Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

5 mai 2024, ora locală: 12:07

 

(VIDEO) Români violaţi în grup de vecini. Imagini şocante

adăugat 17 mai 2011, 19:12, 22:12 la Opinii / Editoriale • Articol publicat de Octavian Balan

moldova,romani.basarabeni,lupu,filat,chirtoaca,ghimpu,viol

Senzaţional!Vă prezentăm în continuare imagini şocante din realitatea ultimelor zile. Români supuşi unui viol în grup de vecini!

Articolul în cauză se referă la lucruri grave, care ar trebui să intereseze pe toată lumea. Este vorba despre evenimente şi decizii luate pe plan internaţional care afectează viitorul românilor, indiferent dacă aceştia trăiesc în România sau Republica Moldova. Şi, până la urmă, se poate spune că este vorba şi despre un “viol”. Situaţia internaţională actuală plasează România şi românii într-una dintre cele mai ingrate situaţii. Deşi calitatea de membru UE ar trebui să ne ofere singuranţă economică şi politică, viaţa de zi cu zi ne demonstrează contrariul. Vina nu este numai a contextului politico-economic actual, ci şi a clasei politice autohtone din ultimii 20 de ani şi, în special, din ultimii 6 ani. Însă, Europa Unită s-a dovedit a fi mai dezbinată ca oricând. Rusia, deşi nu mai este ce a fost, capătă o influenţă din ce în ce mai mare asupra marilor puteri din UE. Iar românii şi România par să devină din nou victimele înţelegerilor dintre marile cancelarii.

În situaţia dată, românii nu au nici un motiv să spere că le va fi mai bine. Plasarea unor elemente ale sistemului american antirachetă pe teritoriul României este un compromis necesar. Dacă cineva speră în apariţia câinilor cu covrigi în coadă, după eventuala finalizare a proiectului Deveselu, se amăgeşte în zadar. Este vorba, din nou, despre o alegere a răului cel mai mic. În orice caz, această decizie a iritat Moscova mai mult decât orice altă mişcare a României din ultimele două decenii. Ameninţarea lansată SUA cu ieşirea din tratatul START este doar un aspect al problemei. Pentru că, din punct de vedere economic, Federaţia Rusă nu prea are cum să afecteze România, Kremlinul îşi canalizează eforturile asupra unei probleme dureroase pentru Bucureşti: Republica Moldova. Iar, în atingerea scopurilor sale, se foloseşte şi de vasalul său, Ucraina.



KGB în campania de la Chişinău

Români violaţi în grup de vecini. Imagini şocante basarabia

Cititorii de la Bucureşti sunt mai puţin familiarizaţi cu faptul că, în momentul de faţă, în Republica Moldova, se dă o luptă crâncenă pentru câştigarea, la 5 iunie, a capitalei Chişinău. Sprijiniţi de Moscova, comuniştii au arătat că sunt capabili să scoată în stradă zeci de mii de oameni, pe 9 mai. Despre sprijinul financiar primit de candidatul comunist Igor Dodon din Rusia s-a scris pe larg în presa din Basarabia. Moscova a pornit o campanie mediatică fără precedent. Iar, în ajutorul acesteia, se pare că a venit şi Kievul, care are, de asemenea, interese economice şi geo-politice în păstrarea Chişinăului în sfera de influenţă răsăriteană. Bineînţeles, mijloacele KGB-iste au fost folosite din plin. Un exemplu concludent este acela că, începând cu 22 aprilie 2011, au fost editate şi răspândite în Chişinău aproximativ 50.000 de exemplare ale pretinsei publicaţii periodice „Ziarul de Chişinău”, folosindu-se machetele, rubricile şi sloganul săptămânalului “Ziarul de Gardă”. Victimă a unei metode similare a fost şi consacratul cotidian TIMPUL. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, redacţia Ziarului de Gardă (ZdG) a sesizat organul de urmărire penală al MAI că ziarele distribuite ilegal conţin logoul, corpul de literă, numele de rubrici ale redacţiei ZdG. Totodată, redacţia a considerat că prin publicaţiile ilegale i-a fost cauzat un prejudiciu moral, estimat la circa 500 000 lei. “Urmare acţiunilor investigativ-operative, Serviciile specializate ale MAI au reţinut noaptea trecută două persoane, suspectate de editarea ediţiilor false ale ziarelor ‘Timpul de Chişinău‘ şi ‘Ziarul de Chişinău‘”. Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, MAI de la Chişinău a anunţat că a descoperit autorii falselor tipărituri. Este vorba despre doi cetăţeni ucraineni. “Urmare acţiunilor investigativ-operative întreprinse, au fost reţinute două persoane suspectate de editarea publicaţiilor false. În urma percheziţiilor într-un apartament închiriat de cei doi, au fost depistate mai multe numere a ziarelor falsificate, tehnică de calcul, precum şi mostre ale unor ziare falsificate în limba ucraineană. Datorită intervenţiei operative a poliţiei a fost prevenită apariţia unei noi publicaţii false, copie a unui ziar popular din Moldova, în care urmau să fie amplasate materiale denigratoare la adresa unui concurent electoral (n.red. – Dorin Chirtoacă, candidatul PL, ulterior PL+PLDM). Prin acţiunile angajaţilor MAI a fost prevenită posibilitatea răspândirii largi, la 9 mai, a clonei ziarului Timpul. Conform probelor administrate se preconiza să fie realizate ediţii speciale a mai multor ziare, inclusiv în limba rusă, sub semnătura unor candidaţi electorali de etnie rusă”, precizează MAI.


 




Interesele Ucrainei


Români violaţi în grup de vecini. Imagini şocante basarabia

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, Preşedintele Parlamentului, a avut luni o întrevedere bilaterală cu Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Vladimir Litvin. “În cadrul participării la cea de-a 36-a şedinţă plenară a Adunării Interparlamentare a statelor membre CSI, Preşedintele Marian Lupu a discutat cu Preşedintele Radei, Vladimir Litvin subiecte vizând aprofundarea şi extinderea colaborării dintre legislativele Republicii Moldova şi cel al Ucrainei În acest context, Preşedintele Marian Lupu a exprimat omologului său ucrainean susţinerea deplină privind aprofundarea dialogului interparlamentar, pentru binele mutual al ambelor ţări”, cuvinte seci dintr-un comunicat oficial.

“Binele mutual” este însă unilateral. Recent, Ucraina s-a adresat Secretariatului Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) cerând crearea comisiei de experţi care va avea drept scop rezolvarea disputei comerciale cu Republica Moldova. Scrisoarea a fost trimisă la OMC pe 12 mai, iar motivul îl constituierefuzul Republicii Moldova de a participa la şedinţe. După primele consultări din 17 martie de la Geneva, data următoarelor întruniri nu a fost stabilită. În luna februarie, Ucraina s-a adresat OMC acuzând Republica Moldova de încălcarea normelor de comerţ liber, disputa constând în colectarea de către Moldova a taxelor de mediu asupra importului produselor în recipiente de plastic şi ambalaje tetra-pack, care însă nu sunt plătite de producătorii moldoveni.

Aceasta este însă doar o pojghiţă a intereselor ucrainene. Merită menţionat ce scria în urmă cu puţină vreme preşedintele Centrului de Studii militare şi politice din Ucraina, Dmitri Tîmciuk: “Decizia de a transfera Republicii Moldova un segment al malului Dunării este unul dintre cele mai neînţelepte pasuri în politica externă a Ucrainei de la declararea independenţei. Deoarece făcând din Moldova o putere maritimă, Ucraina şi-a creat un concurent serios în domeniul transportului maritim în regiunea Mării Negre, suportând în prezent pierderi uriaşe”. Potrivit presei ucrainene, preluată de cea de la Chişinău, autorul a rămas stupefiat de faptul că în unele mass-media din Republica Moldova a apărut informaţia potrivit căreia Republica Moldova trebuie să cedeze teritoriul de la Palanca până la 5 iunie. În declaraţia Ministrului de Externe ucrainean, Konstantin Grişcenko, acesta a insistat pe teritoriul de la Palanca după alegerile locale, fiind conştient de faptul că până la alegerile locale această problemă nu va evolua. Preşedintele Centrului de Studii militare şi politice consideră că, în prezent, Ministerul ucrainean de Externe pierde războiul informaţional în favoarea mass-media moldoveneşti.”Acest schimb teritorial este un cadou regal oferit Chişinăului, care pe lângă faptul că nu doreşte să îndeplinească partea sa de prevederi stipulate în acord, dar şi prin crearea unei rezonanţe nesănătoase în societatea moldovenească prezintă Kievul în calitate de agresor care încearcă să captureze o bucată din teritoriul statului vecin”, mai scrie jurnalistul.



Transnistria, ca pârghie

Români violaţi în grup de vecini. Imagini şocante basarabia


“Situaţia actuală ‘suspendată’ privind regiunea transnistreană este convenabilă atât pentru Moscova, cât şi pentru Chişinău, Kiev şi Bucureşti“, afirmă jurnalistul rus Serghei Dorenko, într-un interviu pentru agenţia de presă Novîi Reghion. Potrivit acestuia, autodeterminarea recunoscută a Transnistriei ar însemna unirea Republicii Moldova cu România şi a Transnistriei cu Ucraina. Mai convenabil pentru Federaţia Rusă este statutul neutru – Republica Moldova cu Transnistria pro-rusă în interior, continuă Dorenko, confirmând încă o dată că Moscova vrea aplicarea planului Kozak, chiar dacă acum va purta alt nume. Însă, jurnalistul greşeşte. Kievul luptă cu orice mijloace pentru a împiedica unirea Basarabiei cu România, tocmai de teama unei renaşteri naţionale a sutelor de mii de români din Bucovina de nord si din Bugeac.

“Federatia Rusa va fi de acord cu orice format de rezolvare a conflictului transnistrean, cu exceptia solutiei unui stat unitar care sa nu ia in considerare interesele locuitorilor Transnistriei”, a declarat recent presedintele Comisiei pentru afaceri externe din Duma de Stat, Konstantin Kosacev. “Suntem pregatiti sa sustinem orice format convenit intre Tiraspol si Chisinau. Singura exceptie ar fi un format de stat unitar care ignora interesele poporului transnistrean. Toate celelalte sunt posibile”, a spus Kosacev, la incheierea unei intalnrii cu conducerea Consiliului Suprem transnistrean. Konstantin Kosacev s-a aflat vineri la Chisinau, la invitatia lui Igor Corman, seful comisiei parlamentare de politica externa din Parlamentul R. Moldova.



Rolul Germaniei în rezolvarea dosarului transnitrean

Români violaţi în grup de vecini. Imagini şocante basarabia

În ceea ce priveşte Transnistria, rămâne de văzut ce se va stabili şi în cadrul vizitei premierului Vladimir Filat în Germania, unde urmează să se întâlnească cu cancelarul Angela Merkel. “Republica Moldova nu mai este singură în acest proces este deja indiscutabil. Faptul că actorii cei mai importanţi, la nivel mondial vorbesc, sunt implicaţi în acest proces este la fel foarte important. Şi că discuţiile pe care le avem în vederea reluării negocierilor în cadrul formatului 5+2 la nivelul formal sunt nu doar declarative, dar sunt în măsura în care se enunţă date apropiate de începere a acestor negocieri este la fel un rezultat. Toată această muncă, pe care am depus-o până în prezent reprezintă un fundament serios pentru construcţia soluţiei, pe care urmează să o identificăm şi s-o implementăm.”, a spus oficialul de la Chişinău într-un interviu, precizând că soluţia va fi “în conformitate cu Constituţia Republicii Moldova”. Referindu-se la un eventual viitor statut al regiunii transnistrene, Filat a spus că e vorba despre „un statut care prevede autonomie largă, oferind un grad sporit de autonomie regiunii transnistrene”.

Cu toate acestea, în presa din România au apărut informaţii legate de faptul că, intr-o intalnire a unui inalt oficial al diplomatiei de la Chisinau si ambasadorul Patricia Flor, responsabil in ministerul de Externe al Germaniei, de Europa de Est, Caucaz si Asia Centrala, aceasta face presiuni pentru acceptarea planului rusesc de federalizare a R. Moldova (planul Kozak) si transmite AIE sa accepte propunerea lui Voronin, de alegere a unui presedinte apolitic. Ce se va întâmpla, până la urmă, vom afla în perioada următoare.




Viitorul Transnistriei în viziunea Tiraspolului


Români violaţi în grup de vecini. Imagini şocante basarabia

La Tiraspol, lururile par să se mişte într-o direcţie încă necunoscută. Deşi, Rusia a lansat câteva semnale, liderul Igor Smirnov se încăpăţânează să susţină independenţa regiunii şi să se vadă conducător pe viaţă. Astfel, recent, Smirnov a criticat dur activitatea aşa-zisului ministeri de Externe al republicii nerecunoscute. “Se pare că vreţi să placeţi negociatorilor occidentali. Nu voi face lecţii, nu sunteţi copii mici, vă aflaţi în serviciul public. Trebuie să apărăm interesele ţării pe care o reprezentăm”, a declarat Smirnov. Potrivit liderului de la Tiraspol, cel mai mare neajuns al activităţii “corpului diplomatic” este lipsa de conlucrare cu Ministerul Securităţii Statului (MGB) al RMN. “Lipsindu-vă de conlucrare cu MGB-ul, vă privaţi de mediul informaţional. Dacă e aşa, e revoltător. Repet, vă privaţi de un element important în activitatea voastră – câmpul informaţional. Această interacţiune trebuie să existe”, a mai spus Smirnov. Ministrul de externe al autoproclamatei republici nistrene, Vladimir Iastrebceak, declarase anterior că, în procesul de normalizare a relaţiilor cu Chişinăul, dialogul cu partenerii internaţionali este mai important decât cu autorităţile din Republica Moldova.

Presa de la Chişinău mai relatează un lucru interesant. Apariţia unui eventual înlocuitor pentru decrepitul Smirnov. Astfel, preşedintele partidului „Obnovlenie”, de la Tiraspol, Anatoly Kaminski, a declarat în cadrul unui congres al formaţiunii că este gata să intre în cursa pentru funcţia de şef al “statului”. La congres au participat circa 400 de delegaţi din toate raioanele enclavei separatiste, precum şi o delegaţie impunătoare de la Moscova. „La alegerile prezidenţiale din decembrie, vom participa cu un nou program, care a fost adoptat astăzi, la congresul partidului. Acesta se axează pe modernizarea ţării, pe fortificarea societăţii civile, pe consolidarea forţelor democratice, dezvoltarea agriculturii şi îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor”, a declarat Kaminski. La congresului partidului “Obnovlenie” a participat şi o delegaţie a Dumei de Stat a Rusiei, compusă din membri ai formaţiunii „Edinaia Rossia”, partidul lui Vladimir Putin. Delegaţia rusă a fost condusă de adjunctul secretarului prezidiului Consiliului General al partidului „Edinaia Rossia”, Konstantin Kosaciov, tot el şi preşedinte al Comisiei pentru Politică Externă a Dumei de Stat, însoţit de alţi câţiva fruntaşi ai formaţiunii lui Putin.


Risc de conflict armat la Nistru


Români violaţi în grup de vecini. Imagini şocante basarabia

Probleme discutate în cadrul celei mai recente şedinţe a Comisiei Unificate de Control, din 12 mai, scot în evidenţă o situaţie mai mult decât îngrijorătoare pentru securitatea regiunii. Oficialii de la Chişinău recunosc că au eşuat în tentativa lor de a aborda subiectul transparenţei în Zona de Securitate. CUC nu dispune de informaţii veridice cu privire la prezenţa şi dotarea cu armament a formaţiunilor militare transnistrene în zona de responsabilitate a forţelor de pacificare. Observatorii militari au atestat prezenţa în zonă a formaţiunilor militare transnistrene, deseori înarmate. De asemenea, au fost documentate cazuri de deplasare prin Zona de Securitate a coloanelor de tehnică militară, inclusiv blindată, cu semne distinctive ale formaţiunilor militare transnistrene, precum şi cazuri de desfăşurare a cantonamentelor militare. În opinia experţilor, aceste acţiuni unilaterale reprezintă o încălcare flagrantă a prevederilor Acordului din 1992, deoarece nu sunt coordonate cu Comisia Unificată de Control. Potrivit lui Ion Solonenco, co-preşedinte CUC din partea Republicii Moldova, problema a fost abordată în repetate rânduri de delegaţia Chişinăului, rezultând că Tiraspolul nu şi-a onorat obligaţia de a-şi retrage formaţiunile militare din Zona de Securitate în conformitate cu acordul din 1992.


Nota autorului:

Probabil că mi-am primit multe înjurături din partea celor care au deschis acest material. Însă nu îmi pare rău. Încă mai cred că românii pot fi convinşi că viaţa lor nu depinde de evoluţia divorţului Columbenilor, câştigătorul de la “Românii au talent” sau culoarea chiloţilor blondelor din PDL. Dacă măcar zece cititori – dintre cei aflaţi în căutarea unui subiect de tabloid – şi-au aruncat un ochi peste aceste rânduri, înseamnă ceva.


Autor: Marius Bâtcă
Sursa: www.ziuaveche.ro
Marius, parerea mea este ca daca aceste cuvinte au provocat injuraturi, cu atat mai mult inseamna ca articolul este unul care spune lucrurilor pe nume, scoate la lumina probleme reale romanilor, iar cei care injura urmaresc alte interese decat cele nationale. Da-i inainte pe calea cea dreapta!
A comentat UnEscu 18 mai 2011, 08:28
exosta multi romani carora le pasa de spatiul romanesc dar le e frca sau nu au pur si simplu timp ,sau nu pot participa la o actiune de unificare . acum slava Domnului avem 2 .

sa participam atat in actiunea 2012 cat si in cea 1812 ,amundoua promoveaza acelasi tel, unirea republicii moldova cu romania .

cat despre articol, groazav ......

acelasi lucru am si eu de spus , continuati continuati continuati si desteptati romanismul in romanii de pretutindeni pentru ca natiunea noastra sa fie puternica si demna de ea insasi si pe viitor [sau mai ales pe viitor ]
A comentat romanu 19 mai 2011, 13:23
Ostasi,va ordon,treceti Prutul!
A comentat Pelerinul Basarabean 26 octombrie 2011, 18:28


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Opinii / Editoriale

octavian-tacu,
Octavian Țâcu // O altă Găgăuzie
În căutarea Timpului pierdutCei care au urmărit scrierile de la Timpul de altă dată își amintesc despreseria de articole dedicate practicilor și politicilor statal/imperiale de construcție identitară, prin care arătam cum anumite grupuri etnice sunt fragmentate și făcute altceva decât pornirile lor [...] mai mult
Canibalismul sovietic: cum i-au deprins rușii pe basarabeni să se mănânce între ei. La propriu
Documentele sovietice publicate atestă 66 de cazuri de canibalism în Basarabia între anii 1946-1947, nu 39 așa cum susține raportul prezentat în 2010 Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (link). E vorba de documentele publicate în volumul lui Anatol Țăranu, ”Foametea în Moldova sovietică 1946-1947”, [...] mai mult
work-and-travel,
Senatului american DECIDE: programele de Work and Travel rămân în vigoare, în ciuda dorinței administrației Trump
Programele de Work and Travel SUA rămân, nu se anuleaza, dimpotriva, devin mai sigure, Senatul american a votat amendamentul care protejează Programul J1, care se referă la schimburile interculturale pentru străini. Din J1 fac parte programele de Intern, Trainee, Camp Counselor, Au Pair și cunoscutul program Work and Travel, de care beneficiază [...] mai mult
EFECTELE CANICULEI: COD PORTOCALIU DE DELIR
”Plahotniuc a folosit România, pentru a-i interzice lui Rogozin să ajungă la Chișinău, iar autoritățile de la București au căzut în capcana oligarhului; Declararea lui Rogozin persona non-grata a fost făcută în complicitate cu Moscova, cu scopul de a crea impresia că Plahotniuc este antirus; Plahotniuc [...] mai mult
ANDREI NĂSTASE, DESPRE „PROBA” IGP ÎMPOTRIVA „PARTIDULUI NOSTRU”
Mercenarii de elită ai lui Plahotniuc s-au dovedit a fi niște măscărici. Jizdan și Pânzari nu sunt poliția, așa cum încearcă să se etaleze protagoniștii persecuțiilor tinerilor din 7 aprilie 2009. Ei sunt niște circari jalnici. Aşa a reacționat liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, la „proba” prezentată [...] mai mult
Doc// Martori falși în dosarul lui Vlad Filat
Trei tinere din Federația Rusă, care par să nu știe nici cu spatele despre situația din Republica Moldova, figurează în calitate de martori-cheie în răsunătorul dosar de corupție în cadrul căruia este judecat Vlad Filat. Potrivit declarațiilor depuse de Ilan Șor în instanță, ele ar fi intermediat [...] mai mult
MAIA SANDU : „Moldova nu s-a predat... Moldova există, Moldova luptă!“
Primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova s-a încheiat cu un rezultat puțin onorabil guvernării controlate de controversatul oligarh Vlad Plahotniuc. Doi candidați ai opoziției au trecut în turul doi. De altfel, candidații opoziției au adunat peste 90% din voturile exprimate în primul tur. Pe primul loc, [...] mai mult
Stratfor: Alegerile prezidențiale din Moldova ar putea declanșa un conflict între partide
Alegerile prezidențiale din Republica Moldova ar putea declanșa un conflict între partidele pro-ruse și partidele pro-occidentale. Deși candidatul pro-Rusia din partea Partidului Socialiștilor cel mai probabil va primi cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor, al doilea tur ar putea fi mult mai strâns. Indiferent de cine [...] mai mult
OPINII // Unirea şi provocările din jurul ei
În această perioadă s-a discutat foarte mult despre Unirea Republicii Moldova cu România, totul plecând de la un incident care a avut loc în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, când liderii unei manifestaţii unioniste au decis să schimbe traseul, iar Jandarmeria a intervenit, i-a reţinut [...] mai mult
Sturza, despre „COPIII” lui Mark Tkaciuk și cine e VERIGA SLABĂ a trioului Dodon – Lupu - Plahotniuc
Fostul premier Ion Sturza consideră că anume fostul consilier prezidențial Mark Tkaciuk, este omul care a avut grijă să-i aducă în anturajul lui Vladimir Voronin pe Igor Dodon, Marian Lupu și Vlad Plahotniuc.
„Abil, viclean, erudit, dar și încăpățânat în a influența „lumea”, Tkaciuk cunoștea perfect limitele [...] mai mult

randat în 	0.2271 secunde