Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

25 aprilie 2024, ora locală: 10:22

 

Diaconescu: Vom lua masuri pentru imbunatatirea relatiilor cu Republica Moldova

adăugat 10 aprilie 2009, 12:34, la Economie

Sunt necesare imbunatatiri de ordin conceptual si institutional in relatia cu Republica Moldova, a spus ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, dupa intalnirea cu fostii ministrii de Externe pe tema relatiilor bilaterale dintre Romania si Republica Moldova.

''Doua concluzii mi se par importante in privinta relatiilor bilaterale cu Republica Moldova. Determinarea dimensiunii parlamentare si a politicii generale in Romania de a aborda pe fond problema relatiilor bilaterale. Si in al doilea rand, rolul unei consultari intre structurra Ministerului de Externe si zona neguvernamntala. S-a detasat ideea de a organiza chiar o consultare cu un grup de lucru la nivel neguvernamental. In perioada urmatoare chiar vom face aceasta consultare'', a declarat ministrul Cristian Diaconescu.

Ministrul de Externe a mai spus ca ambasadorul Romaniei la Chisinau, Mihnea Constantinescu, propus de minister, nu a primit inca acceptul Republicii Moldova.

''Oficial nu avem cunostinete despre cetateni romani arestati in Republica Moldova insa neoficial, din presa exista informatii in acest sens'', a mai adaugat Cristian Diaconescu.

Iliescu despre acuzatiile Chisinaului: Sa nu ne lasam provocati

Fostul presedinte Ion Iliescu a indemnat, vineri, la retinere si responsabilitate in exprimarea unor pozitii fata de situatia tensionata de la Chisinau, afirmand ca acuzatiile lansate de autoritatile moldovene la adresa Romaniei sunt specifice 'anumitor mentalitati'.

"Sa nu ne lasam provocati. Este foarte important sa existe, din acest punct de vedere, si retinere si responsabilitate in pozitiile exprimate nu numai din partea structurilor si institutiilor oficiale ale statului, dar si din partea societatii romanesti, pentru ca vedeti cum se speculeaza de catre unii - este maniera specifica anumitor mentalitati de a plasa raspunderi si de a baga la mijloc Romania ca factor provocator al evenimentelor de la Chisinau, ceea ce este o manevra perfida", a spus Ion Iliescu, dupa reuniunea Consiliului Consultativ al MAE.

El a afirmat ca reuniunea Consiliului Consultativ, din care fac parte fostii sefi ai statului si fostii ministri de Externe de dupa 1990, a fost o initiativa pe care toti cei prezenti au apreciat-o.

"A fost un schimb de pareri util si pentru MAE si pentru a crea un cadru de consultari mai largi in asemenea probleme", a adaugat fostul sef al statului.

La reuniunea convocata de ministrul Cristian Diaconescu au venit fostul premier Calin Popescu-Tariceanu, care, in 2007, a asigurat interimatul la conducerea MAE dupa demisia lui Mihai Razvan Ungureanu, fostii ministri de Externe Sergiu Celac, Petre Roman, Lazar Comanescu, Adrian Cioroianu, Teodor Melescanu, Adrian Nastase, precum si fostul presedinte Ion Iliescu.

Au lipsit Andrei Plesu, Mircea Geoana, Adrian Severin si actualul sef al SIE, Mihai Razvan Ungureanu, toti fosti ministri de Externe, precum si fostul presedinte Emil Constantinescu.

Autor: Z.O.
Sursa: www.ziua.net
Bloggerul Stela Popa care scria pe Unimedia.MD s-a mutat temporal pe Blogul lui Cojocari Vitalie in domeniu RO,deoarece comunistii tot "viruseaza" Unimedia astfel incat rar se mai reuseste sa se intre pe site si sa se citeasca si/sau comenteze articolele postate acolo de diversi Blogeri sau ziaristi care lupta pentru libertatea si independenta presei de peste Prut.
Intrati cati mai multi pe blogul Unimedia mutat temporal pe Cojocari Vitalie si dati-va cu parerea astfel incat sa aratam cu totii ca sfidam actiunile de intimidare si bagare a pumnului in gura tinerilor jurnalisti basarabeni de catre comunisti in lupta lor pentru democratizarea si europenizarea intregii societati de peste Prut.

Nu fiti indiferenti,implicativa si popularizati acest link pe site-urile sau blogurile pe care obisnuiti sa intrati .

http://cojocari.ro/
A comentat micael 10 aprilie 2009, 14:54
si eu mi-am virusat compu de pe site-urile cu informatii legate de moldova!!
A comentat n.bumbac 10 aprilie 2009, 15:07
pt micael: tu nu erai cumva din Oltenia?
A comentat n.bumbac 10 aprilie 2009, 15:08
N.Bumbac,frate este adevarat ca sunt oltean,dar asa nu ma impiedica sa fac tot ce pot pentru ai ajuta pe fratii basarabeni care acum trec prin momente grele.
Suntem romani cu totii inainte de toate, nu-i asa ?

http://cojocari.ro/
A comentat micael 10 aprilie 2009, 15:40
da micael asa e si asta am spu tot timpul, daca eram din china as fi spus altceva, ma bucur ca te preocupa problema romanimii si as mai vrea sa adaug ceva si anume faptul ca am posibilitatea de a sta de vorba cu mai multi oameni de varste diferite, de aici din Romania si toti sunt la curent cu ceea ce se intampla la noi in Basarabia si am primit din partea lor incurajari si sustinere
A comentat n.bumbac 10 aprilie 2009, 15:47
NU INTELEG DE CE PANA IN ZIUA DE AZI NU EXISTA O DECLARATIE SAU O SCRISOARE A STUDENTILOR BASARABENI CARE STUDIAZA IN ROMANIA CATRE ORGANISME INTERNATIONALE, GEN CONSILIUL EUROPEI, PENTRU A ATRAGE ATENTIA ASUPRA ARESTARILOR ABUZIVE A TINERILOR SI O MARTURIE A FAPTULUI CA NU SUNTEM ORGANIZATI SI TRIMISI DE CATRE STATUL ROMAN, DEOCAMDATA VORONIN ESTE CEL MAI VIZIBIL, ESTE UN INTERVIU CU EL PE AFP (AGENTIA DE PRESA A FRANTEI), ACUMA SE POARTA UN RAZBOI AL DECLARATIILOR SI CINE VA AVEA GURA MAI MARE ACELA VA FI ASCULTAT SI AUZIT, IAR NOUA NI SE VA PUNE PUMNUL IN GURA SI NU NE VA RAMANE DECAT SA NE CERTAM INTRE NOII PE FORUM-URI ASA CUM AM FACUT SI PANA ACUM.
A comentat n.bumbac 10 aprilie 2009, 15:53
ar trebui redactata o scrisoare din partea studentilor basarabeni in care sa atragem atentia asupra arestarilor care se fac in moldova, exista posibilitatea de-a o trimite in format electronic la organismele internationale eficiente,
A comentat n.bumbac 10 aprilie 2009, 15:56
de 3 zile tot imi fac veacul prin piata revolutiei.aseara s au strans niste semnaturi care vor fi trimise organizatiilor europene,nato si sua. sa vedem ce efect vor avea.

ps: micael daca nu ma insel n.bumbac e o sora,nu un frate.
A comentat gabi h 10 aprilie 2009, 16:00
N.Bumbac,frate,canalele tv din patria mama mediatizeaza evenimentele din Basarabia pe larg de dimineata pana noaptea tarziu,aproape non stop si asa este si firesc sa se intimple chiar daca cripto-comunistiii au dat in boala vacii nebune si expulzeaza ziaristi spunandu-le insotitoarelor de zbor ca ii deporteaza !!!
Iti inchipui la ce nivel de paranoia au ajuns autoritatile de peste Prut,care sunt de fapt coordonate pe fata de catre nemernici de rusii,dar nici noi nu suntem singuri,avem in spate intreaga comunitate euro-atlantica,numai ca occidentali avand mai multe centre de putere ajung mai greu la un punct de vedere comun pana cand vor incepe cu adevarat sa actioneze.
Oricum ceea ce ati facut voi pe 6 aprilie nu va ramane indiferent comunitatii mondiale si pana la urma veti iesi din toata povestea asta bine.
Doamne aparai pe Romani !


http://cojocari.ro/
A comentat micael 10 aprilie 2009, 16:01
ar trebui redactata o scrisoare si inainte de-a o trimite ar trebui consultat un specialist in relatii diplomatice, pentru a da acelei scrisori o versiune cat mai expresiva.
A comentat n.bumbac 10 aprilie 2009, 16:02 | mergi sus ▲
SEMNATURILE NU SUNT SUFICIENTE, AR TREBUI SA TRIMITEM O SCRISOARE COMUNA LA NIVEL DE ORGANIZATII STUDENTESTI, IN CARE SA NE EXPRIMAM INGRIJORAREA FATA DE COLEGII NOSTRI ARESTATI LA CHISINAU, SI DESIGUR AR TREBIU MENTIONAT SI STATUTUL ORGANIZATIILOR DIN CARE FACEM PARTE SI AR TREBUI CONSULTAT UN SPECIALIST, PENTRU CEI CARE SUNT STUDENTI LA UNIVERSITATE DIN BUCURESTI LA STIINTE POLITICE APELATI LA DL. VALENTIN STAN - PROFESOR SPECIALIST IN RELATII EXTERNE, FOARTE MULT DEPINDE DE ASEMENEA GESTURI FELUL IN CARE SE VOR DERULA LUCRURILE IN MOLDOVA, IN EPOPCA IN CARE TRAIM REVOLUTIA SI SCHIMBAREA SE FACE CU PIXUL SI CU DISCURSUL, NU CU PIATRA!!!
A comentat n.bumbac 10 aprilie 2009, 16:15 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Economie

Luptele au intrat pe piața imobiliară. Cazul Pro Imobil
Compania imobiliară Pro Imobil, vizată într-un dosar penal, a suportat mai multe schimbări în perioada în care fondatorul afacerii era anunțat în căutare internațională, angajații fiind interogați. Business-ul a trecut pe o altă companie, de pe „Pro Imobil Grup” SRL [...] mai mult
Drumurile Moldovei – dăruite de străini, compromise de localnici
În timp ce instituţiile internaţionale susţin financiar construcţia drumurilor şi dezvoltarea infrastructurii în R. Moldova, o parte din societate acţionează distructiv asupra consolidării bunăstării R. Moldova: banii sunt folosiţi fraudulos, monitorizaţi insuficient, iar cetăţenii nu sunt informaţi transparent despre cheltuieli, fraude [...] mai mult
Comisar european, către Parlamentul României: Vă rugăm să faceţi ceva!
Comisia Europeană va da România în judecată la Curtea Europeană de Justiţie, dacă Parlamentul de la Bucureşti va adopta amendamentele aduse Ordonanţei de Urgenţă 64/2016 din sectorul gazelor naturale, a declarat, marţi, comisarul european pentru Energie, Miguel Arias Canete, într-o întâlnire la Bruxelles cu reprezentanţii [...] mai mult
PÂNĂ CÂND LEUL VA ÎNCOLȚI DOLARUL
Dolarul american a scăzut joi față de leul moldovenesc, la cotația de referință a Băncii Naționale a Moldovei, până la un nou minim record. Valuta americană a coborât cu 7 bani, până la 18 lei și un bănuț. Iar băncile comercile la cumprarea unui dolar oferă sub 18 lei. O cotaţie mai mică nu a mai fost [...] mai mult
BNM ȘI KROLL AU CALIBRAT METODELE DE RECUPERARE - SUNT SOLUȚII PENTRU TERMENELE DE PRESCRIPȚII
Reprezentanții Kroll au efectuat în luna iulie o vizită în Republica Moldova în cadrul căreia au fost identificate soluțiile juridice pentru a depăși obstacolele în recuperarea banilor, cauzate de existența termenilor de prescripție în legislația unor țări. De asemenea, cei de la Kroll au informat Chișinăul că ultimul [...] mai mult
Cei mai bogați oameni ai lumii au pierdut 41 de miliarde de dolari din cauza victoriei lui Trump
Miliardarul Carlos Slim, cel mai bogat om din Mexic și al cincilea din lume, a pierdut 5,1 miliarde de dolari în urma surprinzătoarei victorii a lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA, victorie care a dus la deprecierea cu 12% a peso-ului mexican și a șters 9,2% din averea lui Carlos Slim, transmite Bloomberg.
Potrivit analiștilor [...] mai mult
(doc) Moldatsa: Criza milioanelor irosite
Rude ale dem­ni­ta­ri­lor, anga­ja­te prin pro­te­cţie, sala­rii şi pri­me gra­se, lici­ta­ţii dubi­oa­se şi mili­oa­ne de lei chel­tui­ţi ine­fi­cient. Aces­tea sunt doar câte­va din­tre carac­te­ris­ti­ci­le [...] mai mult
Care este valoarea de piață a hotelului Codru
Hotelul Codru din centrul Capitalei urmează să fie achiziționat de Moldova Agroindbank. Potrivit estimărilor făcute de experții imobiliari, valoarea de piață a imobilului respectiv este de cel puțin cinci ori mai mare față de cea achitată în urma privatizării din 2008.
Pe 29 august Moldova Agroindbank a plasat un anunț prin [...] mai mult
Veaceslav Platon, scrisoare deschisă ambasadorilor: „Vreau să ştiţi cum ajung banii contribuabililor în buzunarul principalului mafiot şi dictator al Moldovei, Vladimir Plahotniuc”
Omul de afaceri Veaceslav Platon a adresat o nouă scrisoare ambasadorilor SUA şi UE acreditaţi la Chişinău, în care descrie cum sunt furaţi banii contribuabililor americani şi europeni după ce ajung în Republica Moldova. Platon deconspiră cum, prin intermediul unor scheme, banii ajung în buzunarele „cusute” [...] mai mult
De la banca lui Platon la banca lui Plahotniuc? Ce se va întâmpla cu Moldindconbank
Decizia fără precedent a Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) de a bloca circa 64% din acţionarii Moldindconbank şi de impune un administrator temporar pare a fi un pas logic în direcţia transparentizării și consolidării sectorului bancar.
"Măsuri similare referitoare la acționari au fost întreprinse anterior la Moldova-Agroindbank, ce au [...] mai mult

randat în 	0.0896 secunde