Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 martie 2024, ora locală: 14:27

 

Flori pentru Ştefan cel Mare

adăugat 02 iulie 2009, 09:52, la Opinii / Editoriale

Scriitori, politicieni, funcţionari şi oameni cu alte profesiuni au depus joi, 2 iulie, flori la monumentul lui Ştefan cel Mare din centrul capitalei, în ziua în care se împlinesc 505 ani de la moartea domnitorului, transmite Info-Prim Neo.

„Ştefan cel Mare este un exemplu de demnitate şi de mod în care trebuie să serveşti patria. Este un simbol al nostru, care, cu certitudine, va dăinui în timp. Iar aceste flori reprezintă un omagiu adus unui mare om, unui mare politician, unui adevărat patriot. Este de datoria noastră să cinstim şi să-i comemorăm pe cei care au fost înaintaşii noştri şi merită să le purtăm respectul”, a declarat preşedintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat.

Vicepreşedintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, a spus despre Ştefan cel Mare că este simbolul stabilităţii şi statalităţii R. Moldova, spre deosebire de unii urmaşi ai săi, care pretind a promova acest lucru.

„Ştefan cel Mare a avut o domnie de 47 de ani, timp în care a reuşit să aducă Moldova la cel mai înalt nivel de prosperitate, de recunoaştere, Moldova fiind recunoscută ca o putere regională care poate concura cu oricare din statele europene. Grav este că peste 500 de ani de la domnia lui Ştefan cel Mare ne confruntăm mai mult cu probleme interne. Am ajuns azi în situaţia în care PCRM a recurs la crimă pentru a se menţine la putere, ceea ce înseamnă că nu mai există limite pentru această formaţiune politică”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

Liderul Alianţei „Moldova Noastră” (AMN), Serafim Urecheanu, i-a cerut lui Ştefan cel Mare să vină pentru 2-3 zile. „Dacă Ştefan cel Mare ar fi prezent, la mulţi dintre trădătorii neamului şi lepădăturile care s-au înmulţit li s-ar reteza capetele”, a spus Urecheanu.

„Rădăcinile ţării, a neamului nostru, se trag de la Ştefan cel Mare, Domnitorul Moldovei care ne-a adus faima şi stima poporului în toată lumea, în toată Europa. Este cel care a menţinut relaţiile diplomatice cu toate ţările mari din lume, mai ales de pe continentul European, este cel care a menţinut credinţa noastră creştină şi nu a permis extinderea altor confesiuni în Europa. Nu poate fi comparat Ştefan cel Mare cu cei care azi vin pe întuneric să-şi facă obligaţiunile, mai lasă câte un coş de flori pe furiş. Şi aici vorbim de domnitorul-distrugătorul R. Moldova, tovarăşul Vladimir Voronin”, a mai spus Serafim Urecheanu.

Şi preşedintele Mişcării „Acţiunea Europeană” (MAE), Anatol Petrencu, crede că lui Ştefan cel Mare nu i-ar place să vadă ce se întâmplă în Moldova. „Lozinca Unire Moldoveni (lozincă promovată la începuturile independenţei R. Moldova – n.r.) este mai actuală ca oricând. Este necesar ca, cel puţin, cei care sunt azi în faţa monumentului să se unească şi să se regăsească pe o listă comună la alegerile din 29 iulie”, a spus Petrencu.

Preşedintele Uniunii Scriitorilor (USM), academicianul Mihai Cimpoi, a spus că Ştefan cel Mare va rămâne pentru noi toţi un model de viitor care a ştiut să-şi apere ţară, s-o gospodărească bine. „Ideea europeană a fost şi ideea lui Ştefan cel Mare, fiindcă el a visat la unire a popoarelor europene sub semnul valorilor creştine”, a mai spus Cimpoi.

Preşedintele Vladimir Voronin a depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare până la solemnitatea la care au participat partidele anticomuniste şi funcţionari de la Primăria Chişinău. Într-un comunicat al serviciului de presă al Preşedinţiei se precizează că şeful statului a fost însoţit de consilieri prezidenţiali, şefi ai serviciilor şi angajaţi din cadrul Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova.

Ştefan al III, supranumit Ştefan cel Mare, a fost domn al Moldovei între 1457 şi 1504.

Autor: Info-Prim Neo
Sursa: www.info-prim.md
Am fost la monumentul lui Stefan cel Mare dupa ce toate partidele au depus flori, am facut fotografii si am mers acasa.
A comentat studenta la Chisinau 02 iulie 2009, 10:05
Doamne,Maria ta,ajuta-ne pe noi romanii dintre Nistru si Tisa sa ne recapatam mandria si orgoliul si sa dam de pamant cu toti nevolnicii care vor sa bage vrajba intre noi,frati intru sange,fiii aceluiasi neam !
A comentat micael 02 iulie 2009, 16:45

Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 02 iulie 2009, 16:46
Mai baeti, pentru toti ( inafara de Micael ) pentru ca el abea se pregateste sa faca o vizita pe locurile moldave ,pe la manastiri si bisericile din Moldova ,la mormintul lui Stefan cel Mare . Am o rugaminte la toti , mai ales cei de pe la Iasi , Suceava ,Botosani . Am Fost pe la Wikipedia , am vazut acolo o fotografie care ma interesat. Se numeste SABIA LUI STEFAN CEL MARE . Sunt amator de arme reci . Imi place sa ma joc cu ele. Diferite legende ,precum ca azi rar cine ar putea sa ridice sabia ceia ,mai ales so minueasca un timp in lupta . Si dupa foto se vede ca e cam lunga , dar cum stim Stefan cel Mare nu era de statura inalta . Interesant ,nu? Unde o pot vedea , la Putna la mormint , poate la Suceava in cetetea de scaun este muzeu si foto e de acolo , nu stiu , dar as dori mult so vad de aproape . Cine imi da ceva informatii la subiect .Unde e sabia lui Stefan cel Mare ? Multumesc mult!!!
A comentat j.PHILIPS 02 iulie 2009, 21:00
Uite Urechila chit de frumos spune !!! Sa venit Maria Sa chind era el primarul Chisinaului , azi erau numai doi in opzitie comunistilor . Nu prea as crede ca prin Romania ar lauda pe cineva sa invie El azi sa vada !!!!
A comentat j.PHILIPS 02 iulie 2009, 21:09
Bre,j.PHILIPS,fratele meu,de ce vrei sa ma scoti asa de repede din ecuatie ?! :-)
Oare vrei sa-i ataci subtil pe moldovenii de pe la Iasi si sa-i acuzi(sa ne acuzi)ca n-am fost in stare sa pastram sabia lui Stefan cel Mare si Sfant in tara.
Crezi ca ei,moldovenii de pe la Iasi sunt mai vinovati decat mine,un biet oltean,de o asemenea palma pe obrazul nostru de romani la urma urmelor,asa cum suntem cu toti de fapt?!

Apropo,sabia Mariei Sale Stefan cel Mare si Sfant se afla actualmente la Istanbul,Turcia intr-un muzeu si daca nu ma insel ,in 2004 cand se implineau 500 ani(jumatate de mileniu,cata vreme a trecut de atunci)de la trecerea Mariei sale la cele vesnice,a fost adusa in tara pentru scurta perioada pentru vedere si inchinare tot la Putna.
Cu toate ca Adrian Nastase a incercat sa-i "mituiasca" pe turci si sa accepte in schimbul unei recompense deloc neglijabila,sa renunte la dreptul lor asupra sabiei lui Stefan si sa ne o cedeze,astfel incat sa ramana la capataiul Domnitorului in Tara,insa nu s-a putut,asa ca Sabia Mariei sale se afla si astazi la Istanbul.

Dar cum Turcia se zbate si face tot posibilul sa adere la UE,eu sper ca pana atunci vom avea si noi politicieni adevarati in fruntea tarii care vor stii sa negocieze asa cum trebuie,revenirea sabiei Mariei sale stra-nepotilor sai,pe care ne-a iubit atat de mult.
A comentat micael 02 iulie 2009, 23:28
j.PHILIPS,frate,ca tot adusesi vorba in al doilea tau coment despre politicienii corupti de pe ambele maluri ale Prutului,stii la inceputul anilor `90 niste asa-zisi intelectuali printre care Mircea Dinescu si altii,pe care ii respect de astfel,dar nu prea mai ii am la suflet LOL,au zis despre Casa Poporului,actual Palat al Parlamentului,ca este o monstruozitate ce-ar trebuii daramata doar pentru ca fusese ridicata de Ceasca si de comunistii sai !
Apropo,ne-a costat enorm de mult ridicarea ei,ceva in jurul a 8 miliarde de $,in conditiile in care ajunseseram niste simpli sclavi pentru comunistii de atunci(maica ce timpuri am prins si eu,chiar daca eram copil pe vremea aceea !)si la a carei constructii am tras din greu,au murit oameni acolo,au fost daramate biserici ,unele vechi de sute de ani,altele au fost pur si simplu mutate in alt loc.

Si de atunci,de cand am auzit o asemenea absurditate si nesuferindu-i pe politicienii si pe anumiti formatori de opinie care s-au ridicat si au aparut in fata dupa revolutia din `89,mi-am zis :
Bre,daca tot daramam Palatul Parlamentului,macar hai sa-i inchidem inainte pe toti fosti securisti si comunisti inauntru din politica,servicii secrete,mass-media,macar sa facem o treaba buna,daca tot e sa ne apucam de ceva !
Insa daca le spui idea asta in fata,sa vezi neica,ce se supara,cum sa pateasca ei asa ceva,cei mai mari "revolutionari" ai neamului acesta si cand colo ei sunt pleava societatii romanesti ce au dat din coate in vremuri tulburi si au iesit in fata,ca mucegaiul iarna pe pereti !

Comentariul acesta a fost asa ca sa-mi exprim o frustrare,ca tot m-a acuzat cineva odata aici,ca nu prea critic clasa politica de pe Dambovita,dar mai ales ca sunt banat pe Unimedia si nu mai am unde sa-i injur pe cripto-comunisti ! LOL !
A comentat micael 03 iulie 2009, 00:16

Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 03 iulie 2009, 00:17
Maiculita,ce melodie ascult acum in plina noapte.

http://www.youtube.com/watch?v=rIJHaQ8EGn0


:-)
A comentat micael 03 iulie 2009, 00:25
E timpul sa constientizam ca nu suntem in fata monumentului lui Lenin si sa repetam ritualul formal de depunere de flori cu o usoara inclinare a fruntii. Din moment ce a fost canonozat drept "SFANTUL VOIEVOD STEFAN CEL MARE" nu se mai poate de zis "Stefane" sau simplu "Stefan cel Mare" sau alogic "Stefan cel Mare (si pe de asupra in anexa) si Sfant". S-ar cuveni sa ne facem cruce si sa-i adresam rugaciunea noastra celui care a devenit "Sf. Voievod Stefan cel Mare". Se cere de redactat respectiv inscriptia pe monumente, adugandu-se o cruce de inchinare, precum si denumirile strazilor ce poarta numele Sfantului Voievod.
A comentat Ioan 03 iulie 2009, 08:52 | mergi sus ▲
pentru patriotul j.philips
o copie a sabiei se afla la muzeul minastirii Putna.Sabia a fost furata de soliman magnificul in 1538,pe timpul domniei lui Petru Rares.(dar tu stiai lucrurile astea;vezi "sabia lui Stefan cel Mare si Sfint")
Maria Ta da-le minte la rataciti!
A comentat moldovalahul 03 iulie 2009, 12:25 | mergi sus ▲
Micael, nu tu ai spus ca nai fost niciodata si ar fi bine sa gasesti ceva timp sa faci o vizita prin moldova ? Pai atunci carei ecuatia ? Asta am avut in vedere , nu sa te supar cu ceva.Micael ,nici nu stiu cum sa scriu ,ce sa scriu despre. Despre porcaria asta am aflat nu demult . Sincer nu stiiam ,si nici nu vroiam sa cred in asa ceva , pentru ca e de necrezut . La TVRI o emisiune in timp ce eram putin ocupat si ceva auzeam despre sabie . Am lasat totul sa ascult mai bine . Nu vroiam sa cred . Da ,apropo , nu atac pe nimeni de prin Moldova cum zici . Moldovalahule patriot ratacit ,nu stiiam , De ce am intrebat , am vrut sa stiu precis . Daca e asa ,apoi vai de capul nostru. Va dati seama ca nu strachina si lingura, sau arcul care da drumul la sageti si unde cadea sageata se apucau baetii de santier (manastiri ,biserici ). Baaaaaai ,sabia ,care reteza capatinele paganilor .Care a aparat tara atitea ani . EL doar nu statea in cabinet si astepta darea de saema de pe front . Pe Catalan si in fruntea oastei !!!!Daca intradevar a fost furata ,paganii de turci nau nici un drept . Stim ca nu toti au fost ca Stefan Cel Mare , erau si curve ,lingai ,fricosi ,mizerie de tot soiul . Poate a fost vinduta ,schimbata ,cadonata . Asta e alta situatie ,dar in orice caz sabia in original (copia nu ma aranjaza ) trebue sa fie alaturi de EL! Mai bine fara sabie dechit cu copie , e o injosire fara margini , de parca in mormint tot e copie . Mama dracului de Basescu si Diaconescu ,cu ce se ocupa , fac labe privind porno chind tezaurul principal al neamului poate fi scuipat de orice boritura de turc . Inchipuitiva un miracol - MARIA SA invie pe un minut si intreaba undei sabia . RUSINE!!!!!
A comentat j.PHILIPS 03 iulie 2009, 23:55 | mergi sus ▲
j.PHILIPS,frate,se pare ca am facut o gluma proasta,deh,se mai intampla !
In legatura cu Basescu,Diaconescu si alti tembeli de pe la Bucuresti...ce sa faca astia ,daca sistemul care ar trebuii sa revolze astfel de probleme este prost si mai ales economia tarii este inca slaba.
Fratele meu,sunt atat de multe probleme in Tara Mama si multe lucruri merg pe dos,incat uneori imi e mie rusine de gasca asta nenorocita care s-a catarat la putere dupa `90.
Si ca sa vezi ca avem mult mai multe valori printre straini ,pe langa sabia lui Stefan cel Mare si Sfant,am sa-ti amintesc doar de Tezaurul romanesc de la Moscova,ce contine valori inestimabile ale acestui neam,de la tablouri de Grigorescu pana la giuvaerele Casei Regale,closca cu puiii de aur,documente scrise ale unor mari romani etc.
Si inca un tezaur care este mai putin cunoscut si anume,tezaurul manuscriselor si arhivelor romanesti din Ardeal,care atesta fara drept de tagada,drepturile istorice ale romanilor in Transilvania...si cu toate ca am cucerit de doua ori Budapesta in secolul 20,totusi am fost oameni si n-am profitat de ocazie sa ne luam acasa ceea ce este al nostru,crezand ca ungurii vor avea pana la urma bunul simt sa ni le returneze de buna voie,dar ne-am inselat .

Vezi tu,fratele meu,istoria este complexa si cum zicea personajul lui Mihai Viteazu,austriecilor in filmul regizat de Sergiu Nicolaescu,cand se dusese la Viena sa caute sprijin militar impotriva turcilor :
In timp ce voi(austriecilor)ridicati bisericile si cladirile aceaste marete,noi (romanii) tinem oastea otomana departe de voi !
A comentat micael 04 iulie 2009, 00:53 | mergi sus ▲
j.PHILIPS, dupa cat am mai citit si eu prin media si forumurile de sorginte pruto-nistreana, stiam ca esti un antiroman inveterat. De ce te intereseaza pe tine sabia celui mai mare roman? Vrei sa mori taiat de aceasta sabie? Ai merita, antiromanule!
A comentat Un roman de la Vaslui 04 iulie 2009, 04:39 | mergi sus ▲
Bre,Vasluiene,rusine sa-ti fie !
A comentat micael 04 iulie 2009, 15:34 | mergi sus ▲
Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !

Aruncaţii la groapa de gunoi a istoriei, la alegerile repetate din 29 iulie pe cripto-comunisti ☭ ,pe ciocoii şi slugoii fără pic de coloană vetebrală ai Moscovei, ce vă prostesc pe faţă,promiţându-vă aderarea la UE si NATO cu ajutorul Rusiei !!! Ce cretinătate,ce creiere atrofiate !

Ardeti buletinele batranilor care inca nu s-au trezit la realitate si mai cred in cripto-comunistii acestia fripturisti si machiavelici !

"Basarabia, lacrima neamului românesc"

"România nu uita,Basarabia este a ta."

Votaţi schimbarea cu gândul la eroii nostri,la martirii nostri,ai intregului neam românesc .

Nu vă vom uita niciodata :Valeriu Boboc de 23 de ani ,Ion Tabuleac de 22 ani,Eugen Ţapu de 26 ani si Maxim Canişev de 20 de ani.

Victimile inocente ale cripto-comunismului.

Pink - Dear Mr President subs in romanian SOS Moldova

http://www.youtube.com/watch?v=biYav5QGZ1A

Basarabia Lui Dumnezeu

http://www.basarabeni.ro/stiri/editoriale/basarabia-lui-dumnezeu-material-video-395/

"Da, de la Roma venim din Dacia traiană, suntem români şi punctum." - Eminescu
A comentat micael 04 iulie 2009, 15:35 | mergi sus ▲
Vasluiene , laudabil ca citesti (in genere). Vezi ,incearca , poate reusesti sa mai citesti si printre rinduri .
A comentat j.PHILIPS 04 iulie 2009, 21:39 | mergi sus ▲
Sabia lui Stefan cel Mare, adevarata sabie a lui Stefan cel Mare e la turci, in muxeul national de istorie este asa zisa sabie al marelui domnitor, dar nu e cea adevarata.
A comentat studenta la Chisinau 07 iulie 2009, 11:04 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Opinii / Editoriale

octavian-tacu,
Octavian Țâcu // O altă Găgăuzie
În căutarea Timpului pierdutCei care au urmărit scrierile de la Timpul de altă dată își amintesc despreseria de articole dedicate practicilor și politicilor statal/imperiale de construcție identitară, prin care arătam cum anumite grupuri etnice sunt fragmentate și făcute altceva decât pornirile lor [...] mai mult
Canibalismul sovietic: cum i-au deprins rușii pe basarabeni să se mănânce între ei. La propriu
Documentele sovietice publicate atestă 66 de cazuri de canibalism în Basarabia între anii 1946-1947, nu 39 așa cum susține raportul prezentat în 2010 Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (link). E vorba de documentele publicate în volumul lui Anatol Țăranu, ”Foametea în Moldova sovietică 1946-1947”, [...] mai mult
work-and-travel,
Senatului american DECIDE: programele de Work and Travel rămân în vigoare, în ciuda dorinței administrației Trump
Programele de Work and Travel SUA rămân, nu se anuleaza, dimpotriva, devin mai sigure, Senatul american a votat amendamentul care protejează Programul J1, care se referă la schimburile interculturale pentru străini. Din J1 fac parte programele de Intern, Trainee, Camp Counselor, Au Pair și cunoscutul program Work and Travel, de care beneficiază [...] mai mult
EFECTELE CANICULEI: COD PORTOCALIU DE DELIR
”Plahotniuc a folosit România, pentru a-i interzice lui Rogozin să ajungă la Chișinău, iar autoritățile de la București au căzut în capcana oligarhului; Declararea lui Rogozin persona non-grata a fost făcută în complicitate cu Moscova, cu scopul de a crea impresia că Plahotniuc este antirus; Plahotniuc [...] mai mult
ANDREI NĂSTASE, DESPRE „PROBA” IGP ÎMPOTRIVA „PARTIDULUI NOSTRU”
Mercenarii de elită ai lui Plahotniuc s-au dovedit a fi niște măscărici. Jizdan și Pânzari nu sunt poliția, așa cum încearcă să se etaleze protagoniștii persecuțiilor tinerilor din 7 aprilie 2009. Ei sunt niște circari jalnici. Aşa a reacționat liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, la „proba” prezentată [...] mai mult
Doc// Martori falși în dosarul lui Vlad Filat
Trei tinere din Federația Rusă, care par să nu știe nici cu spatele despre situația din Republica Moldova, figurează în calitate de martori-cheie în răsunătorul dosar de corupție în cadrul căruia este judecat Vlad Filat. Potrivit declarațiilor depuse de Ilan Șor în instanță, ele ar fi intermediat [...] mai mult
MAIA SANDU : „Moldova nu s-a predat... Moldova există, Moldova luptă!“
Primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova s-a încheiat cu un rezultat puțin onorabil guvernării controlate de controversatul oligarh Vlad Plahotniuc. Doi candidați ai opoziției au trecut în turul doi. De altfel, candidații opoziției au adunat peste 90% din voturile exprimate în primul tur. Pe primul loc, [...] mai mult
Stratfor: Alegerile prezidențiale din Moldova ar putea declanșa un conflict între partide
Alegerile prezidențiale din Republica Moldova ar putea declanșa un conflict între partidele pro-ruse și partidele pro-occidentale. Deși candidatul pro-Rusia din partea Partidului Socialiștilor cel mai probabil va primi cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor, al doilea tur ar putea fi mult mai strâns. Indiferent de cine [...] mai mult
OPINII // Unirea şi provocările din jurul ei
În această perioadă s-a discutat foarte mult despre Unirea Republicii Moldova cu România, totul plecând de la un incident care a avut loc în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, când liderii unei manifestaţii unioniste au decis să schimbe traseul, iar Jandarmeria a intervenit, i-a reţinut [...] mai mult
Sturza, despre „COPIII” lui Mark Tkaciuk și cine e VERIGA SLABĂ a trioului Dodon – Lupu - Plahotniuc
Fostul premier Ion Sturza consideră că anume fostul consilier prezidențial Mark Tkaciuk, este omul care a avut grijă să-i aducă în anturajul lui Vladimir Voronin pe Igor Dodon, Marian Lupu și Vlad Plahotniuc.
„Abil, viclean, erudit, dar și încăpățânat în a influența „lumea”, Tkaciuk cunoștea perfect limitele [...] mai mult

randat în 	0.1108 secunde