Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

28 aprilie 2024, ora locală: 18:55

 

Gindirea “democrata si nationala” a PCRM! Priviti si va uimiti!!!!

adăugat 06 noiembrie 2010, 09:53, la Opinii / Editoriale

comunisti,democratie,voronin,tkaciuk,r.moldova,basarabeni

In urma cu citeva zile, va spuneam ca voi incepe sa postez materiale primite de la unii dintre voi. M-am decis ca primul dintre acestea sa fie un document care indica exact gindirea politica „democrata si nationala” a PCRM. Dar inainte de a-l citi, vreau sa fac unele precizari, pentru ca sint sigur ca va veti intreba daca documentul este sau nu real.


Sincer, nici eu nu stiu, dar va amintiti ce va spuneam la inceput, ca si printre (ex)comunisti sint persoane care nu vor sa fie considerati „sobolani rosii”? Probabil ca acestia vor sa spuna adevarul, vor sa scape de conducerea de tip sovietic, grobiana, dictatoriala si, evident, antidemocratica si antinationala! Celor care inca nu cred acest lucru, le recomand sa mai citeasca presa de la Chisinau din anul 2010! Nu spun doar eu ca PCRM este antinational; au spus-o si fosti membri PCRM, unii chiar fondatori.


De exemplu, il mai tineti minte pe Iacob Timciuc? Citez: „Exista o grupare de politicieni care a uzurpat executivul politic si a introdus oameni care sint promovati de ei, au ignorat opinia partidului. Si astazi partidul a trecut pe calea antinationala”. O spunea chiar Timciuc cind si-a dat demisia din PCRM in martie acest an, acuzandu-l direct pe Mark Tkaciuk; „In partid acum iau decizii cativa oameni”, mai spunea Timciuc atunci. Dar de Svetlana Popa, la fel demisionara in martie, odata cu Timciuc? Ea declara presei ca „partidul se transforma intr-un SRL din cauza lui Tkaciuk”. Cine e Tkaciuk stiti si voi mai bine, iar daca nu, cititi materialul postat.


Nu spun ca cei doi – Timciuc si Popa – au fost mai buni sau sint acum total schimbati, dar de ce nu ati crede ca cineva din PCRM vrea altceva, vrea un alt fel de partid? Nefiind membru al PCRM si neluind parte la sedintele lor, trebuie sa ma incred in altii, care spun ce vad din interiorul lor. La randul lor, analistii politici adevarati sa-si spuna parerea daca este sau nu adevarat ce se spune si dovedeste despre „sobolanii rosii”!


Cititi documentul cu atentie si spuneti daca gresesc cand cred cu convingere ca asa a fost! Nu asta au facut in preajma referendumului? Nu asta a fost politica lor ani de zile? Nu asta vor face su siguranta daca, Doamne pazeste, vin iar la putere?


In final, va mai zic cu certitudine ca cel care mi-a trimis documentul (evident, nu pot spune cine este) il are de la „cineva apropiat unei persoane pana nu demult era folosit de PCRM si Vova, in ciuda lui Mark Tkaciuk, care l uraste” (am citat din mesajul primit de la prietenul nostru de acasa, cu acordul sau). Prietenul meu nu a vrut sa-mi dea detalii, dar mi-a spus asa: „E vorba de A. S.: nu e Kissinger, desi ar fi vrut, si nu e nici ginerele lui Voronin, desi a gustat din fructul interzis”!

Voi ce ziceti? Mai are cineva curajul sa spuna tuturor adevarul?

 


 

 


 


Si iaca si traducerea


Strict confidenţial


Preşedintelui PCRM V.N. Voronin


Cu privire la poziţia PCRM faţă de referendum şi tactica noastră în perioada campaniei electorale


Stimate domnule preşedinte,


Pe 13 iunie va a ea loc plenara PCRM la care va trebui sa luam o decizie privind tactica PCRM fata de referendumul de modificare a Constituţiei iniţiat de AIE. Consider că unica soluţie justă pentru PCRM este boicotarea referendumului, deoarece în cazul în care acesta va fi organizat cu succes PCRM nu va avea un candidat pentru funcţia de preşedinte capabil sa lupte cu oponenţii noştri de baza, Fialt si Lupu.


Trebuie sa înţelegem ca, în cazul în care AIE îşi va construi corect campania pro referendum, boicotarea referendumului nu va fi simplu de realizat. Iată de ce pentru atingerea acestui obiectiv va fi necesară implicarea fiecărui membru de partid în parte.


Pe lângă mobilizarea partidului va trebui să punem în aplicare scenarii complementare care ar crea confuzie si a-i lipsi pe oameni de motivaţia de a ieşi la votare. In acest sens, este necesara compromiterea celor doi pretendenţi la fotoliul prezidenţial – Lupu si Filat. Pentru compromiterea lui Lupu, în afară de acţiunile asupra cărora am convenit anterior, poate fi folosit conflictul dintre V. Topa si V. Plahotniuc si lansarea unei campanii anti Plahotniuc pentru compromiterea lui Lupu. Este necesar a-l convinge pe fiecare alegator ca atunci când spui Lupu de fapt spui Plahotniuc. Proiectul trebuie pus în aplicare concomitent cu lansarea oficiala a campaniei de boicotare a referendumului.


Pentru compromiterea lui Filat trebuie readuse în atenţia opinie publice toate scandalurile legate de contrabandă şi privatizare în care acesta a fost implicat. Chiar daca aceste lucruri au mai fost spuse si nu au produs efectul scontat este necesar de a reveni la fiecare episod în parte pentru ca fiecare alegător când va auzi cuvântul Fialt sa-l asocieze cu „contrabandist”.


Atât pentru compromiterea lui Lupu, cat si a lui Fialt trebuie sa utilizata alianţa cu Ghimpu si ura unei anumite pârti a populaţiei faţă de români. Trebuie sa le spunem alegătorilor că anume unionistul Ghimpu este liderul real al Aliantei iar Filat şi Lupu sunt unionişti camuflaţi. In realitate ei sunt marionetele lui Ghimpu şi că retorica lor proeuropeană este un camuflaj pentru lichidarea statalităţii moldoveneşti şi unirea R. Moldova cu Romania.


Succesul în boicotarea referendumului va depinde în mare măsură de implicarea structurilor de partid. Ştiţi foarte bine că după opt ani de aflare la putere, structurile noastre nu sunt pregătite să activeze în opoziţie, mulţi dintre cei care sunt cu noi au devenit membri de partid pentru a accede în funcţii de stat. Mulţi dintre cei care au lucrat în campaniile noastre electorale la nivel local în anii trecuţi sunt demoralizaţi. Pentru a ridica moralul membrilor noştri de partid este necesar ca la plenară să fie enunţaţi cei 10 paşi pe care îi va face PCRM imediat după revenirea la putere:


Constituirea unei comisii în interiorul partidului ( Zagorodnaii, Misin, Sirbu) care ar pregăti propuneri privind anularea tuturor legilor adoptate de parlamentul sub conducerea lui Ghimpu.
Rechemarea imediata a tuturor ambasadorilor numiţi de guvernul Filat.
Demiterea procurorului general Zubco şi readucerea în funcţie a fostului procuror V. Gurbulea
Preluarea imediata controlului asupra MAI şi SIS prin readucerea lui Gh. Papuc si A. Resetnikov în aceste institutii.
Atragerea la răspundere penală a liderilor partidelor din AIE şi a trădătorilor care au abandonat PCRM.
Atragerea la răspundere penală a busnesmanilor care au susţinut financiar partidele din alianţa în perioada aflării PCRM în opoziţie.
Restricţionarea la maximum a accesului cetăţenilor noştri în România (inclusiv la studii).
Reintroducerea regimului de vize pentru cetăţenii romani, restabilirea sârmei ghimpate de pe Prut si examinarea posibilităţii de ieşire a RM din Convenţia privind micul trafic la frontieră.
Închiderea Consulatelor României de la Bălţi şi Cahul.
Reluarea eforturilor pe plan extern pentru a bloca procedura de acordare a cetăţeniei romane.

Pentru a obţine efectul propagandistic şi electoral scontat, aceste măsuri urmează să fie anunţate după boicotarea cu succes a referendumului.
Vă rog foarte insistent, stimate Vladimir Nicolaevici, să examinaţi cât mai curând posibil propunerile făcute şi să ne anunţaţi despre decizia luată ca să reuşim să pregătim materialele pentru plenara din 13 iunie a.c.
Cu stimă, Mark Tkaciuk
7 iunie 2010


Autor: UNIMEDIA
Sursa: unimedia.md


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Opinii / Editoriale

octavian-tacu,
Octavian Țâcu // O altă Găgăuzie
În căutarea Timpului pierdutCei care au urmărit scrierile de la Timpul de altă dată își amintesc despreseria de articole dedicate practicilor și politicilor statal/imperiale de construcție identitară, prin care arătam cum anumite grupuri etnice sunt fragmentate și făcute altceva decât pornirile lor [...] mai mult
Canibalismul sovietic: cum i-au deprins rușii pe basarabeni să se mănânce între ei. La propriu
Documentele sovietice publicate atestă 66 de cazuri de canibalism în Basarabia între anii 1946-1947, nu 39 așa cum susține raportul prezentat în 2010 Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (link). E vorba de documentele publicate în volumul lui Anatol Țăranu, ”Foametea în Moldova sovietică 1946-1947”, [...] mai mult
work-and-travel,
Senatului american DECIDE: programele de Work and Travel rămân în vigoare, în ciuda dorinței administrației Trump
Programele de Work and Travel SUA rămân, nu se anuleaza, dimpotriva, devin mai sigure, Senatul american a votat amendamentul care protejează Programul J1, care se referă la schimburile interculturale pentru străini. Din J1 fac parte programele de Intern, Trainee, Camp Counselor, Au Pair și cunoscutul program Work and Travel, de care beneficiază [...] mai mult
EFECTELE CANICULEI: COD PORTOCALIU DE DELIR
”Plahotniuc a folosit România, pentru a-i interzice lui Rogozin să ajungă la Chișinău, iar autoritățile de la București au căzut în capcana oligarhului; Declararea lui Rogozin persona non-grata a fost făcută în complicitate cu Moscova, cu scopul de a crea impresia că Plahotniuc este antirus; Plahotniuc [...] mai mult
ANDREI NĂSTASE, DESPRE „PROBA” IGP ÎMPOTRIVA „PARTIDULUI NOSTRU”
Mercenarii de elită ai lui Plahotniuc s-au dovedit a fi niște măscărici. Jizdan și Pânzari nu sunt poliția, așa cum încearcă să se etaleze protagoniștii persecuțiilor tinerilor din 7 aprilie 2009. Ei sunt niște circari jalnici. Aşa a reacționat liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, la „proba” prezentată [...] mai mult
Doc// Martori falși în dosarul lui Vlad Filat
Trei tinere din Federația Rusă, care par să nu știe nici cu spatele despre situația din Republica Moldova, figurează în calitate de martori-cheie în răsunătorul dosar de corupție în cadrul căruia este judecat Vlad Filat. Potrivit declarațiilor depuse de Ilan Șor în instanță, ele ar fi intermediat [...] mai mult
MAIA SANDU : „Moldova nu s-a predat... Moldova există, Moldova luptă!“
Primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova s-a încheiat cu un rezultat puțin onorabil guvernării controlate de controversatul oligarh Vlad Plahotniuc. Doi candidați ai opoziției au trecut în turul doi. De altfel, candidații opoziției au adunat peste 90% din voturile exprimate în primul tur. Pe primul loc, [...] mai mult
Stratfor: Alegerile prezidențiale din Moldova ar putea declanșa un conflict între partide
Alegerile prezidențiale din Republica Moldova ar putea declanșa un conflict între partidele pro-ruse și partidele pro-occidentale. Deși candidatul pro-Rusia din partea Partidului Socialiștilor cel mai probabil va primi cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor, al doilea tur ar putea fi mult mai strâns. Indiferent de cine [...] mai mult
OPINII // Unirea şi provocările din jurul ei
În această perioadă s-a discutat foarte mult despre Unirea Republicii Moldova cu România, totul plecând de la un incident care a avut loc în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, când liderii unei manifestaţii unioniste au decis să schimbe traseul, iar Jandarmeria a intervenit, i-a reţinut [...] mai mult
Sturza, despre „COPIII” lui Mark Tkaciuk și cine e VERIGA SLABĂ a trioului Dodon – Lupu - Plahotniuc
Fostul premier Ion Sturza consideră că anume fostul consilier prezidențial Mark Tkaciuk, este omul care a avut grijă să-i aducă în anturajul lui Vladimir Voronin pe Igor Dodon, Marian Lupu și Vlad Plahotniuc.
„Abil, viclean, erudit, dar și încăpățânat în a influența „lumea”, Tkaciuk cunoștea perfect limitele [...] mai mult

randat în 	0.5507 secunde