu sunt poliția, așa cum încearcă să se etaleze protagoniștii persecuțiilor tinerilor din 7 aprilie 2009. Ei sunt niște circari jalnici. Aşa a reacționat liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, la „proba” prezentată [...] mai mult
Doc// Martori falși în dosarul lui Vlad Filat
Trei tinere din Federația Rusă, care par să nu știe nici cu spatele despre situația din Republica Moldova, figurează în calitate de martori-cheie în răsunătorul dosar de corupție în cadrul căruia este judecat Vlad Filat. Potrivit declarațiilor depuse de Ilan Șor în instanță, ele ar fi intermediat [...] mai mult
MAIA SANDU : „Moldova nu s-a predat... Moldova există, Moldova luptă!“
Primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova s-a încheiat cu un rezultat puțin onorabil guvernării controlate de controversatul oligarh Vlad Plahotniuc. Doi candidați ai opoziției au trecut în turul doi. De altfel, candidații opoziției au adunat peste 90% din voturile exprimate în primul tur. Pe primul loc, [...] mai mult
Stratfor: Alegerile prezidențiale din Moldova ar putea declanșa un conflict între partide
Alegerile prezidențiale din Republica Moldova ar putea declanșa un conflict între partidele pro-ruse și partidele pro-occidentale. Deși candidatul pro-Rusia din partea Partidului Socialiștilor cel mai probabil va primi cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor, al doilea tur ar putea fi mult mai strâns. Indiferent de cine [...] mai mult
OPINII // Unirea şi provocările din jurul ei
În această perioadă s-a discutat foarte mult despre Unirea Republicii Moldova cu România, totul plecând de la un incident care a avut loc în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, când liderii unei manifestaţii unioniste au decis să schimbe traseul, iar Jandarmeria a intervenit, i-a reţinut [...] mai mult
Sturza, despre „COPIII” lui Mark Tkaciuk și cine e VERIGA SLABĂ a trioului Dodon – Lupu - Plahotniuc
Fostul premier Ion Sturza consideră că anume fostul consilier prezidențial Mark Tkaciuk, este omul care a avut grijă să-i aducă în anturajul lui Vladimir Voronin pe Igor Dodon, Marian Lupu și Vlad Plahotniuc.
„Abil, viclean, erudit, dar și încăpățânat în a influența „lumea”, Tkaciuk cunoștea perfect limitele [...] mai mult

randat în 	0.2323 secunde