Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

26 aprilie 2024, ora locală: 21:48

 

Duma de Stat a Rusiei a aprobat imprumutul promis de Putin lui Voronin

adăugat 04 iulie 2009, 15:59, la Economie

Duma de Stat a Federatiei Ruse a aprobat acordarea unui credit Republicii Moldova, in urma unor intelegeri la care au ajuns premierul rus Vladimir Putin si presedintele moldovean in exercitiu, Vladimir Voronin in cadrul ultimei vizite a acestuia la Moscova, informeaza RIA Novosti, potrivit NewsIn. Agentia aminteste ca Putin a promis la 23 iunie, in cadrul unei intrevaderi pe care a avut-o cu Vladimir Voronin, ca Moscova va acorda Chisinaului un credit de 500 milioane dolari, iar prima transa din acest credit - de 150 milioane dolari - va fi alocata intr-o luna si jumatate sau doua. RIA Novosti Moldova precizeaza ca autoritatile moldovene intentioneaza sa foloseasca acest credit pentru programe de investitii.

Creditul este acordat in conditiile in care la 29 iulie in Republica Moldova sunt programate alegeri parlamentare anticipate, iar popularitatea Partidului Comunistilor la guvernare este in scadere din cauza efectelor crizei economice globale. Dupa ce guvernul moldovean a ratat semnarea unui acord de creditare cu Fondul Monetar International, iar Banca Mondiala a reziliat contractul de acordare a unui credit pentru reconditionarea drumurilor, din cauza lipsei de transparenta in care a avut loc concursul de selectare a companiei de constructie care urma sa efectueze lucrarile, conducerea comunista de la Chisinau a apelat la Federatia Rusa pentru ajutor financiar, ajutor care i-a fost acordat intr-un timp foarte scurt.

Expertii de la Chisinau au semnalat ca vizita lui Voronin la Moscova si acordarea creditului este o sustinere clara din partea Kremlinului pentru Partidul Comunistilor in vederea anticipatelor din 29 iulie.

"In schimbul creditului de 500 de milioane de dolari promis presedintelui Voronin, Rusia va cere in mod cert anumite servicii, iar interesele Moscovei sunt cunoscute - stationarea nelimitata a trupelor ruse in Transnistria, federalizarea Republicii Moldova si oficializarea limbii ruse", arata Eugen Revenco, director de programe la Asociatia pentru Politica Externa de la Chisinau.

Ajutorul financiar promis de Moscova autoritatilor de la Chisinau va permite acoperirea golurilor din buget in campania electorala, dar nu va solutiona problemele structurale ale economiei moldovenesti si, in plus, Moscova urmareste sa indeparteze Chisinaul de proiectul european, mai spun expertii.

Autor: ZIUA Online
Sursa: www.ziua.ro
Cucu. Am sosit. Nu mai are rost sa plecam la alegeri!
A comentat magdalena 04 iulie 2009, 17:39
magdalena nu fa isterie, trebue de luptat pana la urma.
A comentat vabo 04 iulie 2009, 20:08
Daca mergeti la alegeri si vor iesi tot ei, macar o sa fiti cu sufletul impacat ca nu ia-ti ales pe bolsevici. Daca nu o sa mergeti la alegeri, o sa va para rau toata viata ca ati avut ocazia sa scapati tara de banditi si nici macar n-ati incercat, doar printr-un simplu vot. E dreptul vostru, nu-l irositi, caci acum se scrie istoria. Mergeti la vot si scapati tara de ticalosi.
A comentat basescu 04 iulie 2009, 22:59
ce interesanti sunt (liderii din MD), le dai un leu si ti vinde tara la balauri. [dengy pravit moldova in ziua de azi] unde-i adevarul ?...
A comentat ilie 05 iulie 2009, 02:09
NU votati PPCD, PCRM sau PSD sau nush acolo undei LUpu k o sa ne manace oile, daca mergi la tara in vacanta convingetii pe cei batrani sa nu voteze, la urma urmei ajungeti la lukruri meschine dak nu inteleg din explikatii, datile ceva, faceti ceva o sa ne bage cu totu in rahat, plssssssssssssssssssss:((((((((((((((((((((
A comentat caro 05 iulie 2009, 11:25
Da draga MAgda nu te ambalasa asa usor cu chestii de genu sa nu mergi la vot, gata nu mai poti intoarce inapoi mergi si votezi luptam pan la capat, la ce dreaq am suportat anu asta in liceu teroare si presiune si am dat bacu la romana in conditii inumane, dute fa si voteaza:))))))))) stupid girl
A comentat CAro 05 iulie 2009, 11:27
Basarabenii sint in proportie de peste 70% curve de oameni care vor sa fie frati capusa cu romanii si sa obtina drepturi mai multe decit romanii care muncesc si platesc impozite pentru statul roman! In viziunea unei parti in,semnate a basarabenilor , romanii sint vionovati pt ca le-au luat moldova, de nu pot sa faca ei moldova mare cu capitala la chisinau! Romanii sint vinovati pt tot ce e rau la ei in tara si peste vreo 15 ani cind o sa se termine curvasaria cu rusia si rep moldova o sa fie republica in cadrul rusiei , milioane de basarabeni or sa vrea pensii sociale in romania si ajutoare de stat ca tot sint frati buni, romanul sa iasa la pensie la 70 ani iar basarabeanul fara o zi contribuita la bugetul de pensii in romania vrea pensie mai mare decit media in romanioa ca doar este o victima! Voronin a fost ales de poporul republicii moldova incepind cu 2001 si poporul moldovei este vinovat cind voronin a batjocorit si a scuipat romania! La cea mai mare parte a romanilor a ajuns sa le fie scirba de asa frati pe care dupa ce sint primiti de mila in casa il dau afara pe adevaratul proprietar! Vezi modul incalificabil in care autoritatile moldovenesti vor sa-si insuseasca istoria moldovei feudale pt ca dupa integrarea in rusia , romania sa fie supusa unor revendicari teritoriale a statului de la rasarit care va mosteni istoria rep md! Rusine si dezgust pentru cei 50% din moldoveni care i-au votat pe comuniosti! Astept sa ma injure studentii basarabeni care iau burse gratuite de la statul roman asa cum copii nostri nu au dreptul desi jumatate din veniturile noastre le ia statul roman prin impozite directe si indirecte! Rusine pentru Basescu care ne face sa ne fie rusine ca sintem romani pt ca un animal ca voronin isi nbate joc de o tara din uniunea europeana si basescu sta ca porcu si nu ne ia apararea ca cetateni romani!

A comentat doina 06 iulie 2009, 09:03
Daca parintii sau buneii au avut fericirea sa reuseasca in 24 ore la 28 iunie 1940 sa se refugieze in Romania - deja sunteti nascut in camasa de om fericit. Cei care au ramas - 3 milioane - au platit cu sange - fiecare al treilea a fost ucis (in total 1 milion de basarabeni distrusi intre 1940-1949). Aflati in lagarele Gul;agului ei nu s-au gandit la pensie si salarii caldute, ca dumneata. Ei si-au dorit macar un lucru - nepotii macar sa fie mai fericiti. Jertfa lor de sange nu se masoara in pensie, cetatenie, pasaport sau lei. Sufletele lor de sus vad totul inclusiv si pe cei care iau lasat prada, adica i-au tradat. Nu o sa fie nimeni fericit daca daca nu-si va onora jertfele. Bursa studentilor si cetatenia nu e nici o picatura din ceea ce datorati. Slava Domnului ca cineva din conducere a inteles acest lucru - datoriile martirilor se cer restituite, altfel va duceti la rapa.
A comentat nelu 06 iulie 2009, 10:01
Doina, sa traiesti ca mare adevar ai spus. Pruto-nistrenii nu stiu decat sa faca responsabila Romania pentru prostia lor crasa. Vin in tara noastra hoarde intregi si asteapta pensii si alte facilitati la care romanii nici nu pot visa. Rusine lui Baselu si acolitilor lui! Noi aici in estul Romanioei ii vom sanctiona la vot pe toti cei care mai acorda vreun drept dusmanilor pruto-nistreni. Pe la Iasi, Botosani si Vaslui nu vor primi nici un vot acolitii lui Basescu care accepta palme voroniste de la comunistii pruto-nistreni. Afara cu pruto-nistrenii din Romania! Sa-i trimitem peste Prut si sa incetam in a le mai acorda drepturi pe care nu le merita tuturor acestor dusmani rusofili si comunisti si care ne jignesc. Bunicul meu are un dicton: "Daca-i dai unui basarabean un deget, el iti taie toata mana". Oamenii pe aici la noi evita sa aiba de-a face cu curvele cu sapte fetze, asa cum sunt pruto-nistrenii. Iura Roshka si Voronin sunt reprezentativi pentru psihologia si felul de viata al pruto-nistrenilor. Basescule si toti ceilalti guvernanti romani, va plac asemenea creaturi pruto-nistrene? Veti plati daca ii mai ajutati cu burse si pensii si zeci de alte avantaje.
A comentat roman de langa Prut 06 iulie 2009, 11:00
Romania nu a tradat basarabia in 1940 ci aflata in imposibilitate de a-si apara teritoriul in conditiile in care era inconjurata de tari dusmane a decis sa cedeze o parte a sa in mod provizoriu si sa se inarmeze masiv in masura in care i-a permis situatia sa financiara! Desi la 22 iunie 1941 , la mai putin de un an romania a atacat URSS si timp de 3 ani peste 700000 de romani au murit pe front sau in lagare sovietice, curvele de basarabeni spun si acum ca romania i-a tradat! In realitate in 1940 numerosi basarabeni in conditiile ultimatumului sovietic au inceput sa atace si sa ucida romanii care se retrageau si sute de mii de basarabeni au fost inrolati in armata rosie de unde au luptat si au ucis pe romani! De altfel din povestile bunicilor mei se pare ca cei mai criminali jefuitori si ucigasi din armata URSS atunci cind au ajuns in romania erau basarabenii care jefuiau si incendiau casele romanilor intr-un mod care aducea a ev mediu! Faptul ca un milion de basarabeni ar fi murit in urma deportarilor e o minciuna sfruntata, realitatea aratind ca cu o exceptie dureroasa(evreii au pierit in proportie de peste 90%) basarabenii au piercdut in anii 40 cam 10% din populatie, mai putin decit a pierdut romania care a luptat atit cu URSS cit si cu germania nazista! Acum urmasii soldatilor din armata rosie care au ucis pe romani pt ca acestia le-au dat paine si i-au salvat de foametea din anii 30 asteapta ca romanii sa-si recunoasca vina si sa le dea drepturile ce li se cuvin! Basarabenii au tara lor si n-au vrut sa se uneasca cu romania dupa 1991! DE CE ACUM ZBIARA CA VOR PASAPOARTE SI INJURA PE ROMANI CA NU LE DAU PASAPOARTE PENSII SI DREPTURI! Basarabenii vor sa aiba drepturi in romania iar noi romanii sa avem numai obligatii si sa platim biruri si impozite cit mai multe! De citiva ani o mare parte a romanilor e scirbita de asa zisii frati care aleg tot pe comunisti care spun ca tara noastra pentru care au murit milioane de romani e ult
i:mul imperiu al europei! Asa frati au romanii care vor sa intre in tara noastra care e casa noastra si pe la spate sa ne infiga cutitul! Oameni buni din basarabia, noi avem pensii si salarii dar pentru b anii astia amariti am muncit iar parintii nostrii pe vremea comunistilor lucrau si duminicile si sarbatorile si mancau carne doar de sarbatori! Noi n-am intins mana la nimeni si nici n-am avut tupeul sa cerem la altii ca sint obligati sa ne dea! SE PARE CA BASARABENII AU PRETENTIA SA IA SI PIELEA DE PE NOI! AUZI ROMANII NU LE6AU DAT NICI O PICATURA DIN CEEA CE LE DATOREAZA! NOI ROMANII LE DATORAM LA TOTI LA RUSI LA TURCI LA UNGURI LA BULGARI LA UCRAINENI SI ACUM SI LA BASARABENI! DAR NOUA TOATE ACESTE POPOARE N-AU DAT DOR OMORURI TILHARII JAFURI SI EXTERMINARI IN MASA! DE CE NOI ROMANII SINTEM OBLIGATI TOT TIMPUL SA DAM ALTORTA PE CIND NOUA NU NE DA NIMENI DECIT INSULTE SI BATJOCURA?!
A comentat DOINA 06 iulie 2009, 11:02 | mergi sus ▲
n6AM NIMIC CU BASARABENII DAR MA DERANJEAZA CA AU FURAT PROFITIND DE NAIVITATEA GUVERNANTILOR ROMANI O PARTE DIN ISTORIA NOASTRA iar acum ne acuza pe noi romanii ca sintem un imperiu si sintem sursa tuturor relelor de la ei din tara! Le-a fost rusine ca sint romani in anii 90 dar nu le-a fost rusine sa fure istoria moldovei lui Stefan care nu are nici o legatura cu istoria lor de cacao care incepe in 1991! Primul care i-a tradat a fost Stefan cel mare care in 1484 a cedat peste 18000 km patrati turcilor (tot bugeacul si sudul actualei rep md)! Basarabenii atunci nu reprezentau nimic pt moldova lui Stefan care a decis ca nu are rost sa riste viata ostenilor lui pt a apara un pamint care nu insemna nimic pt statul medieval moldova! Oare Stefan cel Mare a fost tradator? Daca spuneti DA voi curve de basarabeni va inchinati inca odata numai la cei care va omoara va folosesc ca moneda de schimb si va batjocoresc! Cite biserici a cladit Stefan cel mare in Basarabia din cele 46 biserici pe care le-a cladit in lunga sa domnie!? NICI UNA si aveti nesimtirea crasa sa va autoproclamati urmasii lui Stefan! Daca ar trai acum Stefan si v-ar vedea cum ati tradat neamul moldovei pt o strachina de laturi date de muscalii carte i-au batjocorit si i-au omorit fata, crimele din timpul lui Stalin ar fi pedeapsa foarte usoara pt voi!
A comentat doina 06 iulie 2009, 11:18 | mergi sus ▲
Mergeţi să votaţi, fraţilor şi nu vă prostiţi! Trebuie să luptăm, să-i învingem şi, în primul rând, să nu-i votăm pe Comunişti! Dacă nu mergem la vot nu se va ajunge la nimic şi tot Comuniştii o să câştige, votaţi numai de moşnegi. Descărcaţi video \"Adevărul zilei de 7 aprilie\" şi arătaţi-l la toţi, ca să nu voteze TEROAREA (secerea şi ciocanul), că ăştia o să ne distrugă Ţara! Votaţi cu toţii, chiar şi cei din străinătate! Nu lăsaţi Ţara de izbelişte! Votaţi PL, PLDM sau AMN!
A comentat Prinţesă 06 iulie 2009, 11:25 | mergi sus ▲
Doina,linistestete un pic .Tu aici incurci rolurile .Noi suntem victima,nu voi ,caci romania a invadat R.M. si a talharit si asuprit populatia de aici.Cat priveste basarabenii care au luptat pentru A.R. ,ei au luptat pe frontul de nord,in Romania daca au luptat au fost putini si la asa faradelegi nu cred ca sau lasat.E o prostie si ce spui tu ca noi ucideam cu cruzime romanii,era razboi ,daca tu nu ucizi te ucid pe tine.Un alt aspect,care ma face sa ma indoesc de cruzimea basarabenilor fata de romani e ca in timpul cand mii de basarabeni erau inrolati in randurile A.R. ,armata romana intorcea armele impotriva aliatului sau Germania continuand sa lupte, alaturi de aceiasi basarabeni, impotriva naztishtilor.Si fiind ca vorbeai de curve,comportamentul romaniei in 1940 se poate de atribuit la aceasta categorie .Sa lesi parte din teritoriul tau in maina inamicului n1 al Romaniei ,fara a impusca nici un cartus ,e un comportament care basarabeanul a calificat drept o curvareala (tradare)
A comentat Independence day 06 iulie 2009, 11:34 | mergi sus ▲
Dar voi, pruto-nistrenilor, ce ati facut cu Transnistria la razboiul de pe Nistru? V-ati intors cu curul la cazaci si ati rupt-o la fuga!


Daca armata romana tragea un glonte in 1940, Romania disparea ca stat sub loviturile Rusiei, Ungariei, Bulgariei si Iugoslaviei. Ati fost voi, lifta pruto-nistrena, vreodata capabili sa simtiti tragedia din sufletul soldatului roman, urmas al lui Stefan cel Sfant al romanilor, al lui Mihai Viteazu si al lui Avram Iancu, pus in fata ratiunilor de stat din acel moment sa nu poata riposta in fata dusmanului lui etern? Ati incercat voi vreodata sa intelegeti inima grea, tragedia din sufletul romanului de asi vedea tara sfasiata, dusmanul rus si ungur pangarindu-i familia si semenii si tu sa fii incapabil de ai apara? Toti veneticii veniti de aiurea voiau sa se hraneasca din trupul Romaniei. In aceste conditii, stramosii nostri au facut ceea ce era normal in asemena conditii. Si Stefan al nostru ar fi facut la fel. Sunteti prea saraci cu duhul pentru a intelege sufletul nostru romanesc!
A comentat Balaur 06 iulie 2009, 12:10 | mergi sus ▲
Fratilor, nu va mai certati, nu vedeti ca ca asta se si vrea ? Satana din est nu mai are putere vazand ca suntem uniti in cuget si-n simtire si incearca sa introduca samanta discordiei in interiorul nostru. Nu cadeti prada uneltirilor diavolului din est, pana la urma azi nu mai conteaza ce a fost, atat timp cat mai avem o sansa pentru viitor, n-o irositi, doar impreuna vom putea birui Satana. Nu mai judecati trecutul, caci nu-l mai putem aduce inapoi pentru a-l schimba, traiti in prezent si fiti inteligenti, pentru un viitor mai bun. Folositi-va inteligenta, caci satana din est are mult mai putina decat voi, ei mizeaza pe impactul fortei brute si diversiunii asupra celor multi si slabi. Dejucati-le capcanele meschine si ramaneti uniti, caci asta e stilul lor de a dezbina pe cei uniti pentru a stapani. Suntem frati si asa vom ramane pentru totdeauna.
A comentat sfantul 06 iulie 2009, 12:13 | mergi sus ▲
aI DREPTATE SFINTULE DAR DIN PACATE MAJORITATEA BASARABENILOR NU GINDESC ASA! Vezi indivizi precum INDEPENDENCE DAY care invinuiesc Romania de tradare in conditiile in care dupa disparitia poloniei avea 800km de granita cu URSS si 400 km cu Germania Nazista, ambele state dorind distrugerea Romaniei, pt ca URSS sa puna mana pe intreaga moldova si linia carpatilor iar Germania nazista sa puna mana pe baragan si Valea Prahovei! Sa nu mai pun la socoteala Ungaria si Bulgaria care stateau si asteptau ca sacalii! Basarabeni precum cei care comenteaza mai sus acuza Romania ca i-a tradat in 1940 dar o acuza de asemenea ca i-a gonit pe rusi din basarabia in 1941! Cea mai mare porcarie e ca acuza romania de orice in lolc sa vada ca dusmanul e voronin si rusia! Nu dusmanul romanieri ci dusmanul copiilor lor! Basarabenii s-au bucurat de sprijinul si de increderea a unei mari parti a romanilor dar de cind porcul de voronin a inceput sa batjocoreasca romania in cel mai incalificabil mod multi romani au inceput sa-si puna mari intrebari privind sentimentele basarabenilor! SATANA DIN ESTY LUCREAZA PRIN OAMENI SI NU AR AVEA NICI O PUTERE DACA NU AR AVEA ATITIA ADEPTI PRINTRE LOCUITORII BASARABIEI DIN CARE MULTI VORBESC .LIMBA ROMANA!
A comentat doina 06 iulie 2009, 13:56 | mergi sus ▲
Doina,sa stii ca nu e chiar asa cum crezi tu,chiar daca venim aici sa invatatam,sa muncim,nu venim ca sa va furam...Nu stii de fapt ce s-a intamplat in Moldova in 2001 cand Voronin a cumparat voturile,a pacalit oamenii...Si sa stii ca nu toti basarabenii sunt asa cum iai numit .Mai bine zis nu ai trait nicio zi in Basarabia sa vezi ce reprezinta,sa vezi cata minciuna e in jur,sa vezi cum oamenii se chinuie,si nu stiu in cine sa mai creada.Poate au gresit undeva,dar pentru asta au platit mult mai mult decat crezi tu.E usor sa stai sa judeci oamenii,nu?mai ales cand nu stii cu adevarat ce se ntampla si cei in sufletul lor...Eu cred ca ura ta e una personala,si vrei sa ne arati cat ne urati,sa stii ca nu e chiar asa,romanii nu ne urasc, de 6 ani de cand sunt in Romania,nu am intalnit niciodata asemenea cuvinte pe care le-ai zis tu.Vrei tu sau nu vrei,noi tot o sa venim,pentru ca ne place si ne atrage,pentru ca ne simtim ca la noi acasa,de fapt suntem la noi acasa,asa ca va trebui sa ne suporti chiar daca nu-ti convine...
A comentat stela 07 iulie 2009, 06:59 | mergi sus ▲
Ai dreptate Stela, eu nu-i urasc pe basarabeni insa ma deranjeaza foarte tare cum o parte a populatiei acuza Romania si romanii de toate nenorocirile posibile! Eu nu pot sa-i suport pe basarabenii rusificati care si-au tradat limba si identitatea de neam! Pentru ceilalti basarabeni care nu au uitat ca sint romani am doar stima si respect! Romania e patria tuturor romanilor si romanii din basarabia trebuie sa se simta acasa oriunde ar fi in Romania! Pentru ceilalti care considera patria lor rusia totul ar fi OK daca si-ar insusi istoria rusiei, insa daca sint de partea rusiei si cu toate astea pretind istoria moldovei care este o parte a istoriei romaniei nu merita decit dispret!
A comentat doina 07 iulie 2009, 08:36 | mergi sus ▲
Rusine sa le fie celor care denigreaza si arunca cu noroi in patria lor mama Romania, invatand si locuind in Romania cu bursa de studii din banii romanilor saraci si amarati, care abia mai au cu ce sa-si cumpere mancare platind taxele si impozitele necesare acoperirii inclusiv a invatamantului, a burselor si a tuturor drepturilor de care beneficiaza romanii de peste hotare. Rusine sa le fie celor care beneficiaza de cetatenie romana si se plimba liber doar cu buletinul prin Romania si Europa si fac propaganda pozitiva comunismului, in tari in care oamenii au avut de suferit de pe urma bolsevismului si in Romania unde comunismul este intezis prin lege iar propovaduirea lui constituie infractiune. Rusine celor care se dezic de neamul si sangele lor de roman si uneltesc cu dusmanii tarii pentru bani sau alte beneficii materiale si-si vand strabunii, bunicii, parintii si fratii. Rusine celor ce vin la studii in romania iar in loc sa invete limba romana, ne propovaduiesc limba popoarelor saovietice care ne-au omorat, violat, talharit, ne-au exploatat ca pe sclavi si ne-au deportat ca pe animale in lagare comuniste.
A comentat 07 iulie 2009, 11:39 | mergi sus ▲
Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 08 iulie 2009, 21:49 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Economie

Luptele au intrat pe piața imobiliară. Cazul Pro Imobil
Compania imobiliară Pro Imobil, vizată într-un dosar penal, a suportat mai multe schimbări în perioada în care fondatorul afacerii era anunțat în căutare internațională, angajații fiind interogați. Business-ul a trecut pe o altă companie, de pe „Pro Imobil Grup” SRL [...] mai mult
Drumurile Moldovei – dăruite de străini, compromise de localnici
În timp ce instituţiile internaţionale susţin financiar construcţia drumurilor şi dezvoltarea infrastructurii în R. Moldova, o parte din societate acţionează distructiv asupra consolidării bunăstării R. Moldova: banii sunt folosiţi fraudulos, monitorizaţi insuficient, iar cetăţenii nu sunt informaţi transparent despre cheltuieli, fraude [...] mai mult
Comisar european, către Parlamentul României: Vă rugăm să faceţi ceva!
Comisia Europeană va da România în judecată la Curtea Europeană de Justiţie, dacă Parlamentul de la Bucureşti va adopta amendamentele aduse Ordonanţei de Urgenţă 64/2016 din sectorul gazelor naturale, a declarat, marţi, comisarul european pentru Energie, Miguel Arias Canete, într-o întâlnire la Bruxelles cu reprezentanţii [...] mai mult
PÂNĂ CÂND LEUL VA ÎNCOLȚI DOLARUL
Dolarul american a scăzut joi față de leul moldovenesc, la cotația de referință a Băncii Naționale a Moldovei, până la un nou minim record. Valuta americană a coborât cu 7 bani, până la 18 lei și un bănuț. Iar băncile comercile la cumprarea unui dolar oferă sub 18 lei. O cotaţie mai mică nu a mai fost [...] mai mult
BNM ȘI KROLL AU CALIBRAT METODELE DE RECUPERARE - SUNT SOLUȚII PENTRU TERMENELE DE PRESCRIPȚII
Reprezentanții Kroll au efectuat în luna iulie o vizită în Republica Moldova în cadrul căreia au fost identificate soluțiile juridice pentru a depăși obstacolele în recuperarea banilor, cauzate de existența termenilor de prescripție în legislația unor țări. De asemenea, cei de la Kroll au informat Chișinăul că ultimul [...] mai mult
Cei mai bogați oameni ai lumii au pierdut 41 de miliarde de dolari din cauza victoriei lui Trump
Miliardarul Carlos Slim, cel mai bogat om din Mexic și al cincilea din lume, a pierdut 5,1 miliarde de dolari în urma surprinzătoarei victorii a lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA, victorie care a dus la deprecierea cu 12% a peso-ului mexican și a șters 9,2% din averea lui Carlos Slim, transmite Bloomberg.
Potrivit analiștilor [...] mai mult
(doc) Moldatsa: Criza milioanelor irosite
Rude ale dem­ni­ta­ri­lor, anga­ja­te prin pro­te­cţie, sala­rii şi pri­me gra­se, lici­ta­ţii dubi­oa­se şi mili­oa­ne de lei chel­tui­ţi ine­fi­cient. Aces­tea sunt doar câte­va din­tre carac­te­ris­ti­ci­le [...] mai mult
Care este valoarea de piață a hotelului Codru
Hotelul Codru din centrul Capitalei urmează să fie achiziționat de Moldova Agroindbank. Potrivit estimărilor făcute de experții imobiliari, valoarea de piață a imobilului respectiv este de cel puțin cinci ori mai mare față de cea achitată în urma privatizării din 2008.
Pe 29 august Moldova Agroindbank a plasat un anunț prin [...] mai mult
Veaceslav Platon, scrisoare deschisă ambasadorilor: „Vreau să ştiţi cum ajung banii contribuabililor în buzunarul principalului mafiot şi dictator al Moldovei, Vladimir Plahotniuc”
Omul de afaceri Veaceslav Platon a adresat o nouă scrisoare ambasadorilor SUA şi UE acreditaţi la Chişinău, în care descrie cum sunt furaţi banii contribuabililor americani şi europeni după ce ajung în Republica Moldova. Platon deconspiră cum, prin intermediul unor scheme, banii ajung în buzunarele „cusute” [...] mai mult
De la banca lui Platon la banca lui Plahotniuc? Ce se va întâmpla cu Moldindconbank
Decizia fără precedent a Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) de a bloca circa 64% din acţionarii Moldindconbank şi de impune un administrator temporar pare a fi un pas logic în direcţia transparentizării și consolidării sectorului bancar.
"Măsuri similare referitoare la acționari au fost întreprinse anterior la Moldova-Agroindbank, ce au [...] mai mult

randat în 	0.2218 secunde